2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Merhaba, benim bebegim memeyi gorunce ciglik cigliga agliyordu ve sakinlestirmek yarim saat aliyordu. Su an bu durumu biraz aştık. Cok ac oldugu zaman emmek istemiyor sadece. Onu haricinde gayet guzel emiyor. Ten tene temas cok etkili bi de kucagima alip sarkilar soyluyorum. Emsin diye kesinlikle zorlamiyorum. Iki meme arasinda sayisiz tur atiyorum. Kucaga alismasin diye cok almiyordum onceden ama artik gogsumde uyutuyorum bazen.
Ayrica ben mama vermeyi kesmedim hic. Onden 30cc veya 60cc mama veriyorum. Yarim saat sonra emziriyorum. Uyku saatleri 2 ila 4 saat oluyor ve cok ac uyaniyor. Dehset sinirli oluyor ve memeyi almak istemiyor.
Ek olarak, ben bebegin ac birakilinca mecbur emecek diye bi gorus var onu cok yanlis buluyorum. Biberon yerine kasikla verebilirsin mamayi ama kesinlikle bebegini ac birakma. Bunlar benim goruslerim, bi uzman tarafindan yardim da alabilirsin. Ama kesinlikle kendini suclama ve sakin kalmaya calis.

Maalesef bu yöntemi ülkede yaygın hale getiren de süper dadı programındaki pedegog.
Onu çok uzun süre izledik eşimle. O ara bizim çocuk yoktu hamileydim galiba. O zaman mantıklı gibi gelirdi. Ne zaman cocuk oldu büyümeye başladı anladık o zaman . Biz bebekken bile hep konuştuk anlattık. Yalan hiç soylemedik. Teşvik amaçlı vaat verdiysek yerine getirdik. Ama ceza sistemi hiç doğru değil. Hamilelegim son zamanı ve doğumdan sonra bı ay çok zor geçti benm için sıkıştığım zaman oğluma çok bağırdım çok yiprattim . O kadar üzgünüm ki . Bu ben değilim dedim . Bişey oldu çok zorladı bizi babası yüksek sesle bi kere bağırdı. Ertesi gün okulda arkadaşına vurmuş . Kendimizi düzelttik şimdi. Yetemedigimiz zaman çocuğu yiprattik. Şimdi daha düzene girdi bazı şeyler. Okulda biraz sıkıntı var. Kurallara uyma konusunda. Onu düşünüyorum işte

Mecbur aglayacaklar. Kayinpederim bir defa " aglatmayin ne istiyorsa yapın alin, dedi. Hayır dediğime evet demem, dedim. Ağlıyor yazık, dedi. E yarın bu çocuk bir kıza aşık olsa kız karşılık vermese ağlayınca gidip kacirqcak mısınız? Bu ülkede sapıklar böyle her istediği yapılan tatminsiz büyüyen çocuklar böyle yetişiyor, dedim. En doğrusunu yapıyorsun. Kimse çocuğunun ağlamasını istemez ama ağlamak zorunda.

Çok erken daha. Çocuk yeni yeni kurala uymayı öğrenecek. Mantığını kavrayamayacak. Tam uyum 7 yaşında başlıyor.
Benim yeğenim 13 yaşında şimdi. Ben ona her yöntemi denemiştim resmen çocuk benim deneme tahtam olmuş şimdi tecrübeyle yaklaşıyorum oğluma

Disciye gidicem dye pompayla süt sagdim.
Ne zaman pompayla sagsam kuruyor resmen

Yine aynisi oldu azicik süt cikti

Halbuki oglum.birini emerke digerine sut doluyor

Smdi de az az geliyor doymuyor 20 dakkada bir memeye agliyor

O gün işte babannesi geldi hemen. Siz bu çocuğu sokaktami buldunuz niye aglatiyosunuz diyo. Biz aglatmadik dedim neden aglatalim. Olayi anlatınca ben gidip alayim şimdi dedi akşam saat on. Hayır dedim hediye almak istesen şair zamanda tabiki al ama şimdi olmaz.

Senin yeğen kıyamam ona. Çocuk gelişimle ilgili kitap almak istiyorum varmı tavsiyen.

