evcil hayvanı olan arkadaşlar bizim kedi ve köpek bahçe de dışarı çıkmalarına da izin veriyoruz eve almıyoruz bahçeye çıktığımızda kızım onların üstüne atlayıp tutmak istiyor sizce bir problem olur mu ? şuan dokunmasına izin vermiyorum ama biraz daha büyüdüğünde illa ki tutacak
evcil hayvanı olan arkadaşlar bizim kedi ve köpek bahçe de dışarı çıkmalarına da izin veriyoruz eve almıyoruz bahçeye çıktığımızda kızım onların üstüne atlayıp tutmak istiyor sizce bir problem olur mu ? şuan dokunmasına izin vermiyorum ama biraz daha büyüdüğünde illa ki tutacak
Bu hastalık zaten hayvan hastalığı ve hayvanlardan insanlara bulasarak yayılıyor. Eğer dışarı çıkmalarına izin vermeseydiniz aşıları vs tamamsa temasda sorun olmazdı ama kesinlikle uzak durmalısınız.
Biz bugun ilk defa keci yogurdu denemesi yaptik. Ilk basta cok eksitti yuzunu sevmedi gibi oldu sonradan agzini acmaya basladi biraz ne kadar vermem gerektigini bilemedim kendi kasiklarimizla hesaplarsam 2 3 tatli kasigi falan yemistir heralde. Simdi gun icerisinde yine vermeli miyim yarini mi bekleyeyim?
6 aylık bir bebek ek gidaya geçtiğinde emzirdikten sonra bir çay kaşığı yoğurt . Bunu sadece günde üç defa Sabah öğle ve akşam şeklinde yapmalısınız. Yani sadece tadımlık. 6.-7. aylar ek gıda için tadım ayları 8-9. Aylar ana besin maddesi anne sütü olmakla birlikte diğer gıdalarla da beslenmeli . Sonraki aylar ana besin maddesi ek gıdalar olmalı anne sütü sadece destekleyici olmalı. Erken ek gıda ve fazla ek gıda bebeklerde alerjiye neden olur
Kızlar az önce acayip sinirlerim bozuldu ben markete girdim eşim de disarda kaldı bebek içeri girmesin diye bide hava güzel güneş var bugün ilk defa bebeğim güneş alsın diye arbaasina yatırdık güneşte üstüne düştü kadının birisi gelmiş eşime kızmaya başlamış bu çocuk güneşin altında birakilirmi delimisiniz çocuk bayılmış millet çocuk bulmaz sizde böyle yaparsınız falan birsürü saydırmış biz özellikle güneş alsın diye çıkardık o da uyudu yavrum çıktım eşim sinirden patlıyor bende 1 saat kadar durmuşum güneş zararımı ya hata mı yaptık?
BEn eczaneden direk aldım, eczaneler recete sız 310 tlye satıyor.. evde kendim ağzına verdim yavaş yavaş hatta ben hiç dökmeden içirdim. Nisan'daki 6 aylık aşısına götururum cunku cok Aşu var ihmale gelnez. Allahtan hemşire hanım cok ıyı birı konustum. Bebegı arabafan ındırmetecehım o arabaya gelip yapacak.
Kızarıklık konusunu bilmiyorum ama benim kızıma çok karın ağrısı yaptı. İlk gün bir çay kaşığı verdim yoğurttan sonra sürekli bi mızmız hali oldu ve karnında sürekli ses geldi ve ağızdan çok fazla gaz çıkardı. Ertesi gün farklı saatte verdim yine yoğurttan sonra aynı şeyler oldu. 3.gün vermedim gayet iyiydi bebeğim. Yoğurt bana da çok mide gazı yapıyor. İlerleyen zamanlarda tekrar denemeli miyim bilmiyorum. Ek gıda serüvenimizi sonlandırdım tedirgin oldum
Kızlar az önce acayip sinirlerim bozuldu ben markete girdim eşim de disarda kaldı bebek içeri girmesin diye bide hava güzel güneş var bugün ilk defa bebeğim güneş alsın diye arbaasina yatırdık güneşte üstüne düştü kadının birisi gelmiş eşime kızmaya başlamış bu çocuk güneşin altında birakilirmi delimisiniz çocuk bayılmış millet çocuk bulmaz sizde böyle yaparsınız falan birsürü saydırmış biz özellikle güneş alsın diye çıkardık o da uyudu yavrum çıktım eşim sinirden patlıyor bende 1 saat kadar durmuşum güneş zararımı ya hata mı yaptık?
Çocuk büyütürken de herkesin bi fikri var. Ben de bebeğimi güneşli havalarda uygun giydirip çıkarıyorum. Temiz hava alsın diye. Usuyecegi yerde kıyafetini kalinlastiriyorum ,sicaklauacagi yerde inceltiyorum. Çocuğun bu havalarda başına güneş geçecek değil. Herkesin söylediğine de çok kafanızı takmayın. Ben eğer ne yaptigimi biliyorsam kimsenyi takmıyorum
İlk çocuğum bu yüzden tecrübem yok.Sut siparişi verdim gelince yoğurt yapicam inşallah ve günde bir kez, ilk gün bir çay kaşığı,ikinci gün iki çay kaşığı üçüncü gün üç çay kasigi şeklinde ilerlicem.
Üç sebzeyi ve üç meyveyi de yine aynı şekil.
Henüz 5 ay 4 günlük.Sut gelene kadar 5 ay 10 gün oluverir
Çocuk büyütürken de herkesin bi fikri var. Ben de bebeğimi güneşli havalarda uygun giydirip çıkarıyorum. Temiz hava alsın diye. Usuyecegi yerde kıyafetini kalinlastiriyorum ,sicaklauacagi yerde inceltiyorum. Çocuğun bu havalarda başına güneş geçecek değil. Herkesin söylediğine de çok kafanızı takmayın. Ben eğer ne yaptigimi biliyorsam kimsenyi takmıyorum
Benim hiç acelem yok aslında.Emzirmek öyle çok hoşuma gidiyordu ki.Doktor 4 ay 20 günlükken verebilirsin artık dedi 5 ay dolunca.Ben yaklaşık bir aydır zor bir şekilde emziriyorum.Kizim uyanık hiçbir şekilde emmiyor.O emmedikce gogsum de sertlikler oluşuyor tüm vucuduma ağrı veriyor.
Daha bu gece ağlayarak gogsumu sagdim.Niye? küçük hanim emmiyor,zoraki uyuyunca emziriyorum.diger göğüse gelince de ağzını kitliyor.Yavas yavaş başlarım demiştim.Bana kalsa bir ay daha beklerim,hatta olabildiğince geciktireyim.Sagol canım
Bugün bebeğimin öksürüğü artınca hastaneye götürdük. Hava verdiler orda. Eve de hava makinası aldırdılar. Perşembe günü de kontrole çağırdılar. Hastaneye şu durumda hiç gitmek istemiyordum.
Bugün bebeğimin öksürüğü artınca hastaneye götürdük. Hava verdiler orda. Eve de hava makinası aldırdılar. Perşembe günü de kontrole çağırdılar. Hastaneye şu durumda hiç gitmek istemiyordum.
Benimkide ufaktan öksürmeye başladı bugün serum fizyolojik verdim 2ml yarin da günde 3 kere vermeyim insallah artmaz.artarsa dr a götürmeden ventoline baslayacagim.
Geçmiş olsun sizede