2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Evet ultramed. Bana da doktorum raporlaması çok detaylı tam bizim istediğimiz gibi oluyor dedi. fiyat da yalçın kimyaya göre baya uygun. bakalım bugün bir karar verip randevumu alacağım

Bana da doktorum riskli gebelik yoksa burasi gayet tatmin edici demisti gidenler cok memnunmus.Hatta 2 tane daha soyledi birisinin ucuz oldugunu digerinin de cok ilgili biri oldugunu.Eger izmirdeki randevum olmazsa bende Mehmet Ozere gidicem.

İşler çalışmalar aynı . Zor duruyorum desem yeridir. Baya bunalıyorum işte .Her şey sanki sinirime dokunuyor. Değişik ruh hali içindeyim. Bebiş iyi herhalde ben de ara ara karnımda hareketlerini hissediyorum. Henüz çok kuvvetli değil ama. Şu oturma sonrası ayağa kalkınca kasık ağrım da olmasa baya rahatlayacağım ve şu su gibi akıntı. Hala ikna olmuş değilim, aklımı kurcalıyor. Çarşamba günü bi vakıf hastanesinden kadın doğuma randevu aldım. Hem tatil öncesi bi görürüm hem de idrar tahlili, idrar kültürü, tam kan sayımı, d vitamini vs hepsini yaptırırım diye. Doktorlarınız sizlerden ne kadar sürede bir tahlil istiyorlar. İlaçlarım bitmek üzere bu d vitamini damlası bi süre sonra böbrek taşı yapıyormuş diye okudum . Hepsine bi baktırayım içim rahat etsin bazen idrar yaparken ve yaptıktan sonra da kasık ağrım oluyor bi kaç gündür.

Hosgeldin canim sen de saglikla kucagina al insallah. ☺

Herkese iyi haftalar diliyorum bolca guzel haber aldigimiz

İhmal etme o zaman canım idrar yolu enfeksiyonu olabilir. Bol bol su iç sen her ihtimale karşı. Benim tahlillerime ayda ya da 1.5 ayda bir falan bakılıyo. Her şeyine bakılsın eksiklik varsa takviyelerle tamamlanır canım. Bu aylarda hepimizin depolar boşaldı, takviye şart oluyo malesef

Canım kendini yorma ondan olmuştur korkma geçmeyen bir sancı ağrı olursa tabi ki git erteleme
Kızlar bu bebek arabası nasıl sizce? Hem ana kucağı takılabiliyor hem de çok hafif. Uçak kabini için boyutları uygunmuş. Bir de nerede okusam herkes maclaren öneriyor.
Canım modeli güzelmiş marka hakkında fikrim yok araştıracağım

Canım bende chicco lite way serisinden alacağım bir tane beğendim direk travel değil ama yatırılabiliyor puseti yok 975 TL şuanda herkes memnun gibi puset düşünmüyorum nedense oto koltuğu alacağım nasipse bir de kanguru alırım taşırım üstümdeYataşın direk yatırılan kemerli bir modeli var yatak şeklinde benim kafamda o var onu alacağım 300 civarıydı bir de evde yine sallanan 4moms istiyorum
Kızlar kafayı yiyecem iki üç gündür sanki göbeğim şiş ama boş gibi geliyor anlamadım yaaa
Bana da öyle gelıyor
Bende de oluyor bazen sanırım bu haftalarda normal bazen de sert hissediliyor
Benimde alt karnimda batmalar var.Bu rahimle mi alakali yoksa yine mi enfeksiyon kafayi yicem yemin ederim.Karnimin sag alt tarafinda da aksam agri oldu.Bir de toplanma oluyo mu sizde de kisa sureli? Doktora gitmeden rahat etmicem ben sanirim
Canım rahim büyümesi olabilir enfeksiyon yanma kaşıntı idrar renginde farklılık koku da eşlik ettirmez mi yine de geçmezse git tabi geçen hafta benimde vardı kasığımda batma
Merhaba hanımlar...
Biz de öğrendik cinsiyetimizi,kızımız olacakmış.
Okullar kapandıktan sonra da detaylı ultrasonumuz var inşallah.
Şimdilik bir sorunumuz yok şükür,inşallah sizler de iyisinizdir.
Hayırlı olsun canım sağlıcakla kucağınıza alırsınız inşallah
Ben henüz harekette hissetmiyorum belki hissetsem rahatlicam

