- 13 Haziran 2013
- 1.944
- 3.919
- 133
Canım benim kayınvalide hep ne gerek var dıyen bir kadın. 1. Torununa bile doğru dürüst birşey almadı.. Hep Kendı annem kardeşim.. Görümce de değişik yenıdogan bebege 3 YAS ayakkabısı almıs. Hep Kendi zevkine göre.. Ben ne yaptım tüm mevlute gelenlerin hepsini değiştirdim. Degusım kartları oluyor. Görümce Özellikle degusım kartı koymazdı. Ama hm de tanıdık var hep olmadı kucuk feldı dıye dıye her aldıgını degıstım.. Sınır olurdu birşey de dıyemezdi... Sen kimseye alma deme alsınlar sen degıstırırsinValla süper olmuş canım eline sağlık ben bugün çarşıda baya dolandım bulamadım böyle malzeme, kapı süsünü yine birşekilde hallederim diyorum da takı yastığı için boş yastığı da nereden bulacağım hakkında hiç fikrim yok
İki tarafın ilk torun ama benim ailem uzak memlekette canım oradan sadece bebek için gelen olmaz sadece eşimin bazı akrabaları var onlarında altın takacaklarını sanmam, benimkiler de öyle herşeyi kafasına göre kendi zevkine göre yapmayı çok sevdikleri için ben baştan açık açık siz karışmayın süpriz istemiyorum kendim yapıcam beğenmediğim birşey olmasını istemiyorum dedim sormadan kafanıza göre birşey de almayın dedim şimdi de hiçbirşey almaz oldular sormayı kendilerine hakaret sayıyorlar heralde
Aslında SGK'yı arayıp net bilgiyi öğrensenseniz daha iyi olur bence. Okul yönetimleri de her zaman bilgili olmuyor. Hak kaybına uğramamış olursunuz.
Doğrusunu, olması gerekeni değil de başka bir memurdan öğrendiklerini uyguluyor çoğu zaman idaredeki memurlar. Sgk ile görüştüğünüzde idare bu konuda farklı bir uygulama yapmak isterse nasıl bir yol izlemeniz gerekiğini de bence sorun ki istemediğiniz bir durumla karşılaştığınızda stres yaşamadan halledebilesiniz. Nacizane fikrim tabi kiOkul idarem degisti zaten ve seminer donemi degisti.Tanimiyorum yeni muduru ama sorayim sgk ya.Gerci memurlar.net falan orda okudugum kimisi kabul ediyor kimisi etmiyormus bu raporu.
Kızlar, çalıştığınız kuruma hamilelikle ilgili nasıl bir belge veriyorsunuz. Ben normalde devlette öğretmenim ama yurtdışı görevdeydim, haftaya görev başlangıcı yapacağım ama 32.haftamda(ağustosun son haftası) izne ayrılacağım. Hiç işlem falan yapmadım bunla ilgili. Sadece doktordan rapor falan mı alıp veriyoruz. Bir de doğum yaptıktan sonra da 40.haftadan önce olmuşsa ya da sonra onu nasıl belirtiyoruz. Doğumu da yurtdışında yapacağım. Bilen varsa lütfen beni bilgilendirsin
Wuw cok olmuş biraz sanki. Doktor 25 haftada kontrole gittiğimde 6,5 kg diye baya söylenmiştiBu arada 58 kiloyla hamile kaldım şu an 73 olmuşum
Belimin yanlarında nur topu gibi ikişer tane de çatlağım çıkmış
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun
