2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Benim gibi depresyonda mi yani herkes. Bu saat oldu daha uyumadım bi kaç saat sonra buyuk okula gidecek ben nasıl kalkicam da yapicam bilmiyorum
Hepimiz gergin ve tahammülsüz. 3 yıl boyunca bir defa sesimi yukseltmemistim oğluma, şimdi alçak sesle konuşamıyorum.
Çok sakin bir çocuktu büyük oğlum, çok değişti çok hircinlasti. Gece gündüz uyumayan bir bebekti. Özellikle ilk iki yıl uyku nedir bilmedim inan hala çok uyanıyor. Küçük iki saatte bir uyanıyor o saat başı. Gece uyanıp bir saat iki saat kesintisiz ağlayabiliyor. Sabah 7de uyanıyor. Küçük de gece 1 de uyuyor. O arada zaten biri kalkıyor biri yatıyor. Uykular 15 20 dk. Her gece bir defa 2 saat uyuyorum denk gelirse. Ama benim 3 yıldır böyle. Başta çok zorlandım. Saat başı uyan 45 dk emzir uyudu diye bırak, uyansin, geri emzir yatır. Uyusun sen de yat tam uyuyacakken (en fazla 15 dk) bebe geri uyansın. Ama geçiyor. Yaklaşık 30. aydan sonra benim büyüğün uykular düzelmeye başlamıştı. 2 defa falan uyanmaya başlamıştı. Ama kardeş olduktan sonra ya saat başı uyanıyor ya da iki defa uyanıyor ama bir saat iki saat ağlıyor.
Birini bulunca hop yatıp dinleniyorum, uyuyamıyorum ama 15 dk dinlensem kâr. Eşim evde oluyor bazen küçüğü uyutuyorum büyüğü ona pasliyorum çamaşır bulaşık ev toplama hızlıca. Ya da küçüğü eşime veriyorum. Büyüğün de eline bir toz bezi. Hadi birlikte yapalım... O bir sehpayi silerken evi hızlıca temizleyip toparliyorum.
Benim annem kayınvalidem ikisi de iyidir. Fırsat bulunca gelir. Eşimin çalıştığı günler gelmeye çalışıyorlar birinden biri. 2-3 saat kalıyorlar. Ben şanslıyım o yönden
Vitamin takviyesi al. Doktora git mutlaka. Demir d vitamini vs verir. Ama hepimiz bunalimdayiz şu an. Kış doğumu böyle zor oluyor. Eve tıkılıyoruz. Hastalık kol geziyor. Zor ama geçecek inan bana.
Ama bu süreçte destek almaktan cekinme.

Bu büyüklükte olmasına gerek yok, kizariklik önemli olan. sen sıcak suya tut. Masaj yap. Sağ emzir ters emzir farklı emzir emzir sag. Aciyacak. Hele emzirirken çok acıyacak ama... emerken de masaj yap. Henüz enfeksiyona dönüşmeden açmaya çalış. Bebeğin çenesi kırmızı yeri çekecek şekilde emzir.

Benimki genelde her uykuda 45 dk sonra uyanıyo sonra ben tetrar yatırıyorum 1.5-2 saat uyudumu iyi uyudu diye düşünüyorum
Benim pıtırcık da yabanciliyo. Kv gitti gelince dudak buzdü , ağlamaklı mızırdandı . İlk gördüğü herse öyle yapıyo

Aynen öncelik anadil her zaman. Sonra yabancı dil.

Rint neden ağlıyor gece sebebini bulabildin mi. Benmde büyük bu ara çok sık uyanıyor ağlayarak. Ama öksürük var geçmedi iki aydır. Bı Yudum Su iç diyorum inat edip daha çok aglio bagirio su icmicem diye . Halbuki su içse boğaz kuruluğu gitcek. Birde anaokulunun etkisi var galiba. Olumsuz davranis ta uyarı veriolar bunu tekrarlayinca düşünme sandalyesi ne oturtuyor lar. Buna çok icerliyo. Acikcasi bu durum doğrumu emin değilim pedegogla goruscem. Çünkü hep mutsuz çocuk. Diğer arkadaş larindan üç ay sonra okula başladı. Diğer çocuklar kuralları öğrenmiş ve benimsemiş . Eee bizimki daha hircinlasti . Mola sandalyesine oturan hep bizimki. Bence bu çocukta sıkıntıya sebep olur. Çok canm sıkkın. Bebekle idare edioz işte yuvarlanıp gidioz evin düzenini az buçuk sağlamaya başladım. Ama büyük oglum beni çok düşündürüyor.

