2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Karıştırıp vermeyi doktorum hiç önermedi. Kızıma karıştırıp verirdim şimdi çok seçici. Hiç bir şey yemiyor. Bebeklikten sebzeleri, tahılları, peyniri, yumurtayı tad olarak bilmesi ve sevmesi, alışması için ayrı ayrı vermek gerekirmiş. Aksi halde byüdüğünde de sevmezmiş. Ben kahvaltıda peynir yumurta satıs ve pekmezi karıştırıp verirdim, şimdi kızım hiç yumurta ve peynir sevmez. Sadece bal yer.

Kahvaltida sorun yok salatalik peynir zeytin tek tek yiyor. Meyveleri yiyor. Ama havuc kabak patates yemiyordu diye zorlamadim

Yesil kabagi haslayip bugun yogurtla karistirdim dün aksam muzla karistirdim. Tek basna yese bir seyle karistirmazdim ama yemiyor iste 6. ayinda denettirdigimde hic yemedi bu hali iyi bile.

.

Bizim altları sıkıntıdan 2 hafta sonra patladı rahatladı sonra üst iki ön duruyor yanlar kabarik ama 2 ay oldu gelen giden yok huzursuzluk tavan.
Valla ben kızarıklık kabartiyi görünce heycan yaptım ve açıkçası bir hafta falan diye düşünüyodum iki ay şuan psikolojime çok ağır geldi

Yaaa atoderm hafif yakar böyle egzama isilik çatlak vs olunca. Eğer isilik çok kızarır biraz ilerlerse atoderm kullanmamani tavsiye ederim. Hani elimiz çaylar ya da cilt tahriş olur kızarır falan ya işte o zamaarda maalesef sızlatıyor atoderm.

Ben her şeyi tek tek verdim hiç bulamaç yapmadım. Yerse yer yemezse yemez dedim. Hala baklagil yemiyor. Kuru fasilye yerdi sadece artık onu da yemiyor. Eskiden çok severek yerdi hatta aaa brokoli enginar kereviz yiyen çocuk diye hayretle izlerdi insanlar. Şu an Domates ve patates dışında yemiyor. İki numara başta güzel yumurta yiyordu. Şu an kesinlikle yemiyor. İçine bir iki damla pekmez damlatiyorum. O zaman yiyor. Bu sipa da hiç sebze yemiyor.

Valla ben kızarıklık kabartiyi görünce heycan yaptım ve açıkçası bir hafta falan diye düşünüyodum iki ay şuan psikolojime çok ağır geldi
Sürecin tamamı sancılı geçmez merak etme. Bir de ilk dış zorlar ama sonrası daha kolay olur. Emen bebek gerçekten daha kolay çıkarıyor. Şu an yine zor bir süreçten geçiyor bebekler. Ama geçecek. İnan bana hepsi geçecek.

Hangi markaları yaptırdınız ve kaç doz vurdurdunuz acaba? Oğlum 7,5 aylık. Biz yeni başlayacağız.
Büyük oğlum 3bucuk yaşında. Nimenrix 15. ayda tek doz vuruldu.
Bexsero ise yeni cıktı, oğlumun zamanında yoktu. Onu da 3 yaş 2 aylıkken ilk dozu 3 yaş 6 aylıkken ikinci dozu yaptirdik.
Küçük oğluma Bexsero 3 aylık ve 7 aylıkken yaptırdık. Bir yaştan sonra bir doz daha var. Belli bir yaştan sonra onda da doz sayısı azalıyor. Biz buyuksehirdeyiz ve evde abisi olduğu için doktorumuz bekletmedi. Kreşe başlarsa büyük taşıma ihtimali olur, yaptırın bir an önce tamamlansin, demişti. Küçük oğluma da nimenrix'i 1 yaşından sonra yaptırırım

Anladım. Bizimkisi şimdi 7 aylık. Başlayacağız. Kızıma yaptırmamıştım. Yan etkileri oldu mu acaba?

