Oglanin odasini ayirdim bugun itibari ileartik bizimle degil. Biraz buruk oldu ama boyle daha iyi olacagina inaniyorum.
6. Ayı beklemeni öneririm . Öncesinde istersen bir şeyleri yalatarak git.
Bebeğe normal çorba verilmez. Tuz salca olmamalı. Besinler tek tek 3 gün beklenecek verilir. Mesela patates haşlanır ezilir hafif su ya da anne sütü ile kıvamını açabilirsiniz. 3 gün bunu verirsiniz dokunmazsa başka bir şeye geçersiniz.
Elma suyu armut suyu... Hayır bunun yerine cam rendede rendeleyip minik minik onu verin ama bunlar için altı ayı bekleyin. Bebeğin tam dik oturabilmesi katı yani ek gıda için önemlidir.
Ve en önemlisi. Yumurtada salmonella diye bir bakteri vardır. Bebeğe verilmeye başlandığında 7-10 dk kaynatıldıktan sonra sarısı verilir. Bazı doktorlar umursamıyor ama salmonelle ciddi bir risk. Ayrıca 10 dk kaynamış yumurta alerji riskini de azaltır.
Ben 6. Ay bitiminde başlarım tadimlara. Çocuğun sindirim sistemi de onemli. Öncesinde ise en erken 5 buçuk aylıkken bir şeyler yalatirim en fazla.
Ya sma bi kucuk kutu denedim o hafta huzursuzluk tavan yapti mamadan gaz oldu heralde dedim biraktmHakkaten mamadan olabilir mi acaba.bende hipp kullaniyordum sma ya gectim.aptamil denedim ama çözülmüyor ve köpük köpük oluyor .sma ufak kutu bi denesen mi acaba .sma da tatli değil hipp alan çocuk mirin kırın eder ama alabilir.
Kagit bardaklardan koyduk. Yarisina kadar makasla kesip kisaltarak koyduk. Ertelemeyin. Buyudukce hareketleniyorlar. Daha zor oluyorbardak hangisinden koydunuz? bnde cok korkuyorum ya icim hic istemiyor ama ertelersem daha da zor olacak
Bence verme. Bizde uyusukluk 24 saat surcek demisti doktor. Ertesi gunu durduk yere birden agladi. Ben çişini yaptigini ve hissetmeye basladigi icin aci duydugunu düşündüm. Ama bir defa agladi. Sonra daha da hicbsey olmadi. Sanildigi kadar agir gecmiyor. Huzursuz degilse ve doktor önermediyse bence fazladan agri kesici verme derim.aynen zeytinyagi kullanma dedi . kestirdik valla cok agladi kuzum korktu galiba .insallah hizlica atlatir iclene iclene uyudu kuzum .agrisa aglar demi agri kesici vereym mi.kalkinca
Sab simplex e 1 haftadue başladım ama 5 6 gündür kızım çok fena sancılı çok bağırıyor aşırı sancı çekiyor emmiyor. Acaba sap iyi gelmedi mi bze ya nurse iyiydi ona döneyim yineBen 2 tane kullaniyorum canim.Biri biogaia digeri nurse harvey.Sab simplexten cok cekmis biri olarak en azindan dindirdi asiri sancilarini bebelerimin.Her cocukta farkli etkisi de ama benim iki yumurcakta da ise yaradi.
Yok be canım merak etme, emerken efor sarfediyorlar terliyorlar.. çok giyinik emzirmiyorum ben yelek melek ne varsa çıkarıyorum..Kizlar emerken bebişlerinizin başı terliyor mu?
Benimkinin çok terliyor. Internette kalp rahatsizligi belirtisi olabilirmis diye okudum
Benimkinde zaten çitçitli askili body ve uzun kollu bluzu var sadece. Ev sicakligi da 24 25 derece civari. Ya bir de kucuklugunden beri benimki (aşırı aç degilse) emerken surekli kipirdiyor. Kivraniyor gibi de yapiyor boyle. Ama cok açsa yapmiyor. Sabit durup hizli hizli emiyor. Gece de sabit durup emiyor. Ama onun disinda kivraniyor gibi elleri ayaklari hep hareket halinde. Bugun de oyle yapti. Ay simdi herseyden nemalmaya basladim. OfYok be canım merak etme, emerken efor sarfediyorlar terliyorlar.. çok giyinik emzirmiyorum ben yelek melek ne varsa çıkarıyorum..