Ay o kadar rahatladimki şuan sadece ben değilmişim ben 17.haftadayim herkes bel ağrısına dikkat et ayrılmaması gerek falan diye konuşunca içimde endişe kaldi
Canım bende hissetmiyorum sanırım bu haftalardan sonra başlanıyor endişe etme bir de bel ağrısı oluyor ilerledikçe daha da şiddetlenecek her doktor söyler bunu sen millete bakma herkes bir şey söyler Doktorum dayanamayacak gibi tutulma olursa fizik tedaviye yönlendiririm demişti mesela çok şükür vitaminlerden mi nedir geçti
Farklılar canım 4lü test ikili gibi kan verip bakılıyor detaylı tamamen organların incelenmesi
Kizlar kasigimda bi noktada ince ince agri var sanki yumurtaligim neden olabilir korktum oncede dusuklerim var pihtilasma var bende
Canım rahim büyümesinden kaynaklanıyor genelde şiddetli değilse korkma içinde kalıyorsa doktoruna sor tabi Rabbim korusun evlatlarımızı
Amin canım inşallah hoşgeldin aramıza

Son düzenleme:
minimum 3 litre su içiyorum . her ihtimale karşı bazen içine limon sirke kattığımda oluyor az miktar. şu mantar enfeksiyonu tam geçmedi sanırım doktor geçerse akıntı durur demişti. aslında biz talep ediyoruz çoğu şeyi .bunu yaptıralım şunu yaptıralım diye . belirli aralıklarda bu tahlilleri doktorlar da istemeli bence .

Haklısın canım bu tarz işlere ağırlaşmadan fazlaca başlamak gerek

Biraz kısa ama aşırı havalı geliyor bana
3. Kız olsaydı kesinlikle Nil koyacaktım. Hem kısa hem kulağa çok hoş geliyor. Ben de agırlaşmadan siparişlerimi veriyorum. İsimli hastane cıkısı, bebek kokulu yaşlarım ve kokulu isimliği verdim.. Bebek mevlutu ıcın yasın tesbih takımımı da verdim. Lohusa setimi de hallettim. Bir taç terlik kaldı... Bizde park yatak, anne yanı besık, bebek arabası, kanguru, ev tıpı anakucagı, altından kulaktan ates olcer vb. hersey oldugu ıcın buyuk masraflı birsey yok. Çok çocuk dusunenler kesinlikle alırken kaliteli alın. Ben 2 yaramaz bıdık büyüttüm hala sapasağlam duruyorlar.. Sadece dogum dogru süt makinesi alacagım onu da madela alacagım. Ilkınınde avent aldım. Benım sütüm boldu 7 ayda çöp oldu. Sonra madela aldım. İlk oğlan ve 2.oğlanda kullandım ama sürekli sagıp buzluga attıgım ve okula giderken de sagdıgım ıcın 2 yılda haliyle bozuldu.. Ama çok memnun kaldım tabi biraz pahalı ama konu süt olunca değer

Benim Drum ayda bir kan testini sağlık ocagında yaptır getir dıyor. Ayda 1 gıdıyorum. Eger idrarda yanma hissedersen idrar da getir diyor ama ben sadece 1 kere idrar testı yaptırdım. Her ay Dru. Şekere ve tiroıde bakıyor

Baktim da bircok cesidi var.Elektrikli olandan mi bu madela sut sagma makinasi ?

ah ah 9 yıl önce bende diyordum 1 tane yapıcam tamam diye 9 yılda insanlara söyledim şimdi hamileyim diyince imkansızı başarmışım gibi inanamıyorlar :) sen asla diyordun nasıl diye şok .
evdeki çok ısrarcı olupta kardeşimin olması hakkım diye damardan bağlanınca 10 yıl aradan sonra yeni bir macerada buldum kendimi.

