Benim hep sert ama sut biriktiginde ayrica koltuk altim sertlesiyor. Cok sertlestiginde 200 ml cikiyor. Ama normal sartlarda bu kadar cikmiyor. Surekli rutinde sagmadim bilmiyorum hic. Ama tamamen bosaltigimde 180-200 ml arasi cikiyor o zaman bayagi pambik gibi oluyor fakat onceki haline gore. Normal sartlarda bence yine sert.
sutun bebegine yetiyorsa yumusakligini kafaya takma. Cunku yumusak olmasi duzenli emzirdigin ve bebeginin de iyi emdigini gosterir.
He yaaa ama hamilelik rahatlık iş. Ben çok perişanım her anlamda.. Herkrs de yardımcı olacagına kim dedi sana 3.yğ dogur diyorlar... Uykular yalan oldu gençlıgım de talan da oldu tam benlik
Benim memeler sertleşmiyor yani cok nadir sertleştigi.dun gün içinde az emdi bende öğlen oğlanla 2 saat uyudum.uyandim ki sertleşmiş tutamadı sinirlendi boğulur gibi oldu emmek istiyor ama ememiyor.bende yanimda su içtiğim bardak vardi elle hemen ona sagdim 30-40 cc cikmistir 30 saniye sürdü sürmedi gibi.sonra verdim memeyi rahat rahat emdi.biraz bosaltmak lazım on sütü.bir sonraki öğünde 3 saat geçmeden o sagdigim sütü verdim üzerine emzirdim.makine ile sürekli sağma yapılamıyor bence aklinda olsun bi dene
Kızlar gecen hafta mevlutumuz vardi gelen hoca bebegin uykusu icin ashabi kehf isimlerini yazp kagidi yastığının altına koy dedi sizinlede paylsym dedim. Besmele çekip yazp koyun yattigi yerin altina kafasina gelen ksma
Kızlar mastit oldum titreme mide bulantısı ateş göğüs de ağrı doktor antibiyotik verdi. Bi haftadır belki daha fazladır o göğsümde süt azdı Ağrı olmadığından anlamamıştım. Ne olacak şimdi ya tecrübeli arkadaşlar
Kızlar gecen hafta mevlutumuz vardi gelen hoca bebegin uykusu icin ashabi kehf isimlerini yazp kagidi yastığının altına koy dedi sizinlede paylsym dedim. Besmele çekip yazp koyun yattigi yerin altina kafasina gelen ksma
“Allâhümme innî es'elüke bi İslâmi Yemlîhâ ve rağbetihî
ve bi imani Mekselînâ ve kurbetihî
ve bi tevhıydi Mernûş ve hıdmetihî
ve bi ma'rifeti Debernûş ve uzletihî
ve bi şehâdeti Şâzenûş ve rivâyetihî
ve bi ihlâsı Mislînâ ve muvâfakatihî
ve bi iştiyâki Kefeştatayyûş ve ı'tikadihî
ve bi vefâi Kıtmîr ve himayetihî en takdıye hâcetî yâ Kaadıye’l-hâcâti ve yâ mücîbe’d-deavât. Ve sallellâhü alâ seyyidinâ Muhammedin ve âlihî ve sahbihî ecmeıyn.”
Aynen bende oyleyim ya cocugu oldukca dik tutmaya calisiyorum oda zor oluyor istahla emerken cok gelince ne yaoacagini bilmiyor aglamaya basliyor sutun az oldugu gibi cok olmasida sikinti
Ben iki senelik emzirme sürecinde nerdeyse iki ayda bı hep mastit oldum ama hep nazardan olurdu. Büyük oğlum çok tombokti kollar bacaklar boğum boğum gören ay sütun yaramış derdi pat sabah göğsüm şişmiş taş gibi. O zaman masaj falan da çok beceremedim Allah'tan oğlum obur bı bebekti gece gündüz çok emerdi öyle duzelirdim. Şimdi biraz sertlesse hemen sağım yapıyorum. Hatta şimdi vakumlu süt toplayıcı aldım bı göğsmu bebeğim emerken öbürünü sağiyorum.
Kabaca hesaplarsan kaça kaç cm bıngıldağı? Tamamen kapalı doğan bebekler bile oluyor, senin açıksa korkma. Vajinal doğumda da kapalı ya da küçük olabiliyor.
Aynen bende oyleyim ya cocugu oldukca dik tutmaya calisiyorum oda zor oluyor istahla emerken cok gelince ne yaoacagini bilmiyor aglamaya basliyor sutun az oldugu gibi cok olmasida sikinti
Aslinda cok ta sut yok sanirim.1 gogusten ortalama kac cc cikiyor genelde bilmiyorum ama bende el pompasiyls once 40 50 cc sagiyorum.Yine ayni.Dua ediyorum memeden soguyup nefret etmesinler diye.Nefes nefese kaliyolar,bogazlarina kaciyor.
1-2 ay sonra acaba biraz buyuuklerinde daha kolay alirlar mi tazyikli de olsa
Kızlar mastit oldum titreme mide bulantısı ateş göğüs de ağrı doktor antibiyotik verdi. Bi haftadır belki daha fazladır o göğsümde süt azdı Ağrı olmadığından anlamamıştım. Ne olacak şimdi ya tecrübeli arkadaşlar
Bebeği mastit olan meme tarafında koltuk altına koyarak emzir, yani ters emzirme. Sıcak duş al, duşta şiş yerden meme ucuna doğru iyice masaj yap. Duştan sonra ya emzirerek ya sağarak iyice boşalt sonra soğuk uygulama yap. Her emzirmede önce o memeyi verki iyice boşalsın. O memeye odaklanınca bu seferde diğer meme şişmeye başlıyor, ara sıra onu da sağ, ordada mastit oluşmasın. Ateşinin düşmesi için parol alabilirsin 6 saatte 1. Yoksa çok kötü titreme tutuyor.
Aslinda cok ta sut yok sanirim.1 gogusten ortalama kac cc cikiyor genelde bilmiyorum ama bende el pompasiyls once 40 50 cc sagiyorum.Yine ayni.Dua ediyorum memeden soguyup nefret etmesinler diye.Nefes nefese kaliyolar,bogazlarina kaciyor.
1-2 ay sonra acaba biraz buyuuklerinde daha kolay alirlar mi tazyikli de olsa
Amin hepimiz insallah aynen iki tane cocuk doktoru baktı biri doğunca hastaneden cıkmadan biri de üç gün somra götürdüğümüz ama yigenleriminki baya büyüktü kızımın cok kücük olunca ne biliyim korktum bi an internette de saçma sapan seyler yazıyor
Emzirme düzeni mi biz ben oğlum ve memelerine yaşıyoruz be şimdiden sıkılmaya başladım. Emdikçe süt çoğalıyor acayip burnuma süt kokusu geliyor... 2 oğlumda emerlerdi uyurlardı. Bu sürekli acıkıyor uyanıyor. 6.5 kg oldu. Dr dıyor doyması gerek. Bır dr dıyor emzirme duzenı ı oturt kg çok. Bır dr anne sütünden birsey olmaz emzir... Düzen oturayım dedim aclık tan uykuya gecemedi bizi kemirdi.. Meme verince de intikam alır gıbı cekıyo cekıyo kopacak gıbı oluyor. Umarım dişleri gec cıkar yoksa vay halime