2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Rahim normale donuyor hamilelik boyunca, dogum icin problem yok. Ama bebek ve kese buyudukce kuyruk sokumuna baski yaptigi icin agri oluyormus. 3. aydan itibaren gecer dedi doktor.
Ay çok şükür bir problem yoksa ne güzel
Sağlıkla doğsun bebeğim inşallah

Insallah diyelim. Bir umut hepimiz bekliyoruz.

Yurt dışında az mı acaba Türkiye de var çünkü mühendis baya bayan
Bilmem ki. Benim de burda kadin muhendis arkadaslarim genelde türk pek seçilmiyor bu meslek ama halbuki kadınlara cok uygun. Benim isim kod tasarimi. Bilgisayar olan her yerde calisirim. 9 da ise basliyorum 5 de bitiyor. Eve is götürdüğum cok azdir.
Ama gel de kizlara matematik sevdir. Bi kac senedir liselere gidip genc kizlari matematik ve bilime yonlendirmeye çalışıyorum ama hepsinde matematik dogada yok cumlesi, ellerinde telefon.. kiclarindaki dona kadar hersey muhendislikten geciyor ama bu kadar habersiz ve bilgisiz yasiyorlar. Bilmedikleri ünlü dedikodu twit yok ama o Google i acip bi bilgi almak icin ogrenmek icin kullanmazlar. Tarihle, bilimle, dogayla hic ilgilenmiyorlar.
Yine cok kizdim.

Aaa bu kadar olur. Allah bilir siz tanırsıniz birbirinizi.
Ben kanadada calisiyorum ama izmirliyim.yani hem meslektasim hem de memleketlim ciktin
Bu ilk bebegin mi?
Evet ilk bebegimiz olacak insallah. Tup bebek denedik, sonunda olumlu sonucu aldik. Tup bebek surecinde calismak zor oldu. Dunyanin en cok da ulkemizin kadin muhendislere ihtiyaci var. Kadinin elinden gecen her is her zaman cok kiymetli. Mavi yaka veya beyaz yaka farketmez, kadin her isi erkekten daha titiz ve muntazam yapiyor. Her meslek kadinin elinde guzel

Ay Şimdi herşey zor geliyor gençlere allahım hayırlı evlatlar nasip etsin ya
Matematik zor ama ya ben de hiç anlamam ezber yap de sayfalarca yaparım ama 7 kere 6 kaç de apışıp kalırım

Nasıl yani gerçekten matematiği somutlaştıramıyorlar mı ? Ama burda da yeni nesil daha boş ben de işim gereği gençlerle içiçeyim. Çoğunda vizyon yok maalesef.

De mi be yaaa.. helal olsun!
Ben de ayni fikirdeyim. Hele ki bizim meslekte. Erkeklere bakiyosun övüne övüne bi kaliyolar. Ama bi koduna bak. 100 tane bug dolu. Ben de test muhendisiyim. Verifikasyon yapiyorum. Cok hosuma gidiyo egosu yuksek erkeklere hey senin kodunda hata buldum dostum demek. Yere inislerini izlemek pahabicilmez

Ay
Şimdi herşey zor geliyor gençlere allahım hayırlı evlatlar nasip etsin ya ☺
Matematik zor ama ya ben de hiç anlamam ezber yap de sayfalarca yaparım ama 7 kere 6 kaç de apışıp kalırım
Ya aslinda bunlar hep biraz matematik zor olayina inanilmasi. Ben matematigi hep kolay bulmusumdur. Çünkü mantığını anlayinca cok kolay cozuluyor. Bi cok matematikten nefret ederim diyen arkadaşıma da sevdirmisimdir. Biz bakis acimizi cok zor degistiriyoruz. Onu bi değiştirsek!

Aynı şehirde olsaydık ya sevdirirdin belki bana ne çok isterdim şakır şakır çözmek

Nasıl yani gerçekten matematiği somutlaştıramıyorlar mı ? Ama burda da yeni nesil daha boş ben de işim gereği gençlerle içiçeyim. Çoğunda vizyon yok maalesef.
Ya sorma.. o kadar zor ki anlatmak onlara bunu. Benim sunumlarim hep boyle basliyor. Su anda bu odada gordugunuz ve muhendislik ya da matematik kullanilmayan bi obje söyleyin diyorum. Hemen basliyolar. Kiyafet... Tekstil muhendsligi. Yiyecek... tarim muhendsiligi.
Diyorum ki sizin bu ustunuzdeki kiyaferler bi cekirdekten büyüyüp pamuk oluyo, ondan ip oluyo, ondna kumaş oluyo, ondan kiyafet oluyo. Tarimdan tekstile kac tane mühendisten, matematiktne hesaptan geciyor. Yedigin domatesi bile bahcende yetistirmiyorsan genetigine kadar degistirip cogaltiyorlar. Bi dilim ekmek kac islemden geciyo. Agizlari acik dinliyo hepsi.sonra biri cikiyo ve diyo ki "ama cok sIkICi". Iste orda vur oldur. Izledikleri kardishyanlar instagramda dudak kabartan resim koyunca sıkıcı degil, ama bu sıkıcı. Insanlarin hayatlariyla o kadar ilgililer ki. Kendi hayatlari kaciyor arada.
Tabi cok acayip kizlar da var. Tek tuk ama. Inanilmaz arastirma gücüne sahipler. Kendi kendine kodlamayi ogretenler, robotics e ilgisi olanlar... Insan onlari gorunce bi seviniyo, umutlaniyo

Bizim kontrol 30 Mart'ta bı hafta kaldı . On iki hafta bitmiş olacak inşallah. Aslında küçük bebek özlemişim farketmez başladım. Samir Umman im büyüdü şimdi bana en yakın arkadaş oldu onsuz bı saat bile geçirmek istemiyorum. Geçen rüyamda küçük bebeğimi gördüm emziriyodum erkekti oda. O kadar etkilendim ki gerçek gibiydi. İşte o zaman anladm karnimdaki yavrumu da ne kadar sevdiğimi . Bizde bu ara düşünüyoruz doğum zamanı abiye ne hediye alsak ta çocuk etkileesin diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…