Bebislerinizin kiyafetlerini yikayip ütülediniz mi hanimlar? Besik filan kurdurdunuz mu? Ben henuz yikamadim utulemedim hastane cantasinida hazirlamadm. Bayramdan sonra yani 32.haftamda yapmayi düşünüyordum gec mi kalmis oluyoruz? Sanki hazırlayan arkadaslarin yorumlarini okudum gibi. Ben daha kendime pijama filan almadim. Bebegin camasirlarini yikamak icin deterjanda yarin yada ctesi almayi dusunuyorum. Suan 29+2 yiz
Kızlar bende yarın 27 olcam. Bendede 75gr yüklemede 2.saat 110 çıktı ama 1. Saat baktırmadım parmaktan 200 240 lara çıkıyor diyet yapıyorum. Hatta endokronoloji doktoru bana 7 gün yaz kaç çıktığını dedi ona göre insüline bike başlayabilir ama ben sıkı diyetle çözdüm işi 1.saat 140ın altında tutuyorum 2 gündür... Tatlı yok ekmek her öğün bir dilim kızaetma meyve yok
Bu arada asıl bir sorunum var bu saatte girdim sizlere sorayım diye benim vebek ilk harwketten beri hepkasıklarımın altında ortada hareket ediyor idrar kesesine yakın. Ve ben sürekli tuvaletteyim. Hatta oturup kalkarken idrar kaçırıyorum. Çok kötü durumdayım çamaşırım ıslanıyor hep siz böyle bişey yaşıyormusunuz hareket ettikçe tuv. Geliyor. Birde kabızlık sorunum var ve ben şeker diyetinden ötürü son derece bağırsak dostu şeyler yediğim halde kabız oluyorum demir hapından şüphelendim birde bebek bağırsağada baskımı yapıyor acaba... Sizler böyle şeyler yaşıyormusunuz erken doğumdan çok korkuyorum
Bu arada 58 kiloyla hamile kaldım şu an 73 olmuşum
Belimin yanlarında nur topu gibi ikişer tane de çatlağım çıkmış
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun
Canım iş yerinde indirmiştim şuan baktım bulamdım pazartesi sitenin linkini atarımNiye zorunlu sezeryan canım?
Ne yazık ki varis gebelik sebebi ile. İlk gebelikte görmedim ama benim de 1 tane çıktı
Spor çok etkiliyormuş. Geçen yıl gebeliğimin ilk 3 ayında spora gidiyordum çatlağım yoktu hiç. BU YIl aynı ürünleri kullanmama rağmen çatladım.
Endokrinoloji doktoruna da gidiyorum ben insülin direncim olduğu için. Cihazla ölçüm yapıyorum. Açlık 95’i tokluk ise (yemekten 1 saat sonra) 145’i geçmedikten sonra sorun yok dedi. Şüpheniz var ise Hemoglobin A1C kan tahlili yaptırabilirsiniz. Son 3 ayın ortalama şeker değerini veriyor tanı koymada etkili.
Kramp önemli arkadaşlar, kramptan dolayı kasılma yaşadım rahim ağzında kısalma vardı o gün. Magnezyuma başladım rahatladım. Magnezyumu eksik etmeyin. Kasılmayı tetikliyor ne yazık ki
Hangi PROGRAMI canım?
Merhaba Ekim anneleri
yeni üye sayılırım. Doğum Kasım gösteriyor ama geçen hafta apandisit ameliyatı geçirdim. Yeni iyileşiyorum. Zor bir hafta geçirdim. Sezeryan olmam gerekiyor. Ekim annesi olacağım muhtemelen ben de.
Affababy diye bir site buldum,bu takımlar 120 lira. sizce uygun mu nasıllar? hastane çıkışı olarak kullanmayı düşünüyorum
Eki Görüntüle 2292685 Eki Görüntüle 2292684
O nasil oluyor.O iki hafta cidden onemli.Doktoruma mi yaptiracagim o kapattirmayi yoksa okul idaresine mi ?Aynen az degil.Seminere de bir.sekilde giderim.Okulum evimin yani.
