2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Oy maşallah ne kadar az almışsın nazar degmesin

Drajeli kavonozlari hastaneye goturmeyi dusunuyorm geri kalanida annem bizim buralarda mevlut degilde besik diyorlar 40 indan sonra yapiliyor ondan yapcak. Ozaman dagitirim gelenlere diye dusunuyorm. Oldugu kadar artik napim elimden bukadar geldi. :)
Daha ne olsun cnm. Keyifle dağıtmak nasip olsun.

Icim şişti valla hep mi böyle olurlar bizimki hicccccc birseye karışmıyor valla dokunmayan yılan misali sormuyor bile
Onu burak hamile olduğuna bile inanmiyorrrr

Kızlar bu arada herkese tek tek teşekkürler önerileriniz çok işime yarıyor ve kafamda şekilleniyor.su ana kadar 6 7 takım muslin bez battaniye haricinde hiçbirşey hazırlayamadım
Aaa birde lohusa takimim sırayla tabi hepsi 2. Çocuğa 10 sene ara verince hepten ne yapacağım ı bilmiyorum yarın eminönünde gidip hediyeli ileri halldecem
Inşallah sancılanmam bebiş halen donmediginden mi bilmem hep katılmam oluyor...

Icim şişti valla hep mi böyle olurlar bizimki hicccccc birseye karışmıyor valla dokunmayan yılan misali sormuyor bile
Onu burak hamile olduğuna bile inanmiyorrrr
Valla al benden de okadar benimkide hiiiic neyi var neyi eksik diye sormuyor. Eltim fatmanin annesi neler almis dedi kayinvalidede iyi bari ben alamıyorum o alsin benim yerimede dedi. Tabi ben sok. Ama hakkni yemeyim orgu hirka yelek filan almis begendiklerim var icinde hepi topu 5-6 yelek hirka filan. Birtane zibin bitanede 3 yasinda filan ancak giyinir tshort almis. Bak bakalm begencek misin dedi bukadarini bile beklemedigim icin sasirdim.
Cunku 7 aydir hamileyim 7 aydir esim gorevde tek yasiyorum calisiyorum 4 ay mide bulantisindan hicbisey yiyemedim zayifladim. Hamileligim boyunca sadece 4 kilo aldim. Evim kokuyordu mutfak kokuyordu dolabimi anneme bosalttirdim kokuyor diye. Daha bir kere evime gelmedi sormadi biseye ihtiyacin var mi? İyi misin nasilsin demedi. Oyuzden bu aldiklarini bile beklemiyordum. En guzeli kendi anneniz varsa destek oluyorsa o bide kendi kendinize ne yaptınz o valla.

Anne gibi olmuyor kimse Allah basimizdan eksik etmesin. Benm kayınvalide de hiç bişey almadı örmedi kendi bilir napiyim artk

Anne gibi olmuyor kimse Allah basimizdan eksik etmesin. Benm kayınvalide de hiç bişey almadı örmedi kendi bilir napiyim artk
Kimse kendi annemiz gibi olmuyor malesef .. Geçenlerde eşimin teyzesi birkaç zıbın almış, kayınvalidemlerde vardı. Valla bu ailede hevesli olan bir sensin dedim ben kimseden büyük maddi şeyler beklemiyorum ama bi nefestir bir zıbın bile görüp almak dedim . Annemin aldıklarını gördüler daha erken değil mi neler almış diyor 7 aylık olduk hala erkenms ah ah

Valla ben anlamıyorum benm torunum olsa dünyayı sererim altına. Para harcamaya gelince sıfır. Akıl vermeye gelince en önden giderler

