EVet açacak güzel fikirmişHediyelik olarak biz de üzerinde isim yazılı açacak magnet ve yine isme özel çikolata yaptırmaya karar verdik kızlar. Dolap magnetleri evet bi süre sonra atılabiliyo. Açacak olursa hem bi işe yarar diye düşündüm
Benim teyzem torunu doğduğunda mevlutte küçük hazır dantelli mutfak havlusu dağıtmıştı. Çarşıdan toptan aldı. En azından çöpe gitmeyecek bişey. Aslında mevlutte hediye dağıtmak insanın hoşuna gidiyor ama asıl gelen misafirlerin anne ve bebek için maddi manevi küçük yardımlarda bulunması daha faydalı. Anne yeni doğum yapmıştir doğum hastane masrafı zaten çok arttı. Bilemiyorum. Bu hediye mevzusu adet haline geldi. İnsanın da hoşuna gidiyor zaten durumu olsada olmasa da anne adayi suslemeleri hediyelikleri yapmak istiyor. Ben oğlum doğmadan önce iki düşük yaşadım biri kurtajdi kürtajda çıktım beni kadın doğumda iki kişilik bı odaya yatirdilar yanimdaki yatağa yeni doğum yapmış bı anne ve bebeği. Yaşadığım acıyı asla unutamıyorum. O yüzden oğlum doğduğunda eşim hastane odasını suslemeyelim belki bebegini kaybeden bı anne olur süsleri görüp canı yanar dedi. Bizde mevlutte evimizi süsledik elimizden geldigince. Bu sefer ne yaparım hiç düşünmedim. Sağlıkla doğsun kuzularimiz. Rabbim hiç annenin kucağını boş bırakmasın aminnnnGelenlere birşeyler dağıtma işini ben de düşündüm. Ama bana dağıtılan o mıktanıslı isimli hediyeleri falan bir süre buzdolabında tutuyorum hani geldiklerinde görsünler diye, sonra atıyorum açıkçasıkalabalık ufak ufak ufak doluyor yoksa ve hiç sevmiyorum döküntü işini. Özellikle şu kuranlar varya ufacık olan, okusan okunmuyor, kurandır çöpe atamıyorsun, koycak yer de bulamıyorsun. Misafirlere külfet valla. O yüzden diyorum belki çikolata tarzı bir şeyler yaptırırım isimli olanlardan
Ya ne kadar güzel fikirHediye işini ben daha düşünmedim çevremdekiler o iş bizde diyorlar. Geçenlerde sosyal medyada gördüm bana çok anlamlı geldi; minik paketler hazırlamışlar içlerinde kedi köpek mamaları var üstünde de x den kedi kardeşlerine mama diye. Sonuçta atılan bir şey değil bir canlının karnı doyuyor.
O kadar haklısın ki canım. Benim ilk oğlum tüp bebek. Tedavi sürecinde olumlu sonucu alanlar bırbırıne sarılır güler oynar, biz eşimle onları izler ben ağlardım, eşim de kendini sıkardı. Bizim sonuc açıklanacağı gün asla tüp bebek merkezinn ıcınde sevinç çığlığı atmayacağız dıye söz verdik. Gerçi ıkımızde cok umutsuzluk. Dr hamilesiniz deyince biz teşekkür edıp cıktık Dr ne yani sevibmediniz mi dedi. Burda sevınmeyecegI dedık. Cunku ben nasıl burukluk yasadıysam kordıdorda sıra bekleyen ınsanlar da aynı seyı yasamasın ıstedım. Tabı hamılelık sürecımde hep kanama yasayıp gece Dr hep yatış verırdı. O zaman özellerde gece kadın dogumcu yoktu mecbur devlet kadın dogum hastanesinde yatardım haftasonu.. Benim yattığım korıdor dusuk yapan ve kanaması olanların yattıgı koridordu. Karşı koridorda yeni dogum yapanlar vardı. Tuvalete giderken haliyle göruyorsun. Bırının kapısı acıktı bebegıni emzırıyordu. Zaten o süreçte hassasım nasıl aglamaya basladım. Odada 18 yasında bır kızın bebegı 19 haftalıkken karnında ölmüş. Bebegıni almışlar. Beni ağlarken gördu geldi yanıma... Bana abla aglama bak senınkı hala karnında dedi..Ben tanımadığım kıza sarıldım nasıl aglıyordum.. Allah alırsa gene verir dedi. Dedim ki benim ki tüp bebek. Olsun abla Allah yeterki istesin bak senin normalde cocugun olacak dedi.. Bana o caresiz haliyle umut verdi... Zaten o kadar sorunlu hamılelıkte fotoğraf cekınmeye bıle korkardım. Hıc 1.hamılelık resmim yok. Eşim mesala hastane odasının kapısını