2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Aynen ya. Bizim de tam öyle. Mesela yeni emmiş oluyodu. Sonra agliyodu falan. Sussun diye veriyodum. Yine emiyordu. O derece emen bir bebekti. Simdi şans artik. Huzursuzlaniyor. Veriyorum emiyor. Bazen de emmiyor
Aç olan bebek ağlar ve uyumaz. Artk büyüyor bebisler açlığı tokluğu ayırt etmeye başlıyorlar. Huzursuz değilse uyku problemi yoksa bebeğin kararına bırak biraz bazen çok emdi tok diyorum yine emio. Bazen çok saat geçti açtır diyorum emmio bizim evde egemenliği çocuklar ele geçirdi

Aynen. Zorla emzirince kızıyor birde

Canim ishal kusma var dün ateş 37.7 8 di ishal faln devam ediyor ama asiyi yaptılar doktora anlattım önemsemedi olabilir dedi:/ inşallah sorun olmaz cildinde deterjandur belki dedi ben ateş-i şimdi nasıl takip edeyim kaç saat te bir ne zaman yükselir uyumak istiyir çünkü sersem

Kafamdaki deli sorulardan birini sorucam.
Simdi bu youtube daki our daily routine etc. Videolar var ya?
O videolardaki bebeklerin hep bir duzeni var 2 aylik da olsa 3 aylikda olsa. Ben son gunlerde bunlari izleyip izleyip kendimi eksik anne gibi goruyorum. Benim bebegim ne saatli emiyor ne de saatli uyuyo. Uykusu geliyor bayiliyor yorgunluktan ama asla uyumuyor mizirdaniyor. Surekli emmek istiyor surekli kusuyor.

bir de diger merak ettigim sey kundakla sirt ustu yatiriyorlar amerika da yasak diger turlu yatirmak sids den dolayi ok ama sirt ustu kusunca tikanmiyor mu bi bebeler?

Daha çok küçükler, robot değil bu bebekler. Büyük oğlumun uyku saati vs var, ama küçük için henüz erken.

Gece uyanık kalıp gündüz uyuyordu bir ara onda mudahale ettim, şimdi gece uyuyor. Gece uykusu önemli bence de

Bu sırt üstü yatırma mevzusunu bende çözemedim. Çocuk doktorumuz, sırttan destekli yan yatırın kusarsa boğulmasın dedi.

Bana da asla sirt ustu yatirmiyiruz dediler ben de hep yan yatirdim. Ogle uykularini da yuzustu yatiriyorum basinda bekleyip. Ama oncesinde yaptigim tum arastirmalarda sids den dolayi sirt ustu onerildigini okudum ve emzikle uyuma seklinde. Kusma konusunu napiolar merak ediom? Ya da amerikali bebekler kusmuo vallahi bebek buyutmek ne zormus.

Kızlar bebislerin kiloları nasıl biz 3 aylık olucaz ayın 11 inde bugün kabızlığı için doktora götürdüm bu ay kilo almamış sadece anne sütü alıyor galiba ek olarak mama da vericem artık bebelac gold aldım bugün deniyecem

Ben sadece son soruya bana denilern cevabı söyleyim bebek kendisi kustuğu zaman kafasını saga veya sola çevirir bizimkide sırt üstü yatıyor kusunca çıkarıyor ağzınınkenarlarından akıyor

Ay evet ya. Katiliyorum sonuna kadar. Şuanda da yarim saattir emiyor mesela

Okulu sevio ama kuralları kabullenmekte zorluk cekio biraz. İki haftadır öğretmen le yüz yüze görüşmedik haftaya gitcem bakalım inşallah pozitif şeyler duyarım sizinki ne alemde
Benim ki çok seviyor. Ama o da tabi bazı kurallara uymakta zorlanıyor. Öğretmeni, vurma, kavga vs olmadığı sürece diğer şeylerin normal olduğunu söylüyor.

Benim ki çok seviyor. Ama o da tabi bazı kurallara uymakta zorlanıyor. Öğretmeni, vurma, kavga vs olmadığı sürece diğer şeylerin normal olduğunu söylüyor.
Benimki kavga etmeyi bilmez zaten ama arkadaşlarıyla çok iletişim kurmak istemio. Dili çok çözülmedi bebeksi konuşuyor bazen arkadaşları dediğini anlamio o zaman hircinlasiomus. Biran önce dili açılsa problem kalmicak inşallah.