Hangi sayfaymış merak ettim isim paylaşabilir misinizElbisemi sayınlı aldım canım
Ben instagram da bi sayfa var kiralık çekim için veriyor hatta çokta beğendim
Sizede tavsiye edebilir fiyatlarda çok makul 100 tl önümüzdeki ay düğün için sipariş vereceğim bende
Canım pazartesi linkini atarım telden bulamadım şimditeşekürler canım benim de 18 ağustos ama 16 sında gidip alacağım
bebiş ve benim için hangisi rahatsa onu tercih edeceğim şahsen biberon aldım emzik de alacağım çünkü ilerde çalışamaya başlayacağım çocuğa eziyet olmasın
aynen canım bende öyle düşünüyorum.
31+6 anladım ben
bayramda yapacağım
4. aydan beri iç çamaşırımda ıslaklık var sürekli ne yazık ki mesaneye yaptığı baskıdan dolayı dedi doktor normal bir durummuş gebeliğin son aylarında daha çok olacak dedi
hangi program bu ?
Doktora gidiceksin canım çalışamaz raporu oluyo doğum öncesi izni başlatıyolarO nasil oluyor.O iki hafta cidden onemli.Doktoruma mi yaptiracagim o kapattirmayi yoksa okul idaresine mi ?Aynen az degil.Seminere de bir.sekilde giderim.Okulum evimin yani.
Aynen aynen alma demiceksin alın diceksin bakalım ne yapcaklar torunlarına. Ben alın dedim şimdide kaynanam aldıklarımı sana göstermicem süpriz olsun diyorCanım benim kayınvalide hep ne gerek var dıyen bir kadın. 1. Torununa bile doğru dürüst birşey almadı.. Hep Kendı annem kardeşim.. Görümce de değişik yenıdogan bebege 3 YAS ayakkabısı almıs. Hep Kendi zevkine göre.. Ben ne yaptım tüm mevlute gelenlerin hepsini değiştirdim. Degusım kartları oluyor. Görümce Özellikle degusım kartı koymazdı. Ama hm de tanıdık var hep olmadı kucuk feldı dıye dıye her aldıgını degıstım.. Sınır olurdu birşey de dıyemezdi... Sen kimseye alma deme alsınlar sen degıstırırsin
Beşik aldık kurduk çamaşırları henüz yıkamadım. Agustosda yıkamayi düşünüyorum ama utulemeyi düşünmüyorum. Sadece hastane çıkışı kıyafetlerini utulicem. Deterjan, şampuan, ıslak mendil, mama sandalyesi, yürüme arkadaşı , iki paket bez... Her şeyi tamamBebislerinizin kiyafetlerini yikayip ütülediniz mi hanimlar? Besik filan kurdurdunuz mu? Ben henuz yikamadim utulemedim hastane cantasinida hazirlamadm. Bayramdan sonra yani 32.haftamda yapmayi düşünüyordum gec mi kalmis oluyoruz? Sanki hazırlayan arkadaslarin yorumlarini okudum gibi. Ben daha kendime pijama filan almadim. Bebegin camasirlarini yikamak icin deterjanda yarin yada ctesi almayi dusunuyorum. Suan 29+2 yiz
Teşekkür ederim canımCanm ben citcitli zibin yani ice giyileni sanirim abartmisim ilk 3 ay cok kirlenir kusar terler cisi cikar dediler 15 filan belki fazlada olabilir.
2 tane 10 lu hastane ckisi aldm.
