2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Titreme için norolojiye sevk edildik. İnşallah bir şey çıkmaz. Dua edin nolur.
Birşey cikmaz inşallah ama bakilmadanda rahat edemezsin güzel haberlerle gel.
Siz annelerisiniz en iyisini düşünürsünüz mutlaka ama bu kadarlık bebeklere kimyon, bir şey otu vs zararlıdır verilmez arkadaşlar. Fayda yapayım derken sonradan zararları ile uğraşmak zorunda kalmayasınız.
Dr ilaç yada bitkisel içerikli şurup veriyor.bize şurup verdi.icinde bitki var tamam ama bilmedigim birsurude ek var.dr a sorarak veriyorum zaten kimyon veriyorum dedim iyi yapıyorsun dedi.kizim 10 yaşında ona 1 aylik değilken kekik kimyon rezene demler verirdim.her cocuk ayni değil diye kontrollü gidiyorum.gozu kapali duydugum şeyler değil sadece elbette okuyup araştırıp baska dr yorumlarınada bakıyorum.

kismet cnm bnde suan hastane yolundayım sancim var artmıyor bir türlü bn kontrole gidiyorm bakalm bana ne diyecek . belki bni de yatirir nst durumuna gore sanci yetersizse suni dusunebilirim cunku bebek orda sanci çektikçe sıkıntıya giriyor bebek iyi olsun yeter suni faln hepsi gelir geçer yeterki sağlıkla doğsunlar sende içini rahat tut . :)
Benimde öğleden sonra randevum hadi hayırlısı bakalım canım haber et

Eve geldim şimdi. Vajinal muayene yapti tetiklensin dedi 3cm aciklik varmis guzel bu ama sanci olmadan hic bisi ifade etmez bol bol yürü çömel kalk dedi . o geceki sanci nstde anca 20 yi gösterdi 😳 merdiven çıkmaktan bacaklarım ağrıdı dedm 🤪 biraz daha sabir sancini tutturman gerek bi şekilde dedi. bebegin kilosu 3 cıktı ultrason farkı sanirm benm doktorda 3280 çıkmıştı gecen hafta
Şancı nasil gelecek ya gelmiyor işte yürüyüş çömelme falanda açıklığı artırır belki ama sanci ya faydasi yok gibi hissediyorum seni geri je zamana cagirdi suni sanci vermeyecekmi

ismihazan ismihazan canm senin sancılarında düzensiz ilerlemişti demi epey bi zamn ?
Evet baya bi düzensiz gitti. Ben kontrole diye gittim sıfır sancı, ilk çatı muayenemi perş günü saat 4de oldum açıklık 4-5 cm di. Çatıdan sonra sancılarım başladı. Ama şöyle, bi yarım saat falan 5dk da bir, sonraki yarım saat 7dkda bir, sonra 3dkda bir, bayağı bi değişkendi ama hiç dayanamayacağım bi sancı eşiğine gelmedi.
Sabah 5e kadar bu şekilde devam etti. Evde bekledik 5cm açıklık ile. Sonra uyudum Sabah 8de uyandım. 2saate yakın yatakta bekledim tek bi sancı bile gelmedi. Korktum hemen doktora gittik, zaten sabah gel yatış yapalım öğlen doğurursun demişti. Bi gittim nerdeyse 7cm açıklık ve hiç sancı yok. Doktorum şükret kızıb enerji toplaman için uyumana müsaade etmiş dedi :) bu çatı muayenesinden sonra da doktor biraz dürttüğü için tam düzene girdi sancılarım. Öğleden sonra 3gibi de doğumum oldu.
L Leiyla

Son düzenleme:
Şancı nasil gelecek ya gelmiyor işte yürüyüş çömelme falanda açıklığı artırır belki ama sanci ya faydasi yok gibi hissediyorum seni geri je zamana cagirdi suni sanci vermeyecekmi
valla bnada oyle geliyor açılmaya faydası var ama sancıyı getirmiyor sanki . 3 gun sonra gel dedi ama ben doktorum salı günü gel demisti o gün bakarız ne yaparsak belki biraz daha bekleriz belki yatış yaparm demisti. sen ne yaptın kontrolden ciktinmi?