Demek koku alma duyusu gelişiyor. Çok güzel. Ona farklı şeyler koklat. Çiçek meyve...Eymenin gelisimi geri kalinca bizim doktor normalde mamaya karşı ya.. Ama dedi çok erken bende basima iş alırım.. Sindiremez daha dedi.. Biraz beklicez ek gıdaya dedi.. Mart bitince filan belki başlatır.. Bekliyorum heyecanlagecen sarımsak koklatim yalar gibi oldu sarimsagi sevdi gibi daha doğrusu aşırı tepki vermedi.. İyi mi yaptim bilmiyorum içimden geldi yaptim gecende de kuru soğan koklattm kokusu canini mi yaktı ne surat burustu biraz daha tutsam aglicakti
Benimki de manasız kıpırdayıp duruyor emerken genellikle. Kıvranıyor gibi de yapıyor şimdiye kadar hiç işkillenmedim ama olabilir mi kalple ilgili bişiy.. ama her ay kontrolde dinliyor doktor birşey olsa farkederlerdi..Benimkinde zaten çitçitli askili body ve uzun kollu bluzu var sadece. Ev sicakligi da 24 25 derece civari. Ya bir de kucuklugunden beri benimki (aşırı aç degilse) emerken surekli kipirdiyor. Kivraniyor gibi de yapiyor boyle. Ama cok açsa yapmiyor. Sabit durup hizli hizli emiyor. Gece de sabit durup emiyor. Ama onun disinda kivraniyor gibi elleri ayaklari hep hareket halinde. Bugun de oyle yapti. Ay simdi herseyden nemalmaya basladim. Of
Bizim dr 4 saatte bir yarim fitil yazmisti ertesi sabaha kadar, sonra hiç agri kesici vermedik.aksam 4 te oldu ertesi sabah 6 ya kadar fitil ile gittik.senin icin bu gece önemli bi bu geceyi atlatirsan yarina ihtiyacın kalmaz dr ilac yazmadiysa baktin huzursuz o zaman verirsin 1 cay kaşığı agri kesici yafa varsa fitil.aynen zeytinyagi kullanma dedi . kestirdik valla cok agladi kuzum korktu galiba .insallah hizlica atlatir iclene iclene uyudu kuzum .agrisa aglar demi agri kesici vereym mi.kalkinca
Emen çocuk terler ya benimkininde ensesi su icinde kalıyor. İnternet zaten felaket tellalı.Kizlar emerken bebişlerinizin başı terliyor mu?
Benimkinin çok terliyor. Internette kalp rahatsizligi belirtisi olabilirmis diye okudum
Biz gec öğrendik biogaia müthiş bir gaz ilaci sabah 5 damla veriyorsun o rahat sen rahat bi bakın yorumlara isterseniz.bence icat devrim gibi bir ilaçSab simplex e 1 haftadue başladım ama 5 6 gündür kızım çok fena sancılı çok bağırıyor aşırı sancı çekiyor emmiyor. Acaba sap iyi gelmedi mi bze ya nurse iyiydi ona döneyim yine
Demir eksikligi de cok terletiyor ama.Benimkinde zaten çitçitli askili body ve uzun kollu bluzu var sadece. Ev sicakligi da 24 25 derece civari. Ya bir de kucuklugunden beri benimki (aşırı aç degilse) emerken surekli kipirdiyor. Kivraniyor gibi de yapiyor boyle. Ama cok açsa yapmiyor. Sabit durup hizli hizli emiyor. Gece de sabit durup emiyor. Ama onun disinda kivraniyor gibi elleri ayaklari hep hareket halinde. Bugun de oyle yapti. Ay simdi herseyden nemalmaya basladim. Of
Demek koku alma duyusu gelişiyor. Çok güzel. Ona farklı şeyler koklat. Çiçek meyve...
İçinden geldiyse doğrudur Beriko'cum
Ayrıca bir aeyleri yalatabilorain. Tat alma duyusunu harekete geçirir. Ama yemediği için sindirim sıkıntısı olmaz.
Kizlar emerken bebişlerinizin başı terliyor mu?
Ya napsam bilmiyorum ki mamayi da icmiyo artk kirk takla atyormEymende hipp icerken aşırı kusma oluyodu.. Hatta goztepeye giderken çiş yapmadi ama beni endiselendiren surekli kusmasiydi fiskirarak.. Mama içen bebeklerde bence bu tip etkiler oluyo gibime geliyor.. Bi de bana bizim doktor alerji olsa yanaklarda filan çıkar demişti.. Bi mamayi değiştirip gozlemlesen diyorum? Gerçi sen bilirsin kararini sen ver.. Doktorada bundan suphelendigini bi söyle bakalim ne dicek?
