Yok yok verme yavruşcuk rahat etsin on gün sonra falan bi daha deneyeceğim, alerjik bebek zaten benimki domatese konserve ürünlere turşuya sucuğa falan tepkili havuç da kırmızı turuncu olunca beklesin biraz daha dedim. Yoğurdu da çok korkarak verdim her gün bir tık daha arttırarak çok şükür bi sıkıntı yok gibi peynir de deneyeceğim bakalımHavuç bizde de öyle yukardan nasıl giriyorsa alttan öyle çıkıyorve havuç yediği günler karnından sürekli ses geliyor ve kaka öncesi biraz inliyor maalesef, galiba dokunuyor bir süre vermeyeceğim
Benim kizimda 5.5 aylik. Patates verdim anne sutuyle acip ogurdu. Dun yogurt verdim onu da sevmedi ama yedi yine de biraz. Bugun de elma verdim. 2 saat sonra sol yanagi kizardi. Alerjisi mi var acaba ya. Vucudun da yok bisey ama. Elma vermeye korkarim artik.Merhaba güzel anneler. Ek gıda alan bebişler 6.ayı tamamladı mı? Benim kız 5.5 aylık. Kaşıga agzını açmıyor. Verdigim hiç birseyi de istekle yemedi. Ögürüyor birsey verince, diliyle dışarı atıyor. Sevmeyecek mi acaba
Bence ara ver ağır gelmiş olabilirBenim kizimda 5.5 aylik. Patates verdim anne sutuyle acip ogurdu. Dun yogurt verdim onu da sevmedi ama yedi yine de biraz. Bugun de elma verdim. 2 saat sonra sol yanagi kizardi. Alerjisi mi var acaba ya. Vucudun da yok bisey ama. Elma vermeye korkarim artik.
Kizim 7kilo 65 cm canim.Kızlar bebişlerin boy kilo durumu nedir özellikle kz bebişler.
Sagliklari yerinde olsunda gerisi onemli degil.Ay ne tatli.Keske benimkiler de iri olsa.Uzayip duruyolar kilo alimi da yavaslayinca zayif duruyolar
10 gun sonra yeniden denerim elmayi. Baska seyler deneyebilirim 3 gun sonra degil mi? Ek gida ne zor ismis ya. Alerji mi olacak agir mi gelecek kqfamda deli sorularBence ara ver ağır gelmiş olabilir
Bebeklerde beyin gelişimi için tereyağ zeytinyağdan daha faydaliymis ben çorbalarına yada sebzesine 1 cay kaşığı koyuyorum.Normal beyaz un mu? Nasıl yaptınız, ben daha çorba olarak vermedim haşlayıp karıştırıyorum yağ fln da katmıyorum henüz katayım mı acaba
Alıştırma bardağı aldım ilk içemefi cignedi ara ara veriyordum 1 haftadır güzel içiyor...bilinclimi bilmem ama duuu diyor ben sudur diyip veriyorum baktım oyun yaptı kenara koyuyorum bu seferde vermeyince ağlıyor.Icmek istemiyolar ya.Sevmediler simdilik.
Bende ilk olduğumda çok sancı çektim ve aşıri fazla oldu ve sonraki ay daha normal bir ağrı ve kanama oldu.Kızlar regl olanlar varmı ya benim çok feci karnım ağrıyor leke geliyor doğumdan sonra 40 gün boyunca olmuştum.sonra bida olmadı şimdi yeni olacağım galiba ama bu ağrı normal mi doğum sancısı gibi karnimda
Bugün elma verdin kizardi ise yarın farkli birseyle devam edebilirsin.birde elmadan olduguna eminmisin biri fazla öptü ise yada varsa peluş oyuncak ile oynadiysada sürtünme kızarıklığı yapar.elma pek alerjik birşey değil ama tabii gübre ilaclamasinda falan bile birsey olabilir.10 gun sonra yeniden denerim elmayi. Baska seyler deneyebilirim 3 gun sonra degil mi? Ek gida ne zor ismis ya. Alerji mi olacak agir mi gelecek kqfamda deli sorular
En korktugum sey benimdeNasıl uyuya kaldıysam, çok kızıyorum kendime. Emzirirken üşümesin diye yanıma yatırıp yorganın altına alıyordum. Uyuyunca da yerine yatırıyordum. Eşim de yok evde. Kabus gibi bir geceydi. Her yerim terledi.
