Hepimiz ayniyiz canım evi düşünme gerekirse afedersin bok götürsün evi sen kendine ve çocuklarına bak sadece yemek olayıni da disaridan siparis verebilirsin bi sure yemek sepetinde ne istersen var cocuklar anneyi hissediyorlar sanirim bende sinirli ve mutsuz oldugumda bebegim de ayni sekilde oluyor
Gecmis olsub
Benim de daha gelmedi29 ekimde doğum yaptım kızlar. Ama hala adetim gelmedi. Sizinkiler ne zaman geldi?
Bir an önce alışsalar keşke çünkü çocuğa da bana da eziyet yanlarına götürmesem çocuğu göstermek istemiyor oluyorsun götürsen çok ağlıyookadar degıl cnm meraklanma bıraz alısınca yapmaz
25 ekimde doğum yaptım . 72. Günde hafif bir kanama geldi yarım gün sürdü bitti . Doktorum 2 yıla kadar gelmeyebilir demişti ..29 ekimde doğum yaptım kızlar. Ama hala adetim gelmedi. Sizinkiler ne zaman geldi?
Bizde sadece anne sütü en başından beri. Aslında 15 er dk ile ara açılabilir sanıyorum. Uyku harici bende hic emzik kullanmıyorum. Normalde bizim 3 saatte 1 ortalama ama erken aciktiginda da veriyorum tabi. Yok 3 saati bekleyeyim demiyorum. ☺ İstesem de bekletemem zaten saldırı şeklinde hissettiriyor aciktigini
Kızlar oyun halısı ne aldınız ?
Yok canim ya hepsi ayni degil bu aylarda bazi bebekler 1 ya da 2 kez kalkiyor geceleri. Piyango biz sanslilara vurmus iste
Birincide okumadığım kitap dinlemedigim pedegog kalmadı. Akla yatkın çocuğu uzmeyen yontemleri denedim. Uyku konusuna hep çok hassas oldum. Ve şunu öğrendim:Valla canım ben bu konuyu çok araştırdım ve doğduğundan beri çabalıyorum ama asla 11den önce gece uykusuna geçemiyoruz. 8bucuk 9da odaya geçiyoruz. Emziriyorum uyuyo . 10dk 15dk. Tekrar emziriyorum. Uyuyo. Uyumazsa ayağıma alıyorum. Uyursa da emdikçe emziriyorum 11e kadar uyuyup uyanıp duruyo. 11den sonra derin uykuya geçiyor. Şu uyku yapan hormon 9da salınır diye biliniyor ama en yüksek seviyeye 11 civarı geliyormuş. Ve sabah 6-7 civarı hormon azalıyor. Ben ona bağlıyorum artık. Ama sonradan zorlanmamak adına da 11i beklemiyorum 8bucuk 9da odaya geçiyorum karanlıkta. Bi şekilde saat 11 olana kadar öyle böyle uyutmaya çalışıyorum
Oğlum martta 5 yaşına girecek hala bütün gece uyumazBebekler ne zaman bütün gece uyuyor
Gece 5 kere kalkiyorum emzirmeye
Ilk iki ay bi gece bi de sabaha karşı uyanıyordu
Hadi bilemedin 3 kere
Bu nasıl is uykusuzluktan perisan olduk
Şu an 20 kere bile uyanabilir. Beklenti, ek gıdaya gectikten sonra en fazla 5 uyanma. Gece beslenmesini kesince deliksiz uyuyan da var 3 yasina kadar bekleyen hatta uyumayan da.Bebekler ne zaman bütün gece uyuyor
Gece 5 kere kalkiyorum emzirmeye
Ilk iki ay bi gece bi de sabaha karşı uyanıyordu
Hadi bilemedin 3 kere
Bu nasıl is uykusuzluktan perisan olduk
Kanguru ya da sling edin yoksa tavsiyem.Yemek sepeti uygulaması bulunduğum şehirde yok. Ama bende imkanlar dahilinde dışardan sipariş veriyorum zaten çünkü evde yüzde 90 yemek olmuyorama bazen para da yetişmiyor açıkçası.. Bi kilit oldum ama geçecek biliyorum. Ama geçene kadar ki süre sanki çok uzun geliyor gözümde büyüyor
Oğlum martta 5 yaşına girecek hala bütün gece uyumaz
Tesekkur ediyorumŞu an 20 kere bile uyanabilir. Beklenti, ek gıdaya gectikten sonra en fazla 5 uyanma. Gece beslenmesini kesince deliksiz uyuyan da var 3 yasina kadar bekleyen hatta uyumayan da.