Evet baya bi düzensiz gitti. Ben kontrole diye gittim sıfır sancı, ilk çatı muayenemi perş günü saat 4de oldum açıklık 4-5 cm di. Çatıdan sonra sancılarım başladı. Ama şöyle, bi yarım saat falan 5dk da bir, sonraki yarım saat 7dkda bir, sonra 3dkda bir, bayağı bi değişkendi ama hiç dayanamayacağım bi sancı eşiğine gelmedi.
Sabah 5e kadar bu şekilde devam etti. Evde bekledik 5cm açıklık ile. Sonra uyudum Sabah 8de uyandım. 2saate yakın yatakta bekledim tek bi sancı bile gelmedi. Korktum hemen doktora gittik, zaten sabah gel yatış yapalım öğlen doğurursun demişti. Bi gittim nerdeyse 7cm açıklık ve hiç sancı yok. Doktorum şükret kızıb enerji toplaman için uyumana müsaade etmiş dedi :) bu çatı muayenesinden sonra da doktor biraz dürttüğü için tam düzene girdi sancılarım. Öğleden sonra 3gibi de doğumum oldu.
L Leiyla
cok şükür canim. aynen dediğin gbi gece 2 saatten fazla 7.dk bir sancim geldi sonra bi kere gelmedi 15e cikti sonra 9 a geri indi. bni yoran sancilar degil ama kesinlikle yalanci sanci gbi de degil kasiklarimi yakıyor boyle sancinin acısı .

