2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Aynen benimde ağrılarım var bugün 14.gunum normal doğum yaptım.

Canım tabiki tek göğüslede yetilir endişe etme, sol göğsünude tersten emzir, tıkanmışdir. Mastit olabilirsin. Tıkanıklık nedeniyle azalmıştır sütun.

Lohusa kanaması midir bilmem ama azami kırk gün kanama var kabul edilir. Bana doğumdan üçüncü gün sonra alttan bakıldı.

Benim ki de daha sık emmek istiyor artık ya doymuyor gibi Geceleri çok zor geçiyor.. sürekli memede.

Hiç duymadım canım ama anne sütü obeziteye sebep olur mu çok saçma. Ne güzel kilo almış , zaten bı kaç aya hareketlenip kilo vercekler. Bence sen olduğu gibi devam et.
Gerçekten tek göğüsle yetebilir miyim? Doktorlar bebek günde su kadar cc ile doyar diyor,atiyorum 700 cc.bu tek göğüsten gün içinde çıkar mı..

Dediklerini harfiyen yaptım canım..Malesef ısrarla geçmiyor..ve o taraftaki sütte gerçek bir azalma var.korkuyorum diğer gogsum bebeğe yetmeyecek diye..bebeğim buyudukce..
Endişelenme canım bı annenin sütü ikiz çocuğa bile yeter. Sen bol bol o göğsünü boşalt, masaj yap, sıcak tut. Bunları devamlı yap. Acele etme kanallar ancak açılır.

Kizlar göğsümde ki sertlige masaj,pompa aleti,bebeğin emmesi çare olamiyor.bu konuda genel cerrahiden randevu aliniyormus sanırım.yapulicak isler islemler hakkında bilgi sahibi olan var mı..

Mastit misin? Sitma tutmasi yuksek ates ve memede sertlik agri var mi? Ben mastit oldum surekli masaj sagma emzirme ile gecirdim. Ama acillikmisim aslinda basinda. Antibiyotik veriyorlar hastaneye gidince.

Süt kanalları süt ile tıkanıyor bazen. Benim iki çocuğumda da oldu kaynar su hazırlayıp emzirme öncesi el havlusunu suda yıkayıp göğsüme koyup sonra masajla eritttim o sertlikleri süt eski hale döndü varsa sağma Makinesi akçam havlu kompleksi 10 dk kadar masaj ve sağma ile boşalt çok rahatlarsın

Valla bizde 1 kere uzun uyku o da gece ilk uykusu gerisi 20 dk da bir de oluyor maşallah kuzuna

göbeğimiz 5. Gün düştü 10 gün kadar kanadı özellikle ağladığı anlarda badisinde bi kan lekesi gördüm ama sonra geçti leke olunca sıkıntı değil iltihap vs yoksa

Ben 6 sene ara sonrası yaşayınca çok daha zorlandım. Birde ilk cocukta yardımcın oluyor tecrübesizsin diye elinden tutan çok 2. De kimse destek olmuyor biliyorsun tecrübelisin yaparsın diye.

Ay insallah iyi seyler duyarsınız. Ama henüz küçük senden geçiyor olabilir. emzirme annenin hormonlarını değiştiriyor malum. Haberdar et mutlaka cnm
Yani senin bu durumunda kimse kalmadı mı yanında şaka mı yaaa nasıl kimse olmaz o kadar sıkıntı çektin

Dediklerini harfiyen yaptım canım..Malesef ısrarla geçmiyor..ve o taraftaki sütte gerçek bir azalma var.korkuyorum diğer gogsum bebeğe yetmeyecek diye..bebeğim buyudukce..
Canım eğer kızarma yanma ağrı varsa doktora git. Bunlarla geçmiyorsa ilerleyip enfeksiyona dönmeden bir doktra görün. Yeni doğum yapinvyapıncaa kadın doğum da bakıyor olabilir.

Mastit misin? Sitma tutmasi yuksek ates ve memede sertlik agri var mi? Ben mastit oldum surekli masaj sagma emzirme ile gecirdim. Ama acillikmisim aslinda basinda. Antibiyotik veriyorlar hastaneye gidince.
5gun önce sıtma gibi titreme vardı,muhtemelen ateşte vardı,memede sertlik var ama ağrı yok.Yani masaj kaynaklı bence ağrı var.senin göğsündeki sertlik nasıldı?bir noktada nohut misali gibi bir sertlik mi..benim oylr

Canım eğer kızarma yanma ağrı varsa doktora git. Bunlarla geçmiyorsa ilerleyip enfeksiyona dönmeden bir doktra görün. Yeni doğum yapinvyapıncaa kadın doğum da bakıyor olabilir.
Yanma kızarma yok canım.agri da masaj yaptığım için var muhtemelen..şöyle anlatayım..ilk baş göğüs ucumda bir beyazlık farkettim,sarıya dönük..sonra bebeğim emerken ona yardım amaçlı gogsumu tutarken bir noktada şişkinlik hissettim.dun de bebeğimin o göğsümu emerken daha az yutkundugunu gördüm..ne yapmam lazım kime gitmem gerek hiç bilmiyorum..

