2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
O bir saat nasıl güzel geliyor ya....
Sanki tüm gece uyumuş gibi kalkıyor insan. 💛 Yalnız kalıyorum bazı sabahlar o zaman tam bir zombiyimmmm, bebeği yatağından almak o kadar zor geliyor ki 😑
Uykusuzluktan bebeği düşüreceğim diye ödüm kopuyor, yatakta yatmam diyor, kucak istiyor. Bu 3ay böyle gidecek artık napalım.

Ben mamajo aldım bi kaç sefer kullandım ama meleğim uçlarını yara yapınca ve mastit eşiğinden dönerken biraz sert masaj yapınca biraz ara verdim ama memnunum. Şimdi kanallar çok açık goguslerimden sürekli süt akıyo.memelerim toparlaninca takicam tekrar

Canım benim meleğim de öyle.belli bi süre böyle olmaları normal demekki

Ya şimdi kullanıyorum baya canımı acıtıyor Lansinoh böyle değildi 😑

Birden fazla bebesi olan analar.
Biri hasta olunca ötekine bulaşmasın diye ne yapıyorsunuz?
Doğumdan hemen sonra dört yaşındaki oğlum hasta oldu öksürük hapşırık şeklinde. Aynı evde uzak tutamadim tabi sadece yüzüne yaklaşmasına izin vermedim ellerini sürekli yıkadım. Bebeği yatak odasına yatırıp iki saatte bı salonu havalandirdm. Sonuç bebeğe bulaştı yine. Bebekte burun tıkanıklığı geniz akıntısı oldu. Doktora gittik bi haftalikti galiba. Doktor bı burun spreyi verdi üç gün sabah akşam kullandık. Onun dışında burun damlası izotonik deniz suyu damlatıp otribebe yle çektik. İlk günler sarı sarı dolu doluydu üç dört gün sonra azaldı şimdi sadece günde iki kere damla damlatiyorum deniz suyu. Çekme işlemini pek yapmıyorum

Mamajo süt sağma makinesi kullanan var m? Bugün aldım denedim göğüs uçlarını baya acıttı ya :( normal mi acaba hafif ayarı da çok hafif süt gelmiyor ondan da.

Devlet aşılarını artık özeller de ücretsiz yapıyormuş ,yani aylik kontrolde aşıyı yapıyorlar.ams mutlaka sağlık ocağınsda biz aşıyı özelde yaptırdık bilgisi verilmeli.ilk ay aşısınıda birgün once sonra farketmezmis ama 2 ay aşısı mutlaka gününde olmalı dedi dr

Bizi tam cagirdiklari günde gittik.. Hatta asiya saat 10da basliyolarmis.. Almadilar öncesinde.. Asilari açıp 3e kadar kullaniolarmis o yuzden 10da asi basliomus.. Ya sizler rota virus asisini bilio musunuz? 270tl dediler.. Naapsak bilmiorz😐

Kızlar benim ufak bebe çok şükür 3 günlük oldu neredeyse. Fakat sorunumuz şu ki bu bebe zıplıyor. Hani korkup kendini uyandırma gibi değil. Sıçrama değil bildiğiniz hopluyor. Arkadaşın eşi dr ona sordum. İrkilme de olabilir bir nöbet de geçiriyor olabilir eeg çekilmeli, yarın ilk iş doktora götür dedi. Canım sıkkın dua edin bize bir şey çıkmasın

Nasil zipliyor yav.. Eminler mi farkli bi durum olduguna😕 Eymende kuvozdeyken bile dönüyordu.. Hemsireler yeni duzelttik tekrar dönmüş diolardi😄 Ama sinsi sinsi yapio galiba. Topuklariyla yavas yavas ittire ittire yer degistiriyo... Besiginde yatarken sbh yan dönmüş buluyoruz😄 ay bi de aklima geldi hamileyken uyurken elimi boynuma degisik sekilde koyuyordum ters sekilde.. Rahat nefes alaym diye.. Bi gun kuvoze gittik eymende hareketi yapiodu😄

Kizlar bebeklerinizin olmasi gereken rutin göz muayenesi var mi ?
Bizim dr 1.ay kontrolde kalca çıkığı göz muayenesi ve aşısı var dedi.
Bugünn kan aldılar bebeğimizden içim gitti ya nasıl ağladı kuzum :KK43:
Yumurtalık rengi çok koyu demişti hormon testi istedi doktor inşallah sonuç güzel çıkar 🙏

Bu arada mamajo elektrikli süt sağma makinesi aldım var m daha önce kullanan???

