2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Evdeki gerçek deliyi göndererek koruyabilirsin

Ahhh en iyi baba annenin kurallarına saygı duyan babadır :)
Çok şükür bu dayanikliymis. Geçen gün 3 buçuk yaşındaki oğluma bir yeşil mercimek kadar frambuaz reçeli denedik, sadece frambuaz ve şeker. Reçel olmasının sebebi de çok pişmiş olması. Yanağında egzama oldu hemen ve 3haftadir geçmedi. Oysa egzama tam olmazdı oğlumda. 3 4 günde geçerdi. Bu kez çok üzüldük.
Evet yarim tatlı kaşığı kadar yedirdim. Fark edince hemen ağzını sildim ama tutmuştu geri alamadım.

Agiz cevresi ve cenede nokta nokta kirmiziliklar gecmiyor Ugurun.Daha once yoktu.Su 3 hadtadir olustu ve artti.Nedendir ki?Diş mi yoksa alerji mi? Vucudunda hic bir kizariklik vs yok.Ne yapmam lazim?Ne sureyim?Ne iyi gelir ?

Benim oğlum da ben tatlı yerken egzema olmuştu hemen kestim. Toparladı

Selam kızlar nasılsınız bir süredir siteye giremiyorum hem iş hem ev hem de siteye her girişimde atiyordu beni forumdan bugün tekrar deneyeyim dedim düzelmiş
Benim kız kilo almıyor neden acaba ya iştahı da iyi aslında 7800 olmuş sadece pandemi öncesi 7200 du çok hareketli 2 dk yerinde durmuyor emekliyor koltuktan tutup sıralamaya da başladı ve bu çok hoşuna gidiyor tüm gün bu şekilde evin içinde donuyor yediğini yakıyor anında

Tabi canım o hateketlenmenin çok büyük etkisi var. Benim oğlum hiç bişey yapmiyo kucakta fazla alıştığı için bi atraksiyona girmiyo o yüzden her bebeğin zayıfladığı dönem oğlum biraz toparlandı . Zaten normalde biraz düşük kiloluydu

Ahh umarım canım bugünlerin tadını çıkart bi başladı mı hepsini peşpeşe yapıyorlar inan öncesinde daha az yoruluyorum diyorum şuan

En tehlikeli insan cidden cahil oldugunun farkinda olmayip kendini bilge sanan insan... renkleri ve dili hipnotize eden o kucucuk sunger beyinleri bos ve gereksiz bir suru seyle dolduran cizgi filmden mi ogrenecekmis? Vah vah... cevabini veremedin mi canim ya asil televizyon bagimlisi oldugunda bir cocuk konusmasi geriliyor ve hatta otizme kadar variyor diye. Renkleri oyuncaklarina kitaplarina esyalarina dokunarak kesfederek en guzel sekliyle ogrenir. Dil gelisimini de annesi surekli konusarak kitaplar okuyarak destekler. Cahil insanla ugrasmak cok zor.

Son düzenleme:
Pardon da Aşkı Memnu ya da Müge Anlı izlerken mi çocuk öğrenecek rengi, sayıyı. Bebek kanallarını bir izleyim ne varmış dedim. Hep salak salak çizgifilmler... Ben de açmıyorum tv.
Öğrensin diye kitap okuyorum, oyuncaklarını sayıyorum, renklerine göre ayırıyorum vs.

Bu gibi yorum yapan kişilere de doktorumuz öyle önerdi diyorum. Zıtlaşmaya girersek herkes biz de çocuk büyüttüğe getiriyor konuyu, o noktaya varmamaya çalışıyorum. Ben şimdi elimden geleni yapayım da zamanla nasıl olsa tv izleyecek en azından şimdi kendi elimle izletmeyim gibi yorumlarla geçiştiriyorum.

