bizim aylık kontrolümüz yarın bir önceki ayda sadece akşamları tek öğün 60 cc mama ile 700 gram almıştı. Bu ay mamayı üç günde bir -60 CC verdim sadece boyu uzadı gibime geliyor ama kilo da almıştır herhalde.Kızlar bebislerin kiloları nasıl biz 3 aylık olucaz ayın 11 inde bugün kabızlığı için doktora götürdüm bu ay kilo almamış sadece anne sütü alıyor galiba ek olarak mama da vericem artık bebelac gold aldım bugün deniyecem
Avrupa'da sağlık gerçekten rezalet.çevrende götürebileceğim başka hastane ya da takip edebileceğim başka bir yer yokmu.sistem nasıl tam olarak bilmiyorum tabi ama biz sağlık ocağına götürmezsek farklı hastaneye götürmek gibi hakkımız var iş paraya bakar sizin böyle bir şansınız yok mu ben o kısmını anlayamadım.senin yazdıklarından anladığım kadarıyla da doktorun söylediklerini seni çok tatmin etmiyor o yüzden farklı bir arayışa mi girsen acaba...Canim ishal kusma var dün ateş 37.7 8 di ishal faln devam ediyor ama asiyi yaptılar doktora anlattım önemsemedi olabilir dedi:/ inşallah sorun olmaz cildinde deterjandur belki dedi ben ateş-i şimdi nasıl takip edeyim kaç saat te bir ne zaman yükselir uyumak istiyir çünkü sersem
Ne farkettim?Kızlar bebegim 3 aylik oldu bugün sanki bi anda algı açılması oldu sizinkiler de öyle mi?
Evet 3 aydan sonra algıları açılıyor, kasları güçlenmeye başlıyor. İki Elinden tutup hafiften çekerek boynunu kaldırıp tutmasını sağlayabilirsinKızlar bebegim 3 aylik oldu bugün sanki bi anda algı açılması oldu sizinkiler de öyle mi?
Açıldı açıldı deli gibi el emme arzusu var çok hareketlendi bıraksan sanki yurucek. Gözler falan çok yaramaz bakio. TV açıkken ters ceviriom zorla dönüp TV bakmaya calisio. Bide istemedigi bişey yaparsam beni iki eliyle itipKızlar bebegim 3 aylik oldu bugün sanki bi anda algı açılması oldu sizinkiler de öyle mi?
Bence tüm anneler olarak sık veriyoruzBizim de oyleydi ama şu 3 gündür degisti. Mesela saat başı emerdi. Şimdi her saat başı veriyorum emmiyor. Meme reddi diyemem. Cunku kendi istediginde emiyor. Istemediginde emmiyorben mi çok sık veriyorum acaba
Objelere odaklanıyor bilinçli bakıyor belli baktığı birseyin yerini değiştirince bağırıyor eski yerine koyunca susuyor gibi buna benzer bir çok şeyNe farkettim?
