İstanbul dayım cnm. Bende takip ediyorum paylaşımlarıni faydalı gördüğüm için alicam kitabı.Evet yarım kalmış hemen yazdım :) o kitap var bende ara ara okuyorum. O doktoru insta'dan da takip ediyorum kitaptan alıntı paylasiyor. Sen hangi sehirdeain
Maalesef bebeklerde hastalıklar çok hızlı ilerliyor. Bizdede aynısı olmuştu burnu tıkalı diye götürdüğümde göğse inmiştiEvet ventolin alerji yaptı.ilk gittik 1 tam verdik 20 dk sonra 2 ventolin de kafasi kızardı bi baktık vücutta sermiş kesti.baska bur ilac verdi hava ile ama toparlamadi 2 gün sonra ventolin bu işin piri tekrar denensin dedi yarım verdi bu sefer reaksiyon göstermedi serum ile açarak kullaniyoruz bizde.
Biz crs 3 ay kontrolü diye gittik burun tikali ciğer temiz dedi , pazar gaz sıkışması diye gittik ciğerler çok kötü dedi.ne ara anlamadık.
Sadece burun tıkali denmesine güvenme sağlık ocaklari 11-12 arası sakın oluyor bence arada bi götür bakılsın ciğere.bizim şikayet yoktu burun tıkanıklığı dedikten 4 gün sonra ciğerler kötü dedi ki burun tıkanıklığı hariç şikayetimiz yoktu.ga sıkışması diye gittik şok olduk.
O da senin dediklerini dedi bir grup yapılması bir grup yapılmaması taraftarıymış, hiçbir şeyi olmayan bebekler de bile aşı sonrası alerji gözlemlenebiliyormuş. Bizimki de hani büyük boyutlu bir alerji değil gibi duruyor, kararı bize bıraktı. Biraz araştırıp on gün içinde karara varcaz bakalım, teşekkür ederim yanıtın içinBildiğim kadariyla bağırsak tepkili bebeklere rota yapılmıyor. Doktorunuz ne diyor? Alerjinin boyutu ve durumuna göre karar verilebiliyor. Rota aşısının bağırsak tepkili alerjiyi tetiklediğine dair çok örnek var ama tabii bazı doktor kabul ediyor bazısı kabul etmiyor.
Yabancılama bizde de var canım umarım bir an önce biter 1 haftadır devam ediyo bizdeİyi aksamlar hanimlar herkese gecmis olsun acil şifalar bebislerez
Ya bende bu gogus derdinden yildim artk gerçekten abartmiyorum birgun sol diger gun sag gogsum sisiyo mastit olmaya ramak kals sag emzir ters duz dus mssaj yildim ya sonraki gun digeri. Bide sag gogsum dogumdan beri ucu yara son zsmanlarda solun da ucu degil de cevresi emzirirken cooooook aciyo kopuyo gbi canm yaniyo ne bu anlamadm agridigi gun kesin o gogsum sisiyo ucunds enfeksiyon mu var nedur cozemedim
Bebeğime gelince bugun kv kp bide eltimin 4 yasindaki oglu geldi (esim gorevde kendi annemler yanimda) cinar babanneyi kuzeni gorunce cok korktu agladi yikti ortaligi tanimadi huzursuzlandi uyumadi Resmen beni taniyo artk :) hem hosuma gitti hem kv cok uzuldu bende uzuldum ona yazk. Nezaman geciyo acaba yabancılama durumu ins esim gelincede yapmaz kahrolur adam
Aynen insallah biter bu zamana kadar kim aldiysa gidiyodu kucagina gik demiyordu bu iki oldu bir hafta icinde sok oldum. Cok huysuzlaniyo yabanci gorunce bana bakp bakp aglyo beni kurtar der gbi yazk. İns babasini tanir geldiginde 4,5 aylik olmus olacak nerdeyseYabancılama bizde de var canım umarım bir an önce biter 1 haftadır devam ediyo bizde
Geçmiş olsun ve bu bilgi için teşekkürler. Ben yatış şeklini artık bebeğe birakiyodum ama bundan sonra yön verip destekleyip yatiricamArkadaşlar dün gece benim oğlanin nefesi gitmisti. Ben burun tikanikligindan sanmıştım biliyorsunuz.
