2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Epidural o kadar pahali mi ki? Sorma sebebin su ben sezaryeni spinal 2500 tlye oldum ki sehirde ki en iyi kadin dogum hastanesi.

normalde denepidurale ne isteyebilirler ki merak ettigimden soruyorum su an
Bu sayfa da olabilir ya da diğer hamilelik sayfalarından biri de olabilir doğum ücretlerinin listesini yayınlamıştı . Epidural 6 binden başlıyodu 15 bine falan yapan hastaneler de vardı. Benim bı yakınım 9 bine oldu.

Normal doğum olması bebek açısından artı bişey tabiiki. Ama anne için özellikle de epizyotomi yapıldıysa sıkıntı :/ epiduralde ben ağrı hiç hissetmedim ama bende de ağrıyı hissetmemekten dolayı ıkınamama oldu. Doktor kasılmaları takip etti o ıkın dedikçe ıkındım hep o da biraz yavan kaldı valla en son destekle çıktı çocuğum . Doğumun her türlüsü zor inşallah cennetlik oluruzbende de çiş tutamama var yavaş yavaş azalıyo gibi

O zaman hiç birşeyi yoktu küçüğün. O kadar alıştım ki, bu 3.öksürük oluşu. Evde prospan var dı, onu vermişti doktor. Ona başladım hemen

Birebir aynı şuam durumumız. Süt de az gdliyor ona da kızıyor

Ek gıda zamanı yaklaştıkça beni bir stres alıyor ya çok bilgisizim heyecanlıyım neyi nasıl vericem yapicam hiç bilmiyorum geriliyorum
Yaa benim oğlum son günlerde çok ağlıyor. Acaba artk süt yetmio mu diye düşündüm yarin ek gıda denemesi yapicam. Bir tatlı kaşığı irmiği az su ile pişirip muz ekleyip yedircem. Çok heyecanlıyım

Sen artık başka zaten 6 aylik olmak üzere seninki.bende ufaj ufak başladım 1-2 çay kaşığı veriyorum fazlasını versemde almıyor zaten iştahlı bir çocuk değil.prensipli ama helal olsun istemiyorsa ne bir damla süt içmer nede kaşığın ucu ile bile birşey yemez 1 çay kaşığı içindekini 7-8 kere verdim yemedi çıkarttı pes ettim bıraktım

Zeracim sen de bilirsin ama muz alerjendir. Muz için biraz daha beklesen? Bir de hem irmik hem meyve birlikte ya, birinden biri dokunursa?
Muz yerine elma armut denesen, gerçi benim oğlanın onlara da alerjisi vardı ama Türkiye'de elma armut alerjisi olan 3-5 kişiyi geçmiyor.

Rint nasılsın cnm bebek nasıl bir once yaz gelsin de kurtulalım su hastalıktan önümüzdeki kış daha iyi olur inşallah
Çok yorgunum. Psikolojm bozuldu. El yıkamaktan ellerim catlamayi geçip yarıldı artık. Eşim riskli bir yerde çalışıyor. Adam gelince üst baş değiştiriyor banyoya giriyor. O da benim dirdirimdan bunaldı. Koronadan korkuyorum bir yandan küçük bronsiyolit ama daha iyiye gidiyor ilaçları kullanıyoruz. Bugün biraz daha iyi. Büyük ise huysuz. İlgilenemiyorum. Haliyle çıldırıyor. Ben kendimi kapatmak istiyorum. Az önce süt sagdim, büyüğe icirecektim. Dedim dolaba atayim. Bana bir şey olursa çocuk bir kere fazla anne sütü alsin. İyi değilim anlayacağınız. Ama çocuklar daha iyi çok şükür.

Ek gıda zamanı yaklaştıkça beni bir stres alıyor ya çok bilgisizim heyecanlıyım neyi nasıl vericem yapicam hiç bilmiyorum geriliyorum
Valla ben niyeyse çok rahatım . Çünkü herşeyi en saf haliyle vermek gerekir . Sindirimi kolay ve hafif olan herşey olur . Ben bal kabağı alıp öldürüp buzluğa attım. Buharda bisirmek için süzgeç gibi bişey aldım ikeadan. Sebzeleri onda öldürüp vermeyi düşünüyorum. Çok zorlanacagimi düşünmüyorum . Zaten iki ay boyunca sadece tattırma şeklinde gidicem o süreçte gıdalara alisicak. Sonra anne sütüyle birlikte devam edip iki ay sonra da gıdalara ağırlık vericem. Normalde bizlere yemek yaparken de internetten arastirirm o yüzden bebeğime de bir süre sonra değişik tarifler araştırıp tattiririm. Ek gıda dönemi için hazırlık da yaptım
Mama termosu aldım
Küçük cam şişeler ( yoğurt mayalamak ve diğer besinleri teemosta muhafaza etmek için)
Mama tabakları ve farklı boyutlarda mama kaşıkları
Alıştırma bardakları
İki tane pipetli sülük ( biri sadece su diğeri ise farklı içecekleri koymak için)
Mama önlükleri
Mama sandalyesi
Cam rende
İkeadan buharda pişirme aparatı
Şimdilik bu kadar. Başka nelere ihtiyacım olur bilmiyorum

Z zeraseba rint uzmanlar meyveyle başlamayı doğru bulmuyo. Bebeklerde tat dokuları olusuyomus ve meyvelerdeki şeker fazla uyariyomus o yüzden bebekler sebzeleri yemezmis. Önce sebzelerle baslanmaliymis ya da yoğurt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…