Bende çok yorgunum anlatamam. Esimde dahil kimseden fayda yok. Kayinvalidem zaten yardimci olamaz. 1 aydir annemdeyim. Bugun dönüyorum. Doğuma kadar yanlizim. Eylulde annemler amcamin oglunun dugunu var oraya gidecekler oradan tatile çıkacaklar eylul sonu gelecekler. Benim en ağır zamanlarim. 21 aylik kizim var bide. Yandim ben. Suan bile yerimden zor kalkiyorum. Dün kızımı biraz fazla kucakladim diye bugün vajine kemiklerim ağrıyor. Sanki vajinami çekiçle kırmışlar. Bu halde esim toplanmama yardim etmiyor cocuga baksa yeter ama hem cocuk hem is bende. Birde yetmiyor yattigi yerden hazırmısin diyo. Demiyorki bu kadin hamile agrisi var cocuga bakayim yada toplanmasina yardimci olayim. Yattigi yerden emir yagdirsin. Ben artik onuda allaha havale ettim.Bu konular açılınca herkese dertli çıktı napalim eslermiz iyi olsun bebisler sağlıklı gelsin yeter. Benim ellerim uyuşuyor ince iş hiç yapamıyor um öğlene kadar parmaklarımı kapatamiyorum bile. Domates yapicaktin annem geldi yirmi kilo yaptı kaynanam geldi akıl verdi ben böyle yapıyorm şöyle yapiyorum sen bilirsin dedi gitti. Halbuki ben onun bı sene elli kilo domatesini tek başıma soymustum her bayram seyran temizlik tatlı misafir hep ben kostum . Şimdide memleket e gitti. Doğuma gelirim dio doğuma kalmış iki ay belki daha az ben zaten ellerimin acisindan evi çekip ceviremiyorum hiç yardımcı olayım başında durayim demio. Amannnn çok doluyum yazarsam sayfalar sığmaz. Canımız sağ olsun Allah bize güç kuvvet versin kimseye muhtaç etmesin aminnn
Aynen bende kimseden birsey beklemiyorum.kimi anneden çekiyo kimi kaynanadan en güzeli kimseden birşey beklememek o zaman üzülmüyor insan. yani en azından ben öyle yapıyorum hatta eşimden bile bişe beklemiyorum. Z zeraseba dediğin gibi canım yazmaya kalkarsak ohooo neler var bi de hamilelik psikolojisiyle daha da alınganız peçeteler elimizde yazışırız
Kizimda taç marka uyku seti aldim. Gayet guzelKızlar selamm. Uyku seti alan var mı internet üzerinden almayı düşünüyorum ama isimsiz yapan bulamadım. beşik kenarlarında koruması olan bir takım düşünüyorum alan bilen var mı
Canım iş yerinde indirmiştim şuan baktım bulamdım pazartesi sitenin linkini atarım
Benimde gun icinde acayip geriliyor cok rahatsiz oluyorum 15 20 dk sonra duzeliyor acaba yemek yedigim icin midemi baski yapiyor. Bide az az yemeyi deniyecegim bebek toplanmasi degil sizde varmi boyle birseykızlar her sabah uyandığımda karnım taş gibi oluyor neden acaba ? sizin de oluyor mu bir saat sonra falan düzeliyor yataktan kalkarken bile zorlanıyorum sanırsın karnıma bir kaya koymuşlar kalkamıyorum