Bugün doktor şöyle bir açıklama yaptı:
Bebeğinizin artık tükürük bezleri fazlaca çalışıyor. Ağzından köpük çıkarmaya başladıktan sonra bebekler bazen öksürürken bazen düz yatarken tükürük fazla gelip böyle korkutabilir sizi, bebeği yan yatırın ağzının kenarından tükürük akar, tükürüğün fazlasını temiz mendille silin.
Sanırım herkes aynı durumda. Ben de gün sayıyorum abartısızOyle kesinlikle. Bahara gun sayiyorum bebegimle disari cikabilmek icin.
Canım iki aylık olana kadar ben sürekli sağmayla birlikte emzirdim hep masaj yaptım ve sürekli mastitin eşiğinden döndüm. Şimdi sadece masaj yaparak devam ediyorum o da akşama kadar sütüm azalmasın diye.İyi aksamlar hanimlar herkese gecmis olsun acil şifalar bebislerez
Ya bende bu gogus derdinden yildim artk gerçekten abartmiyorum birgun sol diger gun sag gogsum sisiyo mastit olmaya ramak kals sag emzir ters duz dus mssaj yildim ya sonraki gun digeri. Bide sag gogsum dogumdan beri ucu yara son zsmanlarda solun da ucu degil de cevresi emzirirken cooooook aciyo kopuyo gbi canm yaniyo ne bu anlamadm agridigi gun kesin o gogsum sisiyo ucunds enfeksiyon mu var nedur cozemedim
Bebeğime gelince bugun kv kp bide eltimin 4 yasindaki oglu geldi (esim gorevde kendi annemler yanimda) cinar babanneyi kuzeni gorunce cok korktu agladi yikti ortaligi tanimadi huzursuzlandi uyumadi Resmen beni taniyo artk :) hem hosuma gitti hem kv cok uzuldu bende uzuldum ona yazk. Nezaman geciyo acaba yabancılama durumu ins esim gelincede yapmaz kahrolur adam
Aslında eksik ya da yanlış anlaşılmaya müsait bir bilgi olmuş. Doktorun kastettiği tıkanma anında yan yatırın idi. Ben doğduğundan beri eğimli yatırıyorum. Bazen kusuyor bazen tukuruyor. Büyük oğlan yan yatardı kendi yüzüstü dönerdi hala da.yuzustu yatar. Bu hiç yan yatmıyor. Düz yatacak illa ki.Geçmiş olsun ve bu bilgi için teşekkürler. Ben yatış şeklini artık bebeğe birakiyodum ama bundan sonra yön verip destekleyip yatiricam
Sanırım herkes aynı durumda. Ben de gün sayıyorum abartısız
Canım iki aylık olana kadar ben sürekli sağmayla birlikte emzirdim hep masaj yaptım ve sürekli mastitin eşiğinden döndüm. Şimdi sadece masaj yaparak devam ediyorum o da akşama kadar sütüm azalmasın diye.
İki buçuk aylık olduktan sonra bizimki de yabancilamaya başladı kv kp i ama sonra alıştı. 3 aylıkken babası görevden geldi biraz yabanciladi sonra alıştı. İlk defa göreceği birinin kucağına kesinlikle vermiyorum babası da dahil. Benim kucağımda seviyorlar falan alışınca alıyorlar o zaman kıyameti kopartmiyo ve bence kıyameti kopartsada çok normal. Biz yetişkinler olarak bile yabancı ortamlarda , kalabalıkta vs huzursuz oluyoruz
Bizimki daha 3 aylık olmadı.Ek gida alisverisi yapmaya baslayan bir ben miyim
Ben yanlış anlamışımAslında eksik ya da yanlış anlaşılmaya müsait bir bilgi olmuş. Doktorun kastettiği tıkanma anında yan yatırın idi. Ben doğduğundan beri eğimli yatırıyorum. Bazen kusuyor bazen tukuruyor. Büyük oğlan yan yatardı kendi yüzüstü dönerdi hala da.yuzustu yatar. Bu hiç yan yatmıyor. Düz yatacak illa ki.
