2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    307
Benim teyzem torunu doğduğunda mevlutte küçük hazır dantelli mutfak havlusu dağıtmıştı. Çarşıdan toptan aldı. En azından çöpe gitmeyecek bişey. Aslında mevlutte hediye dağıtmak insanın hoşuna gidiyor ama asıl gelen misafirlerin anne ve bebek için maddi manevi küçük yardımlarda bulunması daha faydalı. Anne yeni doğum yapmıştir doğum hastane masrafı zaten çok arttı. Bilemiyorum. Bu hediye mevzusu adet haline geldi. İnsanın da hoşuna gidiyor zaten durumu olsada olmasa da anne adayi suslemeleri hediyelikleri yapmak istiyor. Ben oğlum doğmadan önce iki düşük yaşadım biri kurtajdi kürtajda çıktım beni kadın doğumda iki kişilik bı odaya yatirdilar yanimdaki yatağa yeni doğum yapmış bı anne ve bebeği. Yaşadığım acıyı asla unutamıyorum. O yüzden oğlum doğduğunda eşim hastane odasını suslemeyelim belki bebegini kaybeden bı anne olur süsleri görüp canı yanar dedi. Bizde mevlutte evimizi süsledik elimizden geldigince. Bu sefer ne yaparım hiç düşünmedim. Sağlıkla doğsun kuzularimiz. Rabbim hiç annenin kucağını boş bırakmasın aminnnn
 
Hediye işini ben daha düşünmedim çevremdekiler o iş bizde diyorlar. Geçenlerde sosyal medyada gördüm bana çok anlamlı geldi; minik paketler hazırlamışlar içlerinde kedi köpek mamaları var üstünde de x den kedi kardeşlerine mama diye. Sonuçta atılan bir şey değil bir canlının karnı doyuyor.
 
Ya ne kadar güzel fikir
 
O kadar haklısın ki canım. Benim ilk oğlum tüp bebek. Tedavi sürecinde olumlu sonucu alanlar bırbırıne sarılır güler oynar, biz eşimle onları izler ben ağlardım, eşim de kendini sıkardı. Bizim sonuc açıklanacağı gün asla tüp bebek merkezinn ıcınde sevinç çığlığı atmayacağız dıye söz verdik. Gerçi ıkımızde cok umutsuzluk. Dr hamilesiniz deyince biz teşekkür edıp cıktık Dr ne yani sevibmediniz mi dedi. Burda sevınmeyecegI dedık. Cunku ben nasıl burukluk yasadıysam kordıdorda sıra bekleyen ınsanlar da aynı seyı yasamasın ıstedım. Tabı hamılelık sürecımde hep kanama yasayıp gece Dr hep yatış verırdı. O zaman özellerde gece kadın dogumcu yoktu mecbur devlet kadın dogum hastanesinde yatardım haftasonu.. Benim yattığım korıdor dusuk yapan ve kanaması olanların yattıgı koridordu. Karşı koridorda yeni dogum yapanlar vardı. Tuvalete giderken haliyle göruyorsun. Bırının kapısı acıktı bebegıni emzırıyordu. Zaten o süreçte hassasım nasıl aglamaya basladım. Odada 18 yasında bır kızın bebegı 19 haftalıkken karnında ölmüş. Bebegıni almışlar. Beni ağlarken gördu geldi yanıma... Bana abla aglama bak senınkı hala karnında dedi..Ben tanımadığım kıza sarıldım nasıl aglıyordum.. Allah alırsa gene verir dedi. Dedim ki benim ki tüp bebek. Olsun abla Allah yeterki istesin bak senin normalde cocugun olacak dedi.. Bana o caresiz haliyle umut verdi... Zaten o kadar sorunlu hamılelıkte fotoğraf cekınmeye bıle korkardım. Hıc 1.hamılelık resmim yok. Eşim mesala hastane odasının kapısını susletmedı.. Ben yattığım ıcın 1.bebegımde hep kardesım hazırlık yaptı. Eşim Hastane odasına bırsey yaptırmadı. Insanlar uzulmesın dıye... Oğlum sagsalım dogunca hemen kurban kesti... benım sureklı yattıgı kadın dogum hastanesindeki Dr hemşire ve duşuk yapan bölüme baklava dagıtıldı.. Sonradan Allahım bana 2 tane kendılığinden meleklerimi yolladı. Ama hala 1.oğlum burnumun direğini sızlatır. Allah olmayan herkese bir an önce çocuk versin. Gerçekten zor ve yıpratıcı süreçler.
 
Gerçekten en anlamlı ve işe yarayan hediye olmuş, çok ince bir düşünce.
 
