Ek gıda her türlü mamadan iyidir yazmıştınız da ben de öyle anladım.. kaç aylık bebeğiniz? Benim ilk çocuğun doktoru da bununki de 4 ay dolmadan hiçbir şey vermiyor.. Labneyi nasıl yapıyorsunuz? Benimkinde süt alerjisi var gerçi ama geçince yaparım..Mamayı kotuledigimi nerden cikardiniz tabiki kötülemiyorum kızım mama ile büyüdü beni ememedi çok fazla ama mama vermekten ise ek gıda dönemine daha yakın olduğumuz için tercihim o yönde 2. Bebeğim de . Labne derken de hazırlardan bahsetmiyorum hazır labne kullanmadım henüz kızım çok sevdiği için ben haftalık yaparim evde yavaş yavaş labne peynirden baslamak istedigimi belirtmiştim
11 martta 5 ayimizi doldurcaz. Benim eşim ziraat müh. Ben merkezdeyim ama eşim bir ilce de görev yapıyor ve görev yaptığı yerde çiftçilerinden ağız deriz biz lor peyniri gibi peynir alır ve süt alır sütü kaynattıktan sonra yoğurt mayalar gibi lor peynirini katip 12 saat bekletiyorsunuz ben lor peynir gibi dediğimiz ağız peyniri ile yapıyorum çok yağlı olmuyor ama tam yağlı peynirle yapiliyo r orjinalinde nefis yemek tarifleri sayfasindada mevcut ben bir kaç sayfa dan inceleyip öyle başlamıştım yapmaya şimdi haftalık yapıyorum kızımaEk gıda her türlü mamadan iyidir yazmıştınız da ben de öyle anladım.. kaç aylık bebeğiniz? Benim ilk çocuğun doktoru da bununki de 4 ay dolmadan hiçbir şey vermiyor.. Labneyi nasıl yapıyorsunuz? Benimkinde süt alerjisi var gerçi ama geçince yaparım..
Yok canım kızımda mama ile büyüdü benim anne sütü gibi olmuyor paf kilo aldırıyor ya mama o yönden oğlum da kullanmajk istemedim yavaş yavaş ek gıda kullanayim diye doktor da hazır deyince . Doktor böyle birşey demeseydi takviye olarak mama kullanacaktim yetmiyor çünkü artık sütüm. Çok nazlı kızım yemek yemez seçer ağzında tutar çiğneme refleksi tam gelismedi çünkü reflu var diye ek gıdalarını hep blendirda çekerek kullandık hemen boğulurdu çünkü 8 yaşında şuan hala öyle kiyma yer mesela kuş basını sevmez çiğneme var diye diyeceksin kıyma cignenmiyor mu ama diğeri kadar efor sarfetmiyorya kızımda bu yönden çok çekince 2. De en azından elim den geldiğince yavaş yavaş ek gıda bana daha cazip geldiEk gıda her türlü mamadan iyidir yazmıştınız da ben de öyle anladım.. kaç aylık bebeğiniz? Benim ilk çocuğun doktoru da bununki de 4 ay dolmadan hiçbir şey vermiyor.. Labneyi nasıl yapıyorsunuz? Benimkinde süt alerjisi var gerçi ama geçince yaparım..
Labneyi sen mi yapiyorsun. Tarif eder misin canm zahmet olmazsa. Lor peyniri yapiyorum bende ama.labneyi bilmiyorumMamayı kotuledigimi nerden cikardiniz tabiki kötülemiyorum kızım mama ile büyüdü beni ememedi çok fazla ama mama vermekten ise ek gıda dönemine daha yakın olduğumuz için tercihim o yönde 2. Bebeğim de . Labne derken de hazırlardan bahsetmiyorum hazır labne kullanmadım henüz kızım çok sevdiği için ben haftalık yaparim evde yavaş yavaş labne peynirden baslamak istedigimi belirtmiştim
Bu tarifle labne kivamindami oluyo.11 martta 5 ayimizi doldurcaz. Benim eşim ziraat müh. Ben merkezdeyim ama eşim bir ilce de görev yapıyor ve görev yaptığı yerde çiftçilerinden ağız deriz biz lor peyniri gibi peynir alır ve süt alır sütü kaynattıktan sonra yoğurt mayalar gibi lor peynirini katip 12 saat bekletiyorsunuz ben lor peynir gibi dediğimiz ağız peyniri ile yapıyorum çok yağlı olmuyor ama tam yağlı peynirle yapiliyo r orjinalinde nefis yemek tarifleri sayfasindada mevcut ben bir kaç sayfa dan inceleyip öyle başlamıştım yapmaya şimdi haftalık yapıyorum kızıma
merhaba canım benim oğlumunda yüzü elleri hemen kızarıyordu deterjanı değiştirdim ekstra durulama yapıyorum. Birde yanaklarına sütümden sağıp sürdüğümde hemen geçti.Çok dert etme. İlerlemedikce. Sen kafaya taktikca devam eder onlar. Coresatin nasıl, duzelme olmadı mı hiç? Benim küçüğün boyun kulak arkası bez bölgesinde hafif var. Sadece bez bölgesine kullanıyorum şu an çünkü o bölgede baloncuk olup patlıyor.
