Merhaba, benim bebegim memeyi gorunce ciglik cigliga agliyordu ve sakinlestirmek yarim saat aliyordu. Su an bu durumu biraz aştık. Cok ac oldugu zaman emmek istemiyor sadece. Onu haricinde gayet guzel emiyor. Ten tene temas cok etkili bi de kucagima alip sarkilar soyluyorum. Emsin diye kesinlikle zorlamiyorum. Iki meme arasinda sayisiz tur atiyorum. Kucaga alismasin diye cok almiyordum onceden ama artik gogsumde uyutuyorum bazen.Kızlar meme reddi yaşayıp tekrar bebeği memeye döndüren var mibiberon ile mama yediğinden meme emerken ağlamaya başlıyo 2 gündür ne yapabilirim. Memeden kopmasın istiyorum ama mama meme veren tüm arkadaşlarımın bebekleri bıraktı memeyi çok üzülüyorum
Onu çok uzun süre izledik eşimle. O ara bizim çocuk yoktu hamileydim galiba. O zaman mantıklı gibi gelirdi. Ne zaman cocuk oldu büyümeye başladı anladık o zaman . Biz bebekken bile hep konuştuk anlattık. Yalan hiç soylemedik. Teşvik amaçlı vaat verdiysek yerine getirdik. Ama ceza sistemi hiç doğru değil. Hamilelegim son zamanı ve doğumdan sonra bı ay çok zor geçti benm için sıkıştığım zaman oğluma çok bağırdım çok yiprattim . O kadar üzgünüm ki . Bu ben değilim dedim . Bişey oldu çok zorladı bizi babası yüksek sesle bi kere bağırdı. Ertesi gün okulda arkadaşına vurmuşMaalesef bu yöntemi ülkede yaygın hale getiren de süper dadı programındaki pedegog.
Evde Tedavi.enfeksiyon için Çok fazla bir yükseklik değil ama bebek için önemli dedi.Yatış verdiler mi evdemi tedavi. Rabbim tez zamanda şifasını versin inşallah
Mecbur aglayacaklar. Kayinpederim bir defa " aglatmayin ne istiyorsa yapın alin, dedi. Hayır dediğime evet demem, dedim. Ağlıyor yazık, dedi. E yarın bu çocuk bir kıza aşık olsa kız karşılık vermese ağlayınca gidip kacirqcak mısınız? Bu ülkede sapıklar böyle her istediği yapılan tatminsiz büyüyen çocuklar böyle yetişiyor, dedim. En doğrusunu yapıyorsun. Kimse çocuğunun ağlamasını istemez ama ağlamak zorunda.Benim takip ettiğim gündüz çok koşarsa gece sıkıntılı geciyo astım olduğu için gece sıkıştırıyor. Yada geçen okulda hediyelesme olcak diye arkadaşına hediye aldık. İki tane. Bı tanesinden oğluma da aldım . Çocuğa aldığımız hediye benim diye tutturdu alcam oynucam dedi. Bende dedimki bak bu arkadaşının yarın okula goturcez. Ama istiyosan sana aynisindan yarın alırım. Hayır o benim alicam diye tutturdu. Bende vermedim tam bir saat ağladı. Aglatmak hoşuma gitmiyor ama o an dediğini yapsam taviz taviz i doğuruyor. Hiç hayır dan anlamıyor sonra. Uzun süre ağladı odasında. Sonra gittim yanına gelebilir miyim dedim gel dedi. Yanına oturdum sarılmak istermisin dedim sarıldı. Sonra konuştuk benm de bazı isteklerim oluyor ama her zaman her istediğimize sahip olamayiz bunun için bu kadar ağlamak sana zarar verir bak gözlerin kızarmış dedim evet dedi. Beraber lego oynayalım mı dedim oynadik bı saat kadar. Ama gece yine acısı çıktı sabaha kadar huzursuz uyudu arada ağladı çok öksürdu.Offff zor valla.
