En son 4 aylıkken tartılmıştı, 2 aydır kontrole götürmüyorum. Bilemiyorum o yüzden kaç kilo olduğunu:/ Allah korktuğuna uğratmasın, inşallah bişeyciği yoktur yavrunun.Genetij bir hastalık var kaslarla ilgili o olmasından şüpheleniyorum allah korusun. Kaç kilo şuanda bebeğiniz benim ki son kontrolde 8 kiloydu.
Ahahahaha:) çok şekermiş yahuAynı gün dogurmusuzbenimki oturmak istiyor ama hemen ayaklara yöneliyor ayaklari emmek istio. Ama basaramiyo. Kedili çorap aldım. Çorabın üstunde kedi var onu cekistirip duruo . İçinde elyaf ve boncuk var sanirim cikir cikir ses yapio. Onla oynamayı çok seviyo. Geçen uyudu diye cikarayim dedim çorabı ayağını salladikca ses yapio çünkü. Gözleri kapalı anladı kedinin gittiğini. Ayaklarini birbirine sürtüp durdu. Kediyi ario kendince çok güldüm yaa yaramaz bak dedim.ayaklarini birbirine sürte sürte kendini uyandırdı. Verdim çorabı eline al dedim hakettin sen
Burda kaldığın iyi olmuş bence. Nedense Türkiye daha güvenli gibi geliyor bana.Ahahahaha:) çok şekermiş yahu
Bizim bütün oyuncaklar Almanya’da kaldı. Güya bir ayda geri dönecektik. Biz burda kalakaldık, sınırlar kapatıldı. Dışarıya çıkıp bişey de almaya yeltenemiyorum:/
Evet bizim doğumlar aynı gün olmuştu, hatırlıyorum. Benim kuşum da çok cevval, maşallh diyimoturma konusunda ben hep 6 aydan önce denemede dahi bulunmama taraftarıydım ama çocuk dirseklerinden güç alarak, boynunu inanılmaz zorlayarak kendisi yeltendi, doktor da oturt deyince anneannesini köşe minderi yapıp, kucağına verdik:)
Benim ikizlerden biri ilk defa bugun dondu.Digerinde hic donme emaresi yok.Gelisimleri normal.Bence rahat olun.Her bebek bir degil ki.Diğer gelişim alanları nadıl. Mesela benimki ellerini güzelmkullanıyor. Ayaklarınıntutabiliyor. Sizinki de bu şekilde mi. Lütfen yanlış anlamayın kıyas için falan sormuyotum bubları bilmem önemli. Aynı dönemde ki tüm bebek annelerine soruyprum. Dr a 6 aydan sonra götürmem gerekiyoe.
Kızım da 13 Ekim doğumlu.Yan ve yüzustu donmesi var ama sadece soluna dönüyorBenim bebegimde 16 ekimde doğdu. Yere koydugumda canı isterse yan dönüyor, yüzüstü dönüyor. Ama geri sırt üstü dönemiyor. Yatağında yan dönüp yatmıyor mesela. Yeni yeni kısa süreli destekli oturtmaya başladım. Sende baslayabilirsin. Seni huzursuz eden ne?
Bebeklerimiz dışarıyı daha bilmiyor. Onlar çok sorun yaratmaz. Ama dışarıyı bilenler ne olacak. Kızım hergün balkondan parkı görünce ağlıyor. Hava desen güzel. Anneme kızım icin geldim. Parka insin oynasin diye ama çocuğu hepten eve kapattık
Memeyi sürekli aynı noktalardan "c" şeklinde tutuyodum ve bazen istemeden de olsa hafif bası uyguladigimi fark ettim ve sürekli bası noktaları nikaniyodu , ağrı perişan ediyodu. Sonra 2-3 gün bebeğimi yatırıp bende onun üzerine eğilip emziriyodum geçiyordu. Uzun bi süre böyle devam ettim . Şimdi de c şeklinde tutarker bile aynı noktalara bası yapmamaya çalışıyorum. Elimi cevirerk c şeklinde tutuyorum. Sık sık farklı pozisyonlarda emziriyorum. Biraz rahatladım bebeğim 5 aylık oldu ben son bir aydır rahatımNasıl bir pozisyon canım? Bebeğin beni tutuş şekli mihep aynı olurdu.son zamanlarda meme reddiyle ayakta hoplaya zıplaya emzirmeye çalışıyordum.sanirim dediğin şekille birlikte bu durum bozuldu..
Benim ikinci oğlum. 6 yaşında var oğlum daha var. Asla kıyaslama yapmıyorum. Ama zamanında yapması önemli. Gelişiminde hareket olarak gerilik var mı yok mu onu tartmaya çalışıyorum. Kaba motor gelişimi şuan çok önemli özetleCanm hayatın boyunca cocugunu asla kiyaslama. Her bebek farklıdır. Benim oğlum da 25 Eylül doğumlu. İki hafta ince falan elini tutup destek verince döndü bikac kere. Sonra kendi dönmeye çalıştı. Tam dönmüyor hala. İlk oğlum on aylık emekledibir yaşında tam yürüdü. Bı hafta sonra koşmaya başladı . Dönmesi de geç olmuştu. Kimi bebek tembeldir. Kimisi destek ister. Ama herşey bebek kendini hazır hissedince olur.
Ayni donemeyince kızıyorBizimkide destekle yüz üstü dönüyo ordan geriye dönemiyo garibim çırpınıyo
Zaten asama asama oluyor. Hepsi birden olmuyor. Kizimda gece 10 kere kalkip duzeltirdim. Gece bağırma sesine uyanırdım. Bir bakardim yuzustu dönmüş kaplumbağa gibi çırpınıyorKızım da 13 Ekim doğumlu.Yan ve yüzustu donmesi var ama sadece soluna dönüyorYuzustunden ise sırt üstüne sadece iki kez döndü.Takilmiyorum.Gelisimi hazır olduğunda durdurulamayacaktir..
