Berikko sen daha da ötele bence yaaa:/ yapacaksan da Eymen’i odasından çıkartma. Bizim bir akrabanın da torunu erken doğdu, çocuk 7 aylık olunca okuttular mevlüdü. Aslında benim boncuğum da 35 haftalık, onu mu öne sürsem acaba?
Aslında komşuluk hatrına gelecek 3-5 kişi var, kalanlar meraklarını gidermek için gelecek. Meraklı melahatları mı ötelesem sadece..hem ev hem hazırlık çok yorucu:/ çok yorulunca sütüm gidiyor bir de:/ 2 çocukluysan, gurbetteysen bi de yalnızsan hayat çok zor:d
Doktorumuz bize daha dogdugy ilk gun soyledi normalmis. Alninda kaslarinin ordaki kirmizilik ensede kafadaki kirmizilik ve popodako morluk bunlar dogum lekesidir. Mongol lekesi mi ne hatta bakabilirsiniz netten adini yanlis hatirlamiyosam. İlk alindaki sonra ensedeki en son popodaki kaybolur her cocukta farkli zamanda kaybolur 6-7 aydan 5 yasina kadar bu kaybolma süresi degisir demisti. Korkulacak bisey yok dedikuzum o yazını bulup alintilayamadm ama o morluk bnm kizimda hala var suan 2 yaşında kuyruk sokumunda demi morluk sizinde ? onun icin normal demisti doktor zamaninda etraftanda dogum lekesi dediler azalıyor ama bence dogum lekesi degil ama neden bilmiyorum.
Bizimde 40 imiz yeni ckti da 1 ay icinde bizde yapcaz. İki tarafta gelmek icin arayp duruyor hep bi bahane buluyorm ayri ayri gelceklerine toplu gelip gitsinler diyorum. Bebegimde gunduz uyumayan bebeklerden oyuzden toplu pide filan yaptiririm disardan arkasina cayla bi tatli tamam. Benim su kaynatacak durumum olmuyo cunku bebegimden oturuYaa cok istiyorum yaza dogru baharda okutmayi ama ille gelmek isteyenler var.. Bide evlenince ev gormeye gelmeyenler dahada bi gelmek istiolar firsattan istifadenereye kadar durumu idare edebilirim bilmedgmden eymenin sunnet meselesi bitince hazirliklara basliycam insallah.. Eymeni odasindaki besigine koycam.. Oturma odasindaki tekli koltugu da oraya koycam rahat emzirme ve mama yedirme fasli olsun diye.. Kamerayi da koyunca kilitlerim kapisini agladikca giderim yanina eger alabilirsem kamera kasimda cok acildik ya indirimler yüzünden.. Cocuk masrafi buyudukce alamayz daha diyerekten bayagi bisey aldık.. Kameralarda cok pahali.. Telsiz mi alsam bilemiyorum.. Bakcam artik
+1 cocugun tazyikli kakasi var resmen. Yatak carsafina kadar her yer kaka oldu su an.Her gece en az 1 kiyafet batiranlar online mi
Canım geçen de bir yazını okudum sanırım senin.kistle alakalı göğsünde.bsnim gogsumdeki sertlik içinde genel cerrahi kist olarak düşündü,doğumdan öncede vardır dedi.bugun başka doktora daha gidicem.bu kist olayı nasıl oluyor..o da araştırılıyor mu? Çok yoruldum yahu şu islerden.hem fiziksel hem psikolojik tukendim..Ya canim mastit olmussun.. Geçmiş olsun.. Cok buyuk bi ağrı biliyorum.. Ins gecirirsin rahatça
Bizde az önce üst değiştikHer gece en az 1 kiyafet batiranlar online mi
Heh bu mesajın canım.kist çıktı yazmışsın ya.o kist için ayrıca tekrar bir şey yapıldı istendi mi..yoksa ultrason sonucu kist çıktı ve seneye tekrar kontrol mu dendi sadece..kötü hastalıktan korkuyorum.dun gittiğim doktor ailede göğüs kanseri var mı sorusuyla bitirdi benim moralimiMastit gibi bisey mi oldun acaba.. Ben genel cerrahiden meme polikliniginden almstm randevu.. Ultrason istiyceklerdir muhtemelen. Bende kist çıktı.. 1 yila yaklasrken tekrar gel dedi doktor
Ocean ben de yeni aldım damla olarak mı kullaniyosun kaç kaç damla veriosun. Üstünde dört yaş üstü çocuklar için üç damla yazioBizde az önce üst değiştikÇok sulu yapıyor,normal mi, kullandigimiz ocean d vitamini etkisi mi bilemedik..
