Birazda cahillikle oluyor cnm ben ilk oğlumu 19,da doğurdum arkasına 20kizim oldu çok cahil buyutmusum bunda aklım çıkıyor diyorki birşey olursa hem zor hemde aklın başında oluyor yaş 30oldu daha bilincliyimCanım çünkü bebeklerde öksürme refleksi daha tam gelişmedi. Yani biz koca ınsanların boğazına bile birşey kaçtığında öksğr öksür bir hal oluyoruz. Bebekler ve minik çocuklar napsın.. Tabiiki pütürlü gıda vercez ama onda bile yanından ayrılmayacağız. Ya da ne bileyim ben 4 yıl sonra tüp bebekle ilk anne oldum ondan pimpirikliyim... Millet verir eline birsey olmaz benimkiler de olur. Allah herkesı yavrusunu korusun içinde de benimkileri.
Canım valla öğrenemese benim 1 numara öğrenemedi herseyı çiğniyor yutuyor zaten pek yemeye düşkün bir bebek ve cocuk da olmadı hiç.... 6 yasına girdi 24 kg ama boyu uzun. Dr hep der kılosu aza üzülme boy uzaması var... Kendı kendine yıyor hiç yemek de ayırt etmez.. Ama çok asırı hareketli hatta hıperaltıf dıywcegım boyutta oldugu ıcın coxuhın poposu yer görmüyor ondan zayıf... Ben ilkınde zaten bebek de belli edıyor veremedim hep tıkanırdı. Bogurlur gıbı olurdu pütğrlü seyde... 2.ci bebek cok bogazlıydı hazırdı ama eşim verdırmedi. Sanıyelik şeyler.. Ha ama ellerine verdim kasık gıudırdım önlük kendileri dökensaca corba muhallebi püre ılerleyen zamanda muz dılımlerı makarna onları yedi ama yanlarında hep ben vardım. Şu an da bıle yemek düzwnımız herkes Bır masa da bebek de dahıl ben bebegı yedırırken onlar da yıyor... Sadece hadı 1 numara yemek aramayan cocuk hadı oğlum köftenı bıtir şeklinde... Asla TV önunde ya da cızgı fılm acarak yedırmedım. Hep mutfakta yedıler. Verın ellerine kasıgı yemeye ugrassınlar. Ama ben eline salatalık havuc koca elma dolaşa dolaşa bebek ya da ufak cocuk ben vermem verene de saygı duyarım. Kabuklu yemişler cevız fındık badem hep 3 yasına kadar ezerek verdim. Valla öğreniyorlar en sevsıklerı şey fındık fıstık yemek film zlerken.. Patlamış mısırı kreste anne boz mısır yedık dedı hemen okulu aradım 3 yaşa nasıl patlamış mısır verırsınız dedim. Benim çocuguma vermeyin zaten müdür öğretmene kızmıs. 3 yaşa verılmez. Mısır patlagı en tehlıkelı yapışıyor bogaza... Valla şimdi biri 6 biri 4 yaş 9 aylık ıkısı de patlama mısır da yıyor eline salatalık havuv ver herseyı yıyorlar. Her oğleden sonra havucu soyup ellerine verırım. Kasetlere fındık cevız badem koyarım ara ögun verırım. Yıyorlar ama herseyı zamanı Var.En korktugum sey.Hep diyodum vericem onune yesinler diye ama yapamiyorum.Onunde sonunda ogreniyorlar degil mi? Varsin elleriyle hemen yemesinler napayim diyorum.Olay cok uzucu .Allah kimsenin basina vermesin ama deneyimli bir anne olarak ogreniyorlar bir sekilde demen icimi rahatlatti.Biri puturlu seyleri cigniyor kasikla verdigimde cok net farkediyorum.Bugun havuc,patates denetmeye niyetlenmistim ama vazgectim.
