Bebeğiniz kay aylık oldu benim gogsum eskisi gibi tikanmadigi için sabmayi bıraktım . Benim bebeğim sadece emiyo , sağma işini sadece mastit olmamak için yapıyodum ama masajı hem sütüm artsın hem de mastit olmiyim diye yapıyorumSagmayi birakinca duzeldi mi canm? Ben gogsum sertlesip kanallar tikaninca sagiyorum sadece yoksa evdeyim bebegime kendim bakyorm sut depolama olayina filan hic girmedim. Mama da ictigi icin acil bi durumda mama verilir diye. Ama bu mastit beni mahvetti ya hergun bir gogus tikaniyor. Acikcasi pek masajda yapmiyorm yapsam iyi olacak demekki.
Esinin gorevden gelmesine sevindim darisi bize ins. Esim 2 aylik olana kadar yanimizdaydi gezdirirdi gazini cikarirdi beraber yikardik filan ama simdi gorevde ve tanima olayina yeni girdi bilmiyorm babasini tanir mi. Bende vermiyorum kimsenin kucagina ama bakp bakp agladi dun yikti ortaligi sevdirmedi kendini :) anasının oglu dedm kendi kendime bende pek sevmem kalabalik ortamlari insanlari filan. Esimde hep kizardi kimse gelmesin gitmesin bizde gitmeyelim istyosun oyle hayat gecmez diye :) bakalm nekadar surecek bu durum
İkeanin buharda pişirme sucgecinden aldım benBuharlı pişiriciye ben de hamileyken epey baktım ama gerek olmadığına karar verdim. Buhar haznesi koku falan yapıyormuş, hem de ben robot temizlemeye üşeniyorum biraz. Katı meyve sıkacağı bir hevesle aldık, şimdi duruyor bir kenarda. Bu da bizim evde öyle olabilir. Bebeğe özel minik bir tencere ve süzgeç alacağım, bir de cam rende.
Alta sermeye 3-4 sofra bezi ayarlasan daha iyi değil mi? Sonra hepsini birden yıkarsın. Bez, alt açma derken epey çöp çıkıyor zaten.
Bende surda yerimi alayim aynisi bana da lazim.Kızlar farklı bir konuda bir şey soracağım.
Kuru bir cildim var artık uykusuzluktan göz altlarım çöktü, kaz ayakları iyice belirmeye başladı. Hamileyken ne güzel her yerimi kremliyordum, güneş kremi kullanıyordum, hem de durum bu kadar vahim değildi.
Şimdi hem fırsat olmuyor, hem de elimdekiler hafif kalıyor ve bitmek üzere. Kullandığınız işe yarayan göz ve yüz kremi öneriniz var mı?
Gazi vardir.Bizimkisi 2.5 aylık az kaldı 3 olacak. Benim dediğimi de 2 aylıkkenden beri yapıyor. Ama sizin anlattığınız gibi değil. Sinirli şekilde memeden kafasını geri atıyor mızırdanarak. Bazen ayakları ile itiyor geri kendini sinirli sinirli. Süt gelmiyor diye mi yapıyor yoksa bir yeri mi ağrıyıp acıyor anlamıyorum. İki tarafta da yapıyor bunu. Sizinki maşaallah hep bakınıp hem içecek. Keşke bizimkisi de ondan yapsa. Bizim ki hiç etrafla ilgilenmiyor. Derdi başka.
Bazen gaz olunca yapıyor omuzuma atıp pit pıt vuruyorum.o emmede doğru düzgün emmemiş olsa bile bir öncekinden kalan gaz olabiliyor.Kızlar oğlum 1 aydır memedeyken emerken kendini geri atıyor sonra bir daha alıyor memeyi bir süre sonra yine başını geri atıyor. Neden yapıyor anlamıyorum. Ben sütüm az geldiği için böyle olduğunu düşünüyorum. Ama başka bir şey olabilir mi ki?
