2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
M miraclemiracle rint başka kim vardı bilmiyorum ama ben sizi aylıksız izindesiniz diye biliyorum kızlar.
Ben de aylıksız izindeyim. Biliyorsunuzdur belki bebeğimin vizesi için mecburi olarak Türkiye’ye geldik ve şu an belirsiz bir süre için burdayız.
Koronadan bağımsız olarak vize süreci uzadığı taktirde göreve dönme fikrim vardı benim. Alman yetkililer salgının kontrol altına alınabileceği tarihi yılsonu olarak belirttiklerinde..dilekçemi verdim ve göreve başladım. Çocuklarla annem de olsa başkasının evinde kalmak gerçekten zulüm. Üstelik bizim yüzümüzden annem köye gidemedi, Ankara’da bizimle apartmana tıkılı kaldı. Normalde Mart başında köye gider, orda bağı bahçesiyle uğraşırdı. Kardeşim hastanede çalışıyor o da eve gelemiyor biz varız diye. Sadece biz de mağdur değiliz, etrafımızdakileri de rahatsız ettik
Uzun yazıyorum ama:/ bu arada bebeğimin vizesine ret geldi. Sonbahardan önce istesek de bi yere gidemeyiz.
Konu şu: göreve başlamak isteyip başlatılan oldu mu aranızda arkadaşlar?
Ben başlatıldığım halde, sonradan “virüsle mücadelede zaafiyet” olacak diye rızam dışında görev dönüşüm iptal edildi. Bir de güya mağdur olanları dikkate alıp onların dönüşünü yapacağız demişlerdi. Eşi işinden olanları da göz önünde bulundurmamışlar. Kaldı ki bizim de düzenimiz bozuldu, kalacak yer sorunumuz var şu an.

Merhaba canım.Ben de öğretmenim ve ücretsiz izne ayrılmıştım 3 Şubat'ta.İnternetten takip ettiğim kadarıyla göreve dönüşler valilik iznine bağlanmış.Ben dönüş için dilekçe vermedim.Haziran da başlangıç yapicaktim.Ama duruma göre başlangıcımi uzatabilirim.Telafi eğitimleri kafamı çok karıştırıyor.
Dilekceni iptal etmiş olmaları çok saçma.Bu konu hakkında çok konuşmak istiyorum,içim çok dolu ama susayım.Yapilan haksızlık.Diger öğretmenler cocuklari yanında maaş ve ek derslerini alırken, diğer izinde olan öğretmenlerin de evden işlerini yapabilmelerine engel olmaları anlamsız.

Saçma değil aslında kanunsuz yaptıkları iş.
Kanunen hakkımız olan birşeyi birilerinin şahsi görüşüne bırakmak asıl mesele. Sene sonuna kadar eşimin yanına gidemez burda kalırsam benim için her açıdan çok kötü olacak gerçekten ama benden daha kötü durumda olan insanlara yapılan insafsızlığa da ben diyecek bişey bulamıyorum gerçekten.

Katılıyorum.Ogretmenlerin doğum izninde yasal hakkı.İstedikleri zaman dönus ya da başlangıç yapabilmek.
Kendi adıma dilekçe vermedim dönüş için.Ama somestr tatiline kadar çalışmış olayım diye son haftama kadar gittim okula.Son haftaya kadar gitmeyip sonra rapor alırım diye düşünmedim.Elimden geleni yaptım ve farklı yollara basvurmadim.Dedigin çokta doğru.Belki bu surecte diğer eş görevden çıkarıldı? Mağduriyetin burda da giderilebilir olması lazım.Her an her şey olabiliyor.Bakalim daha neler gorucez siz almanya da kalıcı misiniz? Kesin dönüş filan olucak mi ileride? Eşten ayrı olmakta zor,iki yavruyla
Allah kolaylık versin canım

Yok canım kalıcı değiliz. Bir diğer mesele de o: seneye eşimin son senesi..Sene sonuna kadar burda kalırsam, gitmemin de bi anlamı kalmayacak, eşimin buraya gelişine de izin yok. Hazır burdayken çalışayım da hizmet sürem sayılsın çocuklar küçükken demiştim bir de. Oturacağımız ilçeyle görev ilçem farklı ve yolları çok kötü.
Bizim için de zor ama eşim için daha zor bizden ayrı olmak. Kızların doğumunu da görmedi, büyüdüklerini de göremiyor doğru düzgün:/
Sağlık olsun tabi herşeyden önce.
Çok sağol

Bugün bir ay sonra ilkkez dışarı çıktım. Kayınvalidem lerin evi müstakil, oraya gittik. Bahçe de oturduk, temiz hava aldık. Bahçe de piknik yaptık. İnşallah çocukları temiz hava çarpmamıştır. Bebiş bir kaç öksürdü. Umarım sıradan öksürük tür.

Valla biz ancak balkon. Balkonda çiçeklerim var yakında hepsi çiçek acicak bize o biraz morel motivasyon olucak balkona çıktıkça.
Bebekler her türlü değişiklikten çok etkileniyo. Biz eşimle bu yaz çekirdek aile olarak kamp yapma planları kurtardık ama dereyi görmeden paçayı sivamisiz

Valla çocuğu ile her ortama girebilip, kamp kurabilen insanlar var. Nasıl başarıyorlar bilmem. Acaba alıştırma ile ilgili mi. Korumacı davranınca mı diçabuk hasta oluyorlar.

Büyük oğlumda öyle yelden nem kapar.