o zaman bi bilgim yok canm gidince doktoruna sor istersenSol popoda benim kızımın:/
heh evet bn adını unutmstum. baska bi yerinde yok kuyruk sokumundaki de azalıyor sanki.Doktorumuz bize daha dogdugy ilk gun soyledi normalmis. Alninda kaslarinin ordaki kirmizilik ensede kafadaki kirmizilik ve popodako morluk bunlar dogum lekesidir. Mongol lekesi mi ne hatta bakabilirsiniz netten adini yanlis hatirlamiyosam. İlk alindaki sonra ensedeki en son popodaki kaybolur her cocukta farkli zamanda kaybolur 6-7 aydan 5 yasina kadar bu kaybolma süresi degisir demisti. Korkulacak bisey yok dedi
hastanede sanirm dogdugu gun aliniyor saglik ocaginda 5 günlükken alındı süt 2.gunu gelmişti 4.gunu kontrolü vardi kilo almıştı bebek doktor bu zamanda kilo almasını beklemeyiz ama masallah almis demisti . inandırıcı gelmemesi düşük mu yüksek mi bilmiyor hangi troid değeri bilmiyor yada ne bilim bilgi vermek istemedi belkide kesin sonuç çıkana kadr.
“Sen niye yorgunsun?” kocam olcak adamdan az önce böyle bir soru geldi... boş boş baktım yüzüne cevap vererek daha da yormıyım kendimi dedim
Yine iyi erken dönmüşler.biz Şubat 2010 da topuk kani verdik kızımda 2012 de bizi ankaradan aradılar çocuklara gelişim geriliği var diye.genetik testler falan bir sürü sey yapildi sonra yanlış test dediler.bende akil tutulmasi yaşadım 2 sene sonra arıyorsun senin testin yanlış olabilir diyemedim üzüntüden paralandigimla kaldım.bence hiçbirsey yoktuk ger işleri gibi sağlıkta da reziller.
Yaa sen diyince baktim sma da 3 hafta içinde tüketin diyor.dogumda almıştık yarıdan fazlasi dolu eee çöp mü oldu şimdi.
Senin bi de iki tane valla kolaylıklar diliyorum, annem diyor bi yerden sonra inşallah gece değiştirmene gerek kalmaz bezi diye biz küçükken gece tutarmışız iki üç aydan sonra. İnsanın çok zoruna gidiyo o halde değiştirmek
Canım oda ısısı 23-24 derece olmalı ama biz 25 ye sabitledik. Annem ve kv yanımızda . Onlarda üç kat battaniyeye sariyo. Yeni yenj biraktirmistim havalr soğumaya başladı yine baslicaklar yani. Bence toplumda herkesin bebeğiyle ilgili olan her konuda en iyisinin annelerin bildiğini öğrenmeleri gerek. İlk çocuğum şimdi öğrendim o yüzden. Meğer ülkenin kanayan yarasiymis bu konu. Sanki herkes ağız birliği yapmış bana kendimi yetersiz hissettirmek için.Bide bebeğin ısısı kaç derece olmalı kızlar geceleri elleri burnu buz gibi oluyor eşimin korkusundan kalın battaniye ortmeiyorum eşim ateş-i yükselirse sana sorarım diyor sonra da herşeyi yapıyorum.mutlu olmuyosun derdini biliyorum ailem gelmesin diye yapiyosun diyor...o gün kayinbabam ateş-i.duser falan diyodu bende.bagirdim hepiniz biliyosunuz bi ben bilmiyorum
Bende bu hafta gece alt acmayi biraktim.aksam 10da sonra bezleyip sabah 5 yada 6 da uyandığında bezi değiştiriyorum.ama her uyandiginda bi yandan bakiyorum bazen kokluyorum kaka yaparsa pismesin diye.kaka varsa hemen degisirim.bu ara 4 günde bir kaka yapiyor ve yapamamasi zorluyor.dun akşam masaj yaptım özellikle popo kısmını uyarayim diye zeytinyağı ile yaptım ama yine yapamamış.gunde tek öğün bazen hiç mama vermiyorum benim tuvalete çıkışlarımda normal ee bu çocuk niye yapamıyor acabaEvet cnm mama yazan tarihte çöp oluyor. Bende malum mama fiyatları çok o yüzden yazdım belki isteyen olur diye.
