2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Axel canm benim bebekte yapiyo aynisini huzursuzken. Ben beyaz gurultu aciyorm yada budizz uyku arkadasimiz var onu aciyorm onu dinlerken sakinlesiyo memeyi tkyorm agzina hemen ozaman emiyo bi dene istersen
Emzirebildim sonunda iki kez. Ama atesi surekli cikip cikip iniyor. Takip ediyoruz. 38.1 gorduk bir kez acile kosup gittik. Gittigimizde de 36.7 ydi su an takipteyiz iste.

Biberon avent mi kullandınız peki sizde ?
İki biberon vardı evde biri wee diğeri mamajoo . her ikisini de tuttu ama wee ninki şarıl şarıl o yüzden onu vermiyorum mamajoo nün akım açısından daha yavaş. Meme reddi olmasın diye onu kullanıyorum kullandığım zaman.
Bi ara annem bunu sevmiyo bebek diye hep wee de vermiş baktım memede çekim azaldı. Allah tan nedenini anladım da düzeldi.

Burda biri bisey diyince benim kafamda cidden ampul yaniyor desem
Valla benim de öyle

Rotada 2marka var. Rotarix 2 doz, rotateq 3 doz. Doz fiyatları farklı, toplamda aynı fiyatlara yaklaşıyor.
Bize 2.ayda hastanede rotateq yaptılar.
Bu arada biz bebeğe özel sigorta yaptırdık, rotayı, kalça usgyi, göz muayenesi, pediatri muayenesi hepsine 160tl ödedim. (Devlete ödenen kısım)
Durumu olanlar sigortayı araştırın, bebek hasta olsa bir kan bir idrar alınsa özel hastanede en az 500 liradan çıkıyorsun. Normal pediatrik muayeneleri de eklersen tüm yılı düşününce özel sigorta daha mantıklı oluyor. Bu arada gaz damlalarının da geri ödemesini aldık ama 1 aydan önce bitenler oldu, onları biz cepten ödedik.

Popodan ateş ölçümü konuşulmuş. Bizim derslerde özellikle erkek bebeklerde popodan ateş ve fitil uygulaması çok çok mecburi bir durum varsa yapılmalı diye anlatılırdı. Anal uyarı hiç bir dönemde uygun değil.

İnsan tecrübeleniyor mastit olmuyor dediğim günün gecesi ateş titreme ve göğüs ağrısı ile uyandım. Nazar degiyoruz kendimize.
Mrb geçmiş olsun. Dışardan dalıyorum ama bende ekşm annesiyim. 5 cm bi apse var göğsümde. Dün şırıngayla çekti doktor ama seertlik hala var. Siz ne yaptınız belki yardımcı olabiliriz birbirimize ben kafayı yiycem. Antibiyotik içmektn yoruldum. Demir gibi göğsümde. Net bilgi yok sıcak mı uygulasak soğuk mu bilemiyorum. Siz nasıl rahatlıyorsunuz

Kizlar ya gogsumun birinde resmen ceviz kadar sert bisey var topak halinde dokununca agryor skstrnca saga sola kayiyor mastit degilim geçtiğimiz haftalarda gecirdim mastiti oyle degil biliyorum. Kist gbi sanki napsam bilemedim
Geçmiş olsun. Apse o. Bende de var. O göğsü emzirme sağıp dök dedi doktorum. Ne yaptınız nasıl rahatladınız küçüldümü hiç

Kızlar bebeğimin göbeğinde kararma fark ettim . düşen yerde. Bebeğimde huzursuzluk falan yok . Sizin bebeklerde de var mı normal mi

Hiç duymamistim canım o dediğini bana hep makattan ölç en doğrusu denildi bide biberona alismadimi hangi biberonu kullanıyorsun meme reddi yasamadinzmi
Makattan hiç ölçmedim ben bu kadar küçük bebeklerde ateş 38 i görünce hemen götürmek lazm

Sağol canım, peki makien içine ne ilacı koycaz ki Kafamıza göre mi?

Hiç i duruma kadar gelmedim ama mastit olduğumda tersten emzirme mucize gibi kurtarıyor du. Burda kızlar bahsetmişti çok faydasını gördüm.

Geçmiş olsun. Apse o. Bende de var. O göğsü emzirme sağıp dök dedi doktorum. Ne yaptınız nasıl rahatladınız küçüldümü hiç
Canm bende artk kroniklesti 10 gunde bir yasiyorum bu durumu malesef. Sicak dus dusta sabunla yikayp masaj dipten uca dogru sonra tarakla tariyorm. Cikinca bebegimi ters emzir duz emzir surekli emziriyirm emzirirken masaj yapiyorm canm yansada malesef oyle geciyo. Cok kotu olurda dugumlenme olursa(gogus odemli sis parlak oluyo sut akmiyo el degmeyecek sekilde agri sanci oluyo ozaman malesef antibiyotik kullaniyorm dr kontrolunde) sut gelmeyecek kadar dugumlenme varsa ilac tedavusi sut geliyosa belli bi yerde sertlik varsa ozaman yukarda bahsettiklerimi yapiyorm. En cok ters emzirme bana iyi geldi bide sagim yapmak lazm emzirdikten sonra

Bu sigorta işi nasıl oluyor canım ya hiç bilmiyorum. Mesela bu bebeğe yaptırsam nereye basvurcam, ne kadar ödeme olacak? İstediği n zaman vazgecebiliriz herhalde demi

Bu sigorta işi nasıl oluyor canım ya hiç bilmiyorum. Mesela bu bebeğe yaptırsam nereye basvurcam, ne kadar ödeme olacak? İstediği n zaman vazgecebiliriz herhalde demi
Sigorta şirketine başvuruyorsun, onlar sana kapsamlarına göre teklif veriyor. Eşim iş yerine bakan şirketten yaptırmış, daha uygun yapmışlar.
Şu an yılsonu tam zamanı 2020 için yaptırırsın, yılsonu biter.

Biz tamamlayici yaptirdik.O bile avantajli geldi.Tam kapsamli iki bebeyle bizi aştı ama aklim kalmadi degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…