2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Sen yetersiz hissetme. Onlara karşı biraz daha net ol. Benim de ilk bebeğimdi ama kimse benden izinsiz bir şey yapamadı. İkinci çocukta annemin tecrübesinin cidden çok iyi olduğunu fark ettim o ayrı
Canım ben kendimi çok geç toparladım. Normal doğumdu ama bazı sorunlardan dolayı tüm kanal boyu kesi atıldı. Bir hafta sonra ancak belimi ve bacaklarımı dik tutmadan ayağa kalkabildim. İlk üç hafta ben de onların bakımına muhtaç durumdaydım. Bu hafta toparladım. Yine de onlar olmasa halimiz ne olurdu bilmiyorum eşim de göreve gitti . Ben bebeğimi ancak 22 günlükken optugumu fark ettim öncesinde sadece koklamisim. Onlar da iyilik yapacaz diye zaten yıpranmış olan psikolojimi iyice yilrattilar.

+1 cocugun tazyikli kakasi var resmen. Yatak carsafina kadar her yer kaka oldu su an.

Gece uykulu cok zor oluyor ya. Bez degistirmek bile zorken komple zibina kadar tek goz acik degistirmek kac kati tek kullanimlik alt degistirme pedleri de olmasa napacagiz bazen onu da asiyor gerci

Bizde gece 1 gündüz 1 var mutlaka.
Gazla yapıyorlar sanırım o sebeple kıyafet yetişmiyor ki bence bizim çok kıyafetimiz var diyordum

Oo gunduzu hic saymiyorum zaten. Kiyafeti her gun yikaniyor beyimizin ve surekli yenileri aliniyor evin hakimi o su an :)

Ya biz ne zaman banyo yapsak gecesine burnu tikaniyor hapsuruyor bu gece nerdeyse hic uyumadik banyoyuda hizli sekilde yapiyoruz usutmesin diye gun asiri yapiyordum artik ara vercem bu gidisle

Banyosunu aksam mi yaptiriyorsun.aksam banyo yapıp yatirinca ısı düşüklüğünden dolayı hasta olur.kizim 10 yaşında halen mecbur olmadıkça akşama bırakmam banyosunu . bebekte de ayni.haftada 3 gün yaptırıyoruz hatta onuda 2 ye düşüneceğiz öğlen saatlerinde yaptiririz.yazin günde 2 kere de yikasan birşey olmaz ama kışın büyük insan bile üşüyoruz bebege gerek yok.kakada hatta ara ara çiş sonrası popoyu yıkayıp boynunuda pamukla silmek yeterli geliyor bana.

Ben aslinda tek yapabilsem her aksam yaptirmak istiyorum. Uyku danismaniyla gorustugumde simdiden her aksam 19:00-19:30 gibi banyo yaptirirak bir uyku rutini olusturabilirsin diyor. Her gun birileri olmadigindan su aralar 2 gune bir oluyor ama bir cesaret tek yaptirmaya calisicam bu hafta. Uyku rahatlatiyor ve aliskanlik halini alinca uykudan sonra kendisi gece uykusuna gecis yapacak insallah. Oda isisini yuksek tutup banyo sonrasi kiyafetini de bir tik kalin giydirince sorun olmaz insallah.

Bizde gece 1 gündüz 1 var mutlaka.
Gazla yapıyorlar sanırım o sebeple kıyafet yetişmiyor ki bence bizim çok kıyafetimiz var diyordum
Yenidoğan kıyafeti çok alma hemen büyüyo diyolar ama o sürede napıcaz bu hanımlar beyler altın sarısı pohlarla kıyafetleri süslüyor ben çok almamıştım sadece heves ettiğim üç beş şey çünkü yeğenlerimin bütün kıyafetleri geldi, gelmeseydi sağlam alışveriş şartmış

Kizlar selam. 34 gunluk bebisim var. Uyuttugumda maximum 15 dk sonra kipirdamaya basliyor. Surekli yaninda durup piş piş yapmak gerekiyor. Her kipirdadiginda piş piş yaparsam uykuya geri daliyor. Bazen 5 dakika bazen 1 dakika sonra kipirdayip ses cikariyor. Cok nadir derin uyuyor. Yenidoganlar derin uyuyamazmis sanirim ama bu da cok fazla degil mi? Sizde nasil durumlar? Tavsiyeleriniz var mi?

Uyku danismani icin ne kadar ödüyorsun? Ben de bir tanesiyle gorustum ama tek seans 45 dakika skype uzerinden gorusme 590 TL dedigi icin vazgectim. Uyku melegine basvurmustum.

Uyku danismani icin ne kadar ödüyorsun? Ben de bir tanesiyle gorustum ama tek seans 45 dakika skype uzerinden gorusme 590 TL dedigi icin vazgectim. Uyku melegine basvurmustum.

Canim benim emzirme danismanim (hemsire) ayni zamanda uyku danismani. Emzirme konusunda destek almistim o zaman uyku konusunda da bir iki konusmustuk. Zaten en erken 4. Ayda basliyormus uyku egitimi. O 6 ayda basliyormus. Ama simdiden ufak bir rutin olusturursan egitim verdiginde daha kolay olur isin dedi.

Bu arada bizim de hemen uyanma problemimiz vardi koyunca yatagina bazen arada oluyor yine bunun icin de tam doymamistir diyor. Emerken uyuyakaliyorsa mutlaka uyandirip tekrar emzirmeliymisiz. Ona gore bebek doydugunda memeyi asla agzina almazmis.