Nerde o 1 ya da 2 kez kalkan bebekler
Benim ki
Bebekler ne zaman bütün gece uyuyor
Gece 5 kere kalkiyorum emzirmeye
Ilk iki ay bi gece bi de sabaha karşı uyanıyordu
Hadi bilemedin 3 kere

Bu nasıl is uykusuzluktan perisan olduk
Anladigim kadarı ile bebekten bebeğe değişiyor durum benimki çoğu gece hiç uyanmaz ben zorla emziririm o da gözü kapalı emer uyur gunduz uykulaeimiz azaldi biraz ama yine de uyur benim ki uykuyu sessizlihi sakinligi seven bir bebek
Evet bende başından beri bunu yapıyorum acıkınca uyanır diyip hiç ellemedim doğduğundan beri bazen gelenler uykusu var diye sallamaya calisiyor uyutmaya cabaliyor yapmayin diyirum uyumaz o uykusu gelince zaten uyuyacak acikinca uyanacak

Kızlar yaz tatili için bebekle uygun belde öneriniz var mı? Hastaneye ulaşımı kolay vs. olan.
Bir de tatil zamanı ek gıda döneminde olacak, o olayı otelde nasıl yapacağız?
Bebek dostu oteller var. Asagidaya link birakiyorum. Haslanmis sebzeden park yataga bebegin ihtiyaclari mevcut.

Senin yeğen kıyamam ona. Çocuk gelişimle ilgili kitap almak istiyorum varmı tavsiyen.
Aletha Solter Bilinçli Bebek (0-2 yaş) Çocuğunuza Kulak Verin (2-6 yas)
Harwey Karp Mahallenin En Mutlu Bebeği (0-2) Mahallenin en Mutlu Yumurcagi (2-6)
Ve Thomas Garden'in tüm kitapları (Etkili Anne baba egitimi?)
Aklıma ilk gelenler bunlar.

Çok teşekkürler evet bugün mamadan sonra verdim memeyi emdi. Uyandığında direkt verdiğimde çığlığı basmiştı. Zorlamadim iyice irite etmemek icin. Ac birakmayi hic dusunmedim dayanamam muhtemelen Kullandığımız biberonun deliği çok minik. Kaşık biberon tavsiye ediyo emzirme danışmanları onu da deneyeceğim. Süt sağmak hem zahmetli hemde zamanla süt miktarının azaldigini soyluyorlar. Umarim memede kalir bebeklerimiz

Ok canm sağol. Yıllardır sürekli nette makaleler okurum sürekli ama artk yeterli gelmiyor

Masallah

Benim oglum gundz uyuyor cogu isimi halledebiliyorum ama iste gece cok sık uyaniyor ve yaygarayi basiyor. Ac kalmaya hic tahammülü yok

Masallah

Benim oglum gundz uyuyor cogu isimi halledebiliyorum ama iste gece cok sık uyaniyor ve yaygarayi basiyor. Ac kalmaya hic tahammülü yok
Nerede yatiriyorsun yanında mı? Yanında yatırıyorsan o şekilde emzirebilirsin uykusu dağılmıyor boylece

Çok geçmiş olsun canım çabucak toparlasın minnoş inşallah

Biberon alan bebekler memeyi büyük oranda bırakır. Sütünüze güvenin, sık sık emzirin. Emzirdikçe süt çoğalır. Meme dışında alıştırma bardağı ya da kaşık biberon kullanmak lazım meme reddi olmaması için.

Canim acikadabilirler. Tamamen bebegin bunyesi ve hazmetmesiyle alakali. Zaten sadece anne sutu aliyorsa anne sutunun hazmi cok cabuk oluyor. Bizimki sadece anne sutu aliyor ve boyumuz vs de uzun. Herif cabuk acikiyor ne yapalim
Canım bugün doktora gittik. Tam dediğin noktayı söyledi. İri bebek diye halk arasında çok acıkmaz falan fln derler ama tam tersi dedi. Bebeğin iri olduğu için ihtiyacı çok daha fazla dedi. Çok emmek istemesi bundanmış. Nasıl ki inşaat yaptığını düşün inşaat büyüdükçe daha çok kum daha çok demir lazımsa aynı o hesap dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…