Annem Yanımda ama yine. De gelen giden mecbur kalkıyorum. Bebeğim daha 6 günlük ama insanlar da hiç anlayış Yok
İnsanlar maalesef düşünmüyor canım insan gerçekten pek kimseyi göresi gelmiyor ailesi olsun o kadar eşinle annenle falan kalmak istiyorsun sadece çünkü bu süreç emzir altını değiştir uyut böyle geçiyor zaten yorgun haldeyiz 😑
Anladım canm doktorun plesantanin durumundan önlem.amacli yapmis olabilir ama dediğim gbi dogum öncesi hep nst de oluyorsun tedbir amaclı 😊 . gece kizim çığlıklarla uyandı gene böcek geliyor diye 🙄 ondan beri karnim taş ve sancim geliyor ama gene bi türlü artmıyor iyice sıkıldım . sabaha kadr ruyamda da dogum ile ilgili seyler gordum sezaryene alınıyordum ağlaya ağlaya. iyice kafaya taktım galiba dogumu su bi kac gundur
Korkma canım düşündükçe sancıyı itme kendini rahatlat inşallah kolayca doğumun olacak ilk olmuş ikinciler daha kolay olur gerekli durumda suni alırsın korkulacak bir şeyi yok bana hatt daha iyi geldi normal eklenince mesela normal sancı daha fenaymış dedim 🤪
Kızlar yarın suni sancı vericekler ama benim içim hiç rahat değil sanki onu zorla ordan çıkaracaklar gibi geliyor. 40 +3 olucam yarın 2.5 cm açılma var ama çok istedim kendisi gelsin nolursunuz dua edin bana sancım olsun bu gün kendisi gelsin
Canım mecburen süre geçiyor açılman var deneyeceklerdir korkma bende aldım sezeryana bağlandı ucu ama korkulacak bir şey değilmiş kademeli ilerliyor normale göre daha düzenli ☺
Evde ne giyiyorsunuz arkadaslar 🤔 gelen giden oluyor ben her dakika emme cabasinda ya da sagma islemindeyim dogal olarak onu dugmeli pijamalar formam gibi bir sey oldu. Biri geldiginde yakin biri degilse hizli hizli degistiriyorum 🤦‍♀️ fark ettim ki emzirme dostu kiyafetim yok benim 🙄
Şuanda sütyenler fora 😁 çok üzerine askılımı giyiyorum öyle geziyorum altında pijama altı biri geldiğinde önü düğmeli pijama üstünü geçiriyorum başka türlü durmak mümkün değil sürekli emzirme sütyenini aç kap yapıyorsun 😬
Pazartesi günü sabahtan bir sancı yokluyordu ama ihtimal vermemiştim. Öğlen 15 dk kadar uyumuşum. Uyandım hiç halim yok. Acayip bir gaz sancısı var. Dışarı çıktık avm'ye gittik. Yemek yiyeceğiz Allah'ım bir gaz sancısı var ki sormayın. Azıcık yemek sonra dolanma derken karnım ağrıyor baya eşim dedi sen iyi değilsin gaz olduğuna emin misin rengin falan da atti eve gidelim diye.
Eve geliş yolunda baya baya siddetlenmeye başladı sancı ama hala gazdır ya 38+6'da mi doğacak 40'ı bekler diyorum. Trafikkk yoğun eve gelemiyoruz. Dk tutalim dedik 11 dk'da bir sancı.
Eşime diyorum bu kadar düzenli gaz sancısı olabilir mi ki diye. Hastaneye gidelim diyor benim kucağımda öteki, yok ya dur bakalım diyorum.
Neyse benim sancı iyice şiddetlendi. Dakika falan görmüyor gözüm. Dedim ben kötüyüm azıcık yatayım. Annemlere haber verelim diyor eşim bir tuvalete gideyim hele dedim... Anammm nisan geldi.
Nişan ardından annemleri aradık
Doktoru aradım.
Annemlerin gelmesi epey sürdü trafik varmış. Bu sırada sancı sıklaştı. 5 dk'ya sonra 4 dk'ya düştü. Yola çıktık. Trafik. Hastaneye girdiğimde 3 dk da bir sancı vardı. Hastanenin bahçesinde resmen kivrandim. Hemen doktor kontrol etti 8cm ile hastaneye yarışın yapıldı. Yaklaşık iki saat daha şiddetli sancı sonrası suyumu patlattı ve ikinmaya geçtik. Tam hatırlayamıyorum ama yarım saat de bu aşama sürdü sonra doğumhane sonra bebek :)
Yine büyükçe bir epizyom oldu. Zira bebek iriydi eski epizyo yırtılmasın diye aynı şekilde kesi atıldı. Dikiş ağrım var ama ilk dogumda üç gün yemek yiyememis üç gün uyuyamamis ve 22 saat sancı ardından dogurabilmiatim. Tukenmistim. Bunda hareketli olmanın avantajını yaşadım. İlkinde son 5 saat nst'ye bağlı yattım. Bu kez doğum asistanı yatırmadı kalk yürü dedi.
İlkinde doktorum dogumhaneye alınırken gelmişti. Bu kez gelemedi ama doğum ekibi çok iyiydi.
Allah'a şükürler olsun 28 Ekim 20.30'da kavuştuk. 🥰
Maşallah canım Nasıl güzel doğum olmuş gözünüzaydın Allah analı babalı büyütsün inşallah 🤲🏻🥰
Kızlar nasılsınız nasıl gidiyor 3 kişi kalmış grupta doğumu bekleyen İnşallah sizde sağlıcakla alırsınız bebeşlerinizi kucağınıza 🤗 kaç gündür giremiyorum bebeğimle ilgilenmekten annem cumartesi gidiyor bebeğim 20 günlük olacak İnşallah tek bakabilirim çok korkuyorum :KK43: kızım sadece mama ile besliyorum sütüm hiç yok humana denedim labtamil denedim hoşaf türlü türlü taraifler ama yok malesef gün bdyunca sağdım bugun 15 cc çıktı :KK43: Doğumdan sonra çok ağlattılar beni o yüzden mi kesildi sütüm bilimyorum Rabbim kızıma anne sütünden yana rızkını az vermiş diyip avutuyorum kendimi ama çok üzülüyorum :KK43:
Canım muhakkak denemişsindir ama bestlak damla öneririm günde 3 kere her defasında 20 damla içmeni öneririm. Sabah akşam rezene çayı + hurma + tahin helvası + beyaz üzüm + kuru incir + bol dereotu + en az 4-6 TL arası su bence + ayva hoşafı kendisi + erik hoşafı + sütlü tatlılar + protein sebze ağırlıklı beslenme bir de en önemlisi zihnini boşaltmaya çalış sürekli ılık duşa gir göğüslerine masaj yap her emzirme öncesi ılık su altına tut oval ve dışarı çıkma şansın varsa bir kaç dakika eşinle hava al ☺
Eve geldim şimdi. Vajinal muayene yapti tetiklensin dedi 3cm aciklik varmis guzel bu ama sanci olmadan hic bisi ifade etmez bol bol yürü çömel kalk dedi . o geceki sanci nstde anca 20 yi gösterdi 😳 merdiven çıkmaktan bacaklarım ağrıdı dedm 🤪 biraz daha sabir sancini tutturman gerek bi şekilde dedi. bebegin kilosu 3 cıktı ultrason farkı sanirm benm doktorda 3280 çıkmıştı gecen hafta
Harika açılma başlamış hissetmeden ılık su altında çömel kalk duşakbinse tıp gibi bir şey yap ılık suya otur 😁
Titreme için norolojiye sevk edildik. İnşallah bir şey çıkmaz. Dua edin nolur.
Dualarım seninle canım inşallah bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum için rahat etsin gösterin tabi 🤲🏻
teşekkür ederim verdiğin için bilgilerin için
Rica ederim canım ne demek 🥰
L Leiyla
Gözünaydın canım Allah analı babalı büyütsün ne güzel doğum olmuş 😻

