2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Benimkide pek iştahlı olmucak sanki

Benimkinde meyve alerjisi olabilir yok sanirim muz iki haftadır tattiriyorum sıkıntı olmadı. Ama süt ürünlerine var sanırım. Geçen yoğurt tattirdim anında ağız çevresinde ürtiker tazı döküntü oldu. Yarm saat sonra geçti. Bide benim büyük iki gün önce bebeğe köpük vermiş. Hani pastanede satilan köpükler varya ondan. Paketli gıda diye mi yoksa yumurtaya mi alerjisi var bilmiyorum. O yüzden yumurta için de beklicem.

Yoğurt alerji yapti iki hafta ara verip tekrar deneme yapicam. Kabak havuç aldirayim bari

Benim kız 24 ekim dogumlu. İki gün havuç vermeyi denedim. Haşladım biraz da anne sütüyle yumuşatıp 1 çay kasıgı kadar verdim ama sevmedi, diliyle itti. Yerken ögürdü hep midesi bulandı. Hazmedemedi, kakasında havuçlar vardı iki gün boyunca. Yogurt verdim bir gün de. Normalde kusmaz ama yogurt verdigim gün kustu. Bugun patates deneyecegim. 6. Aya kadar birer çay kasıgı tüm sebzeleri meyveleri denemeyi düşünüyorum. 6. Ayda sihirli degnek degmiş gibi öğün olarak yemeye başlayamaz gibi geliyor. Ek gıda süreci zor olacak sanki Bu arada sosyal medyada toplandıgınız bi grup var mı face gibi? Varsa katılmak isterim.

Armut da çok alerjik bence. Şeker oranının yüksek olmasına bağlıyorum ben. Benim oğlumda da alerji yapmıştı. Bunda 6 ayda vermeyeceğim bir meyve

Erken baslamisiniz ek gıdaya bence 6ayi bekleyin sütünüz yetmiyor da mama takviyesi yapin

Bende yoğurt ile başladım, elma püresi, haşlanmış patates(bir çay kaşığı sadece) denettim.
Bal kabağı düşünüyorum vermeyi. Mevsimi olmayan hiç bir sebzeyi tattırmayacağım.

Eklentiler

• Screenshot_20200314-224640.webp
    33,3 KB · Görüntüleme: 56
Çok zor günler geçiriyorsun cnm Allahım beterinden korusun sana neden birşey olsun öyle dusuncelere kapılma böyle boyle buyucekler benim 2cocuk sürekli hastalanirdi her ay doktor ilaç bikmisdim en son eşimle bile kavga etmisdik doktorda bak seneler gecdi şükür araları sık sık olunca sürekli hasta oluyorlar bu günlerde geciyor

Senin 3.çocuk mu. Bizde bu sene bebek doğduğundan beri hasta abisinden bulaştığı için. Ayda bir hafta iyidir bebek anca. Dün yine ateşi çıktı. Hayatımda hiç bu kadar yorulmamıştım. Sürekli gece iki çocuğun ateş, öksürük takibi.... Gözlerimin altı morardı. Kilo da aldım haliyle.

Korkudan dışarı da çıkamıyoruz hiç birimiz. Allah kolaylık versin hepimize

Şu kış hayırlısıyla bitsin diye dua ediyorum. Sen, ben, Z zeraseba bu sene hastalıktan çok çektik. Tek temennim umarım bağışıklık ları güçlenmiştir. Mikropları tanımışlardır

Erken baslamisiniz ek gıdaya bence 6ayi bekleyin sütünüz yetmiyor da mama takviyesi yapin
Mama ile birlikte anne sütü veriyorum zaten de bunu ek gıdaya baslamak gibi düşünmedim. Doyurma amaçlı degil tadım amacıyla veriyorum. 6.ayın bitimine kadar sebze ve meyvelerin tadına aşina olur. Büyük kızımda gec baslamıştım yani 6. Ayın sonunda. Kolay olmamıştı alışması. İştahsız bir çocuktu zaten. Umarım iki numara o kadar yormaz.

ayni gun dogumlu bebegim. Ben bqslamadim henuz.

Her çocuk bir olmuyor cnm siz bilirsiniz genelde doktorlar erken ek gıdanın bebeklerde alerji sebebi olarak görüyorlar yooutup da Osman Gönül al var ek gıda ilgili bilgi veriyor izlersiniz sevinirim

Canım sen daha iyi bilirsin ama bebek de meyveyle başlamaz. Ya yogurt ya da sebze. Hatta artık çogu Dr önce sebze sonra yogurt diyor ama ben önce keçi yogurduyla başlayacağım. Bu neden önemli ileri de çocuk olunca ekşi ve sebzeleri sevmiyorlar. Ben hep yogurt la başladım. Babaları sebze agzına sürmez ama ıkısı de her sebzeyi yer. Kara lahanayı bile... İlk basta zaten cay kasıgı basla ıyo yemese de ısrar etme ama hergun ver ki alışsın.. Ben tam 6 aylıkken başlatacagım

Benım bebegıme hep abileri yuzunden hep hasta oldu. Bız 1.5 ay önce krese ve anaokuluna giden 2 oğlumu okuldan aldık ve hastalıklar bıttı. Okuldan almasa servisten hastalık bulastı.. Şimdi evde ler ve hasta olmuyorlar. Evde zor oluyor ama cocukların saglıgı herseyden önemli. 1.5 aydır bir de evde etkinlik yaptırıyoruz.. O da ayrı yük ama bebek hasta olmuyo

Bende okuldan almayı düşündüm ama çevrede oynayabileceği kimse yok. Okulu da çok seviyor, ceza gibi olacaktı ona. Okulların tatil olmasına bir yandan da sevindim. Zorunluluktan gidemiyor. Öğretmeni de doğum iznine ayrıldı i. Bu dönem böylece kapandı sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…