- 24 Kasım 2016
- 10.527
- 14.652
- 248
Bebege ilgiyi görmese de gene ilgilenmek istiyor bizimki ya teyzelerinin bebeklerine de böyle yapıyor. asiri bi ilgi var bebeklere karşı anlam veremiyorum. konuşuyorum anlatıyorum tamam diyor bi dk sürmüyoryine basında bebegin. bni anladığına eminim ama kizim zaten yapısal asiri inatçı bi cocuk. gercekten küçükler belki biraz daha buyuk olsalar anlarlar. kalabalık bir ortamda degl suan da annem var sadcee oda çok kalmaz belki bir gece daha . esimin bu hafta izinli ama disariya cok çıkaramaz hava soğuk içerde oyalasa bebegi duyunca gene geliyorBenim kızımda da ilk günler aynı tepkiler söz konusuydu ama zamanla bitti diyebilrm. Ama ben bir ay annemlerin evinde aşırı kalabalık bir ailenin ortasındaydım ve büyük kızımı hergün birileri oynatıp,gezdiriyordu, bütün gün bebeği görmüyordu, ilgisi dağılıyordu. 2 buçuk yaş var aralarında benimkilerin de.
Ben küçük bebeklere dokunulmaz, biz de dokunmuyoruz istersen öpebilirsin deyip öptürüyorum arada. Benim kızım gerçekten çok akıllı bir çocuk “anne kardeşimi sevebilir miyim” diye izin alarak yaklaşıyor çoğunlukla ama onun bile arada mıncıklayası geliyor bebeği. Ben mümkün oldukça bebeği güvenli konumda tutmaya çalışıyorum. Büyük kızımı odadan ayrılırken yanıma alıp çıkıyorum, bebekle baş başa bırakmıyorum. Bebeğin yattığı odaya telsiz koyup büyüğü yanıma alıp mutfakta falan işlerimi öyle yapıyorum. Küçüğü eldivensiz bırakmıyorum, parmaklarıyla çok oynamak istiyor büyük. Bence büyükler(ne kadar büyük desek de onlar da bebek sayılır) bebeklerle olan ilgiyi kıskandıkları için müdahil olmak da istiyorlar. Benim kızım bebeği ilk gördüğünde “bunun annesi kim” diye sormuştu. Bir de emzirdiğimi görünce elini ağzına kapatıp çığlık atmıştı:/ kabullenmesi çok zor bir durum onlar için. Biz bile koca koca insanlarken annemizin kardeşlerimize ilgisini kıskanabiliyoruz ki 2 yaş da henüz kucak bebesi sayılır.
Bizde evolvia kullanıyoruz bizde de var minik minik sivilceler ama bi gidip bi geliyorlar farklı yerler de.. Mamadan olduğubu düşünmüyorum 7 8 gündenn sonra çıktı
Aklima geldi biliyormusun aglayanbebekler faln var annemle konustuk acaba vazgecermidiye deneyin kzim ama sanmiyorm kizin akıllı ve inatçı vazgeçmez gbi dedi . onun gerçek olmadığını bilir tabi de belki ilgisi ona yönelir. ve dedigin gbi bnde onun altini faln degisip ugrasinca dahada oynayasi gelebilir .Gerçeğe benzer bir bebek alın. Size yardımcı olmasına izin verin ama onun bebeğini de sizinkinin ikizi gibi davranin. O altını değiştirirken söz yardimmwdinnoyuncak için.
Malesef o gün anne baba adi soyadi olmadan bilgi veremeyiz diyince kaldi. Ama sürekli aklima geliyor.hatta emzirme sonrasi bir bardak oğluma bir bardak kendime su içiyorumu demisti onu uygulayinca hiç aklindan çıkmıyor desem yeridir.
Kizlar ya gogsumun birinde resmen ceviz kadar sert bisey var topak halinde dokununca agryor skstrnca saga sola kayiyor mastit degilim geçtiğimiz haftalarda gecirdim mastiti oyle degil biliyorum. Kist gbi sanki napsam bilemedim
Doktor bize de ayni seyi soyledi.2 ay sonra gecicek dedi ama ne bileyim sanki kalicak gibime geliyor.Biraz daha beklemede kalicam zaten.Ikinmadigi an olmadigi icin muhtemelen daha da cikar yavrumun gobegi
Fatmapo, kendisine ulaşabileceğim bir iletişim bilgisi mevcut değil ne yazık ki@Kazen bey ulaşabilir mi bilmiyorum, durumunu okudum az önce umarım iyidir, umarım toparlamıştır da bebeğiyle ilgilendiğinden siteye gelemiyordur.