Onu yapıyorumEvet 3 aydan sonra algıları açılıyor, kasları güçlenmeye başlıyor. İki Elinden tutup hafiften çekerek boynunu kaldırıp tutmasını sağlayabilirsin
Aynen benimki de öyle işteAçıldı açıldı deli gibi el emme arzusu var çok hareketlendi bıraksan sanki yurucek. Gözler falan çok yaramaz bakio. TV açıkken ters ceviriom zorla dönüp TV bakmaya calisio. Bide istemedigi bişey yaparsam beni iki eliyle itip
Eşine de ki, burnu fazla aspire etmek koku duyusunun kaybına sebep oluyormuş. Ayrıca o burnuna soktugumuz şey burun kemigini egiyormus.rint serum fizyolojigi sadece sıkmak yetiyor mu dün eşimle bu konuda anlaşamadık bizim bebenin burnu açık ama boğazı hırıltlı. Burnunu çekmeye gerek yok diyorum olmaz öyle diyo o zaman bosa sıkıyor oluyormusuz
Yetmez mi ya... Bu bebelerin burnu ne ki... Eğer katı sümük yoksa mukusun fazlasını indirir aşağı. Katı sumugu de yumuşatır. Ya hapsurur ya hızlı nefes alıp verir ve içeri ya da dışarı doğru hareket eder sümük.rint serum fizyolojigi sadece sıkmak yetiyor mu dün eşimle bu konuda anlaşamadık bizim bebenin burnu açık ama boğazı hırıltlı. Burnunu çekmeye gerek yok diyorum olmaz öyle diyo o zaman bosa sıkıyor oluyormusuz
Evet evet ikinci bebeği rahat buyutenler derneği kuracağım. Ne hevesim varmış gün gün takip ederdimBen ilk bebeğimde ataklara çok takilirdim . Çok okurdum . Sen hafta ataklarindan bahsediyosun. İki yaş üç yaş. Anne babanin aklini başından götüren dört yaş sendromu var evlere şenlikikinci bebekte saldım gitti karni tok altı temiz uykusunu aldıysa ve hala agliosa bizdeki teşhis canı sıkılıyor hooopp al kucağa yavaş yavaş evi gezdir. Olmazsa kanguruya koyup gezioz evi. Gözler fildir fildir sanki ilk defa görmüş gibi evi incelio bebek işi kolay da şimdi bizim için dört yaşındaki oğlumuz felegimizi tersine çevirdi resmen
Aatmis da öyle mi geldi ya i uyuzu atlatmış mi yoksa tedavi süreci mi.Bugün kayınvalideme gittik. Komşusu uğradı. Bebişi kucağına falan aldı. Sonra gitmeye yakın uyuz olmuş onu söyledi. İnşallah bulaşmamıştır
Hala kaşınıyormuş anladığım. Doktor alerji tedavisi vermiş anladığım kadarıyla. Geçmedi bir türlü falan diyordu. İnşallah bulaşmamıştır diye dua ediyorum. Dünden beri psikolojik olarak kaşınıyorum. Belirtiler de iki haftadan çıkarmış sanırım.Qtlat
Aatmis da öyle mi geldi ya i uyuzu atlatmış mi yoksa tedavi süreci mi.
Canm bi kitap onerilmisti burda 0-6 ay bebek oyun etkilnlik filan ben aldm o kitabi. Orda Allah korusun yüzüstü yatirip uyutulmamasi gerektigi yaziyordu ani bebek ölümü sendromu ne oyle biseydi adi. İstersen bi arastir yuzustu yatirma derim Allah korusun. Kundakla sirt ustu yatmaya gelince benim bebegim yaklasik 20 gunden beri hep sirt ustu yatiyor kundakliyken geceleri gunduz zaten yerinde yataginda besikte orda burda pek uykusu yok kucagmda uyuyo malesef ama kusmuyo uykusunda bebegim. Gunduz de cok kusmuyo aslnda yeni beslediysem karnina baski olmadigi surece karnindan tutmadgmz yuz ustu yatirmadgm surece pek kusmuyo uykuda da kusmuyo.Bana da asla sirt ustu yatirmiyiruz dediler ben de hep yan yatirdim. Ogle uykularini da yuzustu yatiriyorum basinda bekleyip. Ama oncesinde yaptigim tum arastirmalarda sids den dolayi sirt ustu onerildigini okudum ve emzikle uyuma seklinde. Kusma konusunu napiolar merak ediom? Ya da amerikali bebekler kusmuovallahi bebek buyutmek ne zormus.
Babamız pek ilgili ancak bu yersiz pimpiriklikleri bilmislikleri beni çok yoruyor, çok sağol canm bilgilendirdigin içinEşine de ki, burnu fazla aspire etmek koku duyusunun kaybına sebep oluyormuş. Ayrıca o burnuna soktugumuz şey burun kemigini egiyormus.
3 ayrı doktordan teyidini aldım. Fazla ve sık ve sert yapmanın sonucu olduğunu söylediler. Ve ne yazık ki yaparken çocuğun cani aciyor.