Canım ben de ellerımı acamıyordum. Parmaklarımı buküp acamıyordum, bırsey tutamıyorum. Dra whats apptan sordum hemen magnorm kullan dedi. Allahım ben hep bacak kasılması yasamıştım. Magnorm dıger hamılelıklerde hep kullandım ama bunda 27 haftaya kadar kullanmadım. Hemen aile hekımıne yazdırdım. Ya 2.gğn kullanımında ellerimi acabıldım. Şimdi gunde 1 tane ıcıyorum. Ellerımı rahat hareket ettıeıyorum. Domates sosumu yaptım. Közlemelıjlerı yaptım attım dolapa....ufak ufak ne gecerse elime yapıyorum.. Hemen magnorm kullan. Cunku ben oğlusları bıle yıkayamıyordum. Cok kötu bırseyBu konular açılınca herkese dertli çıktı napalim eslermiz iyi olsun bebisler sağlıklı gelsin yeter. Benim ellerim uyuşuyor ince iş hiç yapamıyor um öğlene kadar parmaklarımı kapatamiyorum bile. Domates yapicaktin annem geldi yirmi kilo yaptı kaynanam geldi akıl verdi ben böyle yapıyorm şöyle yapiyorum sen bilirsin dedi gitti. Halbuki ben onun bı sene elli kilo domatesini tek başıma soymustum her bayram seyran temizlik tatlı misafir hep ben kostum . Şimdide memleket e gitti. Doğuma gelirim dio doğuma kalmış iki ay belki daha az ben zaten ellerimin acisindan evi çekip ceviremiyorum hiç yardımcı olayım başında durayim demio. Amannnn çok doluyum yazarsam sayfalar sığmaz. Canımız sağ olsun Allah bize güç kuvvet versin kimseye muhtaç etmesin aminnn
Allah yardımcın olsun cnm. Normal doğum mu bekliyorsun. Doğum erken olursa ilgilencek kimse var mı. Allah'tan annem yürüyerek yirmi dakika mesafede. Acil bişey olsa bı alo derm. Kızın küçükmus benmnoglum dört yaşını bitiyor ama çok ilgii istiyor tuvalette otururken bile yanımda otur bekle diyo otur kalk zor gelio artık.Bende çok yorgunum anlatamam. Esimde dahil kimseden fayda yok. Kayinvalidem zaten yardimci olamaz. 1 aydir annemdeyim. Bugun dönüyorum. Doğuma kadar yanlizim. Eylulde annemler amcamin oglunun dugunu var oraya gidecekler oradan tatile çıkacaklar eylul sonu gelecekler. Benim en ağır zamanlarim. 21 aylik kizim var bide. Yandim ben. Suan bile yerimden zor kalkiyorum. Dün kızımı biraz fazla kucakladim diye bugün vajine kemiklerim ağrıyor. Sanki vajinami çekiçle kırmışlar. Bu halde esim toplanmama yardim etmiyor cocuga baksa yeter ama hem cocuk hem is bende. Birde yetmiyor yattigi yerden hazırmısin diyo. Demiyorki bu kadin hamile agrisi var cocuga bakayim yada toplanmasina yardimci olayim. Yattigi yerden emir yagdirsin. Ben artik onuda allaha havale ettim.
Aynen bende kimseden birsey beklemiyorum.
Kizimda taç marka uyku seti aldim. Gayet guzel
19 ekimde sezaryan olacak canim. Eger erken gelmezse. Erken dogum olursa annem birakip gelirAllah yardımcın olsun cnm. Normal doğum mu bekliyorsun. Doğum erken olursa ilgilencek kimse var mı. Allah'tan annem yürüyerek yirmi dakika mesafede. Acil bişey olsa bı alo derm. Kızın küçükmus benmnoglum dört yaşını bitiyor ama çok ilgii istiyor tuvalette otururken bile yanımda otur bekle diyo otur kalk zor gelio artık.