3 tane 5 li takim
3 tanede normal alt ust pijama sanrm
Sadece alt olarakta 5-6 tane
Ben ust uste iki pijama giydirmeyi düşünmüyorum. Ayagina minik corap ustune çıtçıtlı zıbın ve ikili takim giydirdikten sonra penye yeleklerden aldm havanin durumuna gore ya orgu ya penye giydiririm diye düşünüyorum
Benim kayınvalidem de değişim kartı koymuyor ki değiştirirsin falan demek nerdee öyle bir şansım yok canım ben de açıkça beğenmedim keşke almadan önce bana sorsaydın sonuçta benimde ilk çocuğum hevesim var benimde beğendiğimi alsaydın dedim beğenmezsen beğenme ben beğendim dedi herşeyde illaki onun beğendiği olsun istiyor düğünde hep böyle küçük oyunlarla hiçbirşeyimi seçmeme izin vermemişti öyle istemiyorum dediğimde de olay çıkarmıştı bizi eşimle ayrılık noktasına getirmişti süpriz ayağına herşeyi istediği gibi yapmıştı hala içimde ukde kalan şeyler var onun yüzünden ve yaptıklarını asla unutamıyorum sanki o gelindi birşey onun istediği gibi olmayınca olay çıkarıyordu bende salak gibi hep alttan aldığıma çok pişmanım. Şimdide bebeğe 2 takım hastane çıkışı havlu setini alt açmasını falan almış sonuçta kaç tane alınacakki onlar bende yinede kendi beğendiğim modelleri alacağım bunları evde giyer hastanede giydirmem dedim çok bozuldu yüzü düştü laf falan çarpıttı ama busefer susmam benim içimde kalacağına onun içinde kalsın çünkü biliyorum ki kasıtlı yapıyor illaki onun beğendikleri olsun diye bilerek hastane çıkışını falan ben daha almadan önce aceleyle aldığına eminim mecburen onları giydiririm diye düşünmüştü kesin onun yerine almasın daha iyi kendi annem de alacak sonuçta kendi aldıklarımla yeter de artar bileCanım benim kayınvalide hep ne gerek var dıyen bir kadın. 1. Torununa bile doğru dürüst birşey almadı.. Hep Kendı annem kardeşim.. Görümce de değişik yenıdogan bebege 3 YAS ayakkabısı almıs. Hep Kendi zevkine göre.. Ben ne yaptım tüm mevlute gelenlerin hepsini değiştirdim. Degusım kartları oluyor. Görümce Özellikle degusım kartı koymazdı. Ama hm de tanıdık var hep olmadı kucuk feldı dıye dıye her aldıgını degıstım.. Sınır olurdu birşey de dıyemezdi... Sen kimseye alma deme alsınlar sen degıstırırsin
Valla kız anneleri oğlan annelerinden gayretli..şimdi bende 3 oğluş var ileri de ben ne gördüm de ne yapacagım mı dıyecegım acaba hahaha. Yok üstüme düşen herşeyi yaparım.. Bugün bile isimlikli hastane cıkısı yaptırdım, oğlanlara tshırt yaptırdım dedım aman kayınvalıde ne gerek var. Bir suru hastane cıkısı var dıyor. Bende yaptırdığım herseyı anlattım. Babyneste ne gerek var battaniye serılır yatardı..kapı süsüne 1.cı oğlandan kalan kapı süsünün isimliğin çıkar 3 numaranın adını yazdır dedi.. Bebege cıbındırik yaptırdım aman ne gerek var, şimdi evlerde sinek mi var dedi. .. Ben artık iyice doldum patladım.. Valla anne dedim senın hep bu ne gerek var demelerinle mılyarder olman lazımdı dedim gık yok. Valla zamanında kıstım kımseden de tek kurus fayda görmedim dedim. Şimdi istedıgım herseyı alırım dedim. Lohusa takımının fıyatını sordu söyleyince bırsey de dıyemedı. Allaha şükür çalışıyorum kimseye ıhtıyacım yok, kımsesne beklentim de yok dedim.. Ya hem Kendı soruyor, hem nıye yorum yapıyorsun.. Güle güle kullan de gec.. Zaten düğünde taktıgı bılezıklerı bıle oğluna aldırmış ben dugunden 2 yıl sonra öğrendim... Oğlanlara taktıgı altınları bıle kesın oğluna aldırıyordur.. 