2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Anlayabiliyorum seni, bebek den ayrılmak çok zor. İki çocuklu bir anne olarak bir iş bulup çalışmayı inan çok isterdim. Hem anne için sosyalleşme zamanı oluyor. Hemde bebek daha özgür bir birey oluyor.anne haricinde biriyle vakit geçiriyor,

D dgdln nedemistimkibenn ilk heyecanları, yaptıkları, ettikleri, yedikleri, giydikleri ne kadar mest ediyor insanı çok hoşsunuz
Heycanınız daim olsun
Biz de büyük kızımda eşimle her haline bayılacak gibi olurduk sevinçten:)
İkinci garibim, arada kaynıyor resmen:/ dün ablasının mızırtısından arının vızıltısını duyamamış babası, tam arkasında duran çocuğun ağzına giren arıyı farkedememiş:/

Çok tesekkurler canım Bazen cildirtsa da özellikle ek gıda konusunda, çok şükür varlıklarına
Sumru kuşuna çok geçmiş olsun

Malesef benim çevremde yakalanan oldu. Eve abisi okuldan getirmiş. Evde de 8 aylık bebek vardı. Büyükler aşısı olduğu için rahat atlatmış ama bebekle bayağı uğraşmışlar.

Yaşadığım yer de küçük bir ilin ilçesi. Korona bile sağlık bakanlığı haritasında sadece üç noktanın işaretli olduğu.Az riskli, Çok salgın olunacak bir yer değil yani.

Sağlık bakanlığı da hastanelerde ki verileri alarak ek aşı oluşturuyor zaten.

Aşı takvimine yazabilirler.. Benim gibi bu durumdan şüphelenen ailelerin de içi rahat eder.. Dilekçemi alabilirlerdi ama almadilar zorunlu aşı olmadığı için.. Bende suphelenmekte hakli oluyorum haliyle.. Ama salginlik bi durum olduğunu sanmıyorum.. 12.ay asisinda vuruluyor zaten kizamik aşısı.. Salgin olsa aralik ocaktaki salgin gibi mutlaka duyulurdu ki doktorumuzda aynı şeyi dedi 1000den fazla hastasi varmış hicbirinden böyle bi vaka gelmemiş..

Bilemiyorum Berikko. Büyük oğlum zamanında da 9. Ay da olduğu için ben rahatlıkla yaptırdım

Ben öğretmenim devlette. Çok karışık bir durumdayım... Başlamak istemiştim ama şu an ,covid sürecinde yani, baslayamiyorum. Çünkü çocukları bırakamıyorum. Okullar her zaman mikrop yuvası oldu tüm salginlardan nasibimizi hep alırken şimdi covid sırasında okula gitmek istemiyorum. Gidersem çocukları anneme bırakmam gerek, onu da yapamam kadının milyon tane hastalığı var. Okullar açılması konusunda farklı şeyler var. Hiç açılmazsa deniyor, geçen dönemki gibi boşa ucretsize ayrilmak da istemiyorum...
Travazol kortizonlu. Onun yerine trosyd kullandık biz.
Her alt açmada beyaz sabun ile yıka iyice kurula ve 10-15 dk açık kalsın. Sonra travazol hametan karıştır onu sür. Bu karışımı 3-4 defa sürebilirsin çünkü kortizonsuz.

Canım Bepanthol baby de çok etkili. Geçenlerde bebeğimin totosu pişik oldu kakadan . Bildiğin içi su toplamış ve kızarmış . Eyvah dedim çocuğumun canı yanicak . Bir defa sürdüm ve inanamadim hemen o hassasiyeti almış . Bişey kalmamıştı ama ikinci kere tekrar sürdüm . Aynı zamanda pişik önleyici olarak da geçiyo. Ben totosunda bişey yoksa sadece zeytinyağı sürüyorum. Bephanthol baby yi kesinlikle öneriyorum . Benimki bitmek üzere yenisini alıcam . İlk defa pişik yaşadık

Çiş sıcaklardan diye düşünüyorum bizimkide gece sabaha kadar cıs dolardı şimdi çocuk yapmıyor poposunu yika surekli bide acik.kalsin ben kilot giydirdim bez bağlamadım kaka yapmis parkına hiç önemli değil yıkanır hava alsın poposu çocuğunda suya oturtma imkanın varsa oturt çıkınca kremini sur oynasin biraz unutsun yinede uzman görüşü al tabi

Sarı kantaron pişik acısını kesiyor. Uyuşturucu Bi etkisi var zararı yok. Oğlumun popo hep kabardı pişikten acısından ağlardı doktor önerisiyle kullandım. Sürer sürmez kesti acısını cocuk sakinledi.pişik sorunu olanlara öneririm

Anne kelimesi Türkçedir canım. Sadece ses değişimine uğramış bir kelimedir. Bebekler gece tekrar eder. Babababababababa mamammamamamama nenene dedededede der bebekler. Bu gece tekraridir. Baba kelimesi bir ok dilde baba papa şeklindedir. Ki bu da bebeklerin ilk hecelerinden evrildihi söylenir. Dünya dillerinin büyük çocukluğunda gece tekrarı baba anlamına gelir. Ongilizcede father olsa da Dad (ded- dedi) mesela baba demektir. Bizde çocuk dedde dediğinde dede dedi deriz ama onlar baba dedigibi kabul eder.
Anne kelimesinin de başta nana olduğu sonra ana'ya dondustugu düşünülüyor. Ana' dan da anne. Ünlü uyumuna uymaz bu yüzden söylemek elbette daha zordur.
Büyük oğlum 20 aylıktı anne dediğinde. Önce AVVA diyordu. Anneme de avvaavva diyordu birgun ayrı kaldık, eve gelince ben boynuma atladı ve annnemmm dedi

Çinko onaricidir ama rint yıllardır bize hep bu yüzden verdi doktor. Çok şaşırdım
Evet bize de doktor önermişti ama maalesef ikisinde de kötü oldu sonuç. Hatta hamazinc değil sadece. Sudocrem de desitin de pişik olmayan popoda pişik yaptı. Pişik varken yaraya çevirdi. Demek ki bizimkilerin vinkoya hassasiyeti var.

Son düzenleme:
Offf çok üzgünüm yeni gördüm. Normalde arı sokmasına karşı amonyak kullanılır. Ama bebekte hele ki ağızda çok sakıncalı. Buz koymak gerek. Nereden sokmuş. Şimdi durumu nasıl?
Bazen bildirim gelmiyor kusura bakma şimdi Biks in paylaşımından merak ettim baktım da bir de beni etiketlemissin fark etmemiştim daha cok üzüldüm.
Alerjik yepki göstermedi inşallah....

Çok sağol rint..sabaha kadar biraz inledi dudağının tam kenarından sokmuş, dudağı şişti, kızardı, biraz tatsızdı..bugün akşama geçti onlar da..başka bir reaksiyon göstermedi neyse ki

Çok geçmiş olsun.nasil acı verir arı sokmasi.neyseki son yorumunu okudum daha iyiymiş
Arı sokması sonrası aslında çok tehlikeli reaksiyonlara sebep olabiliyormuş dile sokmasa bile dil şişmesi yapabiliyormus şükür atlatmış .ben kendimde bile korkarım fena sızlatıyor meret.

çok sağol Xside
Yapılması gerekenleri yapmamış olmak da acayip kötü hissettirdi neyse ki başka reaksiyon sergilemedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…