2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kagit bardaklardan koyduk. Yarisina kadar makasla kesip kisaltarak koyduk. Ertelemeyin. Buyudukce hareketleniyorlar. Daha zor oluyor
yaptirdik canim suan iyi sukur boyle sakin devam eder insallah bardakta kopuk bardak verdi ama kagit daha iyiymis sanirm yarin kagit aldirmam gerekecek :)

4 saat surdu uyusuklugu verdm ya huzursuzdu ayni dedigin gbi cisini yapinca agladi sanirm sakinlesmedi ondan sonra hep mizmizdi verdm bnde . artk aglamaz sanirim.ilk ciste aglar huzursuz olurmus . sargiyi acincada cok agrirsa vermeyi dusunuyorum duruma bagli . cok etkilendi ya altini degismek icin pijamasini cikarmaya yeltenmem bile yetiyor aglamasina. korkmus

ikiside var duruma gore oyle planliyorum bizimki de 4 de oldu daha bi kere verdm suanda uyuyor zaten huysuzlanmassa vermem sabah sargisini cikarirsam rahatlicam ondan sonra :)

Nasıl verdim canim haşlayıp püre halinde mi kızımda korkmadan başlamıştım ama niyeyse bunda cesaretim yok 8 sene olunca arada unutmusum bazı şeyleri kızımda deli cesareti vardı galiba bende korkusuz yedirirdim reflu olmasına rağmen bir de o zama annem de yanımdaydı şimdi tekim doktor hazır çocuğun dedj ama ben hazır miyim bilmiyorum

Canim ben burdaki arkadaşların dediği kremi alıp sürdüm mustela stetopia bugün fayda edecek gibi yarında duruma bakarım yazarim bizimkide egzama oldu asl8nda ben önemsememiştim burda sagolun siz uyanırdınız resmen beni yayıldı yüzü ne geçecek diye bekliyodum ben burası olmasaı resmen sıfır bilgi yaşayıp giderdim

Şehir hastanesinde iyi bir çocuk alerji uzmanı var diye duymuştum,

Hayırlı olsun Sargısı bizim kendi düşmüştü. Kendisi düşmez ise sabunlu suda oturtun demişti doktor. Yumuşayıp sarıyı atsın diye. Gerçi kendi doktorun öneride bulunmuştur

Erken degil mi axel? Ben 2 yasina kadaar düşünmüyorum.. Tıp ne derse desin yanimdan ayirmicam 2 yasina kadar.. Ama snra kendi odasina insallah☺
Ben de düşünmüyorum ilk oğlumu 7 ya da 8 aylıkken ayırdım zaten ne zaman ayırdım o zaman 2.ye hamile kaldım. Büyük oğlum sanki daha hırçın ve benden daha çok sevgi bekleyen bir çocuk. Bunda oğlum 4 aylıkken ile başlamam ve erken yatağını ayırmamın etkili oldugunu düşünüyorum.. O zaman aşırı titiz ve kitaplardakileri uygulamaya çalışan biriydim.. Herşey bebeğin mizacına göre belirleniyor. Uykusu yemesi içmesi, memeyi kesmesi tuvalet egıtimi vs. Büyük oğlum emme zorlugu ceken bır bebekti ne kadar ugrassamda olmadı sağarak büyüttüm, hala iştahlı yiyen bir cocuk değil.. 2.oğlum 13 ya da 14 aylıktı ayırdım onu da abisi istedi aynı odada kardeşimle kalacağım diye. 2.oğluö daha sakin ve anneye aşırı bağımlılığı yok. O da doğuştan emen bir bebekti ama doyduğu an bırakırdı.. Şu anda da doyacagı kadar yer kalkar.. Ben bunu 1.5 hatta 2 yaşına kadar ayırmayacağım. Uyku eğitimi, yatak ayırma, tuvalet eğitimi bence her bebeğe farklı uygulanıp farklı sonuc alınabilecek durumlar. Bence anneyle daha cok vakit geçşren bebek daha bir güvenli oluyor. Zaten bundan sonra bu tadı yaşayamayacağım bol bol yatsın her sabah onun kıkırdamasıyla uyanmak. Beşiği e bakınca gülen gözleri ve minnak ağzını görmek, tombiş bacaklarını ısırmamak için dişimi sıkmak,sarıp öpmek. Hatta büyük olanlarda sesi duyup gelip yataga yatıp bende bebegı ortalarına koyuyorum. Babayı atıyoz yataktan. Sabah o 10 dk keyif bile herşeye bedel. Ayrıca hemen çocuk istemeyenler için de çok gÜzel bir doğum kontrol yöntemi. Aklıma sağlık ocağındaki kadın geliyor hep. Oğlanı aşıya götürdüm hemşire sordu kadına. Bebeği onunda küçük... Nasıl korunuyorsunuz. Kadından cevap sevişmiyoruz... Hemşire en güzel yöntem deyip kahkahayı bastık

Süt korumaz emzirme dönemi korumasız ilişki yaşayan bir kadın gebe kalabilir.
Süt asla korumaz oğlum 7 aylıktı, 2.ye hamile kaldım..... Bu oğluma hamileyken hastanede bir bayanla tanısmıatım. Bebeği 5 aylıkmış adet görmemiş daha. Hamile kalmış adet görmediği için anlamamış. Sonra başka birsey ıcın hastaneye gıdınce kanda cıkmıs aldırcam diyordu konustum ama ıkna olmadı

Sab simplex e 1 haftadue başladım ama 5 6 gündür kızım çok fena sancılı çok bağırıyor aşırı sancı çekiyor emmiyor. Acaba sap iyi gelmedi mi bze ya nurse iyiydi ona döneyim yine
Hic iyi gelmemesine ragmen acemilik iste direttim sab simplex e neredeyse 1 bucuk ay.Bir ise yaramiyor.Keske degistirmeseydiniz nurse ve bio gaia beraber kullandim.Onunla hafifletmistim biraz da olsa.

