2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kizlar cok kötü belim ağrıyor . neden acaba tutuluyorum resmen oturup kalkarken zorlaniyorum. 😪
Doğum sonrası bel çok hassaslaşıyor. Bi şalla ya da korseyle sar istersen. Ufacık hareket bile zedeliyor, ben bebeğimin altını değiştirmek için eğildiğimde zor kalkıyorum:/

Doğum sonrası bel çok hassaslaşıyor. Bi şalla ya da korseyle sar istersen. Ufacık hareket bile zedeliyor, ben bebeğimin altını değiştirmek için eğildiğimde zor kalkıyorum:/
dogumdan beri var azalacağına artıyor. sal sarayım canm bi korse giyemiyorum 🤪 suan uzaniyorum gulerken bile ağrıyor yattığı yerde 😪

😲😲😲 Gerçekten çok şaşırdım. Ben doğum sancılarım siddetlenince titremeye başladım doğum bitti artık biter sandım ama sanki tüm vücudumun kontrolunu kaybetmiştim. Demek bebeğin eşi yapiyomus 😲
Normal doğum muydu canım. Ben de doğumdan sonra odama çıkarıldıktan sonra inanılmaz bi titreme oldu dediğin gibi kontrolü kaybettim çok değişik bi olaydı, ama plasenta çıkmıştı

Ütü işinde hızlıyım elim hızlı ama yine de uyuması lazım bebenin tabi bazen 3 4 kere açıp kapatıyorum falan.

Valla öteki kuzu da ne kadar büyük desek de kıskandı ona da ayrı ilgi gerekti gelen giden misafir de ayrı günde 3 posta misafir geldiğini biliyorum. Yine çok şükür halimize. Ama kendimi çok bitik hissediyorum
Senin o halde iki kişiye ihtiyacın vardı. Misafir falan nasıl kabul ettin ya...

Bebişlerinizin göğüsleri sizinde şişti mi ya? Annemler süt dolmuştur ovmak lazım diyor, canı yanıyo gibi de durmuyor, sizler napıyosunuz?
Elleme canim zamanla kendi gececek.
Cinsiyet aynı. İkisi de kız. Ben de anlamıyorum bu farklılık kafamı karıştırıyor :) neyse süre tutmaya başladım bakalım gece ne olacak:)
Her gebelik kendine ozel. Birbirlerine benzemiyor cinsiyet ayni olsada.
Kızlar merhaba aranızda vitamin kullanan var mı emzirirken
Ben kullaniyorum. Ebemiz 3 ay kullanmami soyledi.
Kizlar bebegin kiyafetlerini utulemeye devam edebilen var mi aramizda?:işsiz:
Ben utuluyorum. Utulemeyede devam ederim. Kızım 2 yaşında onunkileride hala utuluyorum.

Ütü işinde hızlıyım elim hızlı ama yine de uyuması lazım bebenin tabi bazen 3 4 kere açıp kapatıyorum falan.

Valla öteki kuzu da ne kadar büyük desek de kıskandı ona da ayrı ilgi gerekti gelen giden misafir de ayrı günde 3 posta misafir geldiğini biliyorum. Yine çok şükür halimize. Ama kendimi çok bitik hissediyorum
Yanı ne diyeyim helal olsun sana bugün bunlardan sonra 2 çocuk bakıyorsun bi de 🙄🙄

Nasil kilo verdin
Ben 13 kg almıştım, o da genelde karın bölgesindeydi. Doğumdan eve döndüğümde tartıldım bebek 3.5 doğduğu halde 11kg hala benleydi. Sonra rahim küçüldükçe ve ödemler indikçe verdim. Sürekli yatmadım, bizim ev merdivenli inip çıktım, bir de bol su. Su hem süte hem zayıflamaya yaradı.