1.torunda tam altın geline birsey yok..bırak dogumu ne dogumgununde ne baska özel gunde bırseyını görmedim.. Eskiden dogumgunlerınde ona hedıye alırdım baktım bır ben ınceyım, ben de almıyorum artık... Eşimin kuzeni kız dogurdu kayınvalıdesiTrabzon bılezık taktı.. 2.oplanda yarım altın taktı.. Bunda da sanırım ya ceyrek ya gram takar... Bir gun akrabalar 3.nun erkek oldugunu öğrenmiş göruntulu kayınvalıde ın gununde benı arıyorlar.. Kayınvalıde cok gururlu benım oğlumdan kız çıkmaz, hep erkek maşallah benım oğluma dıyor koca 65 yasındaki kadın.. Bır teyzede vah yavrum 3 oğlanı evlendircen dugun dernek yapcan üçüne.. zor işler... Aaa teyzecım oğlan evlendormeye ne var. Bu zamanda herseyı oğlanla kız yapıyor.. Oğlan evı dugune mısafor gıbı gıdıyor dedim.. Bız nasıl eşimle yaptık... Herkes de Kendı takısını alır, dugunu u yapar deyince kayınvalıde kıpkırmızı oldu. Durumu olmasa tamam da durumu olupta yapmayan ınsanlara sınır oluyorum. Herkesın gıdecegı yer 1 metre toprak.. Oğlu bile onun varsa yoksa kızı der ve hep mesafelıdır annesıne. Demek nasıl bır cocukluk ve nasıl bır kıyaslanma gördüyse..Aynen aynen alma demiceksin alın diceksin bakalım ne yapcaklar torunlarına. Ben alın dedim şimdide kaynanam aldıklarımı sana göstermicem süpriz olsun diyornasıl süpriz olcaksa aldıklarını beğenirsem markaysa giydirirm pazar malıysa atarım kenara maksat ne alıyomuş nasıl alıyomuşu görmek
Canım trendyolda disneyın cok guzel ürünleri var hem de indirimli.. Bız kşın hep ay hesabı yaparak aldık ve yerleri çok guzel. Penyeleri cok iyi. Hatta ben mıkı mouselı hastane cıkısı bıle aldım 49 tlye.. Ikılı takımlar 34 TL. 39 TL.. Polarlı lar var yerler cok iyiBugün eksikleri tamamlamak için çıktım ama alakasız şeyler aldım geldim. Elimde liste olmasına rağmen
İki kıyafeti de 6-9 ay aldım. Bizim bebeklerin 6-9 ayı kışa denk geliyor di mi yanlış almadım
Hiçbir yerde gönlüme göre kıyafet bulamıyorum erkeklere mavi kızlara pembe
Bir bunları buldum ama hep büyük. Bu bebek ilk doğduğunda ne giyecek bilmiyorum. Elime alıyorum Yenidoğanlar 0-3 aylar çok küçük geliyor ya
Ne alayım ben bir akıl verin elbisesiz kalacak
Bulutlu olan müslin örtü
Filli olan emzirme önlüğü
Canım niye aldıklarını söyleyip muhattap oluyosun ki sorarsada kazanıyorum alıyorum de kalsın öyle :)) aynen öyle iyi demişsin çoğu genç kendi düğünlerini kendileri yapıyor zaten aile desteği yokki madem destek değilsiniz kapayın o çenelerinizi bizim düğün takılarını bile vermediler şimdide kaynanamın gözü çocuğa takılcak altınlarda. Al canım çalışıyosun kazanışosun hiç bişey içinde kalmasın zoruna gideninde gözü çıksınValla kız anneleri oğlan annelerinden gayretli..