Ben anneden kayınvalıde den bırsey beklemiyorum ne halleri varsa görsünler. Ama eşimden beklerim... Hayat müşterek. Baktı bu hamilelik rahat geciyor İlk 4 ay cok yardımcıydı sonra bıraktı.. Tamam haftada bır gun yarım gun kadın gelıyor ama 2 erkek cocukla ev temız kalmıyorkş. Hergün süpürge acılması gerek. İyiyse yaparım ama 1 gun ben suourıyorsam 2.gun ona suourttıruyorum. Her akşam parka cocukları ındırmek zorunda. Pazar ve market işini de devrettim ona.... Yemegını yryıncede bulasıgını makıneye atıp masayı sıliyor...camasır seoetını ona tasıtıyorum. Balkona asmaya utanıyor ama ben camasırlıga ona astıeıyorum cunku ayakta duramıyorum artık... Tabi bu hale getirene kadar canım cıktı o ayrı ama hep kadın yapmaya alıştırınca tepemıze cıkıyorlar. Elde telefon ya gel yat. Valla ona hizmet etmek için dünyaya gelmedim... 2 haftadır ütüsünü de kendi yapıyor... İş yeri gömlek be pantalonları ütücüye gıdıyor. Kendi tshırt unu ve koyunu da utulesın bır zahmet.. Zaten bastan dedim 3.yü istıyorsan yanımda olacaksın. Bak zaten kımseden fayda yok.. Sen de Kendı ı ceker sen ben mutsuz olurum bıt bıt konusu beynini ütülerim dedim. Tamam dedi.. Uafak Uafak iş verin ve kötü yapsa bile canım cok guzel yapmıs sın askım hayatım deyıp verin gazı. Erkek mılletı cocugun dan buyugune gazla çalısıyor. Benım ufaklıklar bıle hadı aslan oğulları kım daha önce oyuncakları topluca. Hadı kim anneye masa hazırlamaya yardımcı olacak hadi paşaları koçlarım diye diye iş yaptırıyorum. Alışsınlar, ileri de gelin hanımlar saydırmasın bana.Bende çok yorgunum anlatamam. Esimde dahil kimseden fayda yok. Kayinvalidem zaten yardimci olamaz. 1 aydir annemdeyim. Bugun dönüyorum. Doğuma kadar yanlizim. Eylulde annemler amcamin oglunun dugunu var oraya gidecekler oradan tatile çıkacaklar eylul sonu gelecekler. Benim en ağır zamanlarim. 21 aylik kizim var bide. Yandim ben. Suan bile yerimden zor kalkiyorum. Dün kızımı biraz fazla kucakladim diye bugün vajine kemiklerim ağrıyor. Sanki vajinami çekiçle kırmışlar. Bu halde esim toplanmama yardim etmiyor cocuga baksa yeter ama hem cocuk hem is bende. Birde yetmiyor yattigi yerden hazırmısin diyo. Demiyorki bu kadin hamile agrisi var cocuga bakayim yada toplanmasina yardimci olayim. Yattigi yerden emir yagdirsin. Ben artik onuda allaha havale ettim.
Aynen bende kimseden birsey beklemiyorum.
Kizimda taç marka uyku seti aldim. Gayet guzel
Bende sezeryan olucam. İlki kötü geçmişti inşallah bu sefer kolay olur . Bide iki gece yatircaklarmis ilkinde bı gece kalmıştım sadece. Büyük oğlumu hep düşünüyorum hiç ayrı gece gecirmedik. Babası bakar ilgilenir ama kapı önüne beraber çıksalar camdan izliom araba gecio mu diye annelik zor valla. Şu doğum surecini kolaylıkla atlatiriz inşallah benm doğum 21 ila 26 Eylül arası olcakmis doktor öyle dedi bakalim19 ekimde sezaryan olacak canim. Eger erken gelmezse. Erken dogum olursa annem birakip gelir
Paşalarim koçlarımBen anneden kayınvalıde den bırsey beklemiyorum ne halleri varsa görsünler. Ama eşimden beklerim... Hayat müşterek. Baktı bu hamilelik rahat geciyor İlk 4 ay cok yardımcıydı sonra bıraktı.. Tamam haftada bır gun yarım gun kadın gelıyor ama 2 erkek cocukla ev temız kalmıyorkş. Hergün süpürge acılması gerek. İyiyse yaparım ama 1 gun ben suourıyorsam 2.gun ona suourttıruyorum. Her akşam parka cocukları ındırmek zorunda. Pazar ve market işini de devrettim ona.... Yemegını yryıncede bulasıgını makıneye atıp masayı sıliyor...camasır seoetını ona tasıtıyorum. Balkona asmaya utanıyor ama ben camasırlıga ona astıeıyorum cunku ayakta duramıyorum artık... Tabi bu hale getirene kadar canım cıktı o ayrı ama hep kadın yapmaya alıştırınca tepemıze cıkıyorlar. Elde telefon ya gel yat. Valla ona hizmet etmek için dünyaya gelmedim... 2 haftadır ütüsünü de kendi yapıyor... İş yeri gömlek be pantalonları ütücüye gıdıyor. Kendi tshırt unu ve koyunu da utulesın bır zahmet.. Zaten bastan dedim 3.yü istıyorsan yanımda olacaksın. Bak zaten kımseden fayda yok.. Sen de Kendı ı ceker sen ben mutsuz olurum bıt bıt konusu beynini ütülerim dedim. Tamam dedi.. Uafak Uafak iş verin ve kötü yapsa bile canım cok guzel yapmıs sın askım hayatım deyıp verin gazı. Erkek mılletı cocugun dan buyugune gazla çalısıyor. Benım ufaklıklar bıle hadı aslan oğulları kım daha önce oyuncakları topluca. Hadı kim anneye masa hazırlamaya yardımcı olacak hadi paşaları koçlarım diye diye iş yaptırıyorum. Alışsınlar, ileri de gelin hanımlar saydırmasın bana.
