2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Mamada veriyorsum dimi
Evet canim mama veriyorum.
Benim kızımda öyleydi ama süt alerjisi yoktu egzaması vardı 2yasinda gecdi
Ya abimin kizinda da var 1,5-2 yas gbi gecti genetik olabilir mi acaba? Egzamasina sebep bisey bulamadiniz mi? Kortizonlu krem kullaniyorm geciyor sonra tekrarliyor. Her seferinde farkli bolgeden ckyor

emily07 ben yastığı, minder gibi incecik popo yukarısı için kullanıyorum, başı için değil. Bizim boğulma olayından sonra aklım gitti, benim kuşum da tükrüğünü boğazına çok alıyor bir de.
Biks saç dökülmesi bizde 4.ayda aşırı çoktu. 5 ayda tek tüke düştü.
Fatmapo benim büyük kızım da bebek arabasına koyunca dellenirdi(3-4 ay civarı), hoş o sırtını yere koydurtmazdı. 6 aylıkken genel anlamda uslandı. Umarım senin çok sürmez

Sehir hast den randevu aldm. Acibadem yegenime de 3 tane agir kortizonlu kremi karistirip kullandirdi uzun süre sonrasinda da halen her gun 2-3 kez nemlendirirler oyle gecti. Cildi ilk 2 ay normal gbiydi sonradan aşırı kuruluk basladi ardindan da egzama. Dermatolog asidan olmus dedi bogmacaya alerjisi vardir muhtemelen dedi. Cocuk doktoru aile hekimi baska bi cocuk doktoru devlet hast de bi acil doktoru alerjik egzama cok onemli degil nemlendir surekli bu gecmez tedaviler gecici dedi. Simdi iste alerji dr una randevu aldk bakalm ins gecici biseydir

Uykuya geçirmek için biraz daha beklesen mi?
Ben kuşum iyice uyku sinyali vermeden uykuya geçirmiyorum.
Bu uykuya geçirdikten sonra bebeğin peşisıra hemen hemen kalkaması insanı ayrı bi tüketiyor :///

Doktora götürsen? 24 saati geçmedi mi?

Bizimde yaklasik 1 aydir var bu bebek arabasina yatmama durumu. Ne ana kucagi ne bebek arabasinda yatmiyor sapsik cocuk poposunu kaldirip yay gbi gerilip kendini arabadan atiyor İns cabuk gecer. Bahar aylarinda parka gider yuruyus yapariz diye hayaller kuruyordum. Aylarcaaaa arastirip aldigim arabaya binmezse de artik ne bilim yani yuh

İnşallah yapmaz öyle bir yamuk
Ben de Türkiye’ye koşa koşa bebeği anneme bırakır, koşuya çıkarım diye geldim
Annemin kucağına verdiğim an “anneeee” diye bas bas bağırıyor

Canm bizimki nadiren seninki gbi gece uykusuna yattiktan yarim saat sonra aglar gider emziririm geri dalar bidaha da genelde kalkmaz. Ama genelde gece uykusuna yatinca 3-4 saat kalkmiyo. 20 gunlukten beri boyle 11 gbi yatar uyurdu ben yavas yavas one cektim simdi 9.30-10 gbi uyuyo

Ben vermiyorum sadece anne sütü alıyor ama zeytin yağı veriyorum bazen yapmadığı da sizinki kaç kilo bu ay benimki az kilo aldi
4 aylık şimdi. 6 kilo. Geçen ay domuz gribi atlattık. O yüzden geçen ay az kilo almıştı. Ama 6 ya maşaallah doktorlar normal dedi. Erkek benim ki bu arada. Zeytinyağı koymaya başladım ama bugün de doktoruna götürdük o sudan hiç bahsetmedi. Su verelim mi diye sormak da aklıma gelmedi. Ebe 4. ay da yavaş yavaş meyve püresi, patates-havuç püresi öneririm ama yine de doktoruna sorun dedi. Ben de bugün sordum. 6. aydan önce asla önermiyorum dedi. Sadece anne sütü ve mama dedi. Ama su verin diye birşey demedi. Ne yapsam acaba?

Bu doktorlar niye böyle kimi kan damlasının bile 6aylik vercen kimi 4aylik

Bize 4 aylıktan başlattılar. Kilosuna göre damla sayısı artacak dedi. Mesela 6 kilo ise 6 damla dedi. Kızımda da 4 aylıkken başlamıştık demire.
Ama su olayını hiç hatırlamıyorum. Sizler ne zaman başladınız kızlar su vermeye? Bir de bizim ebeler de kaynamış ılımış su olacak dedi.

Arkadaşlar www.bebekbeslenmesi.com 'u iyice inceleyin. Alanında en iyi hocaların videoları var. Mesela alerji konusunda Prof Sapan çok önemlidir. Gastroda Prof Dr Fugen Çullu Cokugras
Videolardan link bırakıyorum:
Alerji için

Been, mesela şu an tam da üçüncü denemedeyim. Gaz sıkıştırıyo gibime geliyo alttan değil de üstten gaz

Ben varım malesef 12 den önce yok dalamiyor .saat 20.30 a cektim uykusunu yine aynı odada rehin kalıyorum resmen .15 dk bile bulmuyor uyanması

Cogu zaman benimde ayni. Uyutuyorum uyaniyor tekrar uyutuyorum

Uykuya geçirmek için biraz daha beklesen mi?
Ben kuşum iyice uyku sinyali vermeden uykuya geçirmiyorum.
Bu uykuya geçirdikten sonra bebeğin peşisıra hemen hemen kalkaması insanı ayrı bi tüketiyor :///
Denedim canım. Uyku sinyalini alır almaz geçirip denedim. Aynı. Uyku sinyali iyice artsın diye bekledim geçirdim aynı. Dedim iyice bi uykuya bunalsın o şekilde de denedim aynı. Derin uykuya bi kaç sefer uyanma sonrası geçiyor ve emzirerek uyuttuğum için her seferinde emerek geçiyor emzikle devam ettiremiyorum . Çok kilolu olmasının sebebini de buna bağlıyorum

Kac kilo ne kadarlik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…