Benim yeğenim bebeklere karşı aşırı ilgili. Oğlumla arada 15 ay var. Çocuk kendini onun annesi gibi gördü. Aynen dediklerini yaptı. Hele benimki 20 aylık yeğenim 3 yaşında ikisi gündüz birlikte kalmaya başladı ki...Şimdi 4 yaşında ve Ediyi ben büyüttüm diyor. Bizimki de bana bildiklerimi ablam öğretti der:))Aklima geldi biliyormusun aglayanbebekler faln var annemle konustuk acaba vazgecermidiye deneyin kzim ama sanmiyorm kizin akıllı ve inatçı vazgeçmez gbi dedi . onun gerçek olmadığını bilir tabi de belki ilgisi ona yönelir. ve dedigin gbi bnde onun altini faln degisip ugrasinca dahada oynayasi gelebilir .
ah kıyamam kuzum yaBenim yeğenim bebeklere karşı aşırı ilgili. Oğlumla arada 15 ay var. Çocuk kendini onun annesi gibi gördü. Aynen dediklerini yaptı. Hele benimki 20 aylık yeğenim 3 yaşında ikisi gündüz birlikte kalmaya başladı ki...Şimdi 4 yaşında ve Ediyi ben büyüttüm diyor. Bizimki de bana bildiklerimi ablam öğretti der:))
Artık 4 yaşında olduğu için laftan sözden açıklamadan anlıyor. Ama benim.bebehim olacak, o da kardeş istedi çok istedi. Kendi kardeşim olsun diye ama babası yok. Çocuk bunalıma giriyordu neredeyse. Sonra çok şükür bu bebekler geldi akla. Annem onlardan birini onun kardeşi yapti. Tamamen ise yaramadı ama kısmen çözdü. Gerçek bebek kıyafeti gerçek bebek bezi yani biz ne kullaniyorsak. Geçen konuşuyoruz ben oğlanı bırakınca yeğenim çok ısrar etmiş altını değiştirip yemek yedirmeye. Annem de bunu o zaman da yapmış. Önce birinin altını biri değiştiriyor ve öteki yardim ediyormus sonra diğerininkini. Böyle böyle alışmışlar.
Bakıcam bugün insallah yarar :)Böyle bir bebek kızımın var. Bugun o bebege oglumun eldivenleri ve sapkasini giydirmis besige koymus sallıyordu. Sallarken de ee ee ee piş piş piş diyorduise yariyabilir B Biravucmutluluk
İlk 15 gün böyle canim .emzik veriyormusun.memende emer pozisyonda tut ama tok olduğuna eminsen memeni çek emzik ver 5dk öyle dalmasini bekleyip yatagina koymayi dene birde.memeyi emzik niyetine kullandiginda emziğe gecebilirsinKızlar oğlum memeden ayrılmıyor resmen daha 4 günde durum böyle neden resmen 1 saattir emiyor ve çekilince uyanıyor kısor döngü oldu
Kizlar yazmis benimde aklima büyük yalanci bebek geldi. alt degistirme saati mama saati diye beraber is yapin.uyku saatinde hiç konusmayalim dersin uyurken odaya girmiyoruz diye net ol.kurallari kabul ettirirsen rahat edersin.yoksa 2 sene sonrada 2 yaş cocuk yine küçük olacak. Oda ana kuzusu sonuçtaiyi geceler kizlar . fikir almaya geldim sizlerden. malum benimkilerin arası hayli yakin büyük 2 yaşında kiz. bugün sabah eve gelmiştik ve kizi bir türlü durduramadıksurekli bebekle uğraşmak istiyor . ne bilim bn altını falan değişirken sen kalk diyor. kendi yapacakmis oglan tam uyuyor illa bebegi alcam diye tutturuyor . uykusu var uyusun kizim yok kucağıma gelsin oynicam diyor. yani mümkün değil bebekten ayrılmıyor beşiğin basında surekli bi şekilde unutturup başka bir şeye yonlendirsek bu kez bebegin ufacık bi sesi çıkmadan hemen koşup gene başına geliyor . elliklerini çıkarıyor beresini alıyor bn takim diyor . en son uyumadan once bn bebegi emzirirken bende emim dedi galiba kiskanclikta yolda o da gelir yaknda sorum su ben kiza nasil davranmalıyım? ne yapmalıyım ki bebekten uzalasşın birazda olsa? yani anlatamiyorm gormeniz gerek daha boyle bisi gormedm sanki annesi o kucagina yatirip büyük biriymiş gbi onunla ilgilenmeye çalışıyor. bebek benm diyor bide surekli
Kundak yapio musun? Kundakta daha rahat gaz cikariyorlar
Oluyor canım benim bir ay oldu doğum yapalı azaldı baya ama bitmediSezeryan olan arkadaşlar kanamanız oluyor mu
Chelzy canm sen mochi sagma pompasi kullaniyodun degil mi? Memnun musun? Benm avent elektrikli ve wee manuel var sanrm aventim bozuk cekmiyo dogru duzgun. Manuelde daha cok geliyo mochi yorumlardski gibiyse bende alaym bide onu deneyim diyorum
Kundagin ne zararı varmışYok yapmiyorum.Zararli dediler.Yoksa su owli lerden almayi cok istiyodum yarim kundak seklindeki.Sabah yine ovarak cikarttim gazini.Ozellikle sabaha karsi vuruyor sanci 4 ten 7 ye kadar.
Sezeryan olan arkadaşlar kanamanız oluyor mu
Kundagin ne zararı varmış
Yok yapmiyorum.Zararli dediler.Yoksa su owli lerden almayi cok istiyodum yarim kundak seklindeki.Sabah yine ovarak cikarttim gazini.Ozellikle sabaha karsi vuruyor sanci 4 ten 7 ye kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?