İlle de bi biberon kullanacaksanız emzirmeyi de bırakmadan “medela calma biberon” kullanın. Özeliklerini okuyunca anlatmak istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. (sert uzun uç, ters tutunca akmaz bebeğin çekmesi gerekir)
İyi geceler
İlle de bi biberon kullanacaksanız emzirmeyi de bırakmadan “medela calma biberon” kullanın. Özeliklerini okuyunca anlatmak istediğimi daha iyi anlayabilirsiniz. (sert uzun uç, ters tutunca akmaz bebeğin çekmesi gerekir)
İyi geceler
Guzel oneri ama oldukc pahali. Hepimizin ulasabilecegi bir fiyati yok. Sahsen ben 480 tl veremem. Daha uygun cozumler uretmek zorundayim ki su an en mantikli gelen eds yontemi.
İyi geceler
Canim ilk oluyo o.. Bende kimseye kasikla yemek vermedim.. Bi sure sonra elin alisiyo bebeginin nasil yudumladgni anliosun.. O aglasa da bi sure yavas hareket et.. Ağladığında cok verme o zmnda yutamaz rahat.. Bi sure anra oturcak.. Ama demir kasik kullanma derim.. Ben surekli dis etlerine vurup durdum.. Simdi plastik mama kasigiyla veriyorum hatta elim ona cabuk alıştı eymene daha rahat yediriyorum artik
Kizlar ya bu biberon meme resdi iki uc gundur cok konusuluyo ben meme+mama doğduğundan beri bu sekilde besliyorm. Avant naturel 1 numara kullanıyorum bi sorun yasamadm. Meme reddi gaz varken bide sinirle aglarken bikac kez oldu ama o anlarda biberonu da reddediyo zaten. Yani bence konu her türlü bizim beynimizde bitiyor bundan eminim artk. Çokta kafaya takmasak mi napsak valla ben bayadir mamayi filan takmaz oldum bi baktm sut artyo benbegim kendiliğinden mamayi terk ediyo icmiyo tükürüyor filan.
Kaşığı dökme tamamen canım. Bebeği emzirme pozisyonundan daha dik konuma getiriyorsun.
Kaşığa alıyorsun, ağzına tutuyorsun o kendi çekiyor. Cekmezse az az damla damla akitiyorsun.
İyi geceler
Kizlar ya bu biberon meme resdi iki uc gundur cok konusuluyo ben meme+mama doğduğundan beri bu sekilde besliyorm. Avant naturel 1 numara kullanıyorum bi sorun yasamadm. Meme reddi gaz varken bide sinirle aglarken bikac kez oldu ama o anlarda biberonu da reddediyo zaten. Yani bence konu her türlü bizim beynimizde bitiyor bundan eminim artk. Çokta kafaya takmasak mi napsak valla ben bayadir mamayi filan takmaz oldum bi baktm sut artyo benbegim kendiliğinden mamayi terk ediyo icmiyo tükürüyor filan.
Aslında ben hiç kafaya yanmıyorum ama.bebek binanda meme ye düşman olsu şaşırdım 2 ayligiz şimdide çare arıyorum kaşık denedim bugün fincan denedim falan işte kolaya alışmış resmen
Aslında ben hiç kafaya yanmıyorum ama.bebek binanda meme ye düşman olsu şaşırdım 2 ayligiz şimdide çare arıyorum kaşık denedim bugün fincan denedim falan işte kolaya alışmış resmen
Canim bu meme reddi. Uzerine gitmezsen sayet cok zorlanirsin bir daha emmeye dondurmeye. Her bebek ayni degil kimi biberonu da memeyi de rahatlikla kabul eder birlikte goturur kimisi de cogunlukta oldugu gibi boyle reddeder.
Canim bu meme reddi. Uzerine gitmezsen sayet cok zorlanirsin bir daha emmeye dondurmeye. Her bebek ayni degil kimi biberonu da memeyi de rahatlikla kabul eder birlikte goturur kimisi de cogunlukta oldugu gibi boyle reddeder.