şimdi bende 3 oğluş var ileri de ben ne gördüm de ne yapacagım mı dıyecegım acaba hahaha. Yok üstüme düşen herşeyi yaparım.. Bugün bile isimlikli hastane cıkısı yaptırdım, oğlanlara tshırt yaptırdım dedım aman kayınvalıde ne gerek var. Bir suru hastane cıkısı var dıyor. Bende yaptırdığım herseyı anlattım. Babyneste ne gerek var battaniye serılır yatardı..kapı süsüne 1.cı oğlandan kalan kapı süsünün isimliğin çıkar 3 numaranın adını yazdır dedi.. Bebege cıbındırik yaptırdım aman ne gerek var, şimdi evlerde sinek mi var dedi. .. Ben artık iyice doldum patladım.. Valla anne dedim senın hep bu ne gerek var demelerinle mılyarder olman lazımdı dedim gık yok. Valla zamanında kıstım kımseden de tek kurus fayda görmedim dedim. Şimdi istedıgım herseyı alırım dedim. Lohusa takımının fıyatını sordu söyleyince bırsey de dıyemedı. Allaha şükür çalışıyorum kimseye ıhtıyacım yok, kımsesne beklentim de yok dedim.. Ya hem Kendı soruyor, hem nıye yorum yapıyorsun.. Güle güle kullan de gec.. Zaten düğünde taktıgı bılezıklerı bıle oğluna aldırmış ben dugunden 2 yıl sonra öğrendim... Oğlanlara taktıgı altınları bıle kesın oğluna aldırıyordur.. 1.torunda tam altın geline birsey yok..bırak dogumu ne dogumgununde ne baska özel gunde bırseyını görmedim.. Eskiden dogumgunlerınde ona hedıye alırdım baktım bır ben ınceyım, ben de almıyorum artık... Eşimin kuzeni kız dogurdu kayınvalıdesiTrabzon bılezık taktı.. 2.oplanda yarım altın taktı.. Bunda da sanırım ya ceyrek ya gram takar... Bir gun akrabalar 3.nun erkek oldugunu öğrenmiş göruntulu kayınvalıde ın gununde benı arıyorlar.. Kayınvalıde cok gururlu benım oğlumdan kız çıkmaz, hep erkek maşallah benım oğluma dıyor koca 65 yasındaki kadın.. Bır teyzede vah yavrum 3 oğlanı evlendircen dugun dernek yapcan üçüne.. zor işler... Aaa teyzecım oğlan evlendormeye ne var. Bu zamanda herseyı oğlanla kız yapıyor.. Oğlan evı dugune mısafor gıbı gıdıyor dedim.. Bız nasıl eşimle yaptık... Herkes de Kendı takısını alır, dugunu u yapar deyince kayınvalıde kıpkırmızı oldu. Durumu olmasa tamam da durumu olupta yapmayan ınsanlara sınır oluyorum. Herkesın gıdecegı yer 1 metre toprak.. Oğlu bile onun varsa yoksa kızı der ve hep mesafelıdır annesıne. Demek nasıl bır cocukluk ve nasıl bır kıyaslanma gördüyse..
Hastane icin yaptıysan yeter cnm. Ben alırsam hastane için 30 tane en fazla alırım. Mevlutte hediyelik dagitmayi düşünmüyorum. Gelen bana hediye getirsinYa bende sordum bikac yerden cok pahali dediler susleri instagramdan getirteyim dedim tanesi 6 lira sirf bir susten 30 tane getirtsem 180 lira. Kapi susuyle yastiga 280 dediler filan. Baktm cok pahali yaz tatilinde de sklmayim evde dedim silikon tabancamda vardi oturdum kendim yaptm. Yetmez diyenler var belki mumluklardan 20-30 tane daha yaparm
Drajeli kavonozlari hastaneye goturmeyi dusunuyorm geri kalanida annem bizim buralarda mevlut degilde besik diyorlar 40 indan sonra yapiliyor ondan yapcak. Ozaman dagitirim gelenlere diye dusunuyorm. Oldugu kadar artik napim elimden bukadar geldi. :)Hastane icin yaptıysan yeter cnm. Ben alırsam hastane için 30 tane en fazla alırım. Mevlutte hediyelik dagitmayi düşünmüyorum. Gelen bana hediye getirsin