Çok erken daha. Çocuk yeni yeni kurala uymayı öğrenecek. Mantığını kavrayamayacak. Tam uyum 7 yaşında başlıyor.Onu çok uzun süre izledik eşimle. O ara bizim çocuk yoktu hamileydim galiba. O zaman mantıklı gibi gelirdi. Ne zaman cocuk oldu büyümeye başladı anladık o zaman . Biz bebekken bile hep konuştuk anlattık. Yalan hiç soylemedik. Teşvik amaçlı vaat verdiysek yerine getirdik. Ama ceza sistemi hiç doğru değil. Hamilelegim son zamanı ve doğumdan sonra bı ay çok zor geçti benm için sıkıştığım zaman oğluma çok bağırdım çok yiprattim . O kadar üzgünüm ki . Bu ben değilim dedim . Bişey oldu çok zorladı bizi babası yüksek sesle bi kere bağırdı. Ertesi gün okulda arkadaşına vurmuş. Kendimizi düzelttik şimdi. Yetemedigimiz zaman çocuğu yiprattik. Şimdi daha düzene girdi bazı şeyler. Okulda biraz sıkıntı var. Kurallara uyma konusunda. Onu düşünüyorum işte
O gün işte babannesi geldi hemen. Siz bu çocuğu sokaktami buldunuz niye aglatiyosunuz diyo. Biz aglatmadik dedim neden aglatalim. Olayi anlatınca ben gidip alayim şimdi dedi akşam saat on. Hayır dedim hediye almak istesen şair zamanda tabiki al ama şimdi olmaz.Mecbur aglayacaklar. Kayinpederim bir defa " aglatmayin ne istiyorsa yapın alin, dedi. Hayır dediğime evet demem, dedim. Ağlıyor yazık, dedi. E yarın bu çocuk bir kıza aşık olsa kız karşılık vermese ağlayınca gidip kacirqcak mısınız? Bu ülkede sapıklar böyle her istediği yapılan tatminsiz büyüyen çocuklar böyle yetişiyor, dedim. En doğrusunu yapıyorsun. Kimse çocuğunun ağlamasını istemez ama ağlamak zorunda.
Senin yeğenÇok erken daha. Çocuk yeni yeni kurala uymayı öğrenecek. Mantığını kavrayamayacak. Tam uyum 7 yaşında başlıyor.
Benim yeğenim 13 yaşında şimdi. Ben ona her yöntemi denemiştim resmen çocuk benim deneme tahtam olmuşşimdi tecrübeyle yaklaşıyorum oğluma
Benim kiNerde o 1 ya da 2 kez kalkan bebekler
Anladigim kadarı ile bebekten bebeğe değişiyor durum benimki çoğu gece hiç uyanmaz ben zorla emziririm o da gözü kapalı emer uyur gunduz uykulaeimiz azaldi biraz ama yine de uyur benim ki uykuyu sessizlihi sakinligi seven bir bebekBebekler ne zaman bütün gece uyuyor
Gece 5 kere kalkiyorum emzirmeye
Ilk iki ay bi gece bi de sabaha karşı uyanıyordu
Hadi bilemedin 3 kere
Bu nasıl is uykusuzluktan perisan olduk
Evet bende başından beri bunu yapıyorum acıkınca uyanır diyip hiç ellemedim doğduğundan beri bazen gelenler uykusu var diye sallamaya calisiyor uyutmaya cabaliyor yapmayin diyirum uyumaz o uykusu gelince zaten uyuyacak acikinca uyanacakBirincide okumadığım kitap dinlemedigim pedegog kalmadı. Akla yatkın çocuğu uzmeyen yontemleri denedim. Uyku konusuna hep çok hassas oldum. Ve şunu öğrendim:
Çocuk ne zaman isterse o zaman uyuyor. Eğer zamanından önce uyutmaya basarirsak asla o uykuya geçmiyor. Sersemlik yaşıyor sadece.
Uyku doğal bir ihtiyaç. Gerçekten çocuk ihtiyaç duyduğunda her şey daha iyi oluyor. Merak etmeyin o çocuk elbet uyuyacak:)
Bebek dostu oteller var. Asagidaya link birakiyorum. Haslanmis sebzeden park yataga bebegin ihtiyaclari mevcut.Kızlar yaz tatili için bebekle uygun belde öneriniz var mı? Hastaneye ulaşımı kolay vs. olan.
Bir de tatil zamanı ek gıda döneminde olacak, o olayı otelde nasıl yapacağız?
Aletha Solter Bilinçli Bebek (0-2 yaş) Çocuğunuza Kulak Verin (2-6 yas)Senin yeğenkıyamam ona. Çocuk gelişimle ilgili kitap almak istiyorum varmı tavsiyen.