O kadar haklısın ki. Büyük oğlum da 2.5 yaşındayken badem ciğerine kaçtı operasyon oldu. Farketmesek Allah korusun düşünmek dahi istemiyorum. Akciğerden çıkaran doktor Allah korumuş dedi. 5 yaşına kadar tüm vermeyin ezerek verin, o kadar çok çocuğun başına geliyormuş ki.... Bende eline verip yedirmiyorum. Zaten blw nin en büyük riski aspirasyon.Canım valla öğrenemese benim 1 numara öğrenemedi herseyı çiğniyor yutuyor zaten pek yemeye düşkün bir bebek ve cocuk da olmadı hiç.... 6 yasına girdi 24 kg ama boyu uzun. Dr hep der kılosu aza üzülme boy uzaması var... Kendı kendine yıyor hiç yemek de ayırt etmez.. Ama çok asırı hareketli hatta hıperaltıf dıywcegım boyutta oldugu ıcın coxuhın poposu yer görmüyor ondan zayıf... Ben ilkınde zaten bebek de belli edıyor veremedim hep tıkanırdı. Bogurlur gıbı olurdu pütğrlü seyde... 2.ci bebek cok bogazlıydı hazırdı ama eşim verdırmedi. Sanıyelik şeyler.. Ha ama ellerine verdim kasık gıudırdım önlük kendileri dökensaca corba muhallebi püre ılerleyen zamanda muz dılımlerı makarna onları yedi ama yanlarında hep ben vardım. Şu an da bıle yemek düzwnımız herkes Bır masa da bebek de dahıl ben bebegı yedırırken onlar da yıyor... Sadece hadı 1 numara yemek aramayan cocuk hadı oğlum köftenı bıtir şeklinde... Asla TV önunde ya da cızgı fılm acarak yedırmedım. Hep mutfakta yedıler. Verın ellerine kasıgı yemeye ugrassınlar. Ama ben eline salatalık havuc koca elma dolaşa dolaşa bebek ya da ufak cocuk ben vermem verene de saygı duyarım. Kabuklu yemişler cevız fındık badem hep 3 yasına kadar ezerek verdim. Valla öğreniyorlar en sevsıklerı şey fındık fıstık yemek film zlerken.. Patlamış mısırı kreste anne boz mısır yedık dedı hemen okulu aradım 3 yaşa nasıl patlamış mısır verırsınız dedim. Benim çocuguma vermeyin zaten müdür öğretmene kızmıs. 3 yaşa verılmez. Mısır patlagı en tehlıkelı yapışıyor bogaza... Valla şimdi biri 6 biri 4 yaş 9 aylık ıkısı de patlama mısır da yıyor eline salatalık havuv ver herseyı yıyorlar. Her oğleden sonra havucu soyup ellerine verırım. Kasetlere fındık cevız badem koyarım ara ögun verırım. Yıyorlar ama herseyı zamanı Var.
Çok sert verme eline bir anlık Allah korusun zamanı gelince zaten yiyecekler boğazına birşey kaçınca panikden ilk yardım yapamiyisunFacebookta bir cok blw grubuna uyeyim.Hadi yapamiyorsam da birseyler kapayim ogreneyim diye.Benim gibi korkanlar yazmislar hep.Bogulursa bogazina bir sey kacarsa korkuyorum diye.Cevap hep kontrolunde yediriceksin,sogukkanli olucaksin.ilkyardim videolari varmis.Onlari uygularsin diyolar.Ya bu is biraz da rahat olmakla alakali sanirim.Keske olabilseydim ama ben asiri pimpirik biriyim.Simdi bile puturler ara sira oksurtuyor,aklim cikiyor.Kendimi astim diyorum baya puturlu vererek.
Merak etme elbette öğrenecekler. Bak her bebek farklı bunu en iyi sen görüyorsun şu anEn korktugum sey.Hep diyodum vericem onune yesinler diye ama yapamiyorum.Onunde sonunda ogreniyorlar degil mi? Varsin elleriyle hemen yemesinler napayim diyorum.Olay cok uzucu .Allah kimsenin basina vermesin ama deneyimli bir anne olarak ogreniyorlar bir sekilde demen icimi rahatlatti.Biri puturlu seyleri cigniyor kasikla verdigimde cok net farkediyorum.Bugun havuc,patates denetmeye niyetlenmistim ama vazgectim.
Zaten aşama aşama geçilecek parçalıya. Pütürlüden daha pütürlü ye derken zamanla öğrenecekler.Facebookta bir cok blw grubuna uyeyim.Hadi yapamiyorsam da birseyler kapayim ogreneyim diye.Benim gibi korkanlar yazmislar hep.Bogulursa bogazina bir sey kacarsa korkuyorum diye.Cevap hep kontrolunde yediriceksin,sogukkanli olucaksin.ilkyardim videolari varmis.Onlari uygularsin diyolar.Ya bu is biraz da rahat olmakla alakali sanirim.Keske olabilseydim ama ben asiri pimpirik biriyim.Simdi bile puturler ara sira oksurtuyor,aklim cikiyor.Kendimi astim diyorum baya puturlu vererek.