Ahh umarım canım bugünlerin tadını çıkart bi başladı mı hepsini peşpeşe yapıyorlar inan öncesinde daha az yoruluyorum diyorum şuan
Biraz daha otursun totosunun üzerine günlerim yeterince zor
Canim senin kayinvaliden basindan beri seninle mi kaliyor evde ikiniz misiniz tek?
Yok canım ama ilk torun olduğu için aşırı düşkün. Annem korona başlamadan önce gelmişti sonra seyehat yasağı falan yasak kalkınca annem gitti 3 buçuk ay sonra . Annem gidince zaten yasağın kalktığı ilk gün kv geldi . Yaşadıklarım ilk günden beri sürekli onlarla mücadele içindeyim annem de aynı. Çocuğum doğdu sütün yetmiyo ile bi başladı çocuk idarar yolları enfeksiyonu geciriyo , kum döküyo, bi yeri çıktı vs vs teorileri hiç bitmedi çocuğumun kolik olduğunu onlara kolik geçince ancak kanitlayabildim . Sürekli ara ara geldikleri için biri ile mucadelem biriyo tam bitti derken diğeri ile aynı konuda tekrar başlıyor.
Ben bile yaşadıklarına onların kurdukları cümlelere inanamıyorum. Annem de kv de çok bilgili mantıklı insanlardır . Onlarla bu tip bi mücadele içinde olduğuma hayret ediyorum. Beni anlamamak için üstün çaba sarf ediyorlar. Hiç bir şey bilmeyen cahiller bile o cümleleri kurmaz o kadar. Mesela çocuk yata yata mal olmuş öyle diyodu ama aslında çocuğum onu yabanciladi onunla oynamadı gülmedi falan. İki gün sonra anladı sürekli böyle oluyo anliyolar hak da veriyolar. Benden de giden gitmiş oluyo. Dün sinirimden uyuyamadım en son gece yarısı hiç birşeyi umursamama kararı aldım ama uyandım beceremiyorum.

Bence bir sure yalniz kalmalisin. 15 20 gun kimseyi kabul etme tek basina da yapabilirsin. Benim de bazen esimin isi geregi tek basina kaldigim zamanlar oluyor ve gayet de yapabiliyorum. Evi cok dusunme. Onceligin cocugun ve kendin olsun. Bir de laf anlatmayi birak. Zerre umursama ne dusunduklerini. Sen dogruyu yaptigindan gercekten eminsen kulaklarini tika ve bildigini yap onlari ikna etmeye calisma boyle bir zorunlulugun yok. Bazen he deyip gecmek lazim.

Canım ben zaten tek yaparım o konuda sıkıntı yok.
Her şey bi kenara sadece anlayış istiyorum başka bişey istemiyorum. Bi patlama anında onu söyledim yine bana akıl veriyodular yeter artık benim akıla fikire ihtiyacım yok anlayışa ihtiyacım var varsa verin yoksa da susun artık ama hiç kar etmedi. Ben sizi ikna etmek zorunda mıyım da dedim yok o da kar etmedi. Benim onlara söylediğim hiç bir şey kar etmiyo . Hayat bakalım daha neler gorucem. Zaten kv gittikten sonra muhtemelen anneme sen gel istersen falan dicek o zaman gelme dicem anneme ben biraz yalnız kalmak istiyorum dicem.

Kesinlikle yalniz kal koca kadinsin bebegin de 8 aylik olmustur artik. Kimseye ihtiyacin yok basinda nobet mi tutuyorlar sanki canim sen istersen ihtiyac duyarsan cagirirsin bundan sonra.

Benimki de almıyor 15 gün önce 7100 idi, ek gıda meme mama hep devam almıyor çocuk valla saldım sıfır beden olacak çocuk napiyim diyorum. Hareket bizde de bin beşyüz ya gözünü açtığı an tırmanışa geçiyo gece uyku arasında bile

Kızlar 8. Aydan merhaba.
Sütüm bu aya girmem ile azaldı aynı sorunu yaşayıp çözüm bulanlar lütfen yardım ek gıda itekleyerek yediriyorum ancak bana süt lazım
Sut azalması sorunu bende yaşıyorum çözüm olarak hiç bişey yapmıyorum normal diye düşünüyorum herkesin azalmiyormu hatta eşimde dedi bende herkesin azalır dedim üstelemediüstelemedi

Canım her lafı soyleyincede söylenilenleri kayıt edip kendi söylediklerini unutuyor insanlar gene suçlu kaliyosum karşındaki anlayissizsa sucu kendinde arama bide yorulma laf anlatmak için bende karakter olarak her lafa karşılık verdiğim için şu an pişmanım ve yorgunum

O maşallah canım güzel almış ek gıda da iyimisiniz yiyebiliyormu

1 haftadir üstüne düştüm ek gidanin. Sabah ogle aksam yediriyorum. Yiyor da sıkıntı cikarmiyor genel olarak

Hep kiloluydu aslinda. Gece cok sık kalkip emiyor sanirim o yüzden bilmiyorum. Ek gıdadan degil yani kilo artışı. Yaratılışı böyle galiba. Ben de babasi da bebekken cok kiloluymusuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…