Diş ya da hastalık döneminde iştahtan kesilmesi normal değil mi zaten..umarım hem emme hem ek gıdaya çok güzel devam ederHiç yemiyor değil. Ama hastalık yada diş sıkıntısı olunca yemek istemiyor. Ben hic anne sütü almadan büyüdüm. Ne biliyim bünyem zayıf. Alerji yönünden olsun. Her anlamda. Ağır iş hiç bı bı zaman yapamam falan. O yzuden anne sütünü çok önemsiyorum.
Bizim de 6.ayda kontrol etmedi hemşire vakalar yoğundu o dönem. 9.ay aşısında burası çok sakindi vaka yönünden. Sağlık ocağında iki Dr var sadece. Gittiğimde hasta bile olmuyor. O zaman boy kilo ölçtü. Diğeri eylülde, umarım o zamana hiç kalmaz.Ben korona sebebiyle hiç yeltenmedim. Aşılarda da yaptırıp dakikasında çıkardım. Fiziksel gelişimi de fena gitmiyor, dert etmiyorum.
İnşallah cnm birde kan testi mutlaka yaptırın derimBizim de 6.ayda kontrol etmedi hemşire vakalar yoğundu o dönem. 9.ay aşısında burası çok sakindi vaka yönünden. Sağlık ocağında iki Dr var sadece. Gittiğimde hasta bile olmuyor. O zaman boy kilo ölçtü. Diğeri eylülde, umarım o zamana hiç kalmaz.
Kan testi 6.ayda oldu. Domuz gribi için yapmışlardı, ama diğer değerlere de bakıldı. O zaman eksiklik yoktu.İnşallah cnm birde kan testi mutlaka yaptırın derim
Ben 6aylikken yaptırdım kanı bozuldu çıkmadı 8aylikken götürdüm tekaradan demiri düşük çıktı ocelan kullanıyordum ferrum verdi bu ayda yapıldı dahada düşmüş surupa gecdik ben kullandığım halde demir düşük üstelik hergun de et veriyorumKan testi 6.ayda oldu. Domuz gribi için yapmışlardı, ama diğer değerlere de bakıldı. O zaman eksiklik yoktu.
Demir İlacını içiremiyorum, kusuyor. Demir eksikliği olursa diye endişeliyim de aslında
Demir düşüklüğü malesef çok görülüyor. Bende hergün et veriyorum ama yeterli olmuyor büyük oğlumdan biliyorum. Bestiron kullanıyordum içmeyince sağlık ocağınkine geçtim. Nispeten daha az çıkarıyor gibi ama faydası oluyor mu bilmem.Ben 6aylikken yaptırdım kanı bozuldu çıkmadı 8aylikken götürdüm tekaradan demiri düşük çıktı ocelan kullanıyordum ferrum verdi bu ayda yapıldı dahada düşmüş surupa gecdik ben kullandığım halde demir düşük üstelik hergun de et veriyorum
2aydir uğraşıyorum yemesi çok güzel ama düşüyor en son doktor senin sütünde yapabilir dedi sürüp verdi bakalım onumuzdeki ay nasıl olacak ilacı veriyorum 2saat emziriyorum ne kadar iyi bakarsam okadar çöp batiyorDemir düşüklüğü malesef çok görülüyor. Bende hergün et veriyorum ama yeterli olmuyor büyük oğlumdan biliyorum. Bestiron kullanıyordum içmeyince sağlık ocağınkine geçtim. Nispeten daha az çıkarıyor gibi ama faydası oluyor mu bilmem.
Demir eksikliği var mı bilmiyorum ben canım. Sağol önerilerin için. Akşam yemeğinin yanında yoğurt yiyor mutlaka. Sabah peynir vermiyorum, pekmezi de tahin pekmez olarak yediriyorum.P PlatinusIncredible incredible kızlar yemeklerinin yanındaki içeceklere vs dikkat ediyo musunuz demir emilimi için. Mesela ben kahvaltıda pekmez ceviz yumurta vs verirken azıcık limon damlatiyorum ve kahvaltıda demir içeren bişey varken peynir vermiyorum. Yemeklerin yanlarından özelikle demir içeren yiyecekler varsa ayran yoğurt kefir vermiyorum. Bazı yemeklerine de azıcık limon sıkıyorum . Gerçi sıkmak denmez damlatiyorum ama ise yarıyo ki demir sorunumuz yok. Bir de nerde dinlemiştim okumuştum hatırlamıyorum ama eğer vücutta probiyotikler yeterli değilse de demir eksikliği oluyo . Aklınızda bulunsun.
Vallah cnm zaten süt ve süt ürünlerini biliyorum ilk aylar çok kullandım periyodik bıraktım şimdide ilacı meyve ile veriyorum emilimi rahat olsun diye 2saat sonra emziriyorum okadar dikkat ediyorum ki bazen diyorum bu kadar dikkat etmeden yemesine içmesine bir sıkıntı olmaz diyorum ama yapamıyorum yumurtası bile köyden alıyorum yoğurt ben yapıyorum peynirini varana kadar hic paketli ürün bile vermedimP PlatinusIncredible incredible kızlar yemeklerinin yanındaki içeceklere vs dikkat ediyo musunuz demir emilimi için. Mesela ben kahvaltıda pekmez ceviz yumurta vs verirken azıcık limon damlatiyorum ve kahvaltıda demir içeren bişey varken peynir vermiyorum. Yemeklerin yanlarından özelikle demir içeren yiyecekler varsa ayran yoğurt kefir vermiyorum. Bazı yemeklerine de azıcık limon sıkıyorum . Gerçi sıkmak denmez damlatiyorum ama ise yarıyo ki demir sorunumuz yok. Bir de nerde dinlemiştim okumuştum hatırlamıyorum ama eğer vücutta probiyotikler yeterli değilse de demir eksikliği oluyo . Aklınızda bulunsun.
Bizde 9 ay 23 gün canm.Vallah cnm bizimde kilonuz 9.440boyuda 75banada az gelmisdi ben yazcaktim sen yazdın bu arada 9ay 15gunluguz siz
Bizimde bacaktan yaptıEvet 1 tane koldan oldu
Gecen ay yaptik bizde. Cok keyifliydi. Basta etrafi izledi, pencereden bakti sonra kalkarken emzirdim uyudu. İnerkende emzirdim. Donerken de benzeri oldu. Problemsiz geldik.Arkadaşlar merhaba
Ogluml ilk defa uçak yolculugu yapacagiz nelere dikkat etmem gerekiyor??
En ince ayrintisina kadar anlatin lutfen cunku hicbir bilgim yok.
Annelikten onceki yolculuklarimdan ucak kalkip inene kadar aglayan bebekleri hatırlıyorum sadece
Kavgaları az olur ikisininde oyuncakları farklı üstleri farklı o yönden rahat edersinEveeet bir kız bir erkek hopp olduda bitti maşallah
Bizim bacaktan vurulmuştu ve çok şükür agri sızı ates yapmamıştiKızlar adınız 1tane oldu dimi 9ay aşısı koldan
İnşallah bizimde ateş olmaz bugün olduk koldanBizim bacaktan vurulmuştu ve çok şükür agri sızı ates yapmamışti
Benim oğlum dedi bir hafta baya söyledi şimdi tık yok .Kızlar bebekleriniz sen anne diyen varmı ben oğlan Baba abla ege abisinin adı abi gel gibi kelimeler ama anne yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?