Allah başa getirmesin onu da yapiyosun da. Valla soluk borusuna kaçtı mı parmak da atsan geçmiş ola. Zaten cocuk belli eıdyor nefes alamıyor bulur gıbı oluyor. Benim büyük oğlan bir baktık arabanın bir tekeri yok 1 yasında... Annem nerede yuttum demez mi. Biz hastaneye fakukteye nasıl gottık... Eşim aşırı panık fakültede dr tutsa takılır nefes alamaz morarır anında. Yok bız ıkna olmuyor cocuk yuttu bıznıstwdık doye rontgen cekoldı. Allahtan cıkmadı... Bir de zeytıni cekırdeklı 10 aylık bebege vereni görünce çıldırıyorum birsey de denmiyor. Onlara göre biz karı koca çok gereksiz pimpirikliymişiz. Bir de benim eşim hep der senden yemek aş temızlık beklemiyorum çocuklara gözun gıbı bak valla ben peynır ekmek kahvaltı yaparım hergun. Çocuklar onun kırmızı cızgısı. Verme dıyo yemesın ılerıde yemeyen cocuk mu var. Bak yemedı mı al işte buyuk oğlan... Ben hep kızardım bak sen verdormıyorsun. Kaç arkadasınız cocugu patlamış mısır fındık zeytın tuzunden hastanelik oldu.. Bak gördun mü dıyor... Allaha emanet hepsıÇok sert verme eline bir anlık Allah korusun zamanı gelince zaten yiyecekler boğazına birşey kaçınca panikden ilk yardım yapamiyisun
Merak etme elbette öğrenecekler. Bak her bebek farklı bunu en iyi sen görüyorsun şu an
Aynen canim cok haklisinSabah sabah boğazım düğümlendi. Oğlanlar uyanmadan haberlere bakayım dedim. 8 aylık erkek bebegın boğazına salatalık kaçmış nefes borusuna gitmiş yavrum rahmetli olmuş. Annesine sabır diliyorum. Deneyimli bir anne olarak hep şunu gözlemledim bende yemeyen mıy mıy 1 numara da var, çok iyi kaşık tutan çiğneyen 2 numarada ama şu gerçek çocuk 1 yaşına gelmeden eline sert şey vermedim ayrıca babası da verdırmedi o da ayrı, herkes kızdı ver salatalıgı ver havucu kemirsin. Ne oldu öğrenmediler mi şimdi herseyı yıyorlar.. Sadece giydirdım onlüklerı verdım eline kasıkları döke saça yogurt yedıler corba ıctıler, elleriyle minik makarna yediler yanlarında hep ben vardım... Hatta 3 numarada dişi kaşınıyor diye havuc verdım 2 minnak dişiyle küçücük havuc kopardı ben görmesem boğazına takılırdı..... Versek bile yanından ayrılmayalım ama nefes borusuna kaçınca Allah korusun. Bir arkadaşım çok rahattı eline verirdi yeşil soğanı 9 aylıktı, bebegı yalnız bırakırdı. boğazından hep tıftımiş yeşil soganın beyazını cıkarırdı. Ekmektwn birşey olmaz sanırdım kıza vermiş ekmegı ıcını bu da tam yutmadan bogazda bırıkmıs sıkısmıs ekmek parçaları..Daha 1.5 yasındaki çocuga verırlsrdı tam fındık kaç kere uyardım. Sonra noldu benı aglayarak aradı biz hastanedeyiz soluk borusuna fındık parçası kaçtı... Dr nasıl kızmıs.. Yazık 2 gün hastanede kaldılar. Valla deneyim şu, eline versen de vermesen de çocuga sadece catal kaşık kullanmayı öğret birsekılde yıyor ha ya as yer ha hızlı bu da tamamen yaradılış.. 1 numara zaten ememeyen bebekti yemesı de mıy mıydı.. Bebek belli edıyor kendı o.. Şu kendı kendıne yeme yontemini bıle şu an kendı bebegım yapmam bazı gıdaları yutamıyor ... Boğazına takılıyor. 10 aydan önceden baslamam. Biraz diş çogalsın... Valla birsekılde öğreniyorlar kendılerı yıyor Allah korusun yeri gelsin aç kalsın ama nefes alsın,canı sağolsun bana can olsun
Evet öyleymiş. Ben genzine süt kaçırınca sırtına vuruyordum. Doktor sırtına vurman daha hızlı nefes almasını sağlar, iyice boğazına kaçar dedi. İlk önce gözlemleyip tıkanıyor sa ilk yardım manevralarını uygulamak gerekliymiş.Mesela boğazda bir şey kalınca sırtına vururuz ya bu çok yanlış. Boğazdaki yabancı maddenin daha aşağılara kaymasına sebep oluyormuş. Onu çıkarmak için manevralar var.