Seni Allah mı gönderdibebek mağazasında çalışıyorum, anne soruyor ne alayım ne zaman giyecek diye yada hoşuna gidiyor alıyor ama sonra geliyor bu yaza denk geliyor mont almışım diye, ay listesi yaparsanız içinize sinerek alırsınız mesela benim ki
ekim 0 aylık
kasım 1 aylık
aralık 2 aylık
ocak 3 aylık
şubat 4 aylık
mart 5 aylık
nisan 6 aylık... benimki tam kış bebeği 6 aya kadar kışlık 6-9 ay bahar 9-12 tam yaz
igenelde insanlar yenidoğan bölümünü sanki ne kadar giyecek el kadar şeyi deyip geçiyor ama bu bebek sonuçta bişeyler giymek zorunda ki 56 cmlerin içinde bile kayboluyorlar, ürünleri kıyaslarsanız 56 ve 62 arasında 1 2 cm oynar yani 0-3 ay diye illa 3 ay giyecek diye birşey yok kıyafetlerin esneme payları vardır, az gelirse yenidoğan 3-6 aylarıda kullanırım inşallah,
öyle uçuk listeler varki ben en az da tutmaya çalıştım
0-3 ay, 56 cm için hastane çıkışı almadım, 7 yandan çıtçıtlı body, 4 tulum, 6 üst, 6 alt, 1 ceket, 2 yelek, 3 battaniye, 6 müslin mendil 50x50 (büyük müslinlerden yazın alırım), 6 çorap, 2 bere, bez ve ıslak mendil sleepy natural, emzik 2'li avent ultra hafif, biberon paşabahçenın vardı cam migrosta antikolik aldım, sağma makinesi almadım gerekirse alırız, 2 takım nevresim aldım, beşik park yatak aldım 4 5 yaşa kadar kullanılıyor, anne yanında da çok aklım kaldı
3-6 ay, 62cm için, 1 astronot, 10 çıtçıtlı body, 2 tulum, 5 kalın 5 ince alt üst takım,
Benim de öyle oluyor. Tuvalet ihtiyacından olduğunu düşünüyorum uyanıp biraz gezdikten sonra kahvaltıdan sonra normale dönmüş oluyorkızlar her sabah uyandığımda karnım taş gibi oluyor neden acaba ? sizin de oluyor mu bir saat sonra falan düzeliyor yataktan kalkarken bile zorlanıyorum sanırsın karnıma bir kaya koymuşlar kalkamıyorum
Masallah ne kadar yardimci esin. Benim çorabını banyoya atmıyor. Birde yardim mi edecek. Beli ağrıyormuş kendi derdine düşmüş. Kendi bel ağrısıyla benim hamileliğimi kiyasliyor. Su ağır sen al ben hamileyim desem benimde belim ağrıyor diyo. Beni uzmekten baska birseyi yok. Ilk bebegimde boyle degildi.Ben anneden kayınvalıde den bırsey beklemiyorum ne halleri varsa görsünler. Ama eşimden beklerim... Hayat müşterek. Baktı bu hamilelik rahat geciyor İlk 4 ay cok yardımcıydı sonra bıraktı.. Tamam haftada bır gun yarım gun kadın gelıyor ama 2 erkek cocukla ev temız kalmıyorkş. Hergün süpürge acılması gerek. İyiyse yaparım ama 1 gun ben suourıyorsam 2.gun ona suourttıruyorum. Her akşam parka cocukları ındırmek zorunda. Pazar ve market işini de devrettim ona.... Yemegını yryıncede bulasıgını makıneye atıp masayı sıliyor...camasır seoetını ona tasıtıyorum. Balkona asmaya utanıyor ama ben camasırlıga ona astıeıyorum cunku ayakta duramıyorum artık... Tabi bu hale getirene kadar canım cıktı o ayrı ama hep kadın yapmaya alıştırınca tepemıze cıkıyorlar. Elde telefon ya gel yat. Valla ona hizmet etmek için dünyaya gelmedim... 