Ilk bebisinde hatta bazi annelerimizin 2. Bebısinde de evde ana kucagi kullanan varmiydi ?Ya da etrafinda kullanip memnun olan ,biz baya kullandik cok memnun kaldik diyen var mi? Sizce alinmali mi? Siz almayi dusunuyo musunuz ?
ben kızımdada kullandım bunda da kullanıcam .evde sürekli koltuk üstüne yatmak istemiyor ertafı izlemek istiyor ee dönemeyincede tavana bakmaktan sıkılıp başlıyor ağlamaya .şu sallananlar bana pahalı geliyor açıkcası çoçuğu saalmaya zaten karşıyım birde 5-6 ay için 500-600 tl gereksiz benim için .o yüzden arabada da kullanılabilen ana kucağında çok rahat ettik .mutfak masasının üstüne koyup her işimi hallediyordum.hastaneye misafirliğe gidincede onun yeri orası hep koltuğu ile götürüp getirdik .

Bebek 300 gram ben nasıl 6 kilo almışım peki beslenmem eskiye göre aynı
al bendende o kadar bebek 300 gr ben 72 olmuşum , yuvarlanarak giderim artık doğuma .

Kızlar 20. Haftadayim bu hafta hergün burnum kanıyor, aynı durumda olan var mı
benim kanama değilde 1 ayı geçti bunum tıkalı nefer alamıyorum , kan basıncının artması ile ilgiliymiş .

Merhaba medipol çamlıca hangi doktora gidiyorsunjz
bende medipol çamlıcaya gidiyorum , Hüsniye Sedef Hanım a gidiyorum ben memnunum .biraz soğuk gibi ama benim sorularıma net cevap veriyor güvende hissettim benim için yeterli .kadriye hanımda geçen kontrolümde kayıt sırafında tansiyonum düşüp bayılınca gelip ilgilendi gözümü açtım tüzümü seviyor kızımı sakinleştiriyor sağolsun çok ilgiliydi ama hiç kontrolüne gitmedim güler yüzlü birisi onu gördüm sağolsun .

bizde chicco lite way baston ebbek arabası ve araba koltuğunu alacağım .yiğenimden biliyorum gayet memnunduk .

bu gri beşiği bende çok düşündüm altında çekmece olmasıda büyük avantaj .yatak odandayken diğer odadan al getire gerek olmadan elinin altında olması gerekenler koyulur .ikea nın malı zaten bence çok iyi .zevkli bir tercih olur .

ofiste olmuyor ama evde yemek masa sandalyesinden ani kalkınca ki birazda alcak bacak bacak üstüne atıyorum 2-3 dk kasık ağrım geçmiyor hemde birşey batarcasına canımı çok yakıyor .sürekli olmuyor bazı koltuklarda ya karnı sıkıştırıyorum ya yuksekliğinde birşey var .sende takip edersen bence vitamin falan değil sendekide oturma şeklinle ilgili

29 yaşındayım kocaeli ve istanbul da yaşıyorum ayrıntılı ultrason hep vardı gittigim hastanede doktorumun söylediği ben herseyini kontrol ediyorum gerek yok diyordu şuanda uzağa gitti . Şuanda belirli bir doktorum tok bilmiyorum daha vakit var kararveririm yakında

Ben de buyuk esyalari almaya baslamadim hic ama kucuk seyleri aliyorum cogu da internetten. Cok zevkli gercekten. Kiyafetlerini seviyor insan :)

Canım aynı gerçekten yürüyorum o nasıl bi ağrı geçmiyor. Özellikle sağ kasık. Ben kan tahlilini şuanda kullandığım vitaminler vs var devam edip etmemekle ilgili yaptıracağım. Bi D vitamini ve demir değerlerime baktıracağım. İlaçlarımın kutusu bitmek üzere, faydasını görmek için.