Son düzenleme:
Siz annelerisiniz en iyisini düşünürsünüz mutlaka ama bu kadarlık bebeklere kimyon, bir şey otu vs zararlıdır verilmez arkadaşlar. Fayda yapayım derken sonradan zararları ile uğraşmak zorunda kalmayasınız.
Tabi ki sorarak danışarak yapıyorum ben ebeye sormuştum faydası bile olur zararı olmaz dedi ayrıca biz büyürken de annem vermiş hep 🙄🙄 kendime bakarak iyiyim diyorum
Kizlar bebeklerinizin olmasi gereken rutin göz muayenesi var mi ?
3. Ayda yapılacak dediler bize canım

Tabi ki sorarak danışarak yapıyorum ben ebeye sormuştum faydası bile olur zararı olmaz dedi ayrıca biz büyürken de annem vermiş hep 🙄🙄 kendime bakarak iyiyim diyorum

İnsanlar maalesef düşünmüyor canım insan gerçekten pek kimseyi göresi gelmiyor ailesi olsun o kadar eşinle annenle falan kalmak istiyorsun sadece çünkü bu süreç emzir altını değiştir uyut böyle geçiyor zaten yorgun haldeyiz 😑
Korkma canım düşündükçe sancıyı itme kendini rahatlat inşallah kolayca doğumun olacak ilk olmuş ikinciler daha kolay olur gerekli durumda suni alırsın korkulacak bir şeyi yok bana hatt daha iyi geldi normal eklenince mesela normal sancı daha fenaymış dedim 🤪
Canım mecburen süre geçiyor açılman var deneyeceklerdir korkma bende aldım sezeryana bağlandı ucu ama korkulacak bir şey değilmiş kademeli ilerliyor normale göre daha düzenli ☺
Şuanda sütyenler fora 😁 çok üzerine askılımı giyiyorum öyle geziyorum altında pijama altı biri geldiğinde önü düğmeli pijama üstünü geçiriyorum başka türlü durmak mümkün değil sürekli emzirme sütyenini aç kap yapıyorsun 😬
Maşallah canım Nasıl güzel doğum olmuş gözünüzaydın Allah analı babalı büyütsün inşallah 🤲🏻🥰
Canım muhakkak denemişsindir ama bestlak damla öneririm günde 3 kere her defasında 20 damla içmeni öneririm. Sabah akşam rezene çayı + hurma + tahin helvası + beyaz üzüm + kuru incir + bol dereotu + en az 4-6 TL arası su bence + ayva hoşafı kendisi + erik hoşafı + sütlü tatlılar + protein sebze ağırlıklı beslenme bir de en önemlisi zihnini boşaltmaya çalış sürekli ılık duşa gir göğüslerine masaj yap her emzirme öncesi ılık su altına tut oval ve dışarı çıkma şansın varsa bir kaç dakika eşinle hava al ☺
Harika açılma başlamış hissetmeden ılık su altında çömel kalk duşakbinse tıp gibi bir şey yap ılık suya otur 😁
Dualarım seninle canım inşallah bir sıkıntı olduğunu sanmıyorum için rahat etsin gösterin tabi 🤲🏻
Rica ederim canım ne demek 🥰
Gözünaydın canım Allah analı babalı büyütsün ne güzel doğum olmuş 😻
malesef canm suya oturamam . ama duşa gireceğim once yürüyüşe çıkıp geri gelip duşa girerim. gece uyumayınca yattım uyudum 2 saat dinlendm. Valla sanci gelmezse yapacak bisi yok aliriz suni napalm su aşamada gelmeye niyetli en azindan açılma var sanci var 3 güne kadr gelmezse kendi ağzımla isticem basın suni yi de doğurtun bni diye 😂😂

Doğumdan sonra 2 haftada en fazla kaç kilo alır yani.. normali nedir kilo alımları nasıl olmalı bebislerin bilen yazsın lütfen :emir_bebek:
Bir de uyku düzeniniz nasıl kızlar siz mi uyandiriyosunuz yoksa bebeginiz kendi acıkınca mi uyanıyor en fazla kaç saat uyuyor
Kendisi uyaninca emziriyorum genelde 2 2 bucuk saat uyuyor. En uzun 3 saat uyuyor.
Bazen gazi olunca yarim saat ya da bir saat uyuyup uyaniyor gazını cikartip geri uyutuyoruz

Back
X