Kizlar sa
Ben epeydir ugrayamiyorum buralara
Malum 3 cocuk 24 saat yetmiyor
Bebisim 5 aylik olmak uzere buzluga attigim sutler tukendi mama alicam ne tavsiye edersinz yoksa ek gidayami gecsem
Ben de henuz adet olmadim siz oldunuzmu
Canım ben de aynı durumdayım senin gibi sütüm azaldı ve meme reddi başladığı için daha da azaldı bebelac gold aldım ben en yakın oymuş anne sütüne bir yandan da yavaş yavaş ek gıdaya baslayacam yarın havuç ile başlamayı düşünüyorum sabah labne peyniri vericem mama dan daha iyidir ek gıda orası kesin de erken diye tereddütlerim de yok değil hani

Mamadan daha iyi olduğunu nereden çıkarıyorsunuz? Çocuğun karaciğeri daha gelişmemiş oluyor, labnendediğiniz peynirin asıl neden yapıldığı belli değil.. ya kusura bakmayın, mamanın bu kadar kötülenmesi beni şok ediyor..

Telefondan çoklu alıntı nasıl yapılıyor beceremedim. Laptop açtım. Bilen varsa söylesin

bizimkini her ay dinlemiyorlar ama ilk zamanlar epeyce dinlemişlerdi kalbini. Tekrar doktora da götürmek istemiyorum. Hastanelerde salgın var

Emen çocuk terler ya benimkininde ensesi su icinde kalıyor. İnternet zaten felaket tellalı.
Ay evet ya. emerken baş terlemesi yazıyorum google'a. Hemen ilk sayfa bebeğiniz kalp hastası olabilir.

Demir eksikligi de cok terletiyor ama.

Evet internette onu da okumuştum. Demir eksikliği de terletiyormuş doğru diyorsun.
Ocak ayında ateşlenmişti bizimki. Doktor enfeksiyon için kan tahlili istediğinde demir eksikliği de çıkmıştı. Demir damlasına başlayalı 2 hafta oldu. Yani hemen sonuç vermez sanırım demir eksikliği devam ediyordur.

Yemek yerken bende terliyorum vallahi sürekli biseyi emmek yorucu bence.. Ondan terliyorlar bide anne sıcaklığı filan da var.. Kalp filan değil.. Ben internette genelde kanser oluyorum eymende enfeksiyon

Ben de her seferinde internete bakmayayım diyorum ama tutamıyorum kendimi

Kıyamam ben ona ya. Bizimki sünnet olduğunda uyuyordu. Yani ilk iğnede ağladı tabi. Sonra emzirin uyutun dediler. Emzirdim ama tam uyumadı. Ameliyat masasına koydular açtı gözünü. Ben de üzerime örtü aldım. Masaya eğildim. O şekilde 20 dk emzirmeye devam ettim. Gözler kapalı emdi. Bir yandan da sünnet oldu. O yüzden anlamadı hiçbir şey

Kizlar bu arada wellcare d vitami kullananlar kac damla veriyorsunuz? Ben fisfisi kullanmiyorum. 1 damla veriyorum. 2 damla mi yapsam acaba. Yetersiz mi geliyordur.

Şehir hastanesinde iyi bir çocuk alerji uzmanı var diye duymuştum,
Adini hatirliyor musun acaba? Bende hic sehir hast filan götürmek hem istemiyordum hemde esim izin alamiyo bu aralar cok yogun ama mecbur goturcem artk ctesi gunu kontrolumuz var son duruma gore haftaya goturcem artk.
Night owl golden goat denemedim sadece hipp verdim buzamana kadar sadece kucuk bi kutu sma denedim huzursuzlugu artti gbi geldi biraktm. Bi kutu alip deneyim zaten icmiyor artk mamayi biberonu agzina yaklastirinca igne batirmis gbi aglyo malesef.

Berikko annemler ilcedeler arada bi geliyolarda haftaya artk bi sekilde ayarlayp cagircam gerci bi arkadasin tavsiyesiyle bi krem kullanmaya basladm bugun ucuncu gun duzeliyor gbi yani eski sivilce gbi sulu hali sondu kabarti gitti kurudu gbi oldu.

Berildamla evet canm haslayip catalla ezdim biraz zorlandigini gorunce blenderdan gecirdim. Valla ben mama filan icmedigi icin sutumde az oldugundan mecburen basladm. 6.aya kadar beklicektm normalde ama malesef mumkun olmadj

Mamayı kotuledigimi nerden cikardiniz tabiki kötülemiyorum kızım mama ile büyüdü beni ememedi çok fazla ama mama vermekten ise ek gıda dönemine daha yakın olduğumuz için tercihim o yönde 2. Bebeğim de . Labne derken de hazırlardan bahsetmiyorum hazır labne kullanmadım henüz kızım çok sevdiği için ben haftalık yaparim evde yavaş yavaş labne peynirden baslamak istedigimi belirtmiştim

Kizlar bebek bezinde kahverengimsi iplik gibi şeyler neden olur? İdrarda sorun yok ama altına yaptı hemen degiseyim diye baktım ilk kez karşılaşıyorum panik oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…