Ek gida ile ilgili tecrubelerimi aktarayim sabah kahvaltisi yumurta sarisi bebe biskuvisi yada yulaf unlu muhallebi pekmez peynir olarak hazieliyorum ayri ayri veriyirum hepsini sadece pekmezi karistiriyirum ara ogunde meyve veriyorum onu da ya muhallebi yapip icine koyuyorum yada irmikli yapıyorum yoksa doymuyor sadece tadimlik oluyor en azından benimki icin öğlen çorba yapıyorum sebze karışımı oluyor genellikle (kabak havuc brokoli bal kabagi patates icine pirinç ya da yulaf unu ekliyorum doyurucu oluyor bazen icine tavuk suyu ve parcalari ekliyorum bazen de sadece tavuk suyu pirinç veriyirum ) öğleden sonra yine meyve veriyorum aksam bizim yedigimiz yemeklere tuz eklemiyorum onu veriyorum gece uykusuna uyumus oluyor geceleri de mama veriyorum benimki anne sütü almıyor emmeyi bıraktı
Cnm senin yazdiklrindn sonra benmki acliktan ölur diye yazcaktimki anne sutu almiyormus
Bizimki zorlada ols anne sutu aliyor ek gida da kasiga agzini zar zor aciyor ben de cok zorlamiyormki emmeyi birakmasin
Ama ilerisi icin fikir oldu teskler
Cnm ben goldan goat lmistim ilk onu icti sonrasinda hip comp. Aldim sevmedi icmiyo pek.yani mamdan mamaya degisiyoIcmek istemiyolar ya.Sevmediler simdilik.
6 aylik oldukBenim oğlum hep normal kiloda seyreden Bi bebek ti oyüzden hiç korkacak durumum olmadı kızım sanki Bi tık kilosu fazla geldi oyüzden soruyorum. Baba tarafı kiloya cok meyilli hep bebekken tombik olanlar sonrada tombik oldu. İstemiyorum oyüzden kilo falan hani cok fazla değil ama 1 tık fazla gibi
Oo msh baya iyiymisBenimki 13 Ekim doğumlu 8,5 kg 73 cm
Ne zamandir giydirmedigim yun yelek giydirdim o da surtmus olabilir aslinda ama emin olamadim iste. İnsallah yelektendir. Opme falan yok kimseye opturmuyorum su gunlerde kendimde dahil.Bugün elma verdin kizardi ise yarın farkli birseyle devam edebilirsin.birde elmadan olduguna eminmisin biri fazla öptü ise yada varsa peluş oyuncak ile oynadiysada sürtünme kızarıklığı yapar.elma pek alerjik birşey değil ama tabii gübre ilaclamasinda falan bile birsey olabilir.
Orta yol yok işte6 aylik olduk
Dun gittik asiya 8 kg olmusuz .iyi kilo almis dedi .bundan once hep cok az kg aliyordu.o yuzden mamaya basladim baya iyi kg almis bu seferde
Benimki olmamisti canim. çocuğum yanımda saatlerce üstü açık uyumuşinşallah hasta olmaz. Vicdanım bi taraftan hasta olacak korkum bi taraftan . Bi de her gün banyo yaptırıyorum
Ben ek gıdaya tam başlamadım ama az az veriyorum. Muz patates hiç sevmedi. Yoğurt yiyor sadece. Bide ek gıda verirken günde kaç kere emziriyorsunuz onu merak ediyorum. Benimki doğru düzgün emmiyor artık.Bi arkadaş daha yazmış galiba, günlük herkes bebişine ne verdiğini yazarsa birbirimize yardımcı ve destek oluruz diye düşünüyorum, yazabilen yazsın bence :)
Dün ilk defa lor peynir verdim, yumurta sarısı ve peyniri karıştırıp anne sütü ile biraz yumuşattım. Öğleden sonra da meyve filesine muz verdim.
Bugün patates ve havuç haşladım. Öğleden sonra da meyve filesine kayısı kurusu vereyim diye düşünüyorum, veya yoğurtla da verebilirim
Bizimki her gece üstü açık uyuyor. Çünkü ben örter örtmez hemen tekmeleyip açıyor. Dün gece ev de bayağı soğuk olmuş üşümüş.. çocuğum yanımda saatlerce üstü açık uyumuşinşallah hasta olmaz. Vicdanım bi taraftan hasta olacak korkum bi taraftan . Bi de her gün banyo yaptırıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?