Benim oğlum 3 aylıkken bronsiyolit olmuştu. Hafta sonuydu. Yakında çok meşhur Bir doktora gittik. Bir sürü ilaç verdi.
İki üç gün sonra rutin kontrol için ilk gittiğimiz doktora gittik. Anlattık. O kadar kızdı ki... N'aptiniz siz arkadaslar, öldürmeye mi çalışıyorsunuz bu çocuğu, bu kadar çocuğa bu ilaçlar verilir mi, gittiğiniz kişinin doktor ooduguna emin misiniz??? Derhal kesiyorsunuz bu ilaçları. Eğer bu çocuk benim.takibimde olacaksa benim haberim olmadan bir daha ilaç kullanmayacaksiniz. Başka doktora elbette götürebilirsiniz ama durumu ve ilaçları bana haber verip ben onaylarsam öyle kullanacaksınız. Demişti. Gereksiz olan hicbir şeyi Yapmadı bu üç yılda. Şehir dışında başka doktora gitsek ya da o burada olmasa da başka doktora gitsek hemen yazdım durumu ve sağ olsun hep ilgilendi. Oğlum alerji oldu, alerji dokrorlarindan daha güzel daha doğru yönlendirdi bizi. Allah razi olsun.
Ne güzel keşke her doktor böyle olsa, şansınız varmış

İnternette durumumu mastit olarak değil de süt kabarcığı olarak buldum..Göğüste beyaz nokta kadar bir şey..aynı anlamda aslında.sut kanalı tıkalı olunca yasanirmis..süt kabarcığı diye bişey duydunuz mu 😓

Yanma kızarma yok canım.agri da masaj yaptığım için var muhtemelen..şöyle anlatayım..ilk baş göğüs ucumda bir beyazlık farkettim,sarıya dönük..sonra bebeğim emerken ona yardım amaçlı gogsumu tutarken bir noktada şişkinlik hissettim.dun de bebeğimin o göğsümu emerken daha az yutkundugunu gördüm..ne yapmam lazım kime gitmem gerek hiç bilmiyorum..
Canım aynı şey bana da oldu. Meme başında sarıya dönük akıntıyla farkettim. Göğsümün alt kısmında ceviz büyüklüğünde ve dokununca acıyordu. Ben önce duşa girdim sıcak suyla şişkinlik olan göğsüme masaj yaptım. Çıkınca o göğsümdeki sütü sağdım. Sağarken de şişkinliğe yine masaj yaptım. Sonra buz torbası koydum. Günde 3 kere yaptım 2 günde geçti. Bende aniden üşüme ve aniden terleme de vardı. Bir de ben pompayla 15 dk sağınca göğüs boşaldı sanıyordum. Meğer boşalmıyormuş. Şimdi sağarken bir de göğsümü sıkıyorum elle sağım yapar gibi. Baya mıncıklıyorum😂 Çıkan süt miktarı arttı.

5gun önce sıtma gibi titreme vardı,muhtemelen ateşte vardı,memede sertlik var ama ağrı yok.Yani masaj kaynaklı bence ağrı var.senin göğsündeki sertlik nasıldı?bir noktada nohut misali gibi bir sertlik mi..benim oylr

Tikali kanal neredeyse o kisim daha sert olur ve kizariklik olur bir sure sonra. Ates hali devam etmiyorsa kendin gecirebilirsin masaj sagma soguk sicak kompres vs. Ama yine de fayda yoksa mecbur antibiyotik baslanir.

Vallahi bizde de arttı şu son iki gündür ıkınma lar kivranmalar, doymuyor mu acaba diye çok emzirdim Habire memede oldukça daha çok huzursuz gibi Bende bi deneyim dediğini Çok sağol canım
Valla az önce yine sagdim dolaba koydum. İki saatte bir uyaniyo bazen 3 saat uyuyo gaz çıkarırken kaka yaparken o Eski kivranmalari yok. Emzirme dışında ağlayınca emzik veriyorum önceden kivranmaktan emziği de tutamiyodu.

Back
X