Bunları duyunca hiç yapmak istemeyecek muhtemelen
Benim bebegimde hep sırt ustu yatar yan yatmayı sevmiyorCanm bi kitap onerilmisti burda 0-6 ay bebek oyun etkilnlik filan ben aldm o kitabi. Orda Allah korusun yüzüstü yatirip uyutulmamasi gerektigi yaziyordu ani bebek ölümü sendromu ne oyle biseydi adi. İstersen bi arastir yuzustu yatirma derim Allah korusun. Kundakla sirt ustu yatmaya gelince benim bebegim yaklasik 20 gunden beri hep sirt ustu yatiyor kundakliyken geceleri gunduz zaten yerinde yataginda besikte orda burda pek uykusu yok kucagmda uyuyo malesef ama kusmuyo uykusunda bebegim. Gunduz de cok kusmuyo aslnda yeni beslediysem karnina baski olmadigi surece karnindan tutmadgmz yuz ustu yatirmadgm surece pek kusmuyo uykuda da kusmuyo.
Gelisimi icin yuzustu yatmasi da gerekiyor. O nedenle o uyurken oglenleri ben basinda bekliyorum. Abos ridki daha cok yalniz birakildiginda ve gece uykularinda var.Canm bi kitap onerilmisti burda 0-6 ay bebek oyun etkilnlik filan ben aldm o kitabi. Orda Allah korusun yüzüstü yatirip uyutulmamasi gerektigi yaziyordu ani bebek ölümü sendromu ne oyle biseydi adi. İstersen bi arastir yuzustu yatirma derim Allah korusun. Kundakla sirt ustu yatmaya gelince benim bebegim yaklasik 20 gunden beri hep sirt ustu yatiyor kundakliyken geceleri gunduz zaten yerinde yataginda besikte orda burda pek uykusu yok kucagmda uyuyo malesef ama kusmuyo uykusunda bebegim. Gunduz de cok kusmuyo aslnda yeni beslediysem karnina baski olmadigi surece karnindan tutmadgmz yuz ustu yatirmadgm surece pek kusmuyo uykuda da kusmuyo.
Kafa düzleşmesi oluyor mu pekiBenim bebegimde hep sırt ustu yatar yan yatmayı sevmiyor
kanalizasyon nasıl yok Antalya'da axel ya:/ sizin bulunduğunuz mahallede mi yok, heryerinde değildir umarım..öyleyse zaten çıkarma yavruyu dışarıya.Evi gezdiriyorum bir yerde uzun sure durmasi problem olabiliyor. Esasen soguk hasta etmez mikrop hasta eder farkindayim ama annemin aylardir gecmeyen bir oksurugu var ve maske de taksa yeterince kontaminasyona engel olabiliyormuyim bilmiyorum. Disari bende cikariyordum sohukda olsa fakat yagmurlar baslayinca cikamaz oldum. Bebek arabasinin yagmurlugunu takiyorum ama bu kez semsiye tutamiyorum ben islaniyorum bir de antalya da oyle boyle yagmuyor yagmur. Kanalizasyon yok buyun yagmur sokaklarda gol oluyor.
Klima yatak idasinda petegi salona goturuyordum ama 21 derece ortalma oluyor oda. Biliyorum bebek icin ideal sicaklik Turkiye de ama drumuz basinin 24 derece ve uzerinde acik kalmasini soyledi. Gun icinde de bebisi sarip sarmalayip orda tutmak istemiyorum.
cozum bulacagim uzerine dusunuyorum su an.
Bayagi tum sehrde yokkanalizasyon nasıl yok Antalya'da axel ya:/ sizin bulunduğunuz mahallede mi yok, heryerinde değildir umarım..öyleyse zaten çıkarma yavruyu dışarıya.
bizim de ev çok küflü, sürekli temizleyip havalandırmamıza rağmen..biz de salondayız, en küfsüz oda burası olduğu için bebeğimle salonda uyuyoruz..ben de Nisan ayını dört gözle bekliyorum, evi havalandırayım küf gitsin, bebeğimi sakınmadan kucağıma takıp çıkartabileyim diye..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?