Benimkide pek iştahlı olmucak sankiSen artık başka zaten 6 aylik olmak üzere seninki.bende ufaj ufak başladım 1-2 çay kaşığı veriyorum fazlasını versemde almıyor zaten iştahlı bir çocuk değil.prensipli ama helal olsun istemiyorsa ne bir damla süt içmer nede kaşığın ucu ile bile birşey yemez 1 çay kaşığı içindekini 7-8 kere verdim yemedi çıkarttı pes ettim bıraktım
Benimkinde meyve alerjisi olabilir yok sanirim muz iki haftadır tattiriyorum sıkıntı olmadı. Ama süt ürünlerine var sanırım. Geçen yoğurt tattirdim anında ağız çevresinde ürtiker tazı döküntü oldu. Yarm saat sonra geçti. Bide benim büyük iki gün önce bebeğe köpük vermiş. Hani pastanede satilan köpükler varya ondan. Paketli gıda diye mi yoksa yumurtaya mi alerjisi var bilmiyorum. O yüzden yumurta için de beklicem.Zeracim sen de bilirsin ama muz alerjendir. Muz için biraz daha beklesen? Bir de hem irmik hem meyve birlikte ya, birinden biri dokunursa?
Muz yerine elma armut denesen, gerçi benim oğlanın onlara da alerjisi vardı ama Türkiye'de elma armut alerjisi olan 3-5 kişiyi geçmiyor.
Yoğurt alerji yapti iki hafta ara verip tekrar deneme yapicam. Kabak havuç aldirayim bari
Armut da çok alerjik bence. Şeker oranının yüksek olmasına bağlıyorum ben. Benim oğlumda da alerji yapmıştı. Bunda 6 ayda vermeyeceğim bir meyveZeracim sen de bilirsin ama muz alerjendir. Muz için biraz daha beklesen? Bir de hem irmik hem meyve birlikte ya, birinden biri dokunursa?
Muz yerine elma armut denesen, gerçi benim oğlanın onlara da alerjisi vardı ama Türkiye'de elma armut alerjisi olan 3-5 kişiyi geçmiyor.
Erken baslamisiniz ek gıdaya bence 6ayi bekleyin sütünüz yetmiyor da mama takviyesi yapinBenim kız 24 ekim dogumlu. İki gün havuç vermeyi denedim. Haşladım biraz da anne sütüyle yumuşatıp 1 çay kasıgı kadar verdim ama sevmedi, diliyle itti. Yerken ögürdü hep midesi bulandı. Hazmedemedi, kakasında havuçlar vardı iki gün boyunca. Yogurt verdim bir gün de. Normalde kusmaz ama yogurt verdigim gün kustu. Bugun patates deneyecegim. 6. Aya kadar birer çay kasıgı tüm sebzeleri meyveleri denemeyi düşünüyorum. 6. Ayda sihirli degnek degmiş gibi öğün olarak yemeye başlayamaz gibi geliyor. Ek gıda süreci zor olacak sankiBu arada sosyal medyada toplandıgınız bi grup var mı face gibi? Varsa katılmak isterim.
Çok zor günler geçiriyorsun cnm Allahım beterinden korusun sana neden birşey olsun öyle dusuncelere kapılma böyle boyle buyucekler benim 2cocuk sürekli hastalanirdi her ay doktor ilaç bikmisdim en son eşimle bile kavga etmisdik doktorda bak seneler gecdi şükür araları sık sık olunca sürekli hasta oluyorlar bu günlerde geciyorÇok yorgunum. Psikolojm bozuldu. El yıkamaktan ellerim catlamayi geçip yarıldı artık. Eşim riskli bir yerde çalışıyor. Adam gelince üst baş değiştiriyor banyoya giriyor. O da benim dirdirimdan bunaldı. Koronadan korkuyorum bir yandan küçük bronsiyolit ama daha iyiye gidiyor ilaçları kullanıyoruz. Bugün biraz daha iyi. Büyük ise huysuz. İlgilenemiyorum. Haliyle çıldırıyor. Ben kendimi kapatmak istiyorum. Az önce süt sagdim, büyüğe icirecektim. Dedim dolaba atayim. Bana bir şey olursa çocuk bir kere fazla anne sütü alsin. İyi değilim anlayacağınız. Ama çocuklar daha iyi çok şükür.