İnşallah geçici bir durumdur. Mesela ben bir dönem yumurtadan tiksinmiştim. Şimdi severek yiyorum çok şükür. Küçükken de bamya ve kerevizden nefret ederdim, şimdi ikisinde de rahatım. Damak tadları zamanla düzelir inşallah.

Benim doktorda yemediğinde çok zorlama diğer ay bir daha dene dedi. Herhalde büyüdükçe tad alma ve damak zevkleri değişiyor. Tabi yesinler gıdasını alsınlar da sıkıntı büyüdüklerinde ıyy ben bunu yemem demesinler. Bir videoda bebeğin biri brokoliye atlıyor çikolatayı reddediyordu. Sanırım bebeklikten gelen alışkanlık. Biz azar azar verip sevdirelim. Ama kabağı muzla karıştırınca gıdasını alsa da kabağı hiç tanımadan büyürse büyüdüğünde yemez. Şu an benim kız nefret ediyor kabak ve patlıcandan mesela. Küçükken hiç tattırmadım. Ama patatesi de çok yedirdim. Onunda yemeğini sevmiyor. Sanırım bıkmış. Dengelemek lazım.

Bugün önce kan aldirdik sonra saglik ocagina gittik. Demiri düşük çıktı. Nomalmis bebeklerde. Boyuna kilosuna bakti. Dozunu artirdi damlanın. 9 damlaya cikardi.

Boyu 71 kilosu 9.950

Tam dokuz aylik olunca kizamik aşısı varmış

Maşallah cnn kaç aylık oldu bide ek 1 ay da kaç gr almis ek gıda sürecinde ve kac cm uzamis merak ediyorum doktor yorumu

Kızlar ben hiç tv izletmiyorum bebeğime, çizgi film vs açmıyorum. Bazen biz izlerken ani bir ses duyarsa dönüp bakıyor sonra oyuncağıyla oynamaya devam ediyor. Şu an ilgisini çekmiyor. oyuncakları ve kumanda kemirmek daha ilginç geliyor. Bugün kızıma yemek yedirirken görümcem ve kayınvalidem neden izletmediğimi sorguladılar. Şaşırdım. izletmek mi gerekir ne kadar geç olursa o kadar iyi dedim. Zaten çok engel olamayacağımın farkındayım. Kabul ediyorum da tabletin telefonun içine doğuyor çocuklar ama şu an ben oyunla şarkı söyleyerek vs.çocugumu oyalayabiliyorum. Olmazmış böyle. dil gelişimi renkleri tanıması sayıları bilmesi için gerekirmiş. ben o kadar öğretemezmişim. Geri kalırmış
Öyle bir acıyarak baktılar ki çocuğa. Çocuk konusunda büyük konuşmak istemem dikkat ederim asla yapmam demem ama bu konuda öyle sinir ettiler ki 2 yaşına kadar izletmiyicem işte siz ne derseniz diyin diye çıktı ağzımdan. Görücez biz senin bu çok bilmiş hallerini ilerde diyo kayınvalidem. Durduk yere bana inat ettirip canımı sıktılar ya. Sakınılan göze çöp batar, aman bi tek sizin çocugunuz mu var vs.gibi laflar ettiler. Çok şaşkınım ya

Ya insanlar dengesini neden bilmez hiç anlamiyorum

Sanki biz renkleri sayıları konuşmasını televizyondan öğrendik gereksiz muhabbet

Bi kere tam tersi tv yüzünden dil gelişimleri eksik kalıyor asıl. Gayet de öğretebiliriz biz tvden daha güzel ben de hiç izletmedim, annemlerr gittiğimde de kapattırıyorum hatta. Bri arkadaşımın yeğenine sürekli yemek yerken izlettiler, çocuk adını söyleyememeye tepki vermemeye başlamış. Doktor dedi böyle devam ederse otizmi tetikleyeceksiniz, ağlata zırlata bıraktırdılar... cahile laf anlatmak çok zor maalesef, siz bildiğiniz yoldan şaşmayın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…