Kizlar merhaba sanirim virüs bana da bulasmis sşirkette beraber çalıştığım arkadaşımda pozitif cıktı esi hemşireydi ondan bulasmis birde suan test yaptiramiyorum arkadasimin testinin 2. Si yapılıp kesin virüs varsa yakinlarina yapılıyormuş
Ben silikon olana koydum. Catalla ezip koydumemily07
Var .Almistim.Hem de 2 cesit.Bir file bir de silikon olandan.Hemen deniyorum.Insallah boyle severler.
Elmayi icine nasil koyayim peki ? Minik minik dograyarak mi ,rende seklindemi
Belirti olmazsa sadece tasiyici oluyorsun.Test yaptir diyecegim ama kritik durumda olanlar disibda test yapilmiyor cunku yeterli test yok.Insallah degildir pozitifKizlar merhaba sanirim virüs bana da bulasmis sşirkette beraber çalıştığım arkadaşımda pozitif cıktı esi hemşireydi ondan bulasmis birde suan test yaptiramiyorum arkadasimin testinin 2. Si yapılıp kesin virüs varsa yakinlarina yapılıyormuş
Belirti var mi? Mutkaka test yaptır. Gecmis olsunKizlar merhaba sanirim virüs bana da bulasmis sşirkette beraber çalıştığım arkadaşımda pozitif cıktı esi hemşireydi ondan bulasmis birde suan test yaptiramiyorum arkadasimin testinin 2. Si yapılıp kesin virüs varsa yakinlarina yapılıyormuş
Sevindim cnm bebişin emmesine maşallah onaKızlar birde bı bildiğim bı şeyi paylaşmak istiyorum
Malum hepimiz ek gıda dönemindeyiz, heyecanlıyız.
Alerji platformularindan , bizim alerji uzmanindan öğrendiğim kadarıyla eğer bebek grip, ateşli, aşısı olacaksa diyet acmanin ertelenmesi gerektiği..( tabi bu diyet bizim alerjiler için geçerli)
Çünkü vücut yeni bı gıdaya savunma sistemiyle cevap veriyor.. her bünye ayrı, ayrı tepki veriyor. Kimisi mide bağırsak, kimisi cilt döküntüleri, kimisi öksürük hapşırık tıkanma.. bunlar direkt gözlemlediği gibi hafif de seyrediyor iyi gözlem şart..
Örneğin bizde mide bağırsak tepkisi var. Süt alerjisi diyetinden sonra kusma, mukuslu kaka felan bitmişti. Rota aşısı mahvetti. İçinde süt proteini varmış, tam 48saat sonra ateşi çıktı, kustu, kaka yaptı. Bunların hepsi aynı zamanda oldu. İştahsızligi ise bı hafta sürdü. Demem o ki verdiğiniz şey hiç bir belirti vermese de iştahsızlık bile yapabilir..v
Sizde yeni bı gıda denerken ilk dişleri çıktığında deneyin derim. Çünkü o zaman da hasta gibi oluyorlarmis, tabi her çocuk Bir değil. En azından bağışıklık düşüyormuş, daha çok yipraymayin bebeğinizi derim..
Bebeğiniz besini tolere etse bile şu havalarda daha kolay hastalanabilir.. şu salgın havasında hiç cesaretim yok.. ha ben ne yapacağımı da söyleyim:
İlk sebzeler patates havuç bal kabağı brokoli (özellikle brokoli, çünkü prebiyotik, bağırsak geliştirmek için)
Sonra pirinç, irmik ( kalorili, doyurma amaçlı)
Daha sonra meyveler
En sonunda kuzu kemiği suları, şehriye çorbası
8,5 aydan sonra yumurta sarısı vericem. Süt yoğurt peynir anca 10 .aydan sonra bı yaşına doğru..
Butun bunlarda muhtemelen iştah olmayacak..