susletmedı.. Ben yattığım ıcın 1.bebegımde hep kardesım hazırlık yaptı. Eşim Hastane odasına bırsey yaptırmadı. Insanlar uzulmesın dıye... Oğlum sagsalım dogunca hemen kurban kesti... benım sureklı yattıgı kadın dogum hastanesindeki Dr hemşire ve duşuk yapan bölüme baklava dagıtıldı.. Sonradan Allahım bana 2 tane kendılığinden meleklerimi yolladı. Ama hala 1.oğlum burnumun direğini sızlatır. Allah olmayan herkese bir an önce çocuk versin. Gerçekten zor ve yıpratıcı süreçler.Benim teyzem torunu doğduğunda mevlutte küçük hazır dantelli mutfak havlusu dağıtmıştı. Çarşıdan toptan aldı. En azından çöpe gitmeyecek bişey. Aslında mevlutte hediye dağıtmak insanın hoşuna gidiyor ama asıl gelen misafirlerin anne ve bebek için maddi manevi küçük yardımlarda bulunması daha faydalı. Anne yeni doğum yapmıştir doğum hastane masrafı zaten çok arttı. Bilemiyorum. Bu hediye mevzusu adet haline geldi. İnsanın da hoşuna gidiyor zaten durumu olsada olmasa da anne adayi suslemeleri hediyelikleri yapmak istiyor. Ben oğlum doğmadan önce iki düşük yaşadım biri kurtajdi kürtajda çıktım beni kadın doğumda iki kişilik bı odaya yatirdilar yanimdaki yatağa yeni doğum yapmış bı anne ve bebeği. Yaşadığım acıyı asla unutamıyorum. O yüzden oğlum doğduğunda eşim hastane odasını suslemeyelim belki bebegini kaybeden bı anne olur süsleri görüp canı yanar dedi. Bizde mevlutte evimizi süsledik elimizden geldigince. Bu sefer ne yaparım hiç düşünmedim. Sağlıkla doğsun kuzularimiz. Rabbim hiç annenin kucağını boş bırakmasın aminnnn
Gerçekten en anlamlı ve işe yarayan hediye olmuş, çok ince bir düşünce.Hediye işini ben daha düşünmedim çevremdekiler o iş bizde diyorlar. Geçenlerde sosyal medyada gördüm bana çok anlamlı geldi; minik paketler hazırlamışlar içlerinde kedi köpek mamaları var üstünde de x den kedi kardeşlerine mama diye. Sonuçta atılan bir şey değil bir canlının karnı doyuyor.
Hediyelik düşünen arkadaşlar sizce bu anahtarlıklar nasıl? Eşim kimse kullanmaz diyo
Eki Görüntüle 2276910 Eki Görüntüle 2276911 Eki Görüntüle 2276912 Eki Görüntüle 2276913
Bak bunlarda isim yok. Bunlar kullanılır gibime geldi ne dersin.Ben de ayni dusuncedeyim kimsenin kullanacagini dusunmuyorum pek...
İsim direk yazmasa belki kullanılırHediyelik düşünen arkadaşlar sizce bu anahtarlıklar nasıl? Eşim kimse kullanmaz diyo
Eki Görüntüle 2276910 Eki Görüntüle 2276911 Eki Görüntüle 2276912 Eki Görüntüle 2276913
Bak bunlarda isim yok. Bunlar kullanılır gibime geldi ne dersin.
Eki Görüntüle 2276927 Eki Görüntüle 2276928 Eki Görüntüle 2276929
Aynı düşüncedeyim. Ufak tefek dıyoruz ama hesap edince epey tutuyor, onun yerine bebeğime ya da kendime birşeyler alırım. Kendi evimde kalıcı şeyler (bebegın pleksi den isimliği, duvar saati, albüm vb) alacagım. Mesela şimdiden eşime dogum hediyemi de söyledim. Cunkü bizimki 3.oldugu ıcın bır de erkek düşünmediği için şimdiden söyledim. 3 oğlumun adının yazacagı altından kolye yaptıracak kuyumcuya... Benim adım niye yok dedi. 3 oğlanın da adı iki isimli bir de seninki olursa batarsın canım dedim... Ha dogru dedi.. Ben bizzat annem ve kayınvalıdem den bılıyorum cok bebek görmeye gelın görmeye mevlute gıderler... Ikısı de yıgıntıya gelemez hemen çöpe atar... Sadece torunlarınınkini vitrinde saklar. Yani herkes kendi canına değer veriyor..Valla herkesinkini ortalikta yiginti oluyor diye attigimdan sadece cikolata dagitacagim.Buzdolabinin uzerinde de kimsenin hatirasini tutmuyorum.Bize kiymetli gelen baskasi icin bir anlam cagristirmiyor bunu anladimBir kutunun icine 2 badem sekeri bir cikolata oldu bitti.Bir de kapi susu tamam insallah.
