2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Ek gida ile ilgili tecrubelerimi aktarayim sabah kahvaltisi yumurta sarisi bebe biskuvisi yada yulaf unlu muhallebi pekmez peynir olarak hazieliyorum ayri ayri veriyirum hepsini sadece pekmezi karistiriyirum ara ogunde meyve veriyorum onu da ya muhallebi yapip icine koyuyorum yada irmikli yapıyorum yoksa doymuyor sadece tadimlik oluyor en azından benimki icin öğlen çorba yapıyorum sebze karışımı oluyor genellikle (kabak havuc brokoli bal kabagi patates icine pirinç ya da yulaf unu ekliyorum doyurucu oluyor bazen icine tavuk suyu ve parcalari ekliyorum bazen de sadece tavuk suyu pirinç veriyirum ) öğleden sonra yine meyve veriyorum aksam bizim yedigimiz yemeklere tuz eklemiyorum onu veriyorum gece uykusuna uyumus oluyor geceleri de mama veriyorum benimki anne sütü almıyor emmeyi bıraktı

Bir de yemediği hic birseyi zorla vermeyin sonra tiskiniyor ve hic yemiyor baska zamanlarda yeniden deneyin eger çok yemesini istediğiniz bir sebze ise karışım yaparak verin ama icine az miktarda koyun sonrasında artırirsınız yemedigi zaman ya ac degildir ya da oynamak istiyordur bir anda yesin diye zorlamauin acikinca zaten yiyorlar tv karşısında kesinlikle yedirmeyin ona alisiuor ve surekli onu istiyor sofra da bebegi de bulundurmaya çalışın merak edip o da yemek istiyor yemese bile sizi izlesin eline havuc sogan verirsiniz çevremden gordugum ve uyguladigim bir kaç şey bunlar

Hazir olduklarini anliyorsun aslinda canim dene sadece elinle ver biraz yiyorsa ayri ayri verebilirsin

İlk verildiğinde sadece avokado verin diye okudum biryerde tadı biraz farklı olduğu için direk kendi tadına alışsın diye. Ben de vermek istiyorum da burası ilçe bulunmuyır pek :/

Diliyle dışarı atma dil atma refleksi olabilir mi canım bebekler memeyi dil atarak emdiği için bu refleks hemen kaybolmuyormuş. Bi araştır internetten. Dil atma refleks olabilir, bebeğinizin ek gıda istemediğini göstermez her zaman diye okumuştum

Evet biz de mama sandalyesi alamadık henüz pusetini de hiç sevmiyor yatar pozisyonda durduğu için ama yine de bizle birlikte olsun diye pusetine koyup hem kendim yiyorum hem ona yediriyorum :)

Birden okuyunca çok geldi bana da emmiyormuş meğer, emen bebekler şu an bir öğün alacak galiba

Geçmiş olsun canm çoğu anne yaşıyor bu durumu Allah esirgesin tüm yavruları bisey olmaz insallah

Normal beyaz un mu? Nasıl yaptınız, ben daha çorba olarak vermedim haşlayıp karıştırıyorum yağ fln da katmıyorum henüz katayım mı acaba
Canım ben beyaz un ile yaptım normal un çorbası tarifi ile hem biz içtik hem kızıma verdim sadece üzerine sosunu dökmedim .Tabi senin tercihin biraz neyi nasıl vereceğin benim kızım sebzeleri tek tek verdigimde hiç birini sevmedi bende tiksinmesin diye biraz daha bizim damak zevkimize göre yapıyorum artık.Zeytinyağı katmanda bir sıkıntı olacağını sanmıyorum hem sindiriminede yardımcı olur .

6 aylık oldu ama hala 2 saatte bir uyanıyor geçen gün ilk defa ağız dolusu kustu, sanırım üşüttü diye düşündük balkona hava alması için çıkartmıştk montuyla birlikte. Sonra 2 gün iyidi 2 gün sonra yine memede emerken uyudu bi anda ağzına geldi yine kustu.
Geceleri de 2 saatte bir uyanması bu sebeple mi acaba bebek reflüsü mü oldu belirtiler arasında meme reddi yazıyor öyle nir durum da yokk. Ek gıda m fazla ya da ağır geliyor anlamıyorum sadece patates havuç kabak ve irmik elma suyu aldı bu zamana kadar
Doktora da gidemiyoruz.

İlk verildiğinde sadece avokado verin diye okudum biryerde tadı biraz farklı olduğu için direk kendi tadına alışsın diye. Ben de vermek istiyorum da burası ilçe bulunmuyır pek :/
Evet öyle yapmak lazım doğrusu o.
Ek gidaya geçen anneler bebislere su da vermek gerekiyor
Valla ek gıdaya geçmeden önce başlamıştık biz çünkü hastalıklar ateş ilaçlar olunca suya başlamıştık ama ek gıdaya geçince daha az su içmeye başladı. Resmen zorla su veriyorum

Ben bir kere geceden yumuşatılmış kayısı kurusundan verdim çok az, olduğu gibi kakada çıktı kan sandım baktım turuncu turuncu kayısı, havuç da aynı oldu daha erken sanırım bu ikisi için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…