2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kizlar 3 ay aşısi vs yok degil mi? 10 gun sonra 3 aylik olucaz. Rotatek 2.doz var bi tek. Saglik ocagi baska bisey demedi ama emin olmak istedim atladigim bisey olmasin
Bizi 9 ocakta kontrole cagirdi. Aşı yok dedi. Belki 9unda gittigimizde söyler yeni asi tarihini

Neden emzirme dedi ki? Bebek emmedikce ora açılmaz. Bunca yıldır mastit olurum emmesin diyeni ilk kez duyuyorum.

Ters emzirme üstüne eğilerekmi
Mastitte her pozisyon denenmeli. Üstüne eğilerek de güzeldir.
Apse neredeyse bebeğin alt çenesi oraya denk gelsin emzirirken.
Ters emzirme de sol memeyi emzirecek gibi kucaga alıp sağ memeyi emzirmek. Hoogfan aratırsanız görselle açıklama daha iyi olur.

2019dan alınabilecek en güzel hediyelerimizi aldık, inşallah 2020de onları sağlıkla, mutlu büyütürüz.
Bu sene ilk kahkahalarını
yabancılardan kaçıp bize sığınmasını
oturmasını
emeklemesini, ek gıdaları tatmasını
ilk dişlerini
ilk adımlarını göreceğiz
Ve bir de bir çok aşı yaptıracağız
Dolu dolu bir 2020 olsun. Hastalık dert bebişlerimizi bulmasın.

Ne güzel yazmışsın

Çok sağ ol canım çok sevindim senin de toparladığına daha da iyi olur inşallah bundan sonra

Kızlar bebek kaşığı geri tukuruyor Berikko canım beceremedim ben kasigi alisyirma bardagi alsam diye dusunuyorum iyi bisey yapmis olurmuyum rint sen ne dersin bu konuda
Alıştırma bardağı dediğin hangisi? Geçen de konuşuldu da yani ben anlamadım şunu alıştırma bardaginin ucu biberondan belki on belki 20 kat daha büyük delik ya da kesik olur. 6. ay biberoblari dahi alıştırma bardağından daha az akitir. Bunda iki sıkıntı var.
Biberona alisirsa memeyi bırakır deniyor ama alıştırma bardağından foşur foşur akacak o süt.
Delik ya da kesik çok büyük, süt boğazına kaçacak.

Alistirma bardagindan akmiyormus ve ona gore emzirme yontemi varmis. Emzirme danismanlari paylasiyor da bende o nedenle gecen gun sormustum. Keza ek gida doneminde kullanilan bir seyin su an kullanilmasi bana da abes gelmisti. Zaten cesaret edemedim.

Bende internett okuyup heves etmiştim ona ama demekki o da dediğin gibiyse verimli olmaz bana sağol cnm

Kızlar bebek kaşığı geri tukuruyor Berikko canım beceremedim ben kasigi alisyirma bardagi alsam diye dusunuyorum iyi bisey yapmis olurmuyum rint sen ne dersin bu konuda

Eymende döküyordu agzindan hep...tukurmedi ama agzindan çıkardı.. 30cc yapiosam 5ini 10unu yemistir heralde.. Sonra alisto kasiga.. Pes etme bence onun iyiligi icin olduğunu düşün.. Simdi kiyamazsan ilerde daha çok uzulursun L Leiyla

Hatta bende onu daniscaktim.. Eymen o kadar alıştı ki kasiga.. Nasil bi yontem izlicem bilmiyorm.. Ilk baslarda kaşık agzina gelene kadar ağlıyordu.. Biraz bekletip veriodum.. Ama sonra cok sinir krizi gibi bisey oldugunu düşünüp çocuğun sinirleriyle oynamiyim dedim.. Şimdi veriyorum kaşıkla ama bu da sanki kolay gibi.. Suyu biberonla veriyorum diliyle itiyor mamayi vermedim daha biberonla hiç.. Ne yapmak gerekir sizce.? Hemen agzina kaşığı dayamak mı yoksa biraz bekletip öyle vermek mi? Bekletince ağlıyor sinirleniyor bayağı.. Etiket yapmadm ama autumun sen daha iyi bilirsin sanrm.. Bebegin ruh sagligiyla oynamak istemiyorm

Sen neden su veriyorsun ki?

Ya o zaman biraz daha uğraşım eşim denedi ben denedim bide genzinekaçacak diye korkuyorum hep kaşığı ağzına dökünce tıkandı

Aynen öyle bende anlamadım o konuyu. Ben alıştırma bardağını sanırım 7 aylık falandı kullandığım da, belki daha büyüktü.

Bizim ates durumu hala devam ediyor. Ne zaman gececek bu durum? Persembe de verem asisi var. Vallahi korkulu tuyan oldu simdiden sonrasi asilar.

Yaa cok giremiyorum eskisi gibi.. Gecmis olsun.. Grip olmustu dimi? Canını sıkma dicem ama hepimiz herseyi dert etme kapasitesine sahip anneleriz.. Ama bence her hastalığın belli bir süresi oluyo buna kulucka mi deseke ne desek bilemedim.. O sirada vücut savaşıyor sonunda atiliyor vucuttan.. Ben genelde her hastalığı aşırı terleyerek atıyorum.. Tibbi yönü var mi bilmem.. Terledikten sonra dus alinca eskisi gibi oluyorum.. Ama bebislere bunu yapamayiz.. Off hastalaninca naapmak lazim eymen hastalansa naparim bilmiyorum.. Hayirlisiyla bu kışı atlatsak diger kış bu kadar sakinmicam zaten ustunu kalin giydircem zaten hareketli olcak cok usumez

Ya o zaman biraz daha uğraşım eşim denedi ben denedim bide genzinekaçacak diye korkuyorum hep kaşığı ağzına dökünce tıkandı
Yavaş yavaş dök. Diliyle yalasın hatta. Eğer beceremiyor tıkanıyor ise kaşık ile verme.

Hastane de doğum sonrası, bebek hemşiresi kaşık ile verdirmedi bir bebek tıkanmış kötü bir olay yaşadık malesef dedi.

Sen neden su veriyorsun ki?
Mamadan sonra veriodum az az.. Bi ara kabizlik cok olunca artirdim.. Simdi versde icmio.. Biberonu sıkıp veriorm agzina çıkarıyor ağzından.. Tahlileri filan çıksın noroloji ve isitme testini de yaptirip doktora gitcez insallah.. Daniscam bende.. Mama vermiyim dedim ama gecen feryat figan.. Mecburen 3x30 veriorum bi gunde.. Ama git gide azaldik sanki.. 3x90dan buna geldik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…