Gece beslenmesi özel bir sebep yoksa 1 yaşından önce kesilmemeli
23 Ekimde normal dogum yaptim. Meme reddinden dolayi mama takviyeli emzirmeye calisiyorum. Gecen hafta adet oldum, hamilelik oncesi gibi yaklasik 5 gun surdu. Emzirme sıklığının az olmasi etkilemis olabilir.29 ekimde doğum yaptım kızlar. Ama hala adetim gelmedi. Sizinkiler ne zaman geldi?
Okulun pedegog u var. Bize randevu vercek onla gorusucem gerçekten rahatsızım bende doğru bulmadm.Canım senin oğlan 4 - 4 buçuk yaş diye hatırlıyorum. Düşünme sandalyesi kesinlikle yanlış uygulama. Sandalye paspas ne ise. Bu çocuga olumsuz döner. Oğlun soyut işlem dönemine geçmedi daha. Yani olayları sebep sonuç hata sonuç şeklinde kavrayamaz. Kendi düşünerek bulamaz. Ben yegenim 4 yaşındayken uyguladım bunu. 4 yaş 4 dk. Ama inan çok pişmanım ben ona yaptığın için. Zaten ise yaramiyor. sonrasında gelişim psikolojisi hocasına sormuştum o da yanlış olduğunu söylemişti. Çok daha kötü oluyor. Mola yöntemi deniyor buna. Mola yöntemi somut dönemde ortamdan uzaklaştırıp sakince konuşma şeklinde olmalıdır. Sandalye de bir nevi ceza çünkü. Çocuk neden orada olduğunu dahi anlamıyor. Sadece kısıtlanmış hissediyor. Ve yetişkin ne derse onu tekrar edip anladım bir daha yapmayacağım diyor.
TeşekkürlerMamanın sindirimi daha zor. Bebeğe ağır geliyor. Vücut sindirimle uğraştığı için bebek uyuyor. Bebek daha çok küçük. Sağ sol sağ sol dondure dondure emzirin cisli bez sayısına bakın.
Maalesef bu yöntemi ülkede yaygın hale getiren de süper dadı programındaki pedegog.Okulun pedegog u var. Bize randevu vercek onla gorusucem gerçekten rahatsızım bende doğru bulmadm.
Benim takip ettiğim gündüz çok koşarsa gece sıkıntılı geciyo astım olduğu için gece sıkıştırıyor. Yada geçen okulda hediyelesme olcak diye arkadaşına hediye aldık. İki tane. Bı tanesinden oğluma da aldım . Çocuğa aldığımız hediye benim diye tutturdu alcam oynucam dedi. Bende dedimki bak bu arkadaşının yarın okula goturcez. Ama istiyosan sana aynisindan yarın alırım. Hayır o benim alicam diye tutturdu. Bende vermedim tam bir saat ağladı. Aglatmak hoşuma gitmiyor ama o an dediğini yapsam taviz taviz i doğuruyor. Hiç hayır dan anlamıyor sonra. Uzun süre ağladı odasında. Sonra gittim yanına gelebilir miyim dedim gel dedi. Yanına oturdum sarılmak istermisin dedim sarıldı. Sonra konuştuk benm de bazı isteklerim oluyor ama her zaman her istediğimize sahip olamayiz bunun için bu kadar ağlamak sana zarar verir bak gözlerin kızarmış dedim evet dedi. Beraber lego oynayalım mı dedim oynadik bı saat kadar. Ama gece yine acısı çıktı sabaha kadar huzursuz uyudu arada ağladı çok öksürdu.Canım mola sandalyesi görünce onu yazdım. Bizimkinin gece ağlama sebebi, onun yanında bulunan olmamam ve artık kabus görmeye başladı. Bir de karanlık korkusu başladı. Mesela korkup uyanıyor. Ben yanında değilim. Hem korkudan hem kızgınlık tam ağlıyor. Onun odasında onunla yatmami istiyor. Kardeşi yalnız kalsın ben onun olayım istiyor. Benimkinin tam karanlık korkusu başlama dönemiydi, öyle de oldu.
Sizinki muhtemelen gece terörü. İzlediği bir şey ya da okul yaşantısı tetikleyebilir. Mesela bir hafta okula gitmediginde bu olaylar kesiliyorsa ya da cuma cumartesi geceleri olmuyorsa okuldan kaynaklıdır.
Yatış verdiler mi evdemi tedavi. Rabbim tez zamanda şifasını versin inşallahSağol canım. Kanında enfeksiyon çıktı. Antibiyotik tedaviye başladılar. İnfluenza değilmiş çok şükür. Eğer iyileşme olmaz ise yeniden götüreceğim. Birde ilçedeyim ben. Çocuk doktoru 3 gün geliyor. Buranın acili de çok da iyi değil. İl merkezine gitmem gerekiyor ani bir durum da.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?