Merhaba, benim bebegim memeyi gorunce ciglik cigliga agliyordu ve sakinlestirmek yarim saat aliyordu. Su an bu durumu biraz aştık. Cok ac oldugu zaman emmek istemiyor sadece. Onu haricinde gayet guzel emiyor. Ten tene temas cok etkili bi de kucagima alip sarkilar soyluyorum. Emsin diye kesinlikle zorlamiyorum. Iki meme arasinda sayisiz tur atiyorum. Kucaga alismasin diye cok almiyordum onceden ama artik gogsumde uyutuyorum bazen.
Ayrica ben mama vermeyi kesmedim hic. Onden 30cc veya 60cc mama veriyorum. Yarim saat sonra emziriyorum. Uyku saatleri 2 ila 4 saat oluyor ve cok ac uyaniyor. Dehset sinirli oluyor ve memeyi almak istemiyor.
Ek olarak, ben bebegin ac birakilinca mecbur emecek diye bi gorus var onu cok yanlis buluyorum. Biberon yerine kasikla verebilirsin mamayi ama kesinlikle bebegini ac birakma. Bunlar benim goruslerim, bi uzman tarafindan yardim da alabilirsin. Ama kesinlikle kendini suclama ve sakin kalmaya calis.
Ok canm sağol. Yıllardır sürekli nette makaleler okurum sürekli ama artk yeterli gelmiyorAletha Solter Bilinçli Bebek (0-2 yaş) Çocuğunuza Kulak Verin (2-6 yas)
Harwey Karp Mahallenin En Mutlu Bebeği (0-2) Mahallenin en Mutlu Yumurcagi (2-6)
Ve Thomas Garden'in tüm kitapları (Etkili Anne baba egitimi?)
Aklıma ilk gelenler bunlar.
Benim ki
Anladigim kadarı ile bebekten bebeğe değişiyor durum benimki çoğu gece hiç uyanmaz ben zorla emziririm o da gözü kapalı emer uyur gunduz uykulaeimiz azaldi biraz ama yine de uyur benim ki uykuyu sessizlihi sakinligi seven bir bebek
Evet bende başından beri bunu yapıyorum acıkınca uyanır diyip hiç ellemedim doğduğundan beri bazen gelenler uykusu var diye sallamaya calisiyor uyutmaya cabaliyor yapmayin diyirum uyumaz o uykusu gelince zaten uyuyacak acikinca uyanacak
Nerede yatiriyorsun yanında mı? Yanında yatırıyorsan o şekilde emzirebilirsin uykusu dağılmıyor boyleceMasallah
Benim oglum gundz uyuyor cogu isimi halledebiliyorum ama iste gece cok sık uyaniyor ve yaygarayi basiyor. Ac kalmaya hic tahammülü yok
Çok geçmiş olsun canım çabucak toparlasın minnoş inşallahSağol canım. Kanında enfeksiyon çıktı. Antibiyotik tedaviye başladılar. İnfluenza değilmiş çok şükür. Eğer iyileşme olmaz ise yeniden götüreceğim. Birde ilçedeyim ben. Çocuk doktoru 3 gün geliyor. Buranın acili de çok da iyi değil. İl merkezine gitmem gerekiyor ani bir durum da.
Biberon alan bebekler memeyi büyük oranda bırakır. Sütünüze güvenin, sık sık emzirin. Emzirdikçe süt çoğalır. Meme dışında alıştırma bardağı ya da kaşık biberon kullanmak lazım meme reddi olmaması için.Kızlar meme reddi yaşayıp tekrar bebeği memeye döndüren var mibiberon ile mama yediğinden meme emerken ağlamaya başlıyo 2 gündür ne yapabilirim. Memeden kopmasın istiyorum ama mama meme veren tüm arkadaşlarımın bebekleri bıraktı memeyi çok üzülüyorum
Canım bugün doktora gittik. Tam dediğin noktayı söyledi. İri bebek diye halk arasında çok acıkmaz falan fln derler ama tam tersi dedi. Bebeğin iri olduğu için ihtiyacı çok daha fazla dedi. Çok emmek istemesi bundanmış. Nasıl ki inşaat yaptığını düşün inşaat büyüdükçe daha çok kum daha çok demir lazımsa aynı o hesap dedi.Canim acikadabilirler. Tamamen bebegin bunyesi ve hazmetmesiyle alakali. Zaten sadece anne sutu aliyorsa anne sutunun hazmi cok cabuk oluyor. Bizimki sadece anne sutu aliyor ve boyumuz vs de uzun. Herif cabuk acikiyor ne yapalim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?