Eziyetli oluyo böylesi kucaktan indiremicem, kimseyle görüşemicem demek :/gordukce alıscak cnm bence yabancılaması ıyı
Evet muhtemelen uzar. Ben de emzik veremedim. Yoksa 1 buçuk iki saatte bi acıktığını düşünmüyorum. Alışkanlık tamamen
Geçmiş olsun cnm bizede haber verH
Hastane deyiz su anda tahlil yaptılar, müşahede altında, sonuç bekliyoruz
Öyle demeyelim ama zorlanıyoruz işte. Sen depresyonda olduğunu düşünüyorsan yardım al lütfen. Biçok anne uykusuz ama senin genel uykusuzluk harici sorunların varsa ihmal etme. Kötü durumdayım diye düşünüp kendini de daha kötü hissetme, şartlar bu..nasıl ayakta kalırım a kafa yor..yoksa insan kendini gittikçe aşağı çekilmiş buluyor.
Hepimiz ayniyiz canım evi düşünme gerekirse afedersin bok götürsün evi sen kendine ve çocuklarına bak sadece yemek olayıni da disaridan siparis verebilirsin bi sure yemek sepetinde ne istersen var cocuklar anneyi hissediyorlar sanirim bende sinirli ve mutsuz oldugumda bebegim de ayni sekilde oluyorAilemle de problemler yaşadım. Haftada 1 telefonda bile görüşmez olduk. Kendime ayircak vaktim de yok sanki ..evi gören ağlar.. yemek yok büyük bunalımda küçük ağlar ben perişan. Burası bana en yakın arkadaş sanki zaten 2 cümle yazıp beni anlayan vardır umudu ile yaşıyorum
Gecmis olsubH
Canım senin oğlan 4 - 4 buçuk yaş diye hatırlıyorum. Düşünme sandalyesi kesinlikle yanlış uygulama. Sandalye paspas ne ise. Bu çocuga olumsuz döner. Oğlun soyut işlem dönemine geçmedi daha. Yani olayları sebep sonuç hata sonuç şeklinde kavrayamaz. Kendi düşünerek bulamaz. Ben yegenim 4 yaşındayken uyguladım bunu. 4 yaş 4 dk. Ama inan çok pişmanım ben ona yaptığın için. Zaten ise yaramiyor. sonrasında gelişim psikolojisi hocasına sormuştum o da yanlış olduğunu söylemişti. Çok daha kötü oluyor. Mola yöntemi deniyor buna. Mola yöntemi somut dönemde ortamdan uzaklaştırıp sakince konuşma şeklinde olmalıdır. Sandalye de bir nevi ceza çünkü. Çocuk neden orada olduğunu dahi anlamıyor. Sadece kısıtlanmış hissediyor. Ve yetişkin ne derse onu tekrar edip anladım bir daha yapmayacağım diyor.Rint neden ağlıyor gece sebebini bulabildin mi. Benmde büyük bu ara çok sık uyanıyor ağlayarak. Ama öksürük var geçmedi iki aydır. Bı Yudum Su iç diyorum inat edip daha çok aglio bagirio su icmicem diye . Halbuki su içse boğaz kuruluğu gitcek. Birde anaokulunun etkisi var galiba. Olumsuz davranis ta uyarı veriolar bunu tekrarlayinca düşünme sandalyesi ne oturtuyor lar. Buna çok icerliyo. Acikcasi bu durum doğrumu emin değilim pedegogla goruscem. Çünkü hep mutsuz çocuk. Diğer arkadaş larindan üç ay sonra okula başladı. Diğer çocuklar kuralları öğrenmiş ve benimsemiş . Eee bizimki daha hircinlasti . Mola sandalyesine oturan hep bizimki. Bence bu çocukta sıkıntıya sebep olur. Çok canm sıkkın. Bebekle idare edioz işte yuvarlanıp gidioz evin düzenini az buçuk sağlamaya başladım. Ama büyük oglum beni çok düşündürüyor.