Bizi bilgilendirdigin iyi oldu ilk cocukta nasil yapacagini bilemiyorsun cok tesekur ederim bilgilerin soylediklerin icinAllah başa getirmesin onu da yapiyosun da. Valla soluk borusuna kaçtı mı parmak da atsan geçmiş ola. Zaten cocuk belli eıdyor nefes alamıyor bulur gıbı oluyor. Benim büyük oğlan bir baktık arabanın bir tekeri yok 1 yasında... Annem nerede yuttum demez mi. Biz hastaneye fakukteye nasıl gottık... Eşim aşırı panık fakültede dr tutsa takılır nefes alamaz morarır anında. Yok bız ıkna olmuyor cocuk yuttu bıznıstwdık doye rontgen cekoldı. Allahtan cıkmadı... Bir de zeytıni cekırdeklı 10 aylık bebege vereni görünce çıldırıyorum birsey de denmiyor. Onlara göre biz karı koca çok gereksiz pimpirikliymişiz. Bir de benim eşim hep der senden yemek aş temızlık beklemiyorum çocuklara gözun gıbı bak valla ben peynır ekmek kahvaltı yaparım hergun. Çocuklar onun kırmızı cızgısı. Verme dıyo yemesın ılerıde yemeyen cocuk mu var. Bak yemedı mı al işte buyuk oğlan... Ben hep kızardım bak sen verdormıyorsun. Kaç arkadasınız cocugu patlamış mısır fındık zeytın tuzunden hastanelik oldu.. Bak gördun mü dıyor... Allaha emanet hepsı
Hemşire olduğun için sana bir sorum olacak dün 6aylik asi vardı hemşire çocuk felci aşısını ağzından vermedi sanırım çünkü ben cizgideydim kendi aldı bebeği kucağına vermediğine eminim bacağından iğne yaptı iki bacak e nabizdan yapildi yazıyor iki çeşit asi varmış sanırım neden ağzından yapmadikiKızlar blw yapmasanız bile ilkyardım videolarını izleyin, bebeğinizle solunum yolu açma pozisyonlarını kabaca deneyin. Kimyasal madde içme vs durumlarda neler yapılır basamakları öğrenin. Hatta evde yangın çıksa ne yaparım nasıl yaparım diye eylem planları düşünün. Ben hemşireyim o yüzden öyle bir durumda paniklemiyorum ama insanın bebeğinin başına gelmesi bambaşka bir şey. İnşallah kimsenin başına gelmez ama gelirse de bilmek paniği önler. Eşimin iş yeri ilkyardım kursu veriyordu, bebek olunca eşim de katılıp sertifika aldı. Evde birbirimizi teste tuttuk.
Bacakta toplam üç iğne izi mi var iki r iğne izi mi?Hemşire olduğun için sana bir sorum olacak dün 6aylik asi vardı hemşire çocuk felci aşısını ağzından vermedi sanırım çünkü ben cizgideydim kendi aldı bebeği kucağına vermediğine eminim bacağından iğne yaptı iki bacak e nabizdan yapildi yazıyor iki çeşit asi varmış sanırım neden ağzından yapmadiki
Hiç mi almıyorlar bebeğin yanına sizi yoksa pandemi nedeni ile mi böyle. Bizim bura da bebeği biz tutmasına yardım ediyoruz.Hemşire olduğun için sana bir sorum olacak dün 6aylik asi vardı hemşire çocuk felci aşısını ağzından vermedi sanırım çünkü ben cizgideydim kendi aldı bebeği kucağına vermediğine eminim bacağından iğne yaptı iki bacak e nabizdan yapildi yazıyor iki çeşit asi varmış sanırım neden ağzından yapmadiki
Hatta benimkine arabada yaptı. Arabada yapınca tutmadım. Ama bana bir tane boş içi pembe olan ılac şişesi ufak verdi tutmam için. İğneleri de yaptıktan sonra bana verdi. Tam 2 bacak iğnesi bir tane de pembe sıvı olan agızdan verdıgı ılac. Toplam 3Hiç mi almıyorlar bebeğin yanına sizi yoksa pandemi nedeni ile mi böyle. Bizim bura da bebeği biz tutmasına yardım ediyoruz.
Bizim araba da tutmak zor olur yanlış bir yerine vurabilirim dedi. İçeride penceresi açık bir oda da yaptı. Bacaklarını eşim tuttu. Kendi iğneyi yaptı. Ağzına damlayı da elini dezenfekte edip bekleyen hemşire sıktı. Çok korkarak gitmiştim bende kararsız kalıp. Diğer aşı geldi nerdeyse haziran da olacak o daHatta benimkine arabada yaptı. Arabada yapınca tutmadım. Ama bana bir tane boş içi pembe olan ılac şişesi ufak verdi tutmam için. İğneleri de yaptıktan sonra bana verdi. Tam 2 bacak iğnesi bir tane de pembe sıvı olan agızdan verdıgı ılac. Toplam 3
Allah'ım tüm yavruları korusun içindede bizim cocuklarimizi.Mesela boğazda bir şey kalınca sırtına vururuz ya bu çok yanlış. Boğazdaki yabancı maddenin daha aşağılara kaymasına sebep oluyormuş. Onu çıkarmak için manevralar var.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?