- 12 Temmuz 2019
- 164
- 291
- 18
- 43
Kızlar benim çevremdeki annelere hangi deterjanı kullandınız diye sordum. Genelde hacı şakirin granül sabununu kullanmışlar. Çok iyi leke çıkarıyor, yumuşacık oluyor ve güzel kokuyor dediler. İnternetten baktım sadesi yok sanki, hepsi lavantalı. Sizlerden bu konuda fikri olan var mı? Lavanta parfüm gibi bebeğe zarar verir mi?
Maşallah canım çok güzelBayram sekerimi gordum benden mutlusu yokkilomuz 1710 gr boyumuz 42 cm biraz onden gidiyoruz. Masallah melegime. Dogum pozisyonunu da almis tam tahmin ettigim gibi sag kaburgama da ayaklari dayamis Eller de tabi yuzde her zamanki gibi. Allah sag saglim kucagimiza almayi nasip etsin
Bir de testislerini gorduk de baya buyuktu erkek bebekler boyle oluyor demekBu arada anne karninda uyku aliskanligini sordum doktora. Evet dogduktan sonra 1 ay anne karninda uyudugu zamanlarda uyuyor dedi sonradan degisebilirmis bize gore duzeni.
Evet canım günde 1 tane en fazla öneriliyor son zamanlar dediği gibi doktorun magnezyum alman gerekir fazlasının da zararı olmaz magnezyum ben mesela bir iki hafta günde 2 tane kullanacağımMerhaba kızlar pek yazmıyorum ama sürekli takipteyim kramplar için birçok kişi soda kullandığını söylemiş bende hamileliğimin en başından beri soda tüketiyorum hem bu sıcaklarda serin serin hoşuma gidiyor hemde ekstra magnezyum almama gerek kalmıyor kramp sorunum olmuyor fakat son kontrolümde doktorum soda yinede iç şuan sorun yok ama son zamanlarda pek tavsiye etmiyoruz içindeki minerallerde tuz da olduğu için tansiyon problemi oluşturabilir son zamanlarda sodadan ziyade magnezyum takviyesiyle devam etmen gerek şimdiden bilgin olsun demişti sizede söylemek istedim özellikle tansiyon problemi yaşayanlar doktorunuza danışın bence hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi inşallah
Canım vallahi aynı durumdayız cevabını versemde içim içimi yiyor lohusalıkta İnşallah sıkıntı çıkarmaz oğlunuda onuda evden kovarım gereksiz keşke hiç gelmeseAllah varya çıkarıyor ışte.. Bende de kilo problemi var ya.. İkili test zamani bana dedi ki "kilolulara yapilan bisey mi bu" oyle gıcık olmustum ki.. Sırf bu yuzden cevremdekilere inat oglumun saglikli olmasini istiyorum.. Tabi bisey olursa allahtan.. Yapcak bisey yok.. Ama benim kaynana kesin oglumda bisey olsa kiloma bağlar.. Ablasinin gelini var ikinciyi dogurdu kiyamam cocugun kalbinde sorun varama gelin cocuga cok iyi bakıyor diyip diyip bitiremiyo.. Ablasinin diğer gelini de muhtesem ona göre.. Bi sefer beni öven bisey dedigini duymadim aksine surekli bi laf sokma çabasi sakayla karisik ignelemeler filan.. Cevabini versem de yinede sinirimi atamiyorum.. Geçen tanidiklara diyorum ki velev ki dogumdan sonra sütum gelmedi velevki eymende bi sorun var.. Dilinden kurtulmam ben kaynanamin.. Kizlar senin iyice psikolojin bozulmus dedi kadini gormek dahi istemiyorum.. Lohusalikta insallag duzgun davranır yoksa bagirip çağırırım.. Cekemem onun laflarini..