Hepimiz gergin ve tahammülsüz. 3 yıl boyunca bir defa sesimi yukseltmemistim oğluma, şimdi alçak sesle konuşamıyorum.
Çok sakin bir çocuktu büyük oğlum, çok değişti çok hircinlasti. Gece gündüz uyumayan bir bebekti. Özellikle ilk iki yıl uyku nedir bilmedim inan hala çok uyanıyor. Küçük iki saatte bir uyanıyor o saat başı. Gece uyanıp bir saat iki saat kesintisiz ağlayabiliyor. Sabah 7de uyanıyor. Küçük de gece 1 de uyuyor. O arada zaten biri kalkıyor biri yatıyor. Uykular 15 20 dk. Her gece bir defa 2 saat uyuyorum denk gelirse. Ama benim 3 yıldır böyle. Başta çok zorlandım. Saat başı uyan 45 dk emzir uyudu diye bırak, uyansin, geri emzir yatır. Uyusun sen de yat tam uyuyacakken (en fazla 15 dk) bebe geri uyansın. Ama geçiyor. Yaklaşık 30. aydan sonra benim büyüğün uykular düzelmeye başlamıştı. 2 defa falan uyanmaya başlamıştı. Ama kardeş olduktan sonra ya saat başı uyanıyor ya da iki defa uyanıyor ama bir saat iki saat ağlıyor.
Birini bulunca hop yatıp dinleniyorum, uyuyamıyorum ama 15 dk dinlensem kâr. Eşim evde oluyor bazen küçüğü uyutuyorum büyüğü ona pasliyorum çamaşır bulaşık ev toplama hızlıca. Ya da küçüğü eşime veriyorum. Büyüğün de eline bir toz bezi. Hadi birlikte yapalım... O bir sehpayi silerken evi hızlıca temizleyip toparliyorum.
Benim annem kayınvalidem ikisi de iyidir. Fırsat bulunca gelir. Eşimin çalıştığı günler gelmeye çalışıyorlar birinden biri. 2-3 saat kalıyorlar. Ben şanslıyım o yönden
Vitamin takviyesi al. Doktora git mutlaka. Demir d vitamini vs verir. Ama hepimiz bunalimdayiz şu an. Kış doğumu böyle zor oluyor. Eve tıkılıyoruz. Hastalık kol geziyor. Zor ama geçecek inan bana.
Ama bu süreçte destek almaktan cekinme.
Canım mola sandalyesi görünce onu yazdım. Bizimkinin gece ağlama sebebi, onun yanında bulunan olmamam ve artık kabus görmeye başladı. Bir de karanlık korkusu başladı. Mesela korkup uyanıyor. Ben yanında değilim. Hem korkudan hem kızgınlık tam ağlıyor. Onun odasında onunla yatmami istiyor. Kardeşi yalnız kalsın ben onun olayım istiyor. Benimkinin tam karanlık korkusu başlama dönemiydi, öyle de oldu.Rint neden ağlıyor gece sebebini bulabildin mi. Benmde büyük bu ara çok sık uyanıyor ağlayarak. Ama öksürük var geçmedi iki aydır. Bı Yudum Su iç diyorum inat edip daha çok aglio bagirio su icmicem diye . Halbuki su içse boğaz kuruluğu gitcek. Birde anaokulunun etkisi var galiba. Olumsuz davranis ta uyarı veriolar bunu tekrarlayinca düşünme sandalyesi ne oturtuyor lar. Buna çok icerliyo. Acikcasi bu durum doğrumu emin değilim pedegogla goruscem. Çünkü hep mutsuz çocuk. Diğer arkadaş larindan üç ay sonra okula başladı. Diğer çocuklar kuralları öğrenmiş ve benimsemiş . Eee bizimki daha hircinlasti . Mola sandalyesine oturan hep bizimki. Bence bu çocukta sıkıntıya sebep olur. Çok canm sıkkın. Bebekle idare edioz işte yuvarlanıp gidioz evin düzenini az buçuk sağlamaya başladım. Ama büyük oglum beni çok düşündürüyor.
