Donuyor mu? Bizim ki sadece yanken yuzustu donuyor ya da sirt ustuyken yan donuyor. Ne zaman donecek merak ediyorum
Klasik yontem mi yapicakskn?
Ne aldım atummEk gida alisverisi yapmaya baslayan bir ben miyim
Ne aldım atummönümüzdeki ay mama sandalyesi ve tabak kaşık seti alicam ben
Ben ilk oğlumda bı kaç kaşık modeli denedim. İkeani beyaz yeşil bı serisi var. İkili kaşık. Kısa olan değilde ince uzun olan var . Ondan çok memnun kaldım yedirirken dökmeden çocuğun agzinini zorlamdan yedirdim. Bazen bebekler azgini çok açmaz bu kaşıkla kolay oldu. Mama sandalyesi ni karar vermedim ama evde hiç yerim yok o yüzden Ikea tarzı alirim galiba backlari falan sökülüp kaldirabilirim sonra. İlk oğlum tombik olduğu için bir buçuk yaşından sonra mama sandalyesi ne sığmadıBirkac ustteki mesajda yazdim canim. Mama sandalyesi ben de almadim daha.
Ben ilk oğlumda bı kaç kaşık modeli denedim. İkeani beyaz yeşil bı serisi var. İkili kaşık. Kısa olan değilde ince uzun olan var . Ondan çok memnun kaldım yedirirken dökmeden çocuğun agzinini zorlamdan yedirdim. Bazen bebekler azgini çok açmaz bu kaşıkla kolay oldu. Mama sandalyesi ni karar vermedim ama evde hiç yerim yok o yüzden Ikea tarzı alirim galiba backlari falan sökülüp kaldirabilirim sonra. İlk oğlum tombik olduğu için bir buçuk yaşından sonra mama sandalyesi ne sığmadıküçüğüm normal gidio kilosu en az iki yasa kadar oturur bence. İnşallah istahli olurlar
Ya bu yabancılama herkeste olmaya başladıkça içim rahatlıyor :) yoksa çok üzülüyordum. Ben bir ay annemde kaldım. Her gün babamızla görüntülü konuştuk. Babayı pek unutmadı. Ama kvalide kpederi gördüğümüz ilk güntabi onlar da çok özlemişti birden abandılar çocuğuma, bi süre şaşkın bir şekilde izledi hepsini. Sonra bir çığlık çığlığa ağlama saatlerce sakinleştiremedikİyi aksamlar hanimlar herkese gecmis olsun acil şifalar bebislerez
Ya bende bu gogus derdinden yildim artk gerçekten abartmiyorum birgun sol diger gun sag gogsum sisiyo mastit olmaya ramak kals sag emzir ters duz dus mssaj yildim ya sonraki gun digeri. Bide sag gogsum dogumdan beri ucu yara son zsmanlarda solun da ucu degil de cevresi emzirirken cooooook aciyo kopuyo gbi canm yaniyo ne bu anlamadm agridigi gun kesin o gogsum sisiyo ucunds enfeksiyon mu var nedur cozemedim
Bebeğime gelince bugun kv kp bide eltimin 4 yasindaki oglu geldi (esim gorevde kendi annemler yanimda) cinar babanneyi kuzeni gorunce cok korktu agladi yikti ortaligi tanimadi huzursuzlandi uyumadi Resmen beni taniyo artk :) hem hosuma gitti hem kv cok uzuldu bende uzuldum ona yazk. Nezaman geciyo acaba yabancılama durumu ins esim gelincede yapmaz kahrolur adam
SüperOioi nin slikon onlugu, kapakli kasesi, mama kasigi, bardagi, dis kasiyicisi, tabagi
Mamajoo dan saklama kutulu mama kasigi (bu kasik biraz daha kucuk gibi oioi den)
Babyjem mama termosu ve termos canta
Philips avent egitici bardak
Bunlar aldiklarim. Alacaklarim ise joie mama sandalyesi, uzun kolluklu musamba onlukler, disarida kullanmaya tek kullanimlik onlukler ve mama sandalyesi altina sermelik yine tek kullanimlik ortuler (etrafa sacilan yemekler icin) Daha da arastirdikca bu listeye eklerim bir seyler
Balkabagi buzluga atmayi dusunuyorum ben tadimlarda kullanmak icin. Baska ne atsak bilemedim.