Allah muhafaza etsin canm. İnşallah öyle değildir. Bu süreçte bebekle ilgilenecek kimse varmı. Evde dahi maskesiz dolaşma. Allah yardımcın olsun. Allah korktugumuza uğratmasin. Bı belirti mi var sende. Neden biyle düşündün
Ay inşallah bulaşmamıştir canım ya bebeğine kim bakıyor du
Canim mutlaka yaptir. Sutunden cocuguna geciyor cunku
Belirti olmazsa sadece tasiyici oluyorsun.Test yaptir diyecegim ama kritik durumda olanlar disibda test yapilmiyor cunku yeterli test yok.Insallah degildir pozitif
Belirti var mi? Mutkaka test yaptır. Gecmis olsun
Inşallah bulaşmamıştır hera çok dikkat et bebişine 1 yaş altı risk grubunda
Cok tesekkur ederim bizde bir sorun cikmadi cok şükür ama her an tedirginim artik bebekler ve cocuklar için risk yok deniliyor biraz o icimi eahatlatiyorAman Allah korusun inşaallah bulaşmamıştir.
Bizimki son zamanlarda emekleme çalışmalarında donebiliyor totisini kaldirip kendini one atiyor ama bdnjm ki baya hareketli bi bebis hic yerinde durmuyirArkadaşlar benim oğlum dönmüyor. Çok üzülüyorum. Ekim 16 doğumlu. Sadece iki defa sırtüstünden yüz üstüne döndü. Başka dönmedi. destekli oturtmaya başlamaya da korkuyorum. Kaba motor becerileri geriden mi geliyor napıyor bilemedim. Bizimle aynı doğumlu olup dönen, dönmeyen kimler var. Bebeşleriniz neler yapabiliyor bana bi yazabilir misiniz? Bazı sebeplerden dolayı bu benim için önemli. Neler yapabiliyor bebişler anlatın bana lütfen.
Tesekkurler canim bulasma yok cok sukurÇok geçmiş olsun.Televizyonda tam da bahsini ettiğin sekilde bir son dakika görmüştüm.Hemen aklıma geldin.İnsallah sana bulasmamistir..Sağlıkla kalın
Canim bnimde azaldı ya. Bende sordum arkadaslara hatta artar mi diyeBu arada sütüm kesildi sankrjm neredeyse hiç gelmiyor artma imkani var mi ? emmiyor bi de sagiyorum cikmiyor
hangi doktora gittin zuhal hanıma mı?Doktorun verdigi brosurden
Eki Görüntüle 2607615
Bu arada sütüm kesildi sankrjm neredeyse hiç gelmiyor artma imkani var mi ? emmiyor bi de sagiyorum cikmiyor
Ben ilk 3 ay sürekli masaj yaparak süt indirdim ve ne kadar etkili olduğunu gördüm . Kesinlikle tavsiye ediyorum tüm memeye ve masaj ve kahverengi bölgeyi uyarın . Sutumun azalmaya başladığı dönemde bazen birer dk ile değiştire değiştire emzirdim . Bir dk bir gohsumu sonra diğerini. Çünkü çok az iniyodu. Tam 5 aylık şuan. Son iki ay pek masaj yapmıyorum sütüm arttı. Adet dönemlerinde azalıyo ve o zaman masaj yapmaya tekrar başlıyorum. Herhangi bi mama vs vermedim. Çok yorucu olsada sürekli emmesini sağladım. Zaman zaman sütüm az diye ağladı ama bir süre sonra süt indi . Kesinlikle eğer farklı bir sorun yoksa emdikçe süt iniyoCanim bnimde azaldı ya. Bende sordum arkadaslara hatta artar mi diyeKaç cc sagiyodun ortalama.
Peki ne kadar süre ile günde kac defa masaj yapılmalı. Deneyelim bizde. Tesekkurler ayrica bilgi içinBen ilk 3 ay sürekli masaj yaparak süt indirdim ve ne kadar etkili olduğunu gördüm . Kesinlikle tavsiye ediyorum tüm memeye ve masaj ve kahverengi bölgeyi uyarın . Sutumun azalmaya başladığı dönemde bazen birer dk ile değiştire değiştire emzirdim . Bir dk bir gohsumu sonra diğerini. Çünkü çok az iniyodu. Tam 5 aylık şuan. Son iki ay pek masaj yapmıyorum sütüm arttı. Adet dönemlerinde azalıyo ve o zaman masaj yapmaya tekrar başlıyorum. Herhangi bi mama vs vermedim. Çok yorucu olsada sürekli emmesini sağladım. Zaman zaman sütüm az diye ağladı ama bir süre sonra süt indi . Kesinlikle eğer farklı bir sorun yoksa emdikçe süt iniyo
Okuyup yapmaya çalıştık ama tutarlı olmak zor. Eğitime ara verdik, şu an uyku rutini ve uyku arkadaşına alıştırmaya çalışıyorum.Bunun için destek aldınız mı birinden yoksa siz okuyup öğrenip öyle mi uyguluyorsunuz.
Cnm portakal ve elma ye bol su iç üstüne ertesi gün müthiş sütüm oluyor yediğim zaman pişik kremi sürüyorum çünkü kizartiyor popoyuBu arada sütüm kesildi sankrjm neredeyse hiç gelmiyor artma imkani var mi ? emmiyor bi de sagiyorum cikmiyor
Night owl sen eğitim verdin mi? Verdiysen nasıl düzen tuttunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?