Valla benimkide öyle. Yapmam diyodum ama kolik müzik açıp koyuyorum o zaman istediği kadar kipirdiyo ama uyumaya devam ediyo. Artık takatim kalmadı. Önceden de ritmik olarak ağzımla şşş şşş sesi cikarriyodum baktım nefesim yetmiyo.

Valla bebek doydufunda memeyi asla ağzına almaz kısmına kesinlikle
katılmıyorum. Meme = huzur. Bebek için bu böyle ama rutin konusunda çok haklı. Uzmanlar her zaman bebekler ve belli yasa kadar ki yaşı hatırlamıyorum şuan çocuklar rutinleri sever . Rutin olmaması onları huzursuz eder diyo.

Ogle vaktinde hava sicakken yaptiriyorum ama azaltmakta fayda var

Gece için tavsiye verebilirim saat 11 le sabah 5-6 arası altını değiştirmiyorum ki uykusu dağılmasın diye.(kaka yapmışsa ayri o zaman hemen açıyorum) birde gece bebegini öpüp onunla konuşup uykusunu dağıtmamak lazım.odanin ışığında her seferinde ac kapa yapmak yerine gece lambasi kullanip akşam karanlık baslayinca 6-7 gibi sadece gece lambası açık oluyor bizde.sabahta 6-7 gibi storlari kaldırıyorum ki gece gündüzü ayırt etmeye başlasın.gece aglayinca al emzir koy yapıyorum sevmek konusmak yok.
Umarim uykuyu seven bebeklerimiz olur uyumayan bebekte çocukta büyütmek çok zor oluyor.

Bizimde 5 gunde bir yapiyor. Doktor 7 gune hatta 9 gune kadar normal hicbisey yapmayin poposunu filan zeytinyağ ile uyarmayin tembellige sebep verirsinjz dedi. Sadece karin masaji bacak hareketi onlarda gaz icin dedi. Bende gunde İki kere mama veriyorum

Cocuk doktorumuz verdi canım,günde üç damla şeklinde..
Benm çocuk doktoru sağlık ocağı nin verdigini kullanabilirsin dedi. Ama herkes gaz yaptığını yazınca ben biraktim onu üç gün vermedim gerçekten daha rahatti . Ocean aldım yeni başladık.

Amamartik topladın. Evet onların varlığı çok önemli. Çok değerli. Ama onlar gidince sen vakacaksinnbu bebeğe.
Ben ilk doğumda çok zordu ve iki gün kendine gelemedim. herkes 3. gün kendine gelip gündelik hayatına dönerken ben 3. gun daha kötü oldum. Kimse idrak edemedi. Hiçbir şey yapamıyorum halsizim ve dikislerim çok aciyordu. 7. gün dayanamayıp baktım ve dikislerim açılmış. Hemen hastanede tahlil yapıldı. Enfeksiyon kapmış. Ölüme ya da beyin felcine sebep olabilen bir mikrop. Hemen hastaneye yatirildim.
Günde 3 antibiyotik aldım ve yataktan cikamiyordum. Sürekli uyku hali. Çocuğu kucağıma veriyorlar emziriyorum ve bu sırada yastıkta duruyordu. Yoksa tutamıyordum uyuyakliyordum. 25. gündü sanırım dikislerim yaram genel anestezi altında içeriden de temizlenip dikişler yenilendi. Bu kez farklı bir teknik ve ip kullanilmisti çok ağrılı çok zordu. Oğlumu ilk kez kendi başıma kucağıma aldığımda ve desteksiz tutabildigimde oğlum 38 günlüktü.
O yüzden seni çok iyi anlıyorum. Ama bu şartlar altında dahi kuralları ben belirledim. Ne kadar giydirilerek ne zaman emecek sağılmış süt ya da mama verilecek mi verilirse kaç ml... vs. Engel olamadığım tek bir şey vardı ilk torun olduğu ivin sürekli kucaktaydi. Eşim ve anneme aldırmıyordum ama kv ve henüz bekar olan görümceme bir şey diyemiyordum.

Dun bende saat 4 te yikadim bebekleri.Bitanesinin suyu biraz ilikti sanirim.Simdi nezle gibi Yikasam bir dert hasta olucaklar,yikamasam kusuk,mama,sutten eksi eksi kokuyo.Atesi 36,8- 37 ama burnu fır fır.Serum fizyolojik yapicam.
Canm benm oğlum iki haftalikken hasta oldu günde dört beş kere serum fizyolojik damlattim sadece günde iki üç kere otribebeyle çektik. Doktor daha fazla çekmeyin dedi. Geniz akıntısı olduğu için midesi bulaniodu öksürük yapiodu. Üç güne falan iyi oldu ama ateş olursa hemen getir dedi doktor bide alerjik bı burun spreyi verdi üç gün kullandık onu. Yani götür bence ilerlemesin küçük bebeklerde çabuk ilerliyor

Bugun takip ediyorum zaten.Biraz huzursuzlugu var.Sabah cektim otribebeyle.Serum fiz. Daha damlatmadim cok yaygaraci,ortsligi birbirine katicak eminim.Burnunu cekeyim olmadi biraz daha.Atesini takip ediyorum devamli.Insallah ilerlemez

Bugun takip ediyorum zaten.Biraz huzursuzlugu var.Sabah cektim otribebeyle.Serum fiz. Daha damlatmadim cok yaygaraci,ortsligi birbirine katicak eminim.Burnunu cekeyim olmadi biraz daha.Atesini takip ediyorum devamli.Insallah ilerlemez
Burnunu SF yapmadan çekme canım o zaman cani aciyor. Ayrıca SF elinde vs vücut ısısına getirirsen yavaş yavaş damlatırsan çok zor olmaz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…