Bizim 11 12 değişip yatıyorum gece 5 6 gibi alıyorum hop dışına çıkmış oluyor cisi de kakası da masallh bütün gece emzik gibi beni kullandığı icin
Ya biz ne zaman banyo yapsak gecesine burnu tikaniyor hapsuruyor bu gece nerdeyse hic uyumadik banyoyuda hizli sekilde yapiyoruz usutmesin diye gun asiri yapiyordum artik ara vercem bu gidisle21 derece bana az gelio açıkçası.. Ben bile usurum o havada.. 25 filan iyi yine.. Bende cocuk doktoruna sordum hapsurmasini.. Ozellikle altini acinca oluyo dedim.. Usutmekten mi diye sordum.. Tek o nedene baglamamak lazim ama bir nedende usumesi dedi.. Yaslica bi doktordu.. Eymenin yağ tabakasi bile yoktu deri ve kemikten oluşuyordu.. Simdi simdi kilo aliyo.. Git gide hapsurugu azaldi mesela.. Yagli bebekler daha az üsür gibi bi dusunce var bende niyeyse.. Cunku kilolu insanlar bile hep terler kısın bile usumezler..
Kızlar bim e cuma günü biberon ısıtıcısı geliyormuş haberiniz olsun süt u buzluğa koyanlar için iyi bisi gibi görünüyor
Az önce bebe emerken pembe süt tükürdü.
Benim mastit vardı ondan mı süt pembe, karadutlu dondurma yedim iki tatlı kaşığı. O mu sütün rengini değiştirdi? Yoksa çocuğun ağzından mi pembe geldi???
Sütü sıkıyorum pembe falan değil beyaz şu an. Öteki memeden emiyor tekrar pembe bir durum olmadı. Ağzını sildim ağzında da kan yok şu an.
Yaaaa bu bebe sürekli beni korkutuyor. Ne bu şimdi gece gece.
Allah yardimcin olsun.. O kadar aklima geldin ki.. Hele eymeni zeynep kamile goturmustuk goz muayenesine.. O gun hep aklima geldin.. Doğum hastanesi diye galiba..
Yaa hadi dogum yaptik neyse de senin surec kritik.. Hiç mi anlamiyolar yaa.. Pes doğrusu.. Nasil sinirlendim yani
Canım biz 2bucuk aylik olduk am eymen Premature diye gelmeye niyetlenenlere mevlude isaret ederekten reddettim.. Ama bi iki kisi anneme israrla gelmek istediklerini söylemişler.. Aralikta yetisirse kuran okutcam.. İlk once eymeni sunnet ettircez sonra mevlut insallah.. Ama geçen sadece bursadan bi arkadasim geldi yolum düştü daha gelemem dedi bende kabul ettim.. Ama sizinkiler vakitli bebisler.. Onun kararini bence sizin bebeginizin gelisimi, davranislari ve duzen oturtmanizla verebilirsiniz.. Ben herkesi tek tek agirlayamicagm icin mecburen yapcam.. Yoksa daha geç planlıyodm.. Gelenlere maske vercem ama yani.. Bi ilk olcak ama oglumdan onemli değil..
İlk bebede o tazyikle kakaninnagzima girmisligi var.+1 cocugun tazyikli kakasi var resmen. Yatak carsafina kadar her yer kaka oldu su an.
Bizde gece 1 gündüz 1 var mutlaka.Her gece en az 1 kiyafet batiranlar online mi
Sen yetersiz hissetme. Onlara karşı biraz daha net ol. Benim de ilk bebeğimdi ama kimse benden izinsiz bir şey yapamadı. İkinci çocukta annemin tecrübesinin cidden çok iyi olduğunu fark ettim o ayrıCanım oda ısısı 23-24 derece olmalı ama biz 25 ye sabitledik. Annem ve kv yanımızda . Onlarda üç kat battaniyeye sariyo. Yeni yenj biraktirmistim havalr soğumaya başladı yine baslicaklar yani. Bence toplumda herkesin bebeğiyle ilgili olan her konuda en iyisinin annelerin bildiğini öğrenmeleri gerek. İlk çocuğum şimdi öğrendim o yüzden. Meğer ülkenin kanayan yarasiymis bu konu. Sanki herkes ağız birliği yapmış bana kendimi yetersiz hissettirmek için.
Bağırsaklar daha eski yerine geçmedi yavaş yavaş düzeliyor onun etkisiyle oluyordurKızlar bugün 15. günüm. Sezaryan oldum. Ama bir gaz ağrısı geliyor ki... normal doğum sancısı acaba böyle birşey mi diyorum. Çok ağrı ve acı veriyor. Çok afedersiniz tuvalete gidene kadar bağırsağımda dolaşan gaz ve dışkı beni çatlatacak gibi ağrıyor. Bunun ameliyat olmamla bir alakası var mı acaba? Hayır daha önce de tuvalete gidiyordum hiç böyle acı hissetmiyordum. Bunda sanki yeni doğan bebek gibi ağlayacağım. Şekilden şekile giriyorum. Sezaryanla mı alakalı acaba?
Evet canım 15 kasım diyoBime bebek urunleri gelecekti bu cuma mıymış?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?