Canım gebelik okulu ücretli mi oluyo ve ne kadar ?? Benim gittiğim hastanede vardı yazıldım bende bundan önce almamışlar kendi hastayşlarından şimdi almayı düşünüyolarmışYok ben hiç korkmuyorum çok da izliyorum doğum. Benden tavsiye bulunduğunuz yerde araştırın gebelik eğitimi veren bir hastane bulup hemen kaydolun çok faydası var psikolojik olarak. Ben gitmeden önce de korkmuyordum ama insan daha bir huzurlu oluyo. Kafamda bebek bakımıyla,dogurmakla ilgili hiç bir soru işareti kalmadı.Ama yine de sanki hiç dogmicak ya da bir yıl sonra falan doğacak gibi hissediyorum neden bilmiyorum sanırım ilk doğum diye
Kızlar aranızda yeni doğan çekimi yapıcak olan var mı çok istiyorum ben ama fiyat olarak albümlü 1000 tl dediler bana fazla feldi biraz
Canım vallahi aynı durumdayız cevabını versemde içim içimi yiyor lohusalıkta İnşallah sıkıntı çıkarmaz oğlunuda onuda evden kovarım gereksiz keşke hiç gelmese
Bayram sekerimi gordum benden mutlusu yokkilomuz 1710 gr boyumuz 42 cm biraz onden gidiyoruz. Masallah melegime. Dogum pozisyonunu da almis tam tahmin ettigim gibi sag kaburgama da ayaklari dayamis Eller de tabi yuzde her zamanki gibi. Allah sag saglim kucagimiza almayi nasip etsin
Bir de testislerini gorduk de baya buyuktu erkek bebekler boyle oluyor demekBu arada anne karninda uyku aliskanligini sordum doktora. Evet dogduktan sonra 1 ay anne karninda uyudugu zamanlarda uyuyor dedi sonradan degisebilirmis bize gore duzeni.
Canım gebelik okulu ücretli mi oluyo ve ne kadar ?? Benim gittiğim hastanede vardı yazıldım bende bundan önce almamışlar kendi hastayşlarından şimdi almayı düşünüyolarmış
Yaaa maşallah.. Doktordn çıkınca benimde icim icime sigmiyor hele guzel seyler duyuncaBen bayram sonrasinda görcem.. Aslnda iki hafta sonraya da vermedi doktor nedense.. 20günü geciyo anlamadım bende tosunumu gormek istiyorum
ben yaptıracağım canım. benim anlaştıgım yerde de albümsüz 900 tl. bence iyi fiyat almışsın :)Kızlar aranızda yeni doğan çekimi yapıcak olan var mı çok istiyorum ben ama fiyat olarak albümlü 1000 tl dediler bana fazla feldi biraz
Canim daha henuz 2 haftada bir gorusmeler baslamadi risk olmayan gebeliklerde. Ben bir sonraki randevumu yine 3 hafta kadar sonraya alacagim. Doktorum sonrasinda randevular sıklasacak dedi.
Hayırlı cumalar hanımlar. Ateş ölçer aldınız mı hangi markayı düşünüyorsunuz? Eşimle çok kararsız kaldık yaaa
Hmmm riskli olunca mi iki hafta oluyo.. Bilmiyodumama iki hafta olsa bebisleri hep görmüş olurduk ne güzel neyse hersey yolunda olsun da varsin bir hafta geç gorelim
Ananas ve kuruyemislerde de var magnezyumMerhaba kızlar pek yazmıyorum ama sürekli takipteyim kramplar için birçok kişi soda kullandığını söylemiş bende hamileliğimin en başından beri soda tüketiyorum hem bu sıcaklarda serin serin hoşuma gidiyor hemde ekstra magnezyum almama gerek kalmıyor kramp sorunum olmuyor fakat son kontrolümde doktorum soda yinede iç şuan sorun yok ama son zamanlarda pek tavsiye etmiyoruz içindeki minerallerde tuz da olduğu için tansiyon problemi oluşturabilir son zamanlarda sodadan ziyade magnezyum takviyesiyle devam etmen gerek şimdiden bilgin olsun demişti sizede söylemek istedim özellikle tansiyon problemi yaşayanlar doktorunuza danışın bence hepimiz sağlıkla kucağımıza alalım bebişlerimizi inşallah
Ben de surekli gormek istiyorum seni cok iyi anliyorum ama cok ultrasona da maruz kalmamak gerek aslina bakarsan. O yuzden ayda 1 ideal son zamanlar disinda. Yurtdisinda o kadar az ultrasona giriliyormus ki bizimkisi fazla bile yani
Yurtdışı nda yaşayan bı kadin anlatmisti tüm gebelik boyunca dört kere ultrason hakkı varmış. Kendi isteginle özelde yaptirirsan çok pahaliymis detaylı ultrason parası gibi. On haftalikken kalp atışı beş ay da cinsiyet. İki kere de doğumdan önce. Ben catlardim galiba. Ayda bı bana çok uzun gelio bu sefer üç hafta sonra cagirdi. 34 hafta olucaz nasipseBen de surekli gormek istiyorum seni cok iyi anliyorum ama cok ultrasona da maruz kalmamak gerek aslina bakarsan. O yuzden ayda 1 ideal son zamanlar disinda. Yurtdisinda o kadar az ultrasona giriliyormus ki bizimkisi fazla bile yani
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?