Havlunun resim ve markasini gondermen mumkun mu. Birde gobek dusene kadar pansuman demissin. Pansuman yapilmiyor. Ellemiyorsun. Su degmezse cabuk dusuyor.Annemlerdeyim diye baya bir alisverise.verdik kendimizi.Kemeraltinda aziz bebeden bir tarafi 2 kat tulbent diger tarafi havlu olan banyo havlularini aldik.Nohut battaniyeler %80 polyestermis.Yegenimde kullanmistik.Tam yine ondan alacakken .Bu dukkan bir yere %100pamuk battaniyeler yptirtiyormus bir yere.Ondan aldik 2 tane.Gobek dusene kadar pansuman body si vs derken ilk 2 aylik kiyafetleri neredeyse tamamlandi.Zaten cikamazmisim sundan 1 ay sonra sicaklarda onu cok net anladim.Bir de kumascidan muslin kestirdik.Tanesi 10 liraya geldi.Nette baktim ucuk fiyatlar.Izmirde olan arkadaslar cok daha sicaklar basmadan Kemeraltinda Aziz bebeden bakabilir battaniye,havlu vs.Gayet uygun.Ben dun sonralara dogru fenalik gecirecektim sicaktan artik.
Havlunun resim ve markasini gondermen mumkun mu. Birde gobek dusene kadar pansuman demissin. Pansuman yapilmiyor. Ellemiyorsun. Su degmezse cabuk dusuyor.
Çok zor tecrubeler bunlar ama çok şükür ki Rabbim bize anneliği layık gördü. Bizimki tüp bebek değil ama evliligimin besinci yıldönümü ne üç ay kala oğlum dünyaya geldi. Bı sene biz korunduk iki sene hiç olmadı. Çatlama tedavileri rahim filmi aşılama yaptik herşey normal olmasına rağmen olmadi. Tüp bebeğe karar verdik para biriktirdik merkezlerle görüştük doğal yolla hamile kalamayacagima karar verdim kendimce ümidi kestim hamile kaldım kimyasal gebelik oldu. Öbür ay hamile kaldım bebek oluştu ama kalbi durdu iki aylık kürtaj oldum o kürtajın manevi acisi hala kalbimde. Yedi ay sonra ilk oğluma hamile kaldım. Şimdi ikinci oğlumuzu bekliyoruz Rabbim bagislasin inşallah. İki oğlum arasında dört yaş olucak . Sanki ilk hamilelegim gibi o kadar heyecanlı yaşıyorum ki her anı öyle kıymetli. Herkes bebeğini çok sever ama zorlukla kavusanlar anlar bizi.O kadar haklısın ki canım. Benim ilk oğlum tüp bebek. Tedavi sürecinde olumlu sonucu alanlar bırbırıne sarılır güler oynar, biz eşimle onları izler ben ağlardım, eşim de kendini sıkardı. Bizim sonuc açıklanacağı gün asla tüp bebek merkezinn ıcınde sevinç çığlığı atmayacağız dıye söz verdik. Gerçi ıkımızde cok umutsuzluk. Dr hamilesiniz deyince biz teşekkür edıp cıktık Dr ne yani sevibmediniz mi dedi. Burda sevınmeyecegI dedık. Cunku ben nasıl burukluk yasadıysam kordıdorda sıra bekleyen ınsanlar da aynı seyı yasamasın ıstedım. Tabı hamılelık sürecımde hep kanama yasayıp gece Dr hep yatış verırdı. O zaman özellerde gece kadın dogumcu yoktu mecbur devlet kadın dogum hastanesinde yatardım haftasonu.. Benim yattığım korıdor dusuk yapan ve kanaması olanların yattıgı koridordu. Karşı koridorda yeni dogum yapanlar vardı. Tuvalete giderken haliyle göruyorsun. Bırının kapısı acıktı bebegıni emzırıyordu. Zaten o süreçte hassasım nasıl aglamaya basladım. Odada 18 yasında bır kızın bebegı 19 haftalıkken karnında ölmüş. Bebegıni almışlar. Beni ağlarken gördu geldi yanıma... Bana abla aglama bak senınkı hala karnında dedi..Ben tanımadığım kıza sarıldım nasıl aglıyordum.. Allah alırsa gene verir dedi. Dedim ki benim ki tüp bebek. Olsun abla Allah yeterki istesin bak senin normalde cocugun olacak dedi.. Bana o caresiz haliyle umut verdi... Zaten o kadar sorunlu hamılelıkte fotoğraf cekınmeye bıle korkardım. Hıc 1.hamılelık resmim yok. Eşim mesala hastane odasının kapısını susletmedı.. Ben yattığım ıcın 1.bebegımde hep kardesım hazırlık yaptı. Eşim Hastane odasına bırsey yaptırmadı. Insanlar uzulmesın dıye... Oğlum sagsalım dogunca hemen kurban kesti... benım sureklı yattıgı kadın dogum hastanesindeki Dr hemşire ve duşuk yapan bölüme baklava dagıtıldı.. Sonradan Allahım bana 2 tane kendılığinden meleklerimi yolladı. Ama hala 1.oğlum burnumun direğini sızlatır. Allah olmayan herkese bir an önce çocuk versin. Gerçekten zor ve yıpratıcı süreçler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?