2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ya o zaman biraz daha uğraşım eşim denedi ben denedim bide genzinekaçacak diye korkuyorum hep kaşığı ağzına dökünce tıkandı

Canim ilk oluyo o.. Bende kimseye kasikla yemek vermedim.. Bi sure sonra elin alisiyo bebeginin nasil yudumladgni anliosun.. O aglasa da bi sure yavas hareket et.. Ağladığında cok verme o zmnda yutamaz rahat.. Bi sure anra oturcak.. Ama demir kasik kullanma derim.. Ben surekli dis etlerine vurup durdum.. Simdi plastik mama kasigiyla veriyorum hatta elim ona cabuk alıştı eymene daha rahat yediriyorum artik

Oyle oyle hayatinizdan cikicak ins. Sut verdigin icin bence su an suya ihtiyac yok. Kakasini yapiyor mu su an. Bence yapiyordur senin sutunu aldigi icin.

Oyle oyle hayatinizdan cikicak ins. Sut verdigin icin bence su an suya ihtiyac yok. Kakasini yapiyor mu su an. Bence yapiyordur senin sutunu aldigi icin.

Valla 3.gun zeytinyagi vermiyorum mamasinda.. Yapti hep.. Hatta bi gun 3 kere yaptı ishal mi acaba dedim ama ertesi gun bi kere filan yapti.. Bugun yapmadi daha ama bakcam.. Ama rengi anne sutu rengi oldu.. Eskiden kopkoyu oluyodu

Bu arada tomrisin notlarina az baktim.. Detayli okuycam insallah.. Çoğu seyi yapiomusum daha okumadan yapmadiklarima da dikkat etmeye baslicam.. Sagolun rint ve @axel

Canim normal kasikla mi veriyorsun? Kasik biberonlardan var onlardan edinmeni tavsiye ederim. Mamasi veya sutu icinde ne vereceksen hazir halde oldugu icin sinirlenip aglamasina firsat olmaz.

Bu marka anne memesini emmeye cok yakinmis. Emme refleksiyle akis saglaniyormus. Normal biberon gibi de olmadigi icin unutmaz memeyi bence. Ama tavsiyem kasik da versen biberon da versen minimum seviyede ver su aralar kafalari cok kolay karisiyor cok kolay da alisiyorlar.

Yok cnm gribi atessiz 2 gunde atlattik cok sukur. Bu ates karma asinin atesi. Gece 3 kez 38 igorduk. İkisinde calpol verdim birinde veremedim 6 saat dolmadigi icin hastaneey acile gittik. Giderken yolda dustu o da. Fakat yine de cocuk dr u muayene etti. Sikinti yok yarin gece surerse getirin dedi. Neyse ki o sabah bitti. Fakat bebek tam 36 saat uyumadi biz de uyumadik. Perisan oldu kuzum. Bu gece zaten 5 saat uyumus ilk kez. Ben 2 kez kontrol ettim ama saate bakmamistim. Uyuyo diye de uyandirmadim en son niye uyanmio bu cocuk diye baktigimda uykusunda kafasini oraya buraya ceviriordu aldim emzirdim tekrar uyudu. Sabah 2 saat uyanikligin disinda hala uyuyor. Cok yorulmus kuzum. Ama 5 saat boyunca uyanmadi bende uyandirmadim ya sonra cok kizdim kendime. Saate neden bakmadin diye. Sabah 7 de hava karanlik oldugu icin ben hala gece gibi algiladim yorgunluktan. O kadar saat ac kalmamasi lazimdi aslinda.

Kızlar memenin ucundaki pütürükler varya bir tanesi beyaz olmuş ve emzirirken acıyor. Bu ne ki başına gelen var mı? Nasıl geçecek?

Ya o zaman biraz daha uğraşım eşim denedi ben denedim bide genzinekaçacak diye korkuyorum hep kaşığı ağzına dökünce tıkandı
Kaşığı dökme tamamen canım. Bebeği emzirme pozisyonundan daha dik konuma getiriyorsun.
Kaşığa alıyorsun, ağzına tutuyorsun o kendi çekiyor. Cekmezse az az damla damla akitiyorsun.