SüperBen de ebebeğin şubat indiriminde bakacağım.
Buzluğa brokoli, karnıbahar, ıspanak ve balkabağı atacağım. Ek gıdaya sebze ve yoğurttan başlayıp sonra meyvelerle devam ederim. BLB konusuna henüz karar veremedim. O kadar dökülme saçılmaya, peşine banyo 2-3 öğün sabredebilir miyim bilemedim.
Herkeste var yabancilama. Benimki babaanneyi hergun görüyor ben her dışarı çıktığımda babaanne bakio biberonla süt iciriyo. Geçen gözlük takmış öyle sevmeye kalktı bı ağladı kuzum içli içli. Dudaklarini buzuyo ellerini titrete titrete aglioYa bu yabancılama herkeste olmaya başladıkça içim rahatlıyor :) yoksa çok üzülüyordum. Ben bir ay annemde kaldım. Her gün babamızla görüntülü konuştuk. Babayı pek unutmadı. Ama kvalide kpederi gördüğümüz ilk güntabi onlar da çok özlemişti birden abandılar çocuğuma, bi süre şaşkın bir şekilde izledi hepsini. Sonra bir çığlık çığlığa ağlama saatlerce sakinleştiremedikçok korktuğu için emzirmeye aldım rahatlasın diye, bu sefer korkuyla memeyi birleştirdi sanırım o gün emzirmeye aldıkça ağladı çok zor bir gündü benim için çünkü bir gün öncesine kadar bir sürü kişiyi görse de hiç yabancılama olmamıştı. O günden sonra da tekrar görüştük. Kpederime gitti ağlamadı. Kvalideme gidince ağladı. Ben biraz şöyle olduğunu tahmin ediyorum. Birden fazla tanımadığı kişiye gidince coşuyor. Eğer tanımadığı birine gidip ardından ben alıp rahatlatıcam sonra tekrar başkasına vercem. Tanımadığı 1-2 kişiye üst üste gidince çok korkuyor. Zor bir süreç. Garip ki bazen durduk yere babayı da yabancılıyor :) mesela eşim oturuyo konuşuyo falan gülümsüyo, bi ara unutuyo babayı, eşim tekrar konuşmaya başlıyo ve kızçem sanki ilk defa görüyor gibi coşuyo ağlamaktan :/
Sıvılar i kendi yemesi zamana ihtiyacı katilarla blw başlar. Ben öyle yaptım yani. İlk yoğurdu kendi yediginde saçlarına kadar yoğurt olmuştu m etrafi saymıyorum önce resim video çektim . Sonra aldım kaşığı kalanı yedirdim sonra hemen bıcı bıcı seansıBen de dokulme sacilma konusunda sac bas yolmamak icin mama sandalyesinin altina tek kullanimlik ortuler alacagim. Blw icin ise daha kati kivama yakin seyleri vermeyi dusunuyorum. Ben de cok dayanamayabilirim yoksa
Bir de philips avent wasabi buharli pisirici almayi dusunuyorum.
Buharlı pişiriciye ben de hamileyken epey baktım ama gerek olmadığına karar verdim. Buhar haznesi koku falan yapıyormuş, hem de ben robot temizlemeye üşeniyorum biraz. Katı meyve sıkacağı bir hevesle aldık, şimdi duruyor bir kenarda. Bu da bizim evde öyle olabilir. Bebeğe özel minik bir tencere ve süzgeç alacağım, bir de cam rende.Ben de dokulme sacilma konusunda sac bas yolmamak icin mama sandalyesinin altina tek kullanimlik ortuler alacagim. Blw icin ise daha kati kivama yakin seyleri vermeyi dusunuyorum. Ben de cok dayanamayabilirim yoksa
Bir de philips avent wasabi buharli pisirici almayi dusunuyorum.
