Aklım gitti yaaa:/ evin önünde koca bi adaçayı var, ona yuva yapmış arılar:/ eşime gelmeden önce bin kere tembih ettim, evi iyice kolaçan et, gelince iş/risk olmasın bize diye..ama nerdeee..Arı sokmasında, olaydan hemen sonra belirti veriyor endişelenme
Benim büyük büyük oğlan bir buçuk yaş civarı çok pişik oldu. Kaç doktor gezdik bı ay sürdü düşünAnne kelimesi Türkçedir canım. Sadece ses değişimine uğramış bir kelimedir. Bebekler gece tekrar eder. Babababababababa mamammamamamama nenene dedededede der bebekler. Bu gece tekraridir. Baba kelimesi bir ok dilde baba papa şeklindedir. Ki bu da bebeklerin ilk hecelerinden evrildihi söylenir. Dünya dillerinin büyük çocukluğunda gece tekrarı baba anlamına gelir. Ongilizcede father olsa da Dad (ded- dedi) mesela baba demektir. Bizde çocuk dedde dediğinde dede dedi deriz ama onlar baba dedigibi kabul eder.
Anne kelimesinin de başta nana olduğu sonra ana'ya dondustugu düşünülüyor. Ana' dan da anne. Ünlü uyumuna uymaz bu yüzden söylemek elbette daha zordur.
Büyük oğlum 20 aylıktı anne dediğinde. Önce AVVA diyordu. Anneme de avvaavva diyordubirgun ayrı kaldık, eve gelince ben boynuma atladı ve annnemmm dedi
Evet bize de doktor önermişti ama maalesef ikisinde de kötü oldu sonuç. Hatta hamazinc değil sadece. Sudocrem de desitin de pişik olmayan popoda pişik yaptı. Pişik varken yaraya çevirdi. Demek ki bizimkilerin vinkoya hassasiyeti var.
Ben 17-18 derecelere düştüğünden beri uzun kollu giydiriyorum. Tabi herkesin evinin ısı yalıtımı farklıdırSoğumaya başladı bizim bura. Şu anda hava 10 derece. Bebeğe gece uzun kollu mu giydirsem diye düşünüyorum
Benim de giydirmem lazım sanırım. Şu an 10 derece gece daha soğuk. Ben bile üşüyüp üstümü örtüyorum. Yalıtım var ama evim kuzey, o yüzden soğuk. Yazı yaşayamadan kış geldi yineBen 17-18 derecelere düştüğünden beri uzun kollu giydiriyorum. Tabi herkesin evinin ısı yalıtımı farklıdır
Gerçekten mi yaa. Zibinla yatıyor hala ve üstünü örtmeden uyuyor. Hepimiz öyleyiz. Cami acmiyoruz gece bebek carpilmasin diye. Yoksa acardik yani. Hatta gündüz her uykudan zıbın değiştiriyorum terliyo sırtıBenim de giydirmem lazım sanırım. Şu an 10 derece gece daha soğuk. Ben bile üşüyüp üstümü örtüyorum. Yalıtım var ama evim kuzey, o yüzden soğuk. Yazı yaşayamadan kış geldi yine
Soğumaya başladı bizim bura. Şu anda hava 10 derece. Bebeğe gece uzun kollu mu giydirsem diye düşünüyorum
Ben 17-18 derecelere düştüğünden beri uzun kollu giydiriyorum. Tabi herkesin evinin ısı yalıtımı farklıdır
Ayy serinlemiş neresi oralar ne güzel biz hala zıbın aman isilik olmasın derdindeyim kendi yangınımdan bahsetmiyorumGerçekten mi yaa. Zibinla yatıyor hala ve üstünü örtmeden uyuyor. Hepimiz öyleyiz. Cami acmiyoruz gece bebek carpilmasin diye. Yoksa acardik yani. Hatta gündüz her uykudan zıbın değiştiriyorum terliyo sırtı
Kaç haftalık oldu bebiş. Aynen isilik oluyo hala. Bende oluyorumAyy serinlemiş neresi oralar ne güzel biz hala zıbın aman isilik olmasın derdindeyim kendi yangınımdan bahsetmiyorum
Ben de üstünü ortmuyorum yoksa terliyo ortsem daha ince giydiririmBenim de giydirmem lazım sanırım. Şu an 10 derece gece daha soğuk. Ben bile üşüyüp üstümü örtüyorum. Yalıtım var ama evim kuzey, o yüzden soğuk. Yazı yaşayamadan kış geldi yine
Yok canım, gece 7 dereceye düşüyor düşün. Gündüz de 27 derece falan. Akşam 6 gibi dışarı çıkıyoruz serin oluyor.Gerçekten mi yaa. Zibinla yatıyor hala ve üstünü örtmeden uyuyor. Hepimiz öyleyiz. Cami acmiyoruz gece bebek carpilmasin diye. Yoksa acardik yani. Hatta gündüz her uykudan zıbın değiştiriyorum terliyo sırtı
Ayy serinlemiş neresi oralar ne güzel biz hala zıbın aman isilik olmasın derdindeyim kendi yangınımdan bahsetmiyorum
Ayy serinlemiş neresi oralar ne güzel biz hala zıbın aman isilik olmasın derdindeyim kendi yangınımdan bahsetmiyorum
Benim ki de zor uyuyor. Benden başka babaanne, anneanne uyutursa daha rahat dalıyor uykuya. Bize oyun yapıyorlarGündüz uykularınız ne durumda, ben önceden hamakta sallayarak biraz uyutuyordum. Şimdi ters dönüp ayağa kalkıyor tahtalari tutup sallaniyo gulerekben çeviriyorum yine aynısını yapıp gülüyo uyutacagimi şaşırdım
HaklisinCanım bence sen bebeği giydirme konusunda kendini baz alma senin vucut iki kişilik ısınıyo ben en geç Eylül başı gibi Marmaris'e tasinicam sanırım o zaman gelsin isilikler zibinlar . şimdiden internetten pikeler alıyorum
Şükür biz hiç isilik yaşamadıkKaç haftalık oldu bebiş. Aynen isilik oluyo hala. Bende oluyorum
Alttan iki disi daha patladı üstten de 2 dişi daha patliyo o da etkili galiba. 10. Ay zor geçicek benceBenim ki de zor uyuyor. Benden başka babaanne, anneanne uyutursa daha rahat dalıyor uykuya. Bize oyun yapıyorlar
23 haftalık canmKaç haftalık oldu bebiş. Aynen isilik oluyo hala. Bende oluyorum
Bizimki henüz ayağa falan kalkamiyo emekleme de yok . Uykuya geçişte biraz zorlaniyo ama yine de uyuyo. Gündüz iki uykusu var.Gündüz uykularınız ne durumda, ben önceden hamakta sallayarak biraz uyutuyordum. Şimdi ters dönüp ayağa kalkıyor tahtalari tutup sallaniyo gulerekben çeviriyorum yine aynısını yapıp gülüyo uyutacagimi şaşırdım
Soğumaya başladı bizim bura. Şu anda hava 10 derece. Bebeğe gece uzun kollu mu giydirsem diye düşünüyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?