İnşallah cnm. Doktor geçen hafta bana iburamin zero verdi. Ama pek bı işe yaramadı. Bende sabah çok sancı çekince bebeğim için largopen şurup vermişti doktor ondan içtim öğleden sonra hafifledi. İki üç gün devam edicem artkBende etkili olmuştu. İnşallah faydası olur çok geçmiş olsun.
5 ay şuan erken eğer emziriyorsanız devam edin. Ben de haycanliyim ek gıda konusunda ama bağırsaklar henüz yeterli gelismislikte değil ve erken ek gıdaya başlamak bebeklerde kalıcı alerjilere neden olabilir
Evet ben kontrole falan goturmicem. Sünneti vardı erteledim ama Nisan'da 6. Ay aşısı var . İnşallah hayırlısıyla kayıp vermeden şu günleri atlatiriz
Bebek bunları giyerse yetişkinler ne giyiyor.22civarinda ben
Kısa kollu çıtçıtlı badi üstüne uzun kollu ince badi. Belki bir de ince penye yelek.
Eğer 23'u görürse ev yelek çıkıyor.
Alta tek kat giydiriyorum tek çorap.
Sirke ile gargara - bal sirke az tarçın karıştırıp 1 yemek kaşığı sabah akşam içebilirsin.gargarayi günde 4-5 kere yaparsan ertesi güne bayağı duzelirsin.Kızlar çok acil bana yardım edin. Boğaz kulak ağrısı var bı süredir tek taraflı . Çok canm açıyor . Çok ağrıyor. Evde yapabileceğim bişey tavsiye edin.
Bende 3 gun yoğurt 3 er gün sebze verdim simdi hergün farkli birşey yapıp yutma refleksini sebze tadını unutmamasini sağlıyorum.kabak, patates, havuc, balkabagi ,kabakla labneyi karıştırdım brokoli avakado 2-3 cay kaşığı kadar herşeyi taddiricam.Herkese selamek gidaya baslayanlar tam ne zaman basladiniz? Biz su an 5 ay 6 gunluguz yavastan keci yogurduyla baslasam mi diyorum? 1-2 hafta sadece yogurt veririm 6. aya dogru da sebze tadimlarina baslarim. Siz neler yapiyorsunuz?
Bebek bunları giyerse yetişkinler ne giyiyor.
Alta tayt çorap terlik ben giyiyorum bebek 1 kat fazla giymeli deniyor ki ben öyle yapıyorum.
Alta corapli pijama üstüne eşofman ve 2 kisa çorap
Üstüne uzun kollu çıtçıtlı üstüne kalin olmayan sweatshirt , uykudan uyaninca penye yelek giydiriyorum ben.
Sirke ile gargara - bal sirke az tarçın karıştırıp 1 yemek kaşığı sabah akşam içebilirsin.gargarayi günde 4-5 kere yaparsan ertesi güne bayağı duzelirsin.
Bende 3 gun yoğurt 3 er gün sebze verdim simdi hergün farkli birşey yapıp yutma refleksini sebze tadını unutmamasini sağlıyorum.kabak, patates, havuc, balkabagi ,kabakla labneyi karıştırdım brokoli avakado 2-3 cay kaşığı kadar herşeyi taddiricam.
Arkadaşlar birbirinizi eleştirmeyin bence her çocuk kendine özeldir. Ben kendim alta eşofman ve üstüme bir badi giyiyorum . Çocugumu da aynı şekilde, içinde askılı kol çıtçıtlı body, üstüne uzun kol ve bir tane alt ve bir tane çorap giydiriyorum ev 23dereceyi asla geçmez buna rağmen benim kızım çok terler çünkü hareketli bi bebek. Her bebek de her anne de birbirinden farklıdırBebek bunları giyerse yetişkinler ne giyiyor.
Alta tayt çorap terlik ben giyiyorum bebek 1 kat fazla giymeli deniyor ki ben öyle yapıyorum.
Üstüne uzun kollu çıtçıtlı üstüne kalin olmayan sweatshirt , uykudan uyaninca penye yelek giydiriyorum ben.