Eğer yoğurtla alerjisi varsa cnm bütün süt urunlerini hayatından cikarman lazımYoğurt alerji yapti iki hafta ara verip tekrar deneme yapicam. Kabak havuç aldirayim bari
Senin 3.çocuk mu. Bizde bu sene bebek doğduğundan beri hasta abisinden bulaştığı için. Ayda bir hafta iyidir bebek anca. Dün yine ateşi çıktı. Hayatımda hiç bu kadar yorulmamıştım. Sürekli gece iki çocuğun ateş, öksürük takibi.... Gözlerimin altı morardı. Kilo da aldım haliyle.Çok zor günler geçiriyorsun cnm Allahım beterinden korusun sana neden birşey olsun öyle dusuncelere kapılma böyle boyle buyucekler benim 2cocuk sürekli hastalanirdi her ay doktor ilaç bikmisdim en son eşimle bile kavga etmisdik doktorda bak seneler gecdi şükür araları sık sık olunca sürekli hasta oluyorlar bu günlerde geciyor
Şu kış hayırlısıyla bitsin diye dua ediyorum. Sen, ben, Z zeraseba bu sene hastalıktan çok çektik. Tek temennim umarım bağışıklık ları güçlenmiştir. Mikropları tanımışlardırÇok yorgunum. Psikolojm bozuldu. El yıkamaktan ellerim catlamayi geçip yarıldı artık. Eşim riskli bir yerde çalışıyor. Adam gelince üst baş değiştiriyor banyoya giriyor. O da benim dirdirimdan bunaldı. Koronadan korkuyorum bir yandan küçük bronsiyolit ama daha iyiye gidiyor ilaçları kullanıyoruz. Bugün biraz daha iyi. Büyük ise huysuz. İlgilenemiyorum. Haliyle çıldırıyor. Ben kendimi kapatmak istiyorum. Az önce süt sagdim, büyüğe icirecektim. Dedim dolaba atayim. Bana bir şey olursa çocuk bir kere fazla anne sütü alsin. İyi değilim anlayacağınız. Ama çocuklar daha iyi çok şükür.
Mama ile birlikte anne sütü veriyorum zaten de bunu ek gıdaya baslamak gibi düşünmedim. Doyurma amaçlı degil tadım amacıyla veriyorum. 6.ayın bitimine kadar sebze ve meyvelerin tadına aşina olur. Büyük kızımda gec baslamıştım yani 6. Ayın sonunda. Kolay olmamıştı alışması. İştahsız bir çocuktu zaten. Umarım iki numara o kadar yormaz.Erken baslamisiniz ek gıdaya bence 6ayi bekleyin sütünüz yetmiyor da mama takviyesi yapin
Benim kız 24 ekim dogumlu. İki gün havuç vermeyi denedim. Haşladım biraz da anne sütüyle yumuşatıp 1 çay kasıgı kadar verdim ama sevmedi, diliyle itti. Yerken ögürdü hep midesi bulandı. Hazmedemedi, kakasında havuçlar vardı iki gün boyunca. Yogurt verdim bir gün de. Normalde kusmaz ama yogurt verdigim gün kustu. Bugun patates deneyecegim. 6. Aya kadar birer çay kasıgı tüm sebzeleri meyveleri denemeyi düşünüyorum. 6. Ayda sihirli degnek degmiş gibi öğün olarak yemeye başlayamaz gibi geliyor. Ek gıda süreci zor olacak sankiBu arada sosyal medyada toplandıgınız bi grup var mı face gibi? Varsa katılmak isterim.