Ne güzel fırsat veriyor sana işte bırak beşiginde oyalansın yorulsun ta ki ağlayıp huzursuz oluncaya kadar ben bazen bırakıyorum bir gidiyorum uyumuş.Ay artk bebegimi uyutamiyorm hanimlar. Sadece emerek uyurdu yada cok uykusu varsa ve sakinse eger bebek arabasinda evin icinde gezerken filan uyurdu. Ama suan banyo bile yaptirmama ragmen memede yarim saat uyudu artk kollarm bacaklarm uyustu yatirdim yanina yattm o andan beri uyumuyor. Suan besiginde kendi kendine konusuyo elini emiyo nasl uyutcam ben bu kucak kuşunu bilmiyorum
Canim bi ara bebegin yesil kaka yapiyordu o gectimi dr goturmusmuydunBebekler ne zaman bütün gece uyuyor
Gece 5 kere kalkiyorum emzirmeye
Ilk iki ay bi gece bi de sabaha karşı uyanıyordu
Hadi bilemedin 3 kere
Bu nasıl is uykusuzluktan perisan olduk
Bizim ki de oyle ama tukuruk bezleri calismaya basladigi icin cok salyalilar bildigim kadsrj ile. Dis de cikabiliyormus bu ayda ama nadir olan bir sey bende bilmiyorum. Fakat damaklari sertlesti knu farkettim emzirirken.bayadır bakamamıştım, ek gıda hazırlıkları başlamış burda ahahahah alemsiniz ❤❤ Ben de dişi çıkan var mı onu soracaktım. Benimki artık salyasında boğulacak, müslin bezleri ağzına sokuyor sinirlenip bağırıyor. Üç gün önce üç ay doldu. Ben de eşim de erken diş çıkarmışız ama bilemiyorum
Bizim ki de oyle ama tukuruk bezleri calismaya basladigi icin cok salyalilar bildigim kadsrj ile. Dis de cikabiliyormus bu ayda ama nadir olan bir sey bende bilmiyorum. Fakat damaklari sertlesti knu farkettim emzirirken.
Ben de yaptımEk gida alisverisi yapmaya baslayan bir ben miyim
Benim ki bi kaç defa yüz üstü de döndü hiç bello olmuyor canım bi anda dönüyorlarDonuyor mu? Bizim ki sadece yanken yuzustu donuyor ya da sirt ustuyken yan donuyor. Ne zaman donecek merak ediyorum
Omuzlarini ovustur bnde ise yatiyor.
Altını açıyor musun? Benim kızımda da ilk günler sarılık vardı, zor uyanıyordu. Altını açarak uyandırıyordum. Bir de çenesine bastırarak aşağı çekip memeyi tıkıyorduk ağzına, sonra çenesini alttan ittiriyorduk. Allah kolaylık versin.
Gazi vardir.
Bazen gaz olunca yapıyor omuzuma atıp pit pıt vuruyorum.o emmede doğru düzgün emmemiş olsa bile bir öncekinden kalan gaz olabiliyor.
Ne güzel fırsat veriyor sana işte bırak beşiginde oyalansın yorulsun ta ki ağlayıp huzursuz oluncaya kadar ben bazen bırakıyorum bir gidiyorum uyumuş.
ellerini yumruk yapıp gözlerini ovuşturmuyor sa uykusu yok demektir bence oyalayacak bir şeyler bulmalısın
Canim bi ara bebegin yesil kaka yapiyordu o gectimi dr goturmusmuydun
Ben ondan geçen sene almıştım ikeadan, hemen paslandı. öyle görünür yerden değil deliklerin içindeki metal dairenin kenarları paslandı sonra yüzeyde göründü. Dikkat et yani canım çok iyi kurutİkeanin buharda pişirme sucgecinden aldım ben
Sizinde saçlarınız dökülmeye başladı mı?
Uykusu olduğunda yapıyor olabilir mi? Uyumak istediği için kızıyor sonra dönüp emiyor olabilirHaa bizimki o sekilde de yapiyor. Boyle kendini iktiriyor. Ayaklarini kasiyor emerken kafayi yukari kaldiriyor falan. Memeyle savaşıyor resmen. Nedenini bilmiyorum ama yapiyor.
Aynen dogru diyosun olabilir bakUykusu olduğunda yapıyor olabilir mi? Uyumak istediği için kızıyor sonra dönüp emiyor olabilir☺ Kuzu bunlar yaaa ☺
Önceden bu sekilde uzun uyuyorsa ve şuan uyumuyorsa eger, büyüme ataginda olabilirsiniz. 14 - 19 hafta arasi buyumr atagi. Sizinki kac haftalik? Bende de suan haddinden fazla memede durma var. Karni tok, gunduz uykusunu aldi (ayagimda 2 saat uyudu), alti temiz. Ama mizirdiyor. Kucagima alip gezdirince evi susuyordu. Ama bugun onda da susmadi. Dün de ayni sekildeydi. Gazi oldugunu sanmiyorum. Benim bebegimin hic gaz sancisi olmadi gibi bisey. Ama 2 gundur boyle sadece. Buyume ataginda olabiliriz diye dusundum. 16 hafta olmamiza 2 gun kaldi bizim. Tam ortasina denk geliyor. Bir de bu atak uzun suruyomus. Seninki de oyle olabilir mi acaba. Gece uykularindan sık uyanma falanBebekler ne zaman bütün gece uyuyor
Gece 5 kere kalkiyorum emzirmeye
Ilk iki ay bi gece bi de sabaha karşı uyanıyordu
Hadi bilemedin 3 kere
Bu nasıl is uykusuzluktan perisan olduk
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?