Hediyelik magnetlerde asagidakiler hisuma gitti. Sadece yakinlar icin yaptirabilirim belki. Size de fikir olsun.
 

Eklentiler

  • Screenshot_20190416-073941_Pinterest.webp
    45,4 KB · Görüntüleme: 32
  • Screenshot_20190415-201603_Pinterest.webp
    71,6 KB · Görüntüleme: 37
Valla herkesinkini ortalikta yiginti oluyor diye attigimdan sadece cikolata dagitacagim.Buzdolabinin uzerinde de kimsenin hatirasini tutmuyorum.Bize kiymetli gelen baskasi icin bir anlam cagristirmiyor bunu anladim Bir kutunun icine 2 badem sekeri bir cikolata oldu bitti.Bir de kapi susu tamam insallah.
 
Annemlerdeyim diye baya bir alisverise.verdik kendimizi.Kemeraltinda aziz bebeden bir tarafi 2 kat tulbent diger tarafi havlu olan banyo havlularini aldik.Nohut battaniyeler %80 polyestermis.Yegenimde kullanmistik.Tam yine ondan alacakken .Bu dukkan bir yere %100pamuk battaniyeler yptirtiyormus bir yere.Ondan aldik 2 tane.Gobek dusene kadar pansuman body si vs derken ilk 2 aylik kiyafetleri neredeyse tamamlandi.Zaten cikamazmisim sundan 1 ay sonra sicaklarda onu cok net anladim.Bir de kumascidan muslin kestirdik.Tanesi 10 liraya geldi.Nette baktim ucuk fiyatlar.Izmirde olan arkadaslar cok daha sicaklar basmadan Kemeraltinda Aziz bebeden bakabilir battaniye,havlu vs.Gayet uygun.Ben dun sonralara dogru fenalik gecirecektim sicaktan artik.
 
Aynı düşüncedeyim. Ufak tefek dıyoruz ama hesap edince epey tutuyor, onun yerine bebeğime ya da kendime birşeyler alırım. Kendi evimde kalıcı şeyler (bebegın pleksi den isimliği, duvar saati, albüm vb) alacagım. Mesela şimdiden eşime dogum hediyemi de söyledim. Cunkü bizimki 3.oldugu ıcın bır de erkek düşünmediği için şimdiden söyledim. 3 oğlumun adının yazacagı altından kolye yaptıracak kuyumcuya... Benim adım niye yok dedi. 3 oğlanın da adı iki isimli bir de seninki olursa batarsın canım dedim... Ha dogru dedi.. Ben bizzat annem ve kayınvalıdem den bılıyorum cok bebek görmeye gelın görmeye mevlute gıderler... Ikısı de yıgıntıya gelemez hemen çöpe atar... Sadece torunlarınınkini vitrinde saklar. Yani herkes kendi canına değer veriyor..
 

Eklentiler

  • Screenshot_20190527-230422.webp
    31,5 KB · Görüntüleme: 42
Havlunun resim ve markasini gondermen mumkun mu. Birde gobek dusene kadar pansuman demissin. Pansuman yapilmiyor. Ellemiyorsun. Su degmezse cabuk dusuyor.
 
Havlunun resim ve markasini gondermen mumkun mu. Birde gobek dusene kadar pansuman demissin. Pansuman yapilmiyor. Ellemiyorsun. Su degmezse cabuk dusuyor.

Biz yegenime yapmistik 1 haftaozel bir fisfisla.
Gorsel de eve gidince hemen atayim.4 yasa kadar kullaniliyor dedi adam.Suyu hemen cekiyormus.
 
Çok zor tecrubeler bunlar ama çok şükür ki Rabbim bize anneliği layık gördü. Bizimki tüp bebek değil ama evliligimin besinci yıldönümü ne üç ay kala oğlum dünyaya geldi. Bı sene biz korunduk iki sene hiç olmadı. Çatlama tedavileri rahim filmi aşılama yaptik herşey normal olmasına rağmen olmadi. Tüp bebeğe karar verdik para biriktirdik merkezlerle görüştük doğal yolla hamile kalamayacagima karar verdim kendimce ümidi kestim hamile kaldım kimyasal gebelik oldu. Öbür ay hamile kaldım bebek oluştu ama kalbi durdu iki aylık kürtaj oldum o kürtajın manevi acisi hala kalbimde. Yedi ay sonra ilk oğluma hamile kaldım. Şimdi ikinci oğlumuzu bekliyoruz Rabbim bagislasin inşallah. İki oğlum arasında dört yaş olucak . Sanki ilk hamilelegim gibi o kadar heyecanlı yaşıyorum ki her anı öyle kıymetli. Herkes bebeğini çok sever ama zorlukla kavusanlar anlar bizi.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…