Bizim hormon testi temiz çıktı çok şükür ama niye koyu kismini bir çocuk endokrinoloji görsün dedi.11 Kasım a randevu aldim o arada renk açılması oldu bizde ben ara ara resmini çekiyorum hatta 5 günlükken de cekmistim dr a gösterdim.sende resim cek hergun görünce açılmayı anlayamayabilirsin.
Birden fazla bebesi olan analar.
Biri hasta olunca ötekine bulaşmasın diye ne yapıyorsunuz?
Valla katiyen elleme yanina gitme diyemiyorun iyice hircinlasiyor.hasta olsa naparim nasil korurum bilmiyorum ki sınıfta hasta olan çocuklar var yarin öbür gün baslariz bizde .
Mamajo süt sağma makinesi kullanan var m? Bugün aldım denedim göğüs uçlarını baya acıttı ya :KK43: normal mi acaba hafif ayarı da çok hafif süt gelmiyor ondan da.
Baslamadan önce ucunu sıkıp biraz islat sonra 1 dk kadar düşükte tutman lazimki meme ucu yara olmasin.Bende ki avent ama makinelerin hepsi ayni bi anda hizli yara yapar acıtır.
Normal doğum yapanlar dikisleriniz ne durumda? Kaç günlük oldunuz kanamaniz ne durumda?

Sezaryen olanları da merak ediyorum ne kadar sürede toparlandinjz
Sezeryan oldum ben 5.gun iyidim ben.tek kalsam işimi gücümu yapardim yani.

Bizi tam cagirdiklari günde gittik.. Hatta asiya saat 10da basliyolarmis.. Almadilar öncesinde.. Asilari açıp 3e kadar kullaniolarmis o yuzden 10da asi basliomus.. Ya sizler rota virus asisini bilio musunuz? 270tl dediler.. Naapsak bilmiorz😐
Canm rota aşısı çok mühim iki olmuştu ilk oğlum . Bebeğime de yaptircam inşallah. Rota çok tehlikeli bı virüs.

Kizlar sanirm bna yediğim birsey dokunmuş bağırsak hareketlerim aşırıydı ishaldimve kramplar vardi ve bn dogum belirtisi olarak algiladm bunlari ama kizimda ve esimdéde aynı şeyler var bugün nasil gecer bu bn baya atlattım ama ne iyi gelir biliyormusunuz?

Kizlar sanirm bna yediğim birsey dokunmuş bağırsak hareketlerim aşırıydı ishaldimve kramplar vardi ve bn dogum belirtisi olarak algiladm bunlari ama kizimda ve esimdéde aynı şeyler var bugün nasil gecer bu bn baya atlattım ama ne iyi gelir biliyormusunuz?
Çok geçmiş olsun, aşırı süründürmüyosa mikrobu atmak için müdahale etmemek en iyisi diye biliyorum bol su içerek ama haşlanmış patates, kahve limon, lapa pirinç toparlıyo.. eğer çok rahatsızlık veriyosa reflor diye bir ilaç var birkaç kez kesin çözüm olmuştu bana

Normal doğum yapanlar dikisleriniz ne durumda? Kaç günlük oldunuz kanamaniz ne durumda?

Sezaryen olanları da merak ediyorum ne kadar sürede toparlandinjz
Benim sezaryen hafif ağrılarım devam ediyo kanama bi tamamen kesiliyo bi baya artıyo çözemedim.. kabızlık veya gaz problemim olmamasına rağmen iki gündür makat tarafında değişik bir ağrı var oturamadığım anlar oldu, geçmezse doktor yolları gözükecek yinr

Çok geçmiş olsun, aşırı süründürmüyosa mikrobu atmak için müdahale etmemek en iyisi diye biliyorum bol su içerek ama haşlanmış patates, kahve limon, lapa pirinç toparlıyo.. eğer çok rahatsızlık veriyosa reflor diye bir ilaç var birkaç kez kesin çözüm olmuştu bana
bağırsakların hareketleri sancilari tetikliyor sanirm. onun harici bisi yok suan patates hasliyorum . bol su içiyorum inslh düzelir kizimda sürekli anne karnim ağrıyor diyo bakalm sabaha eğer o hala kötü olursa onu götürürüm.

Mutlaka yaptır. O kadar çok yaygin ki. Kizimda yaptirdim. Oglumada yaptircam. Cevremde rota yuzunden hastanede yatan bebekler oldu.

valla bnada oyle geliyor açılmaya faydası var ama sancıyı getirmiyor sanki . 3 gun sonra gel dedi ama ben doktorum salı günü gel demisti o gün bakarız ne yaparsak belki biraz daha bekleriz belki yatış yaparm demisti. sen ne yaptın kontrolden ciktinmi?
Ya bende bi türlü giremedim nete benim durum seninkinin aynısı çıktı 3 cm acıklı sıfırı sancı kafası aşağıda her an geledebilirgelmeyedebilir bana haftaya cumaya randevu verdi yatıs yapıp suni şancı alacakmışım geç değil demi cuma bide kaynanam senin 9 ay 10 günün dolmadı hafta hesabı yapılmaz ay hesabı yapılır falan diye tutturdu

Back
X