Kızlar ben yatagı ın ustune dogum ıcın ve sonrasında da sermek için pike takımı düşü üyorum bızım ev asırı sıcak oluyor. Yorganla yay
Ben şeyi anlamıyorum acaba aynı şeyleri kendi kızlarına yapıyorlar mı. Ha hem kızına hem oğluna eşitse hep böyleyse derim ki helal kadına, karakteri böyle ama şu da bir gerçek konu kendi kızları olunca akan sular durur, gelin olunca ona ne gerek var olur. Olay maddiyata da ılgılı değil vallahi pazardan bile alsa ben giydiririm ama hiç göremediğim için nasıl bir duygu bilmiyorum.. İlerde yaşlanıp elden ayaktan düşünce de eee erkek evlada ve geline güvenmesinler, acaba o zaman o cok sevdikleri kızları bakacak mı. Valla uzak olması en güzel 5 günde bir ben ararım bir o arar. Merhaba merhaba yeter... O da oğlu arayıp sormadığı ıcın benle iletişimi kesemiyor yoksa oğlundan haber alamayacak.. Zaten mesafeli olması eşimin işime geliyor, yoksa her istedıgınde gelir kalır. Doguma annemden önce gelecek eylulde gelecek, kendi annemde 1 gün önce gelirim diyor. Ben 2 yönlü kadersizim. Hiç soran yok bunun bulantısı kusması var, evde 2 kucuk cocuk bu son ay ne yapacak dıye soran annem bile yok. Lafa gelince ne gerek varmıs 3.ye.bunu diyen kendi annem.kayınvalıde beni düşünmez ama Allah ıcın Eylül 15 ten sonra sırf çocuklara yemek yapmak için gelecegım diyor..açıkca dedim kayınpeder getıreceksen hıc gelme ben basımın çaresine bakarım. Son 15 gün evimde sereserpe oturmak ıstıyorum dedim. O var dıye rahat edemem dedim. O napacak ac mı kalacak dıyor. O zaman erken gelme dedim valla açıkca. Eşim bile diyor ne işi var babamın hatta o dogumdan 15 gün sonra gelsin sankı bebek mi görmedi dıyor.. Zaten yenıdogan bebek emıyor uyuyor

Ay bebek icin gorumceme nasil olurlar bilmiyorum ama gorumcem 15 gun once evlendi benimde evimin iki sokak arkasindan ev aldi oraya oturdu. Allahim karsima cikariyor herseyi olacak ya iste 7 aydir evimin onunden gecmeyen kv kp ile evimin yanindaki bim marketin kapisinda karsilastim. Hayirdir ins dedim bana gelmediginiz kesin 6-7 aydir evimin onunden gecmediniz de dedim. Gorumceye mi gidiyosunuz dedim? Evet mutfağına alisveris yapcaz kahvaltilik bilmem ne dedi dugune bikac gun vardi. Sen evde misin ki 6 aydir dedi kv. Dedim pardon nerdeyim? Esim 6 aydir gorevde ama ben evde yalnizim dedim. Benim evimin onunden gecmeyen insanlar kzna kahvaltlk mutfak alisverisi yapmaya gelmisler. Torununu onemseyen bi insan olsa okadar bulantm oldu hergun kzm ben yemek yaptm sen yapamiyosun isten cknca gel burda ye oyle git derdi. Ama Allah muhtac etmesin bunlari gordugum icinde bende oglumu sevdirmicem onlara. Cat kapi sevmeye gelirlerse hep yuzlerine vurcam. İhtiyacim varken gelmeyenler simdi bebek sevmeye hic gelmesinler dicem

En azında şaşırtmış seni
Benimkinden onu bile beklemiyorum

Takma kafama yaaa kıyamam zaten yaşadıkça takmamayı öğreniyorsun ben güzeli hiç beklentiye girmemek

Vawww kıza bak düğünden ertesi sabahını düşünüp anasını babasını markete dikmiş. Aynı şeyi acaba gelin ya da oğlu dese kıyamet kopar. Sizin alışverişinizi de mi biz yapacagız. Valla senin görümce dişli. Markete yollayan doğuracağı zaman da ellerine listeyi verir, bebek mağazasına yollar.. Boşver canım ya ama haklısın şimdi torun olunca kızlarına ugrayınca sana da damlarlar. En güzeli koy mesafeni... Tabi eşinle arayı bozma da..