Ben de kendi diyetimi fırınlanmış süt yani kek börek, bı de yoğurt çorbası gibi pişmiş olarak acicam, ama şu zamanda değil.. bir ay sonra felan, bı müddet benden tolere etsin oğlum. Öyle öyle alışsın. Zaten her yediğim şeye meme reddi ile tepki gösterdi, hamdolsun geçti gitti o günler ☺ çocuk doktoruna kalsa yumurta da yeme bakalım demişti ama ben devam ettim istahsizligi göze alarak. Çünkü kilo alımı normaldi. Kiloda Sınıfta kalmadı şükür
Allah razı olsun canımSevindim cnm bebişin emmesine maşallah ona
Inşallah bulaşmamıştır hera çok dikkat et bebişine 1 yaş altı risk grubundaKizlar merhaba sanirim virüs bana da bulasmis sşirkette beraber çalıştığım arkadaşımda pozitif cıktı esi hemşireydi ondan bulasmis birde suan test yaptiramiyorum arkadasimin testinin 2. Si yapılıp kesin virüs varsa yakinlarina yapılıyormuş
Arada benim annemde yapiyor. Hatta 5 aylık kontrolunde doktorda denedi basiyor mu diye.Bebeğim 4 buçuk aylık kv ayaklarının üstünde durduruyor bebeğimin hoşuna gidiyor ama zararlı degilmi ya iç bide ille örümcek alınacak diyo
Bende bugün muzdan kestim ufak koyup verdim çok hoşuna gitti onu öyle izlemek o kadar keyfiliymiskiBen silikon olana koydum. Catalla ezip koydum
Çok uzun olmadığı sürece bir sıkıntı olmaz diye biliyorum bi kaç saniye aralıklarla bastırabilirBebeğim 4 buçuk aylık kv ayaklarının üstünde durduruyor bebeğimin hoşuna gidiyor ama zararlı degilmi ya iç bide ille örümcek alınacak diyo
Bacak kaslarını o şekilde kontrol ediyorlar normal de de. Çok kısa sürelerde sıkıntı olmazBebeğim 4 buçuk aylık kv ayaklarının üstünde durduruyor bebeğimin hoşuna gidiyor ama zararlı degilmi ya iç bide ille örümcek alınacak diyo
O zaman sorun olmaz bisey demeyim bana da erken geldiArada benim annemde yapiyor. Hatta 5 aylık kontrolunde doktorda denedi basiyor mu diye.
Yanı saniye değilde şöyle 5 10 dakika arasıÇok uzun olmadığı sürece bir sıkıntı olmaz diye biliyorum bi kaç saniye aralıklarla bastırabilir
Ben sadece kaldırırken ayaklarının üstüne kalkıyor o zaman bastırıyorum iç biraz uzun tutuyor 5 dakika falan bide gelinim diye heralde ne yapsa Gözüme batiyor bunu yenemiyorum kendime laf anlatmak zor oluyor:)benden başka kimsenin yorum yapmasında istemiyorum bi tuhaf oldum ya bebeğimi elimden gelse kanguru posizyonunda alacam:)Bacak kaslarını o şekilde kontrol ediyorlar normal de de. Çok kısa sürelerde sıkıntı olmaz
Yuz ifadesi hoşuma gidiyor. Elma yogurt ve yunurta tatdirdim. Yogurtu pek sevmediBende bugün muzdan kestim ufak koyup verdim çok hoşuna gitti onu öyle izlemek o kadar keyfiliymiski
Biraz bastirabilirsin cnm ama 5dk değil tabiki zaten bebek yorulunca düşer ayaklariYanı saniye değilde şöyle 5 10 dakika arası
Aman Allah korusun inşaallah bulaşmamıştir.Kizlar merhaba sanirim virüs bana da bulasmis sşirkette beraber çalıştığım arkadaşımda pozitif cıktı esi hemşireydi ondan bulasmis birde suan test yaptiramiyorum arkadasimin testinin 2. Si yapılıp kesin virüs varsa yakinlarina yapılıyormuş
Doktor randevuyu iptal etti. Gitmiyoruz.Arkadaşlar, bebeklerinizi aylık kontrole götürecek misiniz?
Ben de çok endişeliyim, götürsem bir türlü, götürmesem başka.
Bir de bebeğimde idrar yolu enfeksiyonu vardı, sonrasında ultrason istedi doktor
Haftaya almıştık randevumuzu.
Zorunlu sünnette var...
Çok kötü oldu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?