Vitamine başlamak için 1-2 hafta daha bekle bence haftalik kilo takibi yaparsin.haftada 100 gr evet az ama hastaligina denk geldiğini icin mi normal alımımi takip ederek emin olursun.Bugün bizimde kontrolümüz vardı. Doktor çok canımı sıktı. Bebeğim 1 hafta da 100gr almış. Doktor az dedi. Geçen hafta idrar yolu enfeksiyonu çıkmıştı. Kilo alımını o engelliyor demişti. P.tesi gününden cumaya kadar yavrum antibiyotik iğne vuruldu. Her halde bu çocuğun igne vurulduğu gün hemen enfeksiyonu gitmedi. Bunu anlatmanin bir sureci olmustur. Geri kalan gune bakarsak kilo almis diyorum doktora. Beni anlamadi bir türlü 1 haftayi baz aldı. Yavruma vitamin yazdı 1 yaşa kadar kullan dedi. Sarılığı geçmemiş diye bir hap verdi. 10 gün o hapin yarısını toz haline getir az suyu ile erit ver dedi. Eger yine gecmezse uzamış sarılık testleri yapılacak dedi. Gaz sıkıntısı var dedi. Biogia verdi. Karından usg çekildi. Sol böbreğinde genişleme var dedi. 6mm yaziyor raporda. Yapısal dedi zamanla gececek dedi. Enfeksiyon gecmis mi diye idrar kültürü istedi. Temiz çıkarsa sunnet icin gun belirleyecegiz. Ptesi kontrol var o zamana kadar kilo almis olmasi gerek diyo.
Bende sunnete 40.gune randevu aldim yapıldı da çıksın aradan.
Bebegimin karnı doydugu her an benim için çok stresli kizlar..her seferinde kaka yapma kisminda kendini kasıyor..güya gaz damlası kullanıyoruz,ise yaramiyor..saatlerce uyumuyor,ağlama krizleri yaşıyorbu büyük tuvaletini yapma meselesi her bezde olucak mi ya?günde 7-8 sefer filan normal mi? Ne zaman azalır?,yapamadikca o agladikca biz mahvoluyoruz..
![]()
Gunde 10 kere te kadar normal mis iyi beslendiğini gösteriyor dedi dr.bizimki 20 gunden sonra bazen gunde bir bazen iki yapıyor.kac günlük oldunuz .
Selam kızlar
Emzirirken sizinde iki memenizde acıyor mu mesela solu veriyorum sağ sızlıyorbi de bebeğiniz hamilelikteki gibi mı? Doğumdan sonra aynı olur hamilelikte uykusu düzeni belli olur diyorlar. Benimki hamilelikteki gibi
Bizde buna göğüs kaynaması derler.birini emince digeri uyarilip süt doluyor hatta süt geliyor.hemsire bana sormuştu.emzirirken diger memeden süt geliyormu diyebyok dedim daha erken ama gelecek emzirmeye devam dedi.2-3 gun sonra dediği gibi oldumigne batmasi sizlama gibi bi 10 snlaniye sürüyor.bazende bebegin uyanma saatine yakin sızlıyor.hatta bebeginden ayriysan bebegin ağlıyor acıkmış anne hidlssefer derler.
Park beşik kullanıyoruz 70*120 ölçüleri bence çok ideal.Tecrübeli annelerden yardım istiyorum.ben karyola beşik almayı düşünüyorum.sizce boyutu nasıl olmalı.60-120 olan var, 60-90 olan var.hangisini almalıyım sizce
Alacağın yatak büyüyen degilse park beşik bile bakabilirsin belki.cok rahat ettik biz.