Ben git gide bunalmaya başladım.. Surekli evdeyim.. Kimseyi göremiyorum.. Markete gitmek bnm icin lüks oldu.. Butun gun tek basima eymenle evle debeleniyorum😞 herkes bisey soyluyo mama verme süt var mı kilo aliyo mu.. Evde hergun makarna yemekten kabiz oldum artik.. Sulu yemek yemeyi özledim.. Bos kalinca hiçbirşey yapasm gelmiyo.. Uyku duzeni hak getire.. Duşa girince sevindirik oluyorum.. Eymenin hastane isleri oluyo bi cikinca ikimizinde nevri şaşıyo.. sanki depresyonvari bi durumda gibiyim.. Ins ilerlemez.. 😞
Canım ben senin yazdıklarını okudukça, erken doğum yaptı ama ne güzel alıştı, herşeye yetişiyor maşallah diyordum. Demek ki insanın da bir yorulma sınırı var. Ama şükür bebeğin iyi öyle düşün, bu günler gelip geçecek hemen. Bak senin bebek 2-3 aylık oldu bile.

Yemek yapamasan da en azından çorba yap, öğlenleri haşlanmış yumurta vs yiyebilirsin en kolay protein. Ben kabız olunca 3-4 kuru kayısıyı haşlayıp püre yapıp yedim iyi geldi.

😲😲😲 Gerçekten çok şaşırdım. Ben doğum sancılarım siddetlenince titremeye başladım doğum bitti artık biter sandım ama sanki tüm vücudumun kontrolunu kaybetmiştim. Demek bebeğin eşi yapiyomus 😲

Aynısı bende oldu hatta hastanede duşta zaman geçirdim sıcak su iyi gelir sancılara dediler.orda bile zangır zangır titriyodum, annem üşüyor herhalde dedi ebelere ama o kadar sıcak suyla duşta duruyordum ki üşümem mümkün değil.
Doğum sancıları bütün vücudu kasarmış. O kadar şiddetli ağrılara vücutta ki kaslar istemsiz kasılır titreme o yüzden olurmuş. Bende de doğum bitti hala titreme vardı az da olsa... Bende çok şaşırdım çatala gelicez artık doğum zamanı bacaklarıma hakim olamıyorum titremeden😁

Ben de cok su iciyorum. Normalde bu kadar icemezdim. Surekli susuz hissediyorum kendmi. Hele emzirirken 4 bardak su kesin. Nasil iciyorum hayret ediyorum :KK75:
Acliga hic dayanamiyorum elim ayagim titriyor resmen. Cok yiyorum. Allahtan ev yemegi yiyorum. Abur cubur hamur isi oyle seyler yok yani. Yedim de doyurmuyor diye bakmiyorum onlrin yuzune:KK70:

Kac gunluk oldunuz? Ben 18 gunu terleme ile gecirdim. Tisortumun onune arkasına havlu koyup gezdim. Balkona bile çıkarmadlar beni
Sonra normale dondu ama hic ateslenmedm. Odem attigimiz icin oluyormuş sanirim bu terleme. Sen yine atletle durma. Tisort giy havlu koy. Ck sicaklansan da cikarma

İnşallah ödem atıyoruzdur.
Ben her gece 2 3 tshirt değiştiriyorım su gibi ter. Bugün ilk defa markete gittim çk şükür 27 gün sonra hapishaneden tahliye olmuşum hissi... Her yere gitmek istiyorum annem evde bebek uyurken başında bekledi, bana o markete gitmek bile oooooo nasıl güzel geldi, 15 20 dk çıktım eve geldim su gibiyim nası terlemişşm yinee...