Canim uyku duzeni olusturmaya calisiyorum 8 de uyutmaya calisiyorum ama pek olmuyor. 8 den 22:30 23 lere kadar yarim saat 45 dk da bir tam uyaniyor surekli geri uyutmaca emzirme vs. Son uykusuna gecince de 2 saat uyuyor maksimum 12 - 12 30 arasi kalkiyor tekrar emzir uyut 1:30 2 gibi maksimum yine acikiyor. Bu sekilde 1 en gec 1.5 saatte bir kalkiyor. Uykuda kalma suresi sabaha karsi gittikce azaliyor. 3 4 gundur 5.5 civari uyanip daha da uyumuyor. Simdi aglaya aglaya anca uyuttum. 5.5 dan beri ayaktaydi

Valla canım ben bu konuyu çok araştırdım ve doğduğundan beri çabalıyorum ama asla 11den önce gece uykusuna geçemiyoruz. 8bucuk 9da odaya geçiyoruz. Emziriyorum uyuyo . 10dk 15dk. Tekrar emziriyorum. Uyuyo. Uyumazsa ayağıma alıyorum. Uyursa da emdikçe emziriyorum 11e kadar uyuyup uyanıp duruyo. 11den sonra derin uykuya geçiyor. Şu uyku yapan hormon 9da salınır diye biliniyor ama en yüksek seviyeye 11 civarı geliyormuş. Ve sabah 6-7 civarı hormon azalıyor. Ben ona bağlıyorum artık. Ama sonradan zorlanmamak adına da 11i beklemiyorum 8bucuk 9da odaya geçiyorum karanlıkta. Bi şekilde saat 11 olana kadar öyle böyle uyutmaya çalışıyorum

Buraya girdikçe rahatlıyorum ben de. Bir tek burası arkadaş bana. Bakıyorum da hepimiz aynı bunalımın eşiğindeyiz. Yemek yiyebilen şükrediyor. Koşturmalı bir hayat. Zaman herşeyin ilacı ama o zaman gelene kadar da bizden pek çok şey götürecek gibi. Çöküyoruz resmen :/ Allah hepimizin yardımcısı olsun

Sanki benim kızı anlattın, bu kadar olur demek ki hepsi aynı yani oluşan bi düzen değil de bu aylardaki vücut uyku düzeni bu bence

Hemde ne bunalım bazen aşırı iyimser bazen aşırı yorgunluktan isyankar oluyoruz.. Anne olmak cidden akıl işi değil.. Ama kadinin da delisi makbuldur

Acaba emzirme sıklığı azalsa uykusu uzar mı? Sanırım bunda emzik yardimci olabilir ama sen kullanmiyodun di mi? Hani 3 saatte bir emzirmek aslında yetiyormus ya 3aylik bebeklere.

Valla bizde 11 den once gece uykusuna gecemiyoruz bazen 12 -12 bucukta oluyo ama uyuyo ya acikcasi 8 de uyusun diye de kasmiyorum kendimi yeterki belli bi saatten sonra gece uykusu olduğunu anlasin ve uyusun.

Acaba emzirme sıklığı azalsa uykusu uzar mı? Sanırım bunda emzik yardimci olabilir ama sen kullanmiyodun di mi? Hani 3 saatte bir emzirmek aslında yetiyormus ya 3aylik bebeklere.

Evet emzik kullanmiyoruz. Zaten artik oguruyor almiyor. Bizim sariligimiz vardi yeni yeni gecti. O yuzden bu zamana kadar hep memede gecti vaktimiz. Simdi emzirme sıklıgı nasil azalir bilmiyorum. Sunnetten sonra huysuzlasti zaten daha az emiyor. 20 gunde 400 gr almis bu yuzden.

Evet muhtemelen uzar. Ben de emzik veremedim. Yoksa 1 buçuk iki saatte bi acıktığını düşünmüyorum. Alışkanlık tamamen

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…