Allah kolaylık versinİnşallah cnm. Doktor geçen hafta bana iburamin zero verdi. Ama pek bı işe yaramadı. Bende sabah çok sancı çekince bebeğim için largopen şurup vermişti doktor ondan içtim öğleden sonra hafifledi. İki üç gün devam edicem artk
Elestirdigimi nerden çıkarttıniz ki ?? Daha öncede konuştuk bunları hani bebekler bir kat fazla denir ya ince olur hasta olur kalin olur sıcaklar hasta olur diye konusmalar bunlar .aa yanlış hemen bir kat daha giydir diye eleştiri yok ortada.ben yetişkin olarak bunları giyiyorum bebek acaba daha mı kalın olmali diye.arkadaslar anladi da sanırım siz eleştiri olarak yordunuz yazismayi.Arkadaşlar birbirinizi eleştirmeyin bence her çocuk kendine özeldir. Ben kendim alta eşofman ve üstüme bir badi giyiyorum . Çocugumu da aynı şekilde, içinde askılı kol çıtçıtlı body, üstüne uzun kol ve bir tane alt ve bir tane çorap giydiriyorum ev 23dereceyi asla geçmez buna rağmen benim kızım çok terler çünkü hareketli bi bebek. Her bebek de her anne de birbirinden farklıdır
Baby mee kullandim ben. Paketin bitmesini beklemeden çöpe attım pişik yada sızdırma yapmadı ama çok kalitesiz buldum ben. Komili denesene. Ben ilk oğlumda bir buçuk yaşında komiliye geçtim takı üç yaşına kadarYarın bez alıcam aslında hep molfix kullandı ama popo arasini kızartıyor e bebek bayb me kullanan varmı onu önerdi bi arkadaş denesemmi acaba.birde mama alicam 2 numara açmam evde dursun Allah korusun ne olur ne olmaz hiç kullanmazsam bile püre yapınca içine katarim.
Ben bebeğe şöyle giydiriyorum. Alta külotlu çorap yada corapli picama. Yarım kollu zıbın. Üstüne alt üst orta kalınlıkta bı takım . Uykudan uyanınca yelek giydiriyorum. Uyurken çıkarırım. Ayağına bir çorap artı ayakkabı yada örme patik.Bebek bunları giyerse yetişkinler ne giyiyor.
Sirke ile gargara - bal sirke az tarçın karıştırıp 1 yemek kaşığı sabah akşam içebilirsin.gargarayi günde 4-5 kere yaparsan ertesi güne bayağı duzelirsin.
Bende 3 gun yoğurt 3 er gün sebze verdim simdi hergün farkli birşey yapıp yutma refleksini sebze tadını unutmamasini sağlıyorum.kabak, patates, havuc, balkabagi ,kabakla labneyi karıştırdım brokoli avakado 2-3 cay kaşığı kadar herşeyi taddiricam.
Bizim haftaya altı ay aşısı var. Bende ertelemeyi düşündüm ama vazgeçtim. Çünkü kızlar şuanda corana vakası var ama henüz yayilmadi fazla. Bı iki ay ertelesek muhtemelen o zaman yayılmış olacak. Belki sokağa çıkma yasağı bile gelir. Bilmiom. Haftaya önce doktoru aricam bakalım ne dicekKizlar bebislerin asi zamani geliyor asiya götürecek mısınız? Kontrolu de var kan testi falan yapılacaktı ama sanirim yapılamayacak?
Komili hiç denk gelmedim yarın cikip bi bakicam Komili varsa deneme için yoksa prima alip çıkarım çok parfümlü ama kızda hiç sorun yaşamamıştım özellikle bunda popo deliği etrafi hep kırmızı, ya kakasi asitli o yakıyor yada bez ama bezde bi orayı ki kızartır ki onada anlam veremiyorum.Baby mee kullandim ben. Paketin bitmesini beklemeden çöpe attım pişik yada sızdırma yapmadı ama çok kalitesiz buldum ben. Komili denesene. Ben ilk oğlumda bir buçuk yaşında komiliye geçtim takı üç yaşına kadarhiç problem yaşamadım.
Aşıları eksiksiz yaptirmak lazim seninki allahtan erken bize kadar bakalim ne olacak.Bizim haftaya altı ay aşısı var. Bende ertelemeyi düşündüm ama vazgeçtim. Çünkü kızlar şuanda corana vakası var ama henüz yayilmadi fazla. Bı iki ay ertelesek muhtemelen o zaman yayılmış olacak. Belki sokağa çıkma yasağı bile gelir. Bilmiom. Haftaya önce doktoru aricam bakalım ne dicek
5 ayda bol kilo bakilip dr a rota yazdirip o yapılıyor .aslinda rotayi biz sağlık ocagina yaptırdık oyle yapsan daha mi guvenli acaba .saglik ocaginin sakin oldugu 11-12 yada 3-4 saatlerinde gitsen.rota asisijin icinde kendi siringali alip evde biz bile yapabiliriz bizim hemsiire 15 dk da ancak verdim beyfendi sevmedi tadını.Bende haftaya 5. Ay için doktora randevu aldım ama gitmesem mi rota aşısının 2. Dozunu olacaktı. Sabah ilk saate aldım randevuyu kalabalık olmadan çıkarız demiştim ama korktum smdi
O zaman sağlık ocağına mı gideyim veya gitmeyip alıp direk evde mı yapsam boy kilo şart mıKomili hiç denk gelmedim yarın cikip bi bakicam Komili varsa deneme için yoksa prima alip çıkarım çok parfümlü ama kızda hiç sorun yaşamamıştım özellikle bunda popo deliği etrafi hep kırmızı, ya kakasi asitli o yakıyor yada bez ama bezde bi orayı ki kızartır ki onada anlam veremiyorum.