2 haftadır ütüsünü de kendi yapıyor... İş yeri gömlek be pantalonları ütücüye gıdıyor. Kendi tshırt unu ve koyunu da utulesın bır zahmet.. Zaten bastan dedim 3.yü istıyorsan yanımda olacaksın. Bak zaten kımseden fayda yok.. Sen de Kendı ı ceker sen ben mutsuz olurum bıt bıt konusu beynini ütülerim dedim. Tamam dedi.. Uafak Uafak iş verin ve kötü yapsa bile canım cok guzel yapmıs sın askım hayatım deyıp verin gazı. Erkek mılletı cocugun dan buyugune gazla çalısıyor. Benım ufaklıklar bıle hadı aslan oğulları kım daha önce oyuncakları topluca. Hadı kim anneye masa hazırlamaya yardımcı olacak hadi paşaları koçlarım diye diye iş yaptırıyorum. Alışsınlar, ileri de gelin hanımlar saydırmasın bana.
Rabbim bize kolaylık versin. Kızımda bensiz uyumaz. Napcam bilmiyorum.Bende sezeryan olucam. İlki kötü geçmişti inşallah bu sefer kolay olur . Bide iki gece yatircaklarmis ilkinde bı gece kalmıştım sadece. Büyük oğlumu hep düşünüyorum hiç ayrı gece gecirmedik. Babası bakar ilgilenir ama kapı önüne beraber çıksalar camdan izliom araba gecio mu diye annelik zor valla. Şu doğum surecini kolaylıkla atlatiriz inşallah benm doğum 21 ila 26 Eylül arası olcakmis doktor öyle dedi bakalim
Yıkamıyorlar ama siliyorlar. Kanlı lekesi falan olmuyor. Zaten hastaneden cikana kadar ikinci bir takımı giydiriyorsun. Ben 10 lu hastane çıkışını hastaneden cikarken giydirdim. 5 li hastane çıkışını dogumdan sonra giydi hemenKızlar bebek doğduğunda ilk kıyafet ne olmalı sizce. Bizim hastanede bebek yıkanmıyor silinmiyor. Direkt elbislerini giydiriyorlarmış. Şimdi pahalı bir şey alsam kanlı lekeli olacak. Acaba hastaneden çıkarken mi daha iyi bir şey giydirmek lazım
Aslında her anne ve bebeğin ihtiyacı farklı olabiliyor. Obyuzden çok fazlaya kaçmamak doğumdan sonra lazım olanlari tamamlamak lazım. Soğuk buhar yapan makinayı bı doktir bana al dedi. Sonra başka doktor İstanbul da nem oranı zaten yüksek siz makinayla daha fazla nem yapiyorsunuz böylece bakteriler üremeye başlıyor at o makinayi dedi. Haklı buldum bende. Kimi şehir sıcaktır zibinla bebek büyür kimi şehir soğuk kat kat sararsin.
Canım ben uyku seti almayı düşünmüyorum ama yataşta vardı dediğin gibi bir bakabilirsinKızlar selamm. Uyku seti alan var mı internet üzerinden almayı düşünüyorum ama isimsiz yapan bulamadım. beşik kenarlarında koruması olan bir takım düşünüyorum alan bilen var mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?