Büyüğün kolunda çıkmış egzama yine. Ona neresinde olursa kullanıyorum
sagol canm :) Aldim sargiyi cok basit oldu tutmamla cikti zaten .suan iyi ama arada bi aglamaya cirpinmaya basliyor kisa suruyor hemende susuyor sabahtan bu yana iki kere oldu galiba cisten yakisiyor sanirimHayırlı olsunSargısı bizim kendi düşmüştü. Kendisi düşmez ise sabunlu suda oturtun demişti doktor. Yumuşayıp sarıyı atsın diye. Gerçi kendi doktorun öneride bulunmuştur
Zaten 5 ayı dolduruyorsunuz başlanabilir bence de, başlatıyor doktorlar ek gıdaya 6. Ayda. Benim büyük de aynı sizinki gibi reflü var ve et yemiyor. Kıyma bile zorla ve aynen çiğne demek gerekiyor çok iyi anlıyorum.. mama anne sütü gibi değil tabi ki ama ek gıdadan daha çok anne sütüne yakın, hepsinin yeri ayrı..Yok canım kızımda mama ile büyüdü benim anne sütü gibi olmuyor paf kilo aldırıyor ya mama o yönden oğlum da kullanmajk istemedim yavaş yavaş ek gıda kullanayim diye doktor da hazır deyince . Doktor böyle birşey demeseydi takviye olarak mama kullanacaktim yetmiyor çünkü artık sütüm. Çok nazlı kızım yemek yemez seçer ağzında tutar çiğneme refleksi tam gelismedi çünkü reflu var diye ek gıdalarını hep blendirda çekerek kullandık hemen boğulurdu çünkü 8 yaşında şuan hala öyle kiyma yer mesela kuş basını sevmez çiğneme var diye diyeceksin kıyma cignenmiyor mu ama diğeri kadar efor sarfetmiyorya kızımda bu yönden çok çekince 2. De en azından elim den geldiğince yavaş yavaş ek gıda bana daha cazip geldi
Bana kizimda 6 ayda basla denmisti ama bn cok asiri istekli oldugu icin 5 ayda baslamistm biz yerken agzimiza bakar aglardi dayanamadm sebzeden baslamistm havuc patates verdm ilk . yogurdu sonra verdm ve hic sevmedi en basta yogurt verilmeli benceBiz 4.ayimiza yeni girecezdoktor sebzeden ya da meyveden başlayalım dedi ben şaşırdım çok erken degilmi ya doktoruda bi gözüm tutmadı sizce doktoru dinleyimmi
bnde olmadim ama 4 aylik daha bnm bebe :) hatta daha 1 hafta sonra 4 olacakKizlar sa
Ben epeydir ugrayamiyorum buralara
Malum 3 cocuk 24 saat yetmiyor
Bebisim 5 aylik olmak uzere buzluga attigim sutler tukendi mama alicam ne tavsiye edersinz yoksa ek gidayami gecsem
Ben de henuz adet olmadim siz oldunuzmu
ablamda dedi keske uyutsaydin diye ama hic aklima gelmedi suan iyi ya sukur gecti :) birde sorunsuz iyilesirse tamam :)Telefondan çoklu alıntı nasıl yapılıyor beceremedim. Laptop açtım. Bilen varsa söylesin
bizimkini her ay dinlemiyorlar ama ilk zamanlar epeyce dinlemişlerdi kalbini. Tekrar doktora da götürmek istemiyorum. Hastanelerde salgın var
Ay evet ya. emerken baş terlemesi yazıyorum google'a. Hemen ilk sayfa bebeğiniz kalp hastası olabilir.
Evet internette onu da okumuştum. Demir eksikliği de terletiyormuş doğru diyorsun.
Ocak ayında ateşlenmişti bizimki. Doktor enfeksiyon için kan tahlili istediğinde demir eksikliği de çıkmıştı. Demir damlasına başlayalı 2 hafta oldu. Yani hemen sonuç vermez sanırım demir eksikliği devam ediyordur.
Ben de her seferinde internete bakmayayım diyorum ama tutamıyorum kendimi
Kıyamam ben ona ya. Bizimki sünnet olduğunda uyuyordu. Yani ilk iğnede ağladı tabi. Sonra emzirin uyutun dediler. Emzirdim ama tam uyumadı. Ameliyat masasına koydular açtı gözünü. Ben de üzerime örtü aldım. Masaya eğildim. O şekilde 20 dk emzirmeye devam ettim. Gözler kapalı emdi. Bir yandan da sünnet oldu. O yüzden anlamadı hiçbir şey
1 fıs ya da 2 damla olması lazımKizlar bu arada wellcare d vitami kullananlar kac damla veriyorsunuz? Ben fisfisi kullanmiyorum. 1 damla veriyorum. 2 damla mi yapsam acaba. Yetersiz mi geliyordur.