Valla canım seninki de fena cimriymiş ama madem çalışıyorsun hiç takma laflarını da söyle geç ama benimki gibi bazı şeyleri sırf yaptım demek için yapması inan daha kötü gidip herşeyin en ucuzunu alıp sonrada cümle aleme ben gelinime şunu aldım diye duyuruyor insanlar da ne harika kayınvalide diye düşünüyor benim de nankör olduğumu ama beğenmediğim birşey olmasındansa hiç olmasın kafasındayım ben dünyanın en pahalı şeyi de olsa ben beğenmedikten sonra kıymeti var mı zaten gösteriş için yapmasa aldığı çöpe kadar duyurmazdı millete ben evlendikten sonra şehir değiştirince burda iş bulamadığım için çalışamadım ama yinede kenardaki birikmişimle canım ne istiyorsa alıyorum busefer hiçbirşey içimde kalmasını istemiyorum düğünümdeki gibi olmayacak kimseye de muhtaç değiliz çok şükür işine geliyorsa bana sorar ne istiyorsa yine alır işine gelmezse de almasın kimseyi avutamam buseferValla kız anneleri oğlan annelerinden gayretli..şimdi bende 3 oğluş var ileri de ben ne gördüm de ne yapacagım mı dıyecegım acaba hahaha. Yok üstüme düşen herşeyi yaparım.. Bugün bile isimlikli hastane cıkısı yaptırdım, oğlanlara tshırt yaptırdım dedım aman kayınvalıde ne gerek var. Bir suru hastane cıkısı var dıyor. Bende yaptırdığım herseyı anlattım. Babyneste ne gerek var battaniye serılır yatardı..kapı süsüne 1.cı oğlandan kalan kapı süsünün isimliğin çıkar 3 numaranın adını yazdır dedi.. Bebege cıbındırik yaptırdım aman ne gerek var, şimdi evlerde sinek mi var dedi. .. Ben artık iyice doldum patladım.. Valla anne dedim senın hep bu ne gerek var demelerinle mılyarder olman lazımdı dedim gık yok. Valla zamanında kıstım kımseden de tek kurus fayda görmedim dedim. Şimdi istedıgım herseyı alırım dedim. Lohusa takımının fıyatını sordu söyleyince bırsey de dıyemedı. Allaha şükür çalışıyorum kimseye ıhtıyacım yok, kımsesne beklentim de yok dedim.. Ya hem Kendı soruyor, hem nıye yorum yapıyorsun.. Güle güle kullan de gec.. Zaten düğünde taktıgı bılezıklerı bıle oğluna aldırmış ben dugunden 2 yıl sonra öğrendim... Oğlanlara taktıgı altınları bıle kesın oğluna aldırıyordur.. 1.torunda tam altın geline birsey yok..bırak dogumu ne dogumgununde ne baska özel gunde bırseyını görmedim.. Eskiden dogumgunlerınde ona hedıye alırdım baktım bır ben ınceyım, ben de almıyorum artık... Eşimin kuzeni kız dogurdu kayınvalıdesiTrabzon bılezık taktı.. 2.oplanda yarım altın taktı.. Bunda da sanırım ya ceyrek ya gram takar... Bir gun akrabalar 3.nun erkek oldugunu öğrenmiş göruntulu kayınvalıde ın gununde benı arıyorlar.. Kayınvalıde cok gururlu benım oğlumdan kız çıkmaz, hep erkek maşallah benım oğluma dıyor koca 65 yasındaki kadın.. Bır teyzede vah yavrum 3 oğlanı evlendircen dugun dernek yapcan üçüne.. zor işler... Aaa teyzecım oğlan evlendormeye ne var. Bu zamanda herseyı oğlanla kız yapıyor.. Oğlan evı dugune mısafor gıbı gıdıyor dedim.. Bız nasıl eşimle yaptık... Herkes de Kendı takısını alır, dugunu u yapar deyince kayınvalıde kıpkırmızı oldu. Durumu olmasa tamam da durumu olupta yapmayan ınsanlara sınır oluyorum. Herkesın gıdecegı yer 1 metre toprak.. Oğlu bile onun varsa yoksa kızı der ve hep mesafelıdır annesıne. Demek nasıl bır cocukluk ve nasıl bır kıyaslanma gördüyse..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?