Yaa bi daha buna masraf yapmak istemiyorum aslnda.. Bu ara cok harcama yaptım.. Şimdilik wee baby nin bi kasigini almıştım taa hamileyken.. Onunla veriyorum çok pratik ve rahat oluyo.. Miktarini az az veriyorum ama hızlı veriyorum.. İste sorun bu.. Ilk basta yavas yavas veriyodum aglama krizine giriyodu mama agzina degene kadar.. Baktim cok sinirleniyo dedim sinir sistemi zarar görecek.. Hizli hizli veriyorum simdi.. Ama sanki biberondan hizli gibi tabi bilemiyorum ama.. Oyle agirdan alip aglamasi mi iyi yoksa aglamasina firsat vermeyip hizli hizli mi? Cocugun psikolojisini bozmak istemiyorum.. Bi de sanki bu aralar aglarken aglamio da bagiriyor gibi cok korkuyorum yaa

Olabilir öyle telas etme kendini de suçlama.. Allah korur sabileri eminim hasta olmadan büyüseler keşke ama imkansiz gibi.. Eninde sonunda gelecek hastalık.. Ya Şafi şifa ver yavrularımiza

Alistirma bardagindan akmiyormus ve ona gore emzirme yontemi varmis. Emzirme danismanlari paylasiyor da bende o nedenle gecen gun sormustum. Keza ek gida doneminde kullanilan bir seyin su an kullanilmasi bana da abes gelmisti. Zaten cesaret edemedim.
Bende internett okuyup heves etmiştim ona ama demekki o da dediğin gibiyse verimli olmaz bana sağol cnm
Bana garip geldi vallahi. İki tür var. Bir çekince gelen bir de doğrudan akabilen. Ama hangisi olursa olsun çekince çok geliyor. Aventin bir numaralı biberon ucu daha mantıklıdır alıştırma bardağından.

Merhaba, kızlar emzik ve biberon emme tatmini yaptığı için meme reddi yapabiliyor. Özellikle de biberon çok çabuk meme reddi yapar. Ne kadar rahat biberon (anne memesi hissi ve hızlı akış) o kadar çok anne memesini reddettme oluşur. O yüzden kaşık biberon, şırınga, alıştırma bardağı kullanılır. (Alıştırma bardağı 4 aydan itibaren tavsiye ediliyor.) Çünkü bebek emmek ister. Bunları dilediği gibi rahatça ememediği için anne memesini arar, ilk tercihi anne memesi kalır. Ama anne memesinden daha rahat plastik yumuşak uç ve çekmeden damlayan biberon alırlarsa anne memesini almazlar.
Bu arada besin alerjisi de meme yapar. Meme emerken ani korkması, ürkmesi, kızmak vs de meme reddi yapabilir.
Ve ayrıca memede süt bitmez meme sürekli süt üretir.
Başta ön süt hızlı gelir, o sütü de çok sağmak mantıklı değil çünkü o bebeğim en çok ihtiyacı olan suyudur. Sonlara doğru yağlı süt gelir ve bebeğe kilo aldırır.
İçecek, yemekten daha çok süt yapan şey sütünüzün olduğuna inanmak ve bol bol emzirmek.
Sütünüz çok ve tazyikliyse sağıp ön boşaltma yapmak sütü daha da çoğaltır ve memenin terbiye olmasını engeller. Süt fazlaysa sütü dengelemek için bebeği her iki memeden de emzirip soğuk kompres yapın. Çok şişlik sertlik olmadığı sürece sağmayın.
Sütünüz az ise sık sık sağım yapın, memeyi uyarın, sıcak tutun, göğüs ucu kalkanı da memeyi sürekli uyarır memenin terbiye olmasını engeller.
Terbiye olan meme yumuşak olur. Yumuşak memede süt yok diye düşünmeyin yumuşacık memelerle koca koca bebekler besleyenler var. Uzun süre emzirilmemiş meme şişer. Ama bu demek değildir ki şiş meme dolu yumuşak boş.
Lütfen mecbur kalmadığınız sürece süt tozundan oluşan mamaları kullanmamaya çalıAnne sütünün mucizeleri saymakla bitmez. Ten tene temas, bol bol (zorlayıp ağlatmadan) emzirmek hem bebeği memeye bağlar, hem de süt artırır.

Ama onu o kadar güçlü çekemezler ki.
Cevap yazmak istedim izninizle. Ben de bir anneyim bu arada. Bebeğin emme refleksi bi yetiştinden daha güçlüdür. Öyleki emmeyi bırakan bi çocuk yeniden emmek istese ememez, emme refleksi zayıflamıştır çünkü. Yeter ki bebeğin emmesine fırsat tanınsın. Kolaya alıştırılmasın. Akan süt bulursa güçlü emmeyi bırakırlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…