Her çocuk bir olmuyor cnm siz bilirsiniz genelde doktorlar erken ek gıdanın bebeklerde alerji sebebi olarak görüyorlar yooutup da Osman Gönül al var ek gıda ilgili bilgi veriyor izlersiniz sevinirimMama ile birlikte anne sütü veriyorum zaten de bunu ek gıdaya baslamak gibi düşünmedim. Doyurma amaçlı degil tadım amacıyla veriyorum. 6.ayın bitimine kadar sebze ve meyvelerin tadına aşina olur. Büyük kızımda gec baslamıştım yani 6. Ayın sonunda. Kolay olmamıştı alışması. İştahsız bir çocuktu zaten. Umarım iki numara o kadar yormaz.
İzlerim tabii kiHer çocuk bir olmuyor cnm siz bilirsiniz genelde doktorlar erken ek gıdanın bebeklerde alerji sebebi olarak görüyorlar yooutup da Osman Gönül al var ek gıda ilgili bilgi veriyor izlersiniz sevinirim
Canım sen daha iyi bilirsin ama bebek de meyveyle başlamaz. Ya yogurt ya da sebze. Hatta artık çogu Dr önce sebze sonra yogurt diyor ama ben önce keçi yogurduyla başlayacağım. Bu neden önemli ileri de çocuk olunca ekşi ve sebzeleri sevmiyorlar. Ben hep yogurt la başladım. Babaları sebze agzına sürmez ama ıkısı de her sebzeyi yer. Kara lahanayı bile... İlk basta zaten cay kasıgı basla ıyo yemese de ısrar etme ama hergun ver ki alışsın.. Ben tam 6 aylıkken başlatacagımYaa benim oğlum son günlerde çok ağlıyor. Acaba artk süt yetmio mu diye düşündüm yarin ek gıda denemesi yapicam. Bir tatlı kaşığı irmiği az su ile pişirip muz ekleyip yedircem. Çok heyecanlıyım
Benım bebegıme hep abileri yuzunden hep hasta oldu. Bız 1.5 ay önce krese ve anaokuluna giden 2 oğlumu okuldan aldık ve hastalıklar bıttı. Okuldan almasa servisten hastalık bulastı.. Şimdi evde ler ve hasta olmuyorlar. Evde zor oluyor ama cocukların saglıgı herseyden önemli. 1.5 aydır bir de evde etkinlik yaptırıyoruz.. O da ayrı yük ama bebek hasta olmuyoSenin 3.çocuk mu. Bizde bu sene bebek doğduğundan beri hasta abisinden bulaştığı için. Ayda bir hafta iyidir bebek anca. Dün yine ateşi çıktı. Hayatımda hiç bu kadar yorulmamıştım. Sürekli gece iki çocuğun ateş, öksürük takibi.... Gözlerimin altı morardı. Kilo da aldım haliyle.
Korkudan dışarı da çıkamıyoruz hiç birimiz. Allah kolaylık versin hepimize
Benımkı 9 ekım ben de başlamadım. 9 nisandan önce baslamayacagım... Nisan ayı sadece tattır akla gececek. Bu ay sadece 200 gram almıs ama Dr ve hemşire nisandan önce başlama dediayni gun dogumlu bebegim. Ben bqslamadim henuz.
Bende okuldan almayı düşündüm ama çevrede oynayabileceği kimse yok. Okulu da çok seviyor, ceza gibi olacaktı ona. Okulların tatil olmasına bir yandan da sevindim. Zorunluluktan gidemiyor. Öğretmeni de doğum iznine ayrıldı i. Bu dönem böylece kapandı sanırım.Benım bebegıme hep abileri yuzunden hep hasta oldu. Bız 1.5 ay önce krese ve anaokuluna giden 2 oğlumu okuldan aldık ve hastalıklar bıttı. Okuldan almasa servisten hastalık bulastı.. Şimdi evde ler ve hasta olmuyorlar. Evde zor oluyor ama cocukların saglıgı herseyden önemli. 1.5 aydır bir de evde etkinlik yaptırıyoruz.. O da ayrı yük ama bebek hasta olmuyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?