Hayırlısıyla bir an önce toparlanıp çıksın inşallahH
22 ekimde doğum yaptım, ben de henüz regl olmadım. Bebek gece de dahil bolca emiyorsa geç gelmesi normal.29 ekimde doğum yaptım kızlar. Ama hala adetim gelmedi. Sizinkiler ne zaman geldi?
Bizde sadece anne sütü en başından beri. Aslında 15 er dk ile ara açılabilir sanıyorum. Uyku harici bende hic emzik kullanmıyorum. Normalde bizim 3 saatte 1 ortalama ama erken aciktiginda da veriyorum tabi. Yok 3 saati bekleyeyim demiyorum.Canim acikadabilirler. Tamamen bebegin bunyesi ve hazmetmesiyle alakali. Zaten sadece anne sutu aliyorsa anne sutunun hazmi cok cabuk oluyor. Bizimki sadece anne sutu aliyor ve boyumuz vs de uzun. Herif cabuk acikiyor ne yapalim
Canım somut dönem yazmışım senin yavru şu an işlem.oncesi dönemde. Somut işleme de geçmedi daha. İşlem öncesi dönemde çocuk neden ceza aldığını anlamaz. Bu uygulama bu dönem çok yanlış. Benim oğlan hasta ,büyük. Çok giremiyorum. Şu an. Bulursam not falan atacagim sanaCanım senin oğlan 4 - 4 buçuk yaş diye hatırlıyorum. Düşünme sandalyesi kesinlikle yanlış uygulama. Sandalye paspas ne ise. Bu çocuga olumsuz döner. Oğlun soyut işlem dönemine geçmedi daha. Yani olayları sebep sonuç hata sonuç şeklinde kavrayamaz. Kendi düşünerek bulamaz. Ben yegenim 4 yaşındayken uyguladım bunu. 4 yaş 4 dk. Ama inan çok pişmanım ben ona yaptığın için. Zaten ise yaramiyor. sonrasında gelişim psikolojisi hocasına sormuştum o da yanlış olduğunu söylemişti. Çok daha kötü oluyor. Mola yöntemi deniyor buna. Mola yöntemi somut dönemde ortamdan uzaklaştırıp sakince konuşma şeklinde olmalıdır. Sandalye de bir nevi ceza çünkü. Çocuk neden orada olduğunu dahi anlamıyor. Sadece kısıtlanmış hissediyor. Ve yetişkin ne derse onu tekrar edip anladım bir daha yapmayacağım diyor.
Kimsenin gelmedi nerdeyse. 2 yila kadar da gelmemesi normal. Bende 24 ekimde yaptim.29 ekimde doğum yaptım kızlar. Ama hala adetim gelmedi. Sizinkiler ne zaman geldi?
Eziyetli oluyo böylesi kucaktan indiremicem, kimseyle görüşemicem demek :/
aynı gun dogum yapmısız benımde gelmedı normal 2seneye kadar dedı doktor29 ekimde doğum yaptım kızlar. Ama hala adetim gelmedi. Sizinkiler ne zaman geldi?
Babycim piyanolu oyun halisi aldim ben.Kızlar oyun halısı ne aldınız ?
Sağol canım. Kanında enfeksiyon çıktı. Antibiyotik tedaviye başladılar. İnfluenza değilmiş çok şükür. Eğer iyileşme olmaz ise yeniden götüreceğim. Birde ilçedeyim ben. Çocuk doktoru 3 gün geliyor. Buranın acili de çok da iyi değil. İl merkezine gitmem gerekiyor ani bir durum da.Geçmiş olsun cnm bizede haber ver
Bimde satılan en ucuzundan fisher price. Bence alengirli bir şeye gerek yok, tepesine bir şey asılı olsun yetiyor. Annemlere giderken falan yanımda götürüyorum, biz yemek yerken oyalanıyor.Kızlar oyun halısı ne aldınız ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?