Guzel oneri ama oldukc pahali. Hepimizin ulasabilecegi bir fiyati yok. Sahsen ben 480 tl veremem. Daha uygun cozumler uretmek zorundayim ki su an en mantikli gelen eds yontemi.
İnternette araştırdım biraz, süt kabarcığıymış. Kanalın üzeri deri ile kaplanınca oluyormuş, emzirme ya da sağma sonrası kendiliğinden açılıyormuş ya da steril iğne ile açmak gerekiyormuş. Pamukçukta da böyle bir görüntü olurmuş ama birden fazla yerde olurmuş.
Tutumlu annede ikinci el satanlar var çok uygun fiyatlara. Alıp kaynatıp steril ediliyor zaten her biberon. Ben bir çok ürün aldım ikinci el. Belki kıyafet alınmak istenmeyebilir ama bi ana kucağı, oyuncak vs zaten her yeri yıkanan ürünler alınabilir bence. Ben gümüş kalkanlarımı almıştım. Hala da oyuncak alırım.
Eds yöntemi de tabi alternatif
Rint cim baska yol bulamiyorum. Eds degilse de fingerfeed kullanicam ama bir sey yapmammlazim. Benim bebe biberon almiyor 1 haftadir. Her denememde agzinda oynuo isiriyor bukuyor disari atiyor fakat kesinlikle emmiyor. Agliyor sonra da. Ben meme verince gozumun icine baka baka emiyor. Bak anne emmedim mecbur kaldin der gibi 2 ay sonra ise baslicam ve ne olacak bilmiyorum.
Bebekte bronşit mi var nicin verdi doktor. Ben ilk çocuktan tecrübeli olduğum için doktor bebek sıkıştığı zaman gece hava ver sabah getir dedi. Öksürük başlar çocuğun burnu serum ve otribebeyle açılmazsa makinaya yarm ventolin iki CC serum koy öyle ver ilk altı saatte bı verilir ventolin . Çok sikisirsa bebek dört saatte bı. Benm bebeğim gece 12 de verdim . Duramadi birde tekrar verdim o gece çok rahatsızdı sabah götürdük doktor yatış verdi dört gün kaldık hastanede. Allah kimseye yaşatmasın küçücük bebek. Derdini anlatamio zaten
Dun tam 3 ayi doldurduk.Zaman ne hizli geciyor ya.Daha dun gibi hersey.Cok sukur buyuyorlar.Zorlugu iki kat,cok yoruluyorum ama degiyor herseye.Altlarini sirayla almak bile cok keyifli.Once birini temizliyosun,al gulum ver gulum sira digerine geciyor.
Haftaya sali kontrolleri var.Insallah gelisimleri iyidir.Birbirlerini yakalamalari zor,aralarinda 500-600 gram var ama ikisi de esit kilo alip boy atsin insallah.Gerci Emre ilk ay az uzayip ikinci ay atak yapmisti.Muhtemelen o atagi bu ay Ugur yapti.Normal bir yenidogan boyuna yaklasti.Anasina cekmis Emreyle daha yolumuz uzun ama olsun.Minyatürüm de kendince büyüyor.En azindan artik parmaklari kibrit çöpünden hallice oldu Keske bir yerlerden heyet raporu bulabilsem.Aslinda tek olsaydi ucretsiz izin alirdim.Idare ederdik bir sekilde ama hem ev kredisi hem duble bebekle cok zor.Bugun esim yine bezle,mama alicak.250 lira ki smilac kullaniyoruz digerlerine nazaran ucuz icinde biyotin orani yuksek diyeMaddi acidan biz mutsuz olursak bebekler de olur.O yuzden subatta basliyorum ise.Hic gidesim yok ama mecbur.
Cnm silik çizgi var ama silik görüp hamile olmadığım çok oldu. Ama eğer varsa ikingun sonra ikinci çizgi netleşecek cnm. İki gün sabret . Allah gönlü ne göre versin