Teşekkür ederim canım

bebek mağazasında çalışıyorum, anne soruyor ne alayım ne zaman giyecek diye yada hoşuna gidiyor alıyor ama sonra geliyor bu yaza denk geliyor mont almışım diye, ay listesi yaparsanız içinize sinerek alırsınız mesela benim ki
ekim 0 aylık
kasım 1 aylık
aralık 2 aylık
ocak 3 aylık
şubat 4 aylık
mart 5 aylık
nisan 6 aylık... benimki tam kış bebeği 6 aya kadar kışlık 6-9 ay bahar 9-12 tam yaz

igenelde insanlar yenidoğan bölümünü sanki ne kadar giyecek el kadar şeyi deyip geçiyor ama bu bebek sonuçta bişeyler giymek zorunda ki 56 cmlerin içinde bile kayboluyorlar, ürünleri kıyaslarsanız 56 ve 62 arasında 1 2 cm oynar yani 0-3 ay diye illa 3 ay giyecek diye birşey yok kıyafetlerin esneme payları vardır, az gelirse yenidoğan 3-6 aylarıda kullanırım inşallah,
öyle uçuk listeler varki ben en az da tutmaya çalıştım

0-3 ay, 56 cm için hastane çıkışı almadım, 7 yandan çıtçıtlı body, 4 tulum, 6 üst, 6 alt, 1 ceket, 2 yelek, 3 battaniye, 6 müslin mendil 50x50 (büyük müslinlerden yazın alırım), 6 çorap, 2 bere, bez ve ıslak mendil sleepy natural, emzik 2'li avent ultra hafif, biberon paşabahçenın vardı cam migrosta antikolik aldım, sağma makinesi almadım gerekirse alırız, 2 takım nevresim aldım, beşik park yatak aldım 4 5 yaşa kadar kullanılıyor, anne yanında da çok aklım kaldı

3-6 ay, 62cm için, 1 astronot, 10 çıtçıtlı body, 2 tulum, 5 kalın 5 ince alt üst takım,

Benim annem de sağolsun pek yardımcı değil, ablamın çocuklarına bakıyor onlardan bana fırsat kalmıyor yan yana apartmanlarda oturuyorlar, her gün ablamları bile yedirip evlerine öyle gönderiyor.. dün telefonda konuşurken bu ara üşeniyorum hareket etmeye dedim diye ne biçim gençsiniz anlamadım ben dedi kapattım suratına telefonu. İlk dört ay kusmaktan canım çıkıyodu yine de evimi ne yemeksiz ne temizliksiz bıraktım şimdi bunları duymak çok koyuyo, Allahtan eşim yardımcı kayınvalidemde elinden geldiği kadar yapıyo bişeyler. Destek olmuyolar ama kösteklik on numara

Aslında her anne ve bebeğin ihtiyacı farklı olabiliyor. Obyuzden çok fazlaya kaçmamak doğumdan sonra lazım olanlari tamamlamak lazım. Soğuk buhar yapan makinayı bı doktir bana al dedi. Sonra başka doktor İstanbul da nem oranı zaten yüksek siz makinayla daha fazla nem yapiyorsunuz böylece bakteriler üremeye başlıyor at o makinayi dedi. Haklı buldum bende. Kimi şehir sıcaktır zibinla bebek büyür kimi şehir soğuk kat kat sararsin.

Bu konular açılınca herkese dertli çıktı napalim eslermiz iyi olsun bebisler sağlıklı gelsin yeter. Benim ellerim uyuşuyor ince iş hiç yapamıyor um öğlene kadar parmaklarımı kapatamiyorum bile. Domates yapicaktin annem geldi yirmi kilo yaptı kaynanam geldi akıl verdi ben böyle yapıyorm şöyle yapiyorum sen bilirsin dedi gitti. Halbuki ben onun bı sene elli kilo domatesini tek başıma soymustum her bayram seyran temizlik tatlı misafir hep ben kostum . Şimdide memleket e gitti. Doğuma gelirim dio doğuma kalmış iki ay belki daha az ben zaten ellerimin acisindan evi çekip ceviremiyorum hiç yardımcı olayım başında durayim demio. Amannnn çok doluyum yazarsam sayfalar sığmaz. Canımız sağ olsun Allah bize güç kuvvet versin kimseye muhtaç etmesin aminnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…