Bende kapalı balkonum var orda oturuyordum çocuklarla. Onlar da çağırıp çocuklar temiz hava alsın diyince gittik. Evden onlar da hiç çıkmıyor. 65 yaş üstüler. Bahçe de oturduk hafiften de esiyordu da. Ama bu fırsat bir daha ne zaman geçecek diye içeri de sokmadım. İnşallah pişman olmam.

Yok canım başlamadık aynı gerekçe ile reddedildi.

Evimin balkonu yok hep hissederdim eksikliğini şu günlerde daha da hissediyorum, en azından orda alırdık hava. Bugün on dakika otoparka indirdim çocuk güneşi görünce dondu kaldı resmen

Ben ücretsiz izinde değildim. Canım ben 37 ye kadar çalıştım 1.dönemi kapattım.aslında ücretsiz alacaktım... Sağlıkçı akrabalar salgın cok kötu yayılıyor turkıyeye gelecek dedi... 2.dönem 5 gün 5 gün rapor alıyordum. 1 aydan fazla oldu sanırım 5 gün 5 gün şeklinde rapor aldım. 20 güne kadar 5 er 5 er aile hekimi verdi. 10 günde kadın dogumcumdan aldım.. Sonra korona olayı çıktı gerek kalmadı...salgının yayılacagını sağlık çalışanı akrabam demişti öyle olunca eşim ücretsize ayrılma 40 güne kadar rapor hakkını kullan dedi.. Sağlıkçı akrabam o kadar benı korkuttu ki kendi çocuklarımı bile anaokulundan aldırdı.. Iyıce yayılacak dedi anaokuluna yollama evdesin nasıl olsa dedı. Ben çocukların okuldan kaydını aldım..

Ne güzel, sen iyi kotarmışsın. Akrabalarına da helal olsun gerçekten, ne kadar düşüncelilermiş. Sevindim senin adına

Ne güzel, sen iyi kotarmışsın. Akrabalarına da helal olsun gerçekten, ne kadar düşüncelilermiş. Sevindim senin adına
Eşim dış basını çok takip eder ta ocak ayından beri diyordu salgın çok hızla tüm dünyaya yayılıyor, çocuklara dıkkat et. Çok gezıyon cok misafir geliyor dıkkat et. Bizimkiler cok cabuk hasta olurlar. Hatta bence benim büyük oğlan geçirmiş bile olabilir 4 gün düşmeyen ateş, oksürük bıze influenza denildi enfluvir kullandırıldı. Bebegımın bıle atesi 39 A cıkmıstı. Eşim ta ocaktan beri cocukları okula yollama der dururdu. Sağlıkçı akraba cok, sağolsun dediler. Eşim de ücretsiz izin alırsan salgın olsa bıle göreve başlatmayabilirler dedi. Dedıgı de dogru çıktı. Yoksa biz de direk ücretsiz alacaktık. Ama başlatmaları gerek. Istedıgın anda baslayabilme hakkı vardı. Hatta mıllet yazın baslatıp yaz maası alıp eylulde tekrar ucretsız ızın alırdı.

Kızlar bi akıl verin. Oğlum 4 ay 18 günlük oldu. Uyumuyor geceleri. En az 10 defa kalkıyoruz her gece. Sabah 4te de tam olarak uyanıyor. Gaz sıkıntısı var, bağırarak kalkıyor ve uyumuyor bir daha. Ne psikoloji kaldı bende ne de fiziksel güç. Geçiyor mu bu? Kaka düzeni çok kötü. Gece 2de ve 4de yapıyor. Mahvolduk uykusuzluktan sonradan düzene giriyor mu? Bizim gibi olan var mıydı?

Aliatirmanin etkisini ben ikinci planda görüyorum artık önceden ilk sıradaydı.biz eşimle kampa giderdim mini minnacık bebeler vardı . Öyle benim bebeğim gibi cigirtarak agladiklarini duymadım. Onlarınki öyle benimki böyle
Benim oğlumu anlattığını düşünüyorum . Ben gurupta bi çok kişiden farklı düşünüyorum bu konuda . Böyle bebekler akışa birakildiklarinda olumlu anlamda düzelme göstermiyor benim bebeğim her geçen gün daha kötü oldu ve ben sık sık bu tabiri kullanıyorum " yaşamaya gücüm kalmadı" . Hiç abartmıyorum artık ne annelik yapabiliyodum ne başka bişey. Bazen cinnetin eşiğine geliyorum ve ölmek istiyodum . Ben uyku eğitimi ile düzene soktum ve dinlenme zamanları kalınca bana kendime geldim. Önceden uyanma sesini duyunca afakanlar başardı şimdi yanına gidiyorum seviyorum neşeyle ilgileniyorum. Kesinlikle tracy hogg un yatır kaldır uyku eğitimi denemeni tavsiye ederim. Uyku eğitimi vermek çok zor ve kesinlikle ağlatma yöntemini önermiyorum. Doğru uyku eğitimi ile bebeğin iç huzuruna zarar vermeden ona uyumayı öğret. Ben bebeğimin bu kadar uyiyabilecegini uyku eğitimine başlarken bile beklemiyodum . İki saat aralıksız uyusun yeter diyodum. Allah'a şükürler olsun ki bugünleri yaşıyorum. Ayrıca bebeğinizin beslenmesine de dikkat edin doymasi çok önemli sütünüz yetmiyorsa kesinlikle destekleyici olarak mama vermelisiniz. Sizi çok iyi anlıyorum Allah kolaylık versin bebeğinizle sağlıklı huzurlu günler diliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…