sagol canm :) Aldim sargiyi cok basit oldu tutmamla cikti zaten .suan iyi ama arada bi aglamaya cirpinmaya basliyor kisa suruyor hemende susuyor sabahtan bu yana iki kere oldu galiba cisten yakisiyor sanirim
3damla cnm zaten bir fiş 3damlaya esit1 fıs ya da 2 damla olması lazım
Wellcare i sormuştu arkadaş onda 1 fıs 3 damlaya eşit3damla cnm zaten bir fiş 3damlaya esit
Wellcare i sormuştu arkadaş onda 1 fıs 3 damlaya eşit
Evet canim 12 saatsonunda tülbent ile süzüyorum peynir altı suyu çıkıyor onu sakın dökme çok faydalı o yoğurt çorbası yaparim o gün o suyu ile ben kızıma daha sonra da tülbentten alır robotta çekerim kivamlanirzaten hemen . Nefis yemek tarifleri sayfasında da var canim videolu hem de daha net anlayabilirsino şekilde orda sadece tam yağlı peynirle uyutmuslar sütü ben de lor ile uyutuyorjm isteğe göre robottan çekerken hakiki tereyağı varsa ondan da katabilirsin daha kremsi oluyor o zaman ben 1 hafta katarım tereyağ 1 hafta katmam iki tada da alışsın diyeBu tarifle labne kivamindami oluyo.
Tarif için sağol canım . Bizimki beş aylık oldu. Bı ay sonra baslicaz artk ek gıdaya.Evet canim 12 saatsonunda tülbent ile süzüyorum peynir altı suyu çıkıyor onu sakın dökme çok faydalı o yoğurt çorbası yaparim o gün o suyu ile ben kızıma daha sonra da tülbentten alır robotta çekerim kivamlanirzaten hemen . Nefis yemek tarifleri sayfasında da var canim videolu hem de daha net anlayabilirsino şekilde orda sadece tam yağlı peynirle uyutmuslar sütü ben de lor ile uyutuyorjm isteğe göre robottan çekerken hakiki tereyağı varsa ondan da katabilirsin daha kremsi oluyor o zaman ben 1 hafta katarım tereyağ 1 hafta katmam iki tada da alışsın diye
Daha 5 aylıklar bence peynir için erken. Onun yerine madem sütü rahat bulabiliyorsunuz hakiki keçi sütü bulun, onla yoğurt mayalayın. Burda ben haftasonu eşimi köye yolluyorum 5 kg inek sütü alır, satın aldıgımız kişi keçi sütümüz de var demiç. Ondan yapacagım. Hatta bir kere yanlışlıkla yeni doğum yapan ineğin ağız sütü verilmiş. Süt kaynamadan kesildi peynir gibi oldu. Hemen aradım sakın atma hatta içine az şeker at yiyin dedi. Ben o sekılde katı bıraktım benim oğlanların ekmeklerine sürdüm yediler.. Dra ağız sütünden bebege verebilir mıyım dıye soracağım... Ama ben 2 oğlumda da anne sütüne en yakın keçi sütü dıye hep drum keçi sütünden mayalattı... Hatta kadın asla inek sütü bile içirme dedi. Yogurt peynir kefir tuketsınler hakikaten ne alerji ne baska sorunlar yasamadık ve ıkısınınde boyu cok uzun. Buyuk oğlum 6 yaşa girecek ilkokul 3 e giden cocuk boyu var. Şu anda onlara mecburen inek sutu den mayalıyotum ama ek gıdaya gecince buyuk oğlanlara da inek kecı karısımı yapacagım... Ben yogurt la hep başlamıştım ek gıdaya. Dr öyle demişti. Cunku sindirim sistemleri hazır degıl dıye... Bunda daha geç geçmek ıstıyorum ama onu da sorcam gec gecersem sıkıntı olur mu. Benım buyuk oğlana Dr 5 aylıkken yogurt verirdi çünkü zayıftı. Ama ben hıc 5 aylıkken hıc püre peynir verdıgım hatırlamıyorum hep yogurt verildi,.. dıger bebeklerin ayında ne zaman püre varsa peynir varsa geçilmişti. Ya da ben herseyı unuttum bır arastırayım ama ben Nisan ayında sade yalatmakla baslayacagım. Mayısta baslarım.. Ek gıda hazırlamak da gözumşe buyuyor emzirmek en kolayıEvet canim 12 saatsonunda tülbent ile süzüyorum peynir altı suyu çıkıyor onu sakın dökme çok faydalı o yoğurt çorbası yaparim o gün o suyu ile ben kızıma daha sonra da tülbentten alır robotta çekerim kivamlanirzaten hemen . Nefis yemek tarifleri sayfasında da var canim videolu hem de daha net anlayabilirsino şekilde orda sadece tam yağlı peynirle uyutmuslar sütü ben de lor ile uyutuyorjm isteğe göre robottan çekerken hakiki tereyağı varsa ondan da katabilirsin daha kremsi oluyor o zaman ben 1 hafta katarım tereyağ 1 hafta katmam iki tada da alışsın diye
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?