1 saate bi araniyordu bende hep verdim suaralar bol kusmalar basladi sanirim hazmedemiyor senin dedigini denedim ama agliyor vermeyince yavas yavas alisacaz sanirim bikac gundur gaz olmaya basladi once yoktur insallah devam etmez yavrum cok kivraniyor agliyor
Bu masaj bizde ise yaradi gibi baska ise yarayan bilgiler bulursaniz burda paylasalim bebeklerimiz gazdan kivranmasinEki Görüntüle 2552584
Ben kusmalari ve lıkır lıkır içip içine hava çekmesini dik emzirmeyle astım hatta bazen emerken kendi bile çıkarıyo gazını. Kesinlikle sık sık emzirme yapmayın bebeğin doyma refleksi yok uyku ve emme refleksi var. Yani neye maruz kalırsa kalsın buna emme refleksiyle tepki verip orda sakinlesiyo. Videoyu açamadım bende sorun oldu .
Dün akşam 40 dk emzirdim ama bi saat sonra uyandı meme istedi normalde bu emzirme terbiyesinden sonra hiç olmamıştı ben de verdim bi yarım saat daha emdi sonra deliksiz iki saat uyudu. Yani her zaman değil ama bazen bunu yapıyorum ve tabiki eğer çocuğumu uyutmayan şey gaz değilse. Çünkü sancı ağrı varsa kesinlikle kasılıyo nefesini tutup ikiniyo.
Normal doğum muydu canım. Ben de doğumdan sonra odama çıkarıldıktan sonra inanılmaz bi titreme oldu dediğin gibi kontrolü kaybettim çok değişik bi olaydı, ama plasenta çıkmıştı
Aynısı bende oldu hatta hastanede duşta zaman geçirdim sıcak su iyi gelir sancılara dediler.orda bile zangır zangır titriyodum, annem üşüyor herhalde dedi ebelere ama o kadar sıcak suyla duşta duruyordum ki üşümem mümkün değil.
Doğum sancıları bütün vücudu kasarmış. O kadar şiddetli ağrılara vücutta ki kaslar istemsiz kasılır titreme o yüzden olurmuş. Bende de doğum bitti hala titreme vardı az da olsa... Bende çok şaşırdım çatala gelicez artık doğum zamanı bacaklarıma hakim olamıyorum titremeden😁
Ebeye sürekli kendime hakim olamıyorum durduramiyorum diyodum kendini kasiyosun çünkü diyodu doguruyorum başka ne yapabilirim ki. Valla ebe bana açıklama yapmamıştı o yüzden ben bunu sadece kendim yaşadım saniyodum.
Duşta ben de aynı şeyi yaşadım ,nerdeyse kaynar kıvamda su ama ben sürekli titriyodum

Yanlış hatırlamıyorsam biogaia Probiyotik ve kullanılan ilk iki üç gün çocuk daha çok gaz varmış gibi olabiliyor. Üç günden sonra düzenliyor.

Yaa bizede biogaia verdi.. Hala vermedim.. Hiç veresim gelmio.. Surekli ilaç vermk istemiyorum.. Ilerde sorun cikarsa cok uzulucem ama elim gitmio hiç😐 bi de biogaia kullananlar nasik veriosunuz.. Gunde ne kadar? Onu da bilmedgm için vermiorm birazda

Yaa bizede biogaia verdi.. Hala vermedim.. Hiç veresim gelmio.. Surekli ilaç vermk istemiyorum.. Ilerde sorun cikarsa cok uzulucem ama elim gitmio hiç😐 bi de biogaia kullananlar nasik veriosunuz.. Gunde ne kadar? Onu da bilmedgm için vermiorm birazda

Vermemeye gayret ediyorum dedim 1 ay kontrolunde doktora.Adam bana cocuklara eziyet ediyorsun, etme dedi.Onu dedikten sonra duzenli vermeye basladim ben.Eger gazi cok yoksa sen bilirsin de benim 1 numara gibiyse vermemek cocuga eziyet etmekmis cidden.Gobegi kocaman cikti yavrumun.Bir de hangi damlanin hangi bebege iyi gelecegini bilemezsin dedi.Biogia alayim ona devam edeyim deyince,sab simplrx iyi geldiyse sukret o duzeni bozma dedi cunku her gaz damlasi her bebekte ise yaramiyormus.

Kizlar göğsümde ki sertlige masaj,pompa aleti,bebeğin emmesi çare olamiyor.bu konuda genel cerrahiden randevu aliniyormus sanırım.yapulicak isler islemler hakkında bilgi sahibi olan var mı..

Mastit gibi bisey mi oldun acaba.. Ben genel cerrahiden meme polikliniginden almstm randevu.. Ultrason istiyceklerdir muhtemelen. Bende kist çıktı.. 1 yila yaklasrken tekrar gel dedi doktor😕

5gun önce sıtma gibi titreme vardı,muhtemelen ateşte vardı,memede sertlik var ama ağrı yok.Yani masaj kaynaklı bence ağrı var.senin göğsündeki sertlik nasıldı?bir noktada nohut misali gibi bir sertlik mi..benim oylr

Ya canim mastit olmussun.. Geçmiş olsun.. Cok buyuk bi ağrı biliyorum.. Ins gecirirsin rahatça🙏

Back
X