Aşıları eksiksiz yaptirmak lazim seninki allahtan erken bize kadar bakalim ne olacak.
5 ayda bol kilo bakilip dr a rota yazdirip o yapılıyor .aslinda rotayi biz sağlık ocagina yaptırdık oyle yapsan daha mi guvenli acaba .saglik ocaginin sakin oldugu 11-12 yada 3-4 saatlerinde gitsen.rota asisijin icinde kendi siringali alip evde biz bile yapabiliriz bizim hemsiire 15 dk da ancak verdim beyfendi sevmedi tadını.
BEn eczaneden direk aldım, eczaneler recete sız 310 tlye satıyor.. evde kendim ağzına verdim yavaş yavaş hatta ben hiç dökmeden içirdim. Nisan'daki 6 aylık aşısına götururum cunku cok Aşu var ihmale gelnez. Allahtan hemşire hanım cok ıyı birı konustum. Bebegı arabafan ındırmetecehım o arabaya gelip yapacak.O zaman sağlık ocağına mı gideyim veya gitmeyip alıp direk evde mı yapsam boy kilo şart mı
Boy kilo hiçte sart degil sen evde bakarsin kilosuna . hiç kilo almadi zayifladi ise dr u bilgilendirmek lazim yoksa hiç bir önemi yok şu durumda.saglik ocağı dr una sorarsın bı bebeği gormek isteyecekmi yoksa yazdır ,kendin denersin baktin yok veremiyorum alıp sağlık ocağına götürsün .ama yinede nasıl içine sinerse onu yap tabii.veremem dersen aşı ziyan olmasin.bizim hemsire çok akıttı agzindan kasikla toplasak mi dedim su bogaza bakilan ağaç kaşık gerek yok o kadari tolere edilir dediO zaman sağlık ocağına mı gideyim veya gitmeyip alıp direk evde mı yapsam boy kilo şart mı
Hemşire önemsemiyor veriyor ağzına tamam git evde biz versek daha iyiBoy kilo hiçte sart degil sen evde bakarsin kilosuna . hiç kilo almadi zayifladi ise dr u bilgilendirmek lazim yoksa hiç bir önemi yok şu durumda.saglik ocağı dr una sorarsın bı bebeği gormek isteyecekmi yoksa yazdır ,kendin denersin baktin yok veremiyorum alıp sağlık ocağına götürsün .ama yinede nasıl içine sinerse onu yap tabii.veremem dersen aşı ziyan olmasin.bizim hemsire çok akıttı agzindan kasikla toplasak mi dedim su bogaza bakilan ağaç kaşık gerek yok o kadari tolere edilir dediinşallah öyledir.
Ilotlu çorap kalça çıktığına neden olur deniyor ay bi de rahat olmaz kız ben hiç sevmem backalrimi sıkarBen bebeğe şöyle giydiriyorum. Alta külotlu çorap yada corapli picama. Yarım kollu zıbın. Üstüne alt üst orta kalınlıkta bı takım . Uykudan uyanınca yelek giydiriyorum. Uyurken çıkarırım. Ayağına bir çorap artı ayakkabı yada örme patik.
Fitil alcaz cnn burda sokağa çıkma yasagingeloyomus evdekiler yeter inşallah durumlar kötüAğrı kesici ateş düşürücü de gerekli bence
Bende tam 5 aya girince biraz yoğurt yedirdim. Sütüm az geliyor bu ay 500 gr almış. Ebe doğum kilosuna göre 500 gr eksik dedi. Mama veriyorum ama oda az az. Emzirmeye devam etmeyi çok istiyorum ama zaman zaöan meme reddi yalıyoruz. Hayırlısı bakalım. Şimdilik sadece yoğurt ile devam ediyoruz.Herkese selamek gidaya baslayanlar tam ne zaman basladiniz? Biz su an 5 ay 6 gunluguz yavastan keci yogurduyla baslasam mi diyorum? 1-2 hafta sadece yogurt veririm 6. aya dogru da sebze tadimlarina baslarim. Siz neler yapiyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?