Gen ç bi doktor du bende şaşırdım hatta eşime dedim erken degilmi eşimde doktordan çekindi soylemediÇocuk doktoru mu ? Şaştım kaldım erken
Bizimkinde ne istek.ne bisey var yiyeceklerin farkında bile değil daha agzinadatam kavrayip götürmüyor doktor niye acele ediyor anlamadım kiBana kizimda 6 ayda basla denmisti ama bn cok asiri istekli oldugu icin 5 ayda baslamistm biz yerken agzimiza bakar aglardi dayanamadm sebzeden baslamistm havuc patates verdm ilk . yogurdu sonra verdm ve hic sevmedi en basta yogurt verilmeli bence
Maşallah canim oğluna evet canim keçi sütünden mayaliyorum yoğurdu ben yoğurdu 2 haftadır veriyordum fincanda mayaliyorum 4. Ay lik aşımız da hemşire ebemiz söylemişti yoğurda yavaş yavaş taddir başla diye ilk yoğurt verdim 1 fincan mayaliyorum ama hergun değil hafta da 3 defa en fazla yapiyorum 4 cay kasık veriyordumDaha 5 aylıklar bence peynir için erken. Onun yerine madem sütü rahat bulabiliyorsunuz hakiki keçi sütü bulun, onla yoğurt mayalayın. Burda ben haftasonu eşimi köye yolluyorum 5 kg inek sütü alır, satın aldıgımız kişi keçi sütümüz de var demiç. Ondan yapacagım. Hatta bir kere yanlışlıkla yeni doğum yapan ineğin ağız sütü verilmiş. Süt kaynamadan kesildi peynir gibi oldu. Hemen aradım sakın atma hatta içine az şeker at yiyin dedi. Ben o sekılde katı bıraktım benim oğlanların ekmeklerine sürdüm yediler.. Dra ağız sütünden bebege verebilir mıyım dıye soracağım... Ama ben 2 oğlumda da anne sütüne en yakın keçi sütü dıye hep drum keçi sütünden mayalattı... Hatta kadın asla inek sütü bile içirme dedi. Yogurt peynir kefir tuketsınler hakikaten ne alerji ne baska sorunlar yasamadık ve ıkısınınde boyu cok uzun. Buyuk oğlum 6 yaşa girecek ilkokul 3 e giden cocuk boyu var. Şu anda onlara mecburen inek sutu den mayalıyotum ama ek gıdaya gecince buyuk oğlanlara da inek kecı karısımı yapacagım... Ben yogurt la hep başlamıştım ek gıdaya. Dr öyle demişti. Cunku sindirim sistemleri hazır degıl dıye... Bunda daha geç geçmek ıstıyorum ama onu da sorcam gec gecersem sıkıntı olur mu. Benım buyuk oğlana Dr 5 aylıkken yogurt verirdi çünkü zayıftı. Ama ben hıc 5 aylıkken hıc püre peynir verdıgım hatırlamıyorum hep yogurt verildi,.. dıger bebeklerin ayında ne zaman püre varsa peynir varsa geçilmişti. Ya da ben herseyı unuttum bır arastırayım ama ben Nisan ayında sade yalatmakla baslayacagım. Mayısta baslarım.. Ek gıda hazırlamak da gözumşe buyuyor emzirmek en kolayı
Canim bizim kilo alimi az diye doktor baslatti ek gidaya daha tarttirmadim ama agirlastigini hissediyorumEk gidada kilo alimi artiyor mu kizlar bir nebze de olsa ? Ugur iyice boya gidiyor.Gittikce suzuldu,zayif geliyor bana iyice
Bizimkide baya kabarik ama ates falan oluyor mu.Benimki de sürekli kulak çekiyordu uykusu var sanıp uyutup durdum. Sonra dilini sürekli içeri dışarı yapıp duruyordu, salya hiç olmadığı için dişe yormadım, yine de parmağımı bi değdirdim kabarmış diş eti. Hemen çıkmaz bi kaç hafta çekersiniz dediler 2 gün sonra ilk dişimiz çıktı
Canim bizim kilo alimi az diye doktor baslatti ek gidaya daha tarttirmadim ama agirlastigini hissediyorum
Hareketli mi çok canim 4 aydan sonra kilo alımları düşüyormuş ilk aldıkları gibi almıyorlarmışMinicik kaldi surati.Bakalim 13 martta kontrol.Heralde biz de baslariz.
Dun Emreyi fakilteye goturdum.Topuk kani degeri icin.10 gunde 150 gram almis.Az geldi bana ama 3 saati aşmiyorum mama ve sutte.Neden boyle oluyor anlamadim.
Hareketli mi çok canim 4 aydan sonra kilo alımları düşüyormuş ilk aldıkları gibi almıyorlarmış
teşekkür ederim.Merhaba, bende oğlumu 45 günlükken sünnet ettirmistim. Hiç bir krem ilaç kullanmadık ama sakın bardaksiz bağlama altını demişti doktorum. Uç kısmı çok hassas bez değerse canı yanar ağlar o an zaten anlarsın demişti. 5 gün bardakla bağladım iyileşti hemen, hiç ağlamadı hissetmedi. Fikir olsun diye yazayim dedim. Geçmiş olsun minik adama
ilk cocugumda artmisti .Ek gidada kilo alimi artiyor mu kizlar bir nebze de olsa ? Ugur iyice boya gidiyor.Gittikce suzuldu,zayif geliyor bana iyice
kilosunu dusuk bulmus olabilir mi? hani belki mama yerine ek gida onermek istemistirBizimkinde ne istek.ne bisey var yiyeceklerin farkında bile değil daha agzinadatam kavrayip götürmüyor doktor niye acele ediyor anlamadım ki
Ateş yapmadı ama bundan sonrakiler nasıl olur bilemiyorumBizimkide baya kabarik ama ates falan oluyor mu.
Insallah bizde de artar.Zaten dusuk dogum kilosuyla dogdular.ilk cocugumda artmisti .
Ek gidada kilo alimi artiyor mu kizlar bir nebze de olsa ? Ugur iyice boya gidiyor.Gittikce suzuldu,zayif geliyor bana iyice
Büyük ihtimal hareketliliğinden kilo almıyorlar zaten beslendikleri tek süt bir de hareketli olunca boyu uzun olsun kilodan daha iyi kiloyu zaten ek gıda zamanı alırlar ekmek ici yemeye başladıklarında ilikli çorbalar yaptığın da o zaman da enine gider annesi bırak şimdi boyuna gitsinSaniye durmuyor elleri kollari.Bir de birden uzadi.sanirim o da etkiledi
Doktor kilosu icin ne diyor?
Boyu uzun oldugu icin zayif gibi duruyordur bence
Allah baska dert vermesin ama ben de oglumun boyu uzun olsun isterdim. 8 kilo 64 cmdi boyu en son. Daha uzun boylu bebekler de var. Esim 1.70 ben 1.63üm oglumun biyu da kisa olsun istemezdim ama anne baba ortada
4. Aydan sonra kilo alimlari azalirmis bebeklerin.
Eger sagliklarinda bir sorun yoksa kafana takma bu kadar. Hem süt hem mama gayet iyi veriyorsun bebeklerine
Biz 4.ayimiza yeni girecezdoktor sebzeden ya da meyveden başlayalım dedi ben şaşırdım çok erken degilmi ya doktoruda bi gözüm tutmadı sizce doktoru dinleyimmi
Basini tutamiyo senin bebek ne sebzesi.. Fransadaki doktorlar tıp okumuyor mu?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?