Bence rutin bakılmalı. Sonuçta önemli bi dönemden geçiyoruz. Bazen ufak bir enfeksiyon bile çok şeylere sebep olabiliyor. Tedbir önemli .

Kesinlikle senin gibi düşünüyorum kısa süre kullanılacak eşyalardan kaçınıp o rakamı uzun süre kullanılacak eşyaya verme taraftarıyım .
lohusa setini bende geçen hafta aldım krem rengi aldım . krem çok açık renk 1 tanede renkli altı olan alayım istiyorum malum çok terleniyor 2 tane takım olsun gerisi evdekiler ile idare edilir .
isimli hastane çıkışını nereye sipariş verdin bende istiyorum bir kaç yere baktım ama emin olamadım .kızımada abla tişortü yaptıracağım inşallah .
medelladan bende ilk zamanlar çok memnundum aam aksine benimde sütüm olmadığı için medalla cek cek cek birşey yok çok zorlandı makine 4. ayında bozuldu .kardeşim philips süt sağma makinesi aldı o çok sağlam uzunda kullanamadı ona devam edicem .

kasık ağrısı sendede ani kalkmalarda mı oluyor gözlemledin mi hiç .tam uzanmış tv izliyorum bi anda kapı çalınca hop kalkıyorum ama gidemiyorum , gebeliğe çok alışamadık ani hareketlerden kaçınmamız lazım .benim ki kesinlikle hızlı ve ani kalkışlarda oluyor .sende çok kafana takma biraz gözlemle belki sendede aynıdır .

Ben de buyuk esyalari almaya baslamadim hic ama kucuk seyleri aliyorum cogu da internetten. Cok zevkli gercekten. Kiyafetlerini seviyor insan :)
Benim henüz bir çöpü bile yok. Sadece bi yakınım yenidoğan seti almıştı o kıyafetleri var yavrumun. Ben ne zaman alışveriş yapacağım hiç bilmiyorum. Sadece internetten bakmakla yetiniyorum , bakıyorum ama harekete geçmek yok. :) oda yapsam mı diye kafam karışık. Yoksa yatak odamıza bir beşik mi koysam diye de ayrı bi kafadayım. Oda yaparsam hangi odayı çocuk odası yapacağım, ordaki eşyalar ne olacak diye diye geçecek günler .

Canım ben çoğunlukla uzun süreli oturduğumda ofiste, ya da arabada kalkınca keskin bi ağrı gireceğini hissediyorum. Tam kalkıyorum o da ne yürümek bile zor. Nasıl birşey sanki orayı çekiyor gibi. bi kaç dakika yürüyüp kasığı ovuyorum. ya da lavaboya gidince gidiyor gibi oluyor. Bugün oturma süremi azaltıp , yarım saat bile olmadan kalkıp sürekli yürüdüm. çok şükür olmadı. Bazen hapşırınca yada yatakta gece dönerken çok hafif oluyor.

al al bitmiyor .yeni birisi geliyor , yenibir düzen biryerden başlamak lazım zaman geçtikçe ağırlaştığın için alışverişe gidip gezip bakmak zor geliyor .
liste mutlaka yapın . 5 alt zıbın yazdıysanız mutlaka silin liste hep güncellenmeli . bir süre sonra ki bu süre 1 hafta bile olabilir unutup tekrar alıyorsunuz bu hamilelik unutkanlıkta yapıyor alıp alıp koyunca iyide yıkama ütüleme kısmında aa bunlardan niye 10 tane var diyorsun , benim öyle fazla fazla aldığım o kadar çok şeyim olmuştuki .hevesle alınıyor ne aldığınıda unutuyorsun ama giydirecek vakit yok hemen bebekler büyüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…