Buharlı pişiriciye ben de hamileyken epey baktım ama gerek olmadığına karar verdim. Buhar haznesi koku falan yapıyormuş, hem de ben robot temizlemeye üşeniyorum biraz. Katı meyve sıkacağı bir hevesle aldık, şimdi duruyor bir kenarda. Bu da bizim evde öyle olabilir. Bebeğe özel minik bir tencere ve süzgeç alacağım, bir de cam rende.
Alta sermeye 3-4 sofra bezi ayarlasan daha iyi değil mi? Sonra hepsini birden yıkarsın. Bez, alt açma derken epey çöp çıkıyor zaten.
Bizimki de arada yapiyor. Sizinki kac aylik? Artik bir zamandan sonra etrafi kesfettikleri icin araliksiz emme süreci olmuyor. Bizimki atiyor agzindan kafasini arkaya cevirip bakiniyor. Sonra dönüp devam ediyor emmeyeKızlar oğlum 1 aydır memedeyken emerken kendini geri atıyor sonra bir daha alıyor memeyi bir süre sonra yine başını geri atıyor. Neden yapıyor anlamıyorum. Ben sütüm az geldiği için böyle olduğunu düşünüyorum. Ama başka bir şey olabilir mi ki?
Bizimkisi 2.5 aylık az kaldı 3 olacak. Benim dediğimi de 2 aylıkkenden beri yapıyor. Ama sizin anlattığınız gibi değil. Sinirli şekilde memeden kafasını geri atıyor mızırdanarak. Bazen ayakları ile itiyor geri kendini sinirli sinirli. Süt gelmiyor diye mi yapıyor yoksa bir yeri mi ağrıyıp acıyor anlamıyorum. İki tarafta da yapıyor bunu. Sizinki maşaallah hep bakınıp hem içecek. Keşke bizimkisi de ondan yapsa. Bizim ki hiç etrafla ilgilenmiyor. Derdi başka.Bizimki de arada yapiyor. Sizinki kac aylik? Artik bir zamandan sonra etrafi kesfettikleri icin araliksiz emme süreci olmuyor. Bizimki atiyor agzindan kafasini arkaya cevirip bakiniyor. Sonra dönüp devam ediyor emmeye3 aylik ve sonrasinda normal karşılıyorum ben artik
Haa bizimki o sekilde de yapiyor. Boyle kendini iktiriyor. Ayaklarini kasiyor emerken kafayi yukari kaldiriyor falan. Memeyle savaşıyor resmen. Nedenini bilmiyorum ama yapiyor.Bizimkisi 2.5 aylık az kaldı 3 olacak. Benim dediğimi de 2 aylıkkenden beri yapıyor. Ama sizin anlattığınız gibi değil. Sinirli şekilde memeden kafasını geri atıyor mızırdanarak. Bazen ayakları ile itiyor geri kendini sinirli sinirli. Süt gelmiyor diye mi yapıyor yoksa bir yeri mi ağrıyıp acıyor anlamıyorum. İki tarafta da yapıyor bunu. Sizinki maşaallah hep bakınıp hem içecek. Keşke bizimkisi de ondan yapsa. Bizim ki hiç etrafla ilgilenmiyor. Derdi başka.
Kiyamam ona. Mutlu demek ki. Artik uyku ihtiyaclari azaliyor. Mutluysa ihtiyaci yok demektir. Mizirdayinca emzirmeyi deneyin bence.Ay artk bebegimi uyutamiyorm hanimlar. Sadece emerek uyurdu yada cok uykusu varsa ve sakinse eger bebek arabasinda evin icinde gezerken filan uyurdu. Ama suan banyo bile yaptirmama ragmen memede yarim saat uyudu artk kollarm bacaklarm uyustu yatirdim yanina yattm o andan beri uyumuyor. Suan besiginde kendi kendine konusuyo elini emiyo nasl uyutcam ben bu kucak kuşunu bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?