Süpermiş!
Oyun halım var ama daha dikkatini çekmedi, kaç haftalıktan sonra ilgisini çeker acaba?
Ay kuzum, ne tatlıymış oyıncaklarla konuşması... kaç haftalık bebişin?
[/QUOTE]

yarın 3 aylık olacak oyun halısı ile de bir haftadır oynuyor .1 gün 2 gün bile inan çok farkediyor bebeklerde ,o yüzden bugün almadığı bir şeyi yarın alıyor yarın aldığı bir şey bir sonraki gün almıyor her gün denemek lazım.

bu anlattıkların hepsi bizde var yarın da 3 ay kontrolümüz var bakalım doktor ne diyecek.öksürük şurubu buyüklerde bile önerilmiyor benim kızım 10 yaşında daha hiç öksürük şurubu içermedim
öksürüğü olunca kara turp bal soğan bal bal zencefil ve hatmi çiçeği çayı yaparim oyle atlatir.1 yaşından ufak bebekkende buhar makinesinin içine okiloptus yağı koyup çalıştırdık bazen de yorganın kenarına cold mix nefes açıcı damlatirdik öksürüğe çok iyi gelirdi. Demem o ki öksürük şurubu yetişkinlere bizlere bile iyi değil.

Bu durumları aile hekiminin, hemşirenin takdirine bırakmayın lütfen. Bu konuda pek bir şey bildikleri yok. Zamanında yapmaları gereken rutini yapmak derdinde çoğu. Bebeğin ne gibi bir yan etki yaşayacağı sizin probleminiz çünkü. Bebek zaten hasta. Bağışıklığı savaş içinde. Bi de aşı yüklüyorsun. Yani bi bekle iyileşsin bi hafta geçsin yani. Aşının bir bir buçuk ay bekleme gibi- ileri geri süresi var . Şimdi istemiyorum haftaya geleceğim, sonra geleceğim diyebilirsiniz rahatlıkla.
Gözlemleyin tabi ki ateşini. Sonrasında bir sıkıntı görürseniz mutlaka bir uzmanla yol alın. Aşı sonrası huzursuzluk ya da herhangi bir döküntü, kalada mukus/kan, uykuya dalamama vs şikayetleriniz var ise alerji konusunda uzman bir çocuk doktoru ile ilerlemek gerekir. Bu konuda uzman olmayan da anlamıyor. Her çocuk farklıdır. Bi rutine hepsi aynı anda sokulamaz.

Deterjandan olabilir tabi ki. Ama şöyle de düşünmek lazım. O zaman niye birçok bebek deterjandan döküntü olmuyor? Neden? Çünkü bir şeylere çabuk reaksiyon gösteren bi teni, bağışıklığı vs var. Her bebek aynı değil. İmmun sistemi annenin beslenmesi, hamilelik, sezaryen doğum, aşıya verdiği reaksiyon vs bir sürü şey etkiler. Neden bir deterjan on çocuğu etkilememiş de birini etkilemiş mesela? Ya da neden bir çocuk süte reaksiyon diğeri yumurtaya başka biri hiçbir şeye alerji geliştirmiyor? Deterjandan deyip baştan savmak kolay aile hekimine göre.
Aşı bağışıklığı iyi bebeği güçlendirir, ama iyi olmayan ( daha az iyi, biraz kötü ya da çok kötü bir bağışıklık durumunda ise) yan etkileri kaş yaparken göz çıkarır (zamanı beklenmezse) birinde ateş yapar, ishal yapar bağırsak florasını bozar, egzama yapar, yapar da yapar. Yani her bebek farklıdır. Çoğunda bir şey yapmıyor diye bir şey yapmaz olmuyor. Deterjan çoğu bebekte bir şey yapmayıp nasıl ki sizinkini tahriş ediyorsa.
Çocuğunuzda küçücük bir döküntü, kakada mukus, besin alerjisi, sık ateş, erken antibiyotik kullanımı vs varsa, hele ki anne sütü yerine mama alıyorsa
“çocuk immünoloji ve alerji doktoru” ile takip edilmeli.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…