Uyku pozisyonunu doktora sormadım yanlış yönlendirmeyeyim. Çünkü yan yatınca yüzüstü dönerse falan...
Bizimki daha 3 aylık olmadı.
Neler aldın ?Benimki 3 ay 2 haftaya dondu. Ilk bebek olunca her seyin heyecani var
Neler aldın ?kış sebzesi tatsın diye buzluğa atsam mı diyorum ben de.
Ben balkabagi attm buzluga baska ne atabiliriz aklma bisey gelmediOioi nin slikon onlugu, kapakli kasesi, mama kasigi, bardagi, dis kasiyicisi, tabagi
Mamajoo dan saklama kutulu mama kasigi (bu kasik biraz daha kucuk gibi oioi den)
Babyjem mama termosu ve termos canta
Philips avent egitici bardak
Bunlar aldiklarim. Alacaklarim ise joie mama sandalyesi, uzun kolluklu musamba onlukler, disarida kullanmaya tek kullanimlik onlukler ve mama sandalyesi altina sermelik yine tek kullanimlik ortuler (etrafa sacilan yemekler icin) Daha da arastirdikca bu listeye eklerim bir seyler
Balkabagi buzluga atmayi dusunuyorum ben tadimlarda kullanmak icin. Baska ne atsak bilemedim.
Donuyor mu? Bizim ki sadece yanken yuzustu donuyor ya da sirt ustuyken yan donuyor. Ne zaman donecek merak ediyorumBenimki 3 ay 2 haftaya dondu. Ilk bebek olunca her seyin heyecani var
Klasik yontem mi yapicakskn?Oioi nin slikon onlugu, kapakli kasesi, mama kasigi, bardagi, dis kasiyicisi, tabagi
Mamajoo dan saklama kutulu mama kasigi (bu kasik biraz daha kucuk gibi oioi den)
Babyjem mama termosu ve termos canta
Philips avent egitici bardak
Bunlar aldiklarim. Alacaklarim ise joie mama sandalyesi, uzun kolluklu musamba onlukler, disarida kullanmaya tek kullanimlik onlukler ve mama sandalyesi altina sermelik yine tek kullanimlik ortuler (etrafa sacilan yemekler icin) Daha da arastirdikca bu listeye eklerim bir seyler
Balkabagi buzluga atmayi dusunuyorum ben tadimlarda kullanmak icin. Baska ne atsak bilemedim.
Benim ki de dönmüyor hala. 24 ün de 4 ayı dolduracak. Birde sinirleniyor dönemiyorum diyeDonuyor mu? Bizim ki sadece yanken yuzustu donuyor ya da sirt ustuyken yan donuyor. Ne zaman donecek merak ediyorum
Sagmayi birakinca duzeldi mi canm? Ben gogsum sertlesip kanallar tikaninca sagiyorum sadece yoksa evdeyim bebegime kendim bakyorm sut depolama olayina filan hic girmedim. Mama da ictigi icin acil bi durumda mama verilir diye. Ama bu mastit beni mahvetti ya hergun bir gogus tikaniyor. Acikcasi pek masajda yapmiyorm yapsam iyi olacak demekki.Geçmiş olsun ve bu bilgi için teşekkürler. Ben yatış şeklini artık bebeğe birakiyodum ama bundan sonra yön verip destekleyip yatiricam
Sanırım herkes aynı durumda. Ben de gün sayıyorum abartısız
Canım iki aylık olana kadar ben sürekli sağmayla birlikte emzirdim hep masaj yaptım ve sürekli mastitin eşiğinden döndüm. Şimdi sadece masaj yaparak devam ediyorum o da akşama kadar sütüm azalmasın diye.
İki buçuk aylık olduktan sonra bizimki de yabancilamaya başladı kv kp i ama sonra alıştı. 3 aylıkken babası görevden geldi biraz yabanciladi sonra alıştı. İlk defa göreceği birinin kucağına kesinlikle vermiyorum babası da dahil. Benim kucağımda seviyorlar falan alışınca alıyorlar o zaman kıyameti kopartmiyo ve bence kıyameti kopartsada çok normal. Biz yetişkinler olarak bile yabancı ortamlarda , kalabalıkta vs huzursuz oluyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?