Ben basladim valla mama icmedigi icin :/ 3 gun 20cc kadar inek yogurdu 3 gun patates 3 gun havuc verdim dunde bal kabagina gectim. Tadimlik veriyorum ama yavas yavas artircam gbi doktor 5.ayda baslayalm dedi ben bir hafta once basladm mamada icmiyo baska bi cozum bulamiyorm sutum cok az doluyken max ikisinden 90 filan ckar ancak oda yetmiyor iste yavruya ve 4-5 saatte ancak doluyo. Buzamana kadar gelisimi kilosu boyu iyiydi ctesi kontrolumuz var hic boyu uzamadi gibime geliyo kiloyuda bilmiyorum emin degilim tam anlamiyorm annem her gormesinde buyumus kilo almis diyo ama bana okadar almis gbi gelmiyoEymenin gelisimi geri kalinca bizim doktor normalde mamaya karşı ya.. Ama dedi çok erken bende basima iş alırım.. Sindiremez daha dedi.. Biraz beklicez ek gıdaya dedi.. Mart bitince filan belki başlatır.. Bekliyorum heyecanlagecen sarımsak koklatim yalar gibi oldu sarimsagi sevdi gibi daha doğrusu aşırı tepki vermedi.. İyi mi yaptim bilmiyorum içimden geldi yaptim gecende de kuru soğan koklattm kokusu canini mi yaktı ne surat burustu biraz daha tutsam aglicakti
Golden goat denedin mi? Keci sutu var yaYa napsam bilmiyorum ki mamayi da icmiyo artk kirk takla atyormoglen 2 den aksam 11 e kadar bugun mama da iciremedim tukuruyo biberonu cigniyo sadece beni emiyo oda yetmiyo cisi azaliyo mama icmeyince ustune bide su alerji egzama neyden oldgnu cozemedigim sey var. Ustune gitmeyim diyorum dusunmeyim diyorm iyice cogaliyo artyo yuzunde iz kalacak diye üzülüyorum yank gbi bi goruntu aldi yanagindaki suanda ve kaşınıyor uykusundan aglayarak kasiyarak uyaniyor. Mamayi degistireyim bi deneyim ama hangisini versem? Sma denedim sanki gaz yapti emin de degilim de o hafta cok huzursuzlandi mamadan diye düşündüm gerci suanda da ayni huzursuzluk devam ediyor da. İstahi iyice gitti onceden 2 saatte bir bile versem itiraz etmeden icerdi mamayi. İyi bir cocuk alerji uzmanina gotursem iyi olacak devlet hast dekiler alerji testi yaptirin dedi fakulteye git dedi oraya da hafta ici gitmek lazm ve cok sira veriyolarmis haftalar sonraya hemde cok kalabalik oluyo hastaneden de korkuyorm esim olmadan da goturemem zaten oda pek izin alamiyor bu aralar cok yogun.
rint kayserideyim ben
Ya napsam bilmiyorum ki mamayi da icmiyo artk kirk takla atyormoglen 2 den aksam 11 e kadar bugun mama da iciremedim tukuruyo biberonu cigniyo sadece beni emiyo oda yetmiyo cisi azaliyo mama icmeyince ustune bide su alerji egzama neyden oldgnu cozemedigim sey var. Ustune gitmeyim diyorum dusunmeyim diyorm iyice cogaliyo artyo yuzunde iz kalacak diye üzülüyorum yank gbi bi goruntu aldi yanagindaki suanda ve kaşınıyor uykusundan aglayarak kasiyarak uyaniyor. Mamayi degistireyim bi deneyim ama hangisini versem? Sma denedim sanki gaz yapti emin de degilim de o hafta cok huzursuzlandi mamadan diye düşündüm gerci suanda da ayni huzursuzluk devam ediyor da. İstahi iyice gitti onceden 2 saatte bir bile versem itiraz etmeden icerdi mamayi. İyi bir cocuk alerji uzmanina gotursem iyi olacak devlet hast dekiler alerji testi yaptirin dedi fakulteye git dedi oraya da hafta ici gitmek lazm ve cok sira veriyolarmis haftalar sonraya hemde cok kalabalik oluyo hastaneden de korkuyorm esim olmadan da goturemem zaten oda pek izin alamiyor bu aralar cok yogun.
rint kayserideyim ben
Ben basladim valla mama icmedigi icin :/ 3 gun 20cc kadar inek yogurdu 3 gun patates 3 gun havuc verdim dunde bal kabagina gectim. Tadimlik veriyorum ama yavas yavas artircam gbi doktor 5.ayda baslayalm dedi ben bir hafta once basladm mamada icmiyo baska bi cozum bulamiyorm sutum cok az doluyken max ikisinden 90 filan ckar ancak oda yetmiyor iste yavruya ve 4-5 saatte ancak doluyo. Buzamana kadar gelisimi kilosu boyu iyiydi ctesi kontrolumuz var hic boyu uzamadi gibime geliyo kiloyuda bilmiyorum emin degilim tam anlamiyorm annem her gormesinde buyumus kilo almis diyo ama bana okadar almis gbi gelmiyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?