2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Öncelikle panik yapma tek meme de yeter elbette ama sen o göğsü de emzirmekten vazgeçme. Her zaman için bir meme ötekinden çok süt üretir. Ben büyük oğlanı 26 aydan fazla emzirdim. Sürekli de sagdim. Başta garip geliyordu ama %80 böyle olurmus. Mesela sağdan 30 ml ise oldan 60 cikiyordu. Sağ memede 80 bile gormustum ama sol memeden 40'in ustunde sagamadim hiç.
Nohut gibi olan nokta enfeksiyona dönmeden genel cerrahiye git. Muhtemelen bir antibiyotik verilir. Ama bebek emerken o kısma masaj yapman gerek. Benim de şu an öyle nohut gibi pitirciklarim var. Bebe emerken yavaş yavaş açmaya çalışıyorum. Ama ters emzirme müthiş etkilidir. Benimki şu an çok küçük cesaret edemedim :(

İlk cocugunda ne kadar zorlandgni mastiti yasayan herkese yardim etmenden anliyorum.. Gerçekten zor bi sey mastit.. Yasayan biliyor acısını.. Ve emzirmek biz anneler için çok kutsal😊

Kızlar dün çok kötüydüm, ateşim 39-40lara kadar çıktı. Acayip üşüdüm, zangır zangır titredim. Bir yerimde bir enfeksiyon belirtisi yok ama ateş fırlıyor. Eşim akşam acile götürdü, lohusa ateşlenmesi dedi doktor. Serum falan takıldı da öyle rahatladım biraz. Böyle bir şey yaşayanınız oldu mu?

Geçmiş olsun canım.. Ilk defa duydum hastanelik olacak kadar😕

Ben genel cerrahiye gittim ilk Doğumdan sonra doktor bunun tek çaresi o gögsü günde en az 3 4 kere masajla o bezeyi dağıta dağıta sağmak. Ne istiyorsun cocugu sütten mi keselim dayanıcaz annesi gecicek bir haftaya böyle devam edersen dedi geçmişti de

4 gün annem kaldı sonra gitti. Annem sadece yemek konusunda yardımcı oldu.

Ben hala inatla ütülüyorum oğlum da 19 ay ütüledim cis eğitimi ile bitmişti ütü. Bakalım bunda ne kadar dayanıcaz

Saka gibi gercekten.. 4 gün mü.. 4 gün¿? Ve sen nasil toparladn bu neler yasadn allah bilir.. Bosuna buraya niye girmedigin anlaşıldı zaten.. Yaa simdi iyisin ama dimi.. Ayaktasin filan? Doktorlar ne dio.. Baska ters bi durum olm olasiligi filan var miymis?

😲😲😲 Gerçekten çok şaşırdım. Ben doğum sancılarım siddetlenince titremeye başladım doğum bitti artık biter sandım ama sanki tüm vücudumun kontrolunu kaybetmiştim. Demek bebeğin eşi yapiyomus 😲

Ben ameliyathaneden cikarip koridorda sedyeyle beklettiler gelip almalari için.. Titriyordum deli gibi.. Doktor ameliyathane soguk ondan diyor bana bence plesantayla alakaliydi gibime geliyor.. Usume titremesi gibi degildi çünkü😕

Ben o kadar terledigimde beni de giydirdiler usutursun diye dahakotu oldum. Sabaha karsi yatakta oluyorum sandim. Kalktim dus aldim ve bir daha o kadar kalin giymedim. Cok daha iyiyim simdi. Kesinlikle tavsiye degildir ben antalya dayim sonucta hava 26 derece ve kain pijama patik giymek daha cok hasta etti beni ve ben bu lohusa muhabbetinden cok skldim.

Bence lohusayken kalin giyinmekten ziyade terleyince hemen degistirmek lazim.. Terli kiyafetle kalinca sirt tutuluyor hasta olunuyor.. O yuzden ben hep tisort degistrdim.. Aksam serin gibi hissedince ince hirka geçirdim sirtima..sadece bi cift corap giydim ayagima.. Hala daha bu kombinle ilerliyorum😄

Ya bu kapaklardan falan kurtuldugumuz bi donem var mi? Yoksa bende alicam. Su an sabredeyim gececek donemindeyim.

Annem emzirdikce ucunun acisi azalir demişti.. Ilk baslara göre su an elleyebiliorm bile.. Ben nerdeyse yikayamiodum bile memelerimi.. Belkide ondan da mastir oldum..vakit buldukca duşa giriodum.. Giremedigim zmnda kan ter icinde pislendigim icin enfeksiyon kapmis da olabilir memelerim.. Şimdi elleyebiliorm yikayabiliyorum.. Kelebek silikonla idare ettim bu zmna kadar ama leş gibi oluuo onlar toz pis icinde kalio emzirmek icin cikardgmda.. Hep yikadm silikon göğüs ucunu tozdan arindirmak için bu sefer bi tuhaf oldu yikamaktan.. En sonunda tak etti.. Aldim gümüş kapak.. Valla meme ucumda su an bisey yok gibi.. Cok rahatim.. Hepsiburadada 175tlydi.. Silvernurse aldım.. Istiosan bir bak..

Canim hic kimsenin destegi yok mu? Yoksa da esinden iste bu destegi. Eve geldiginde cocuk bakiminda yardimcin olsun o bos vakitlerde sen de kendine vakit ayir uyu vs. Izin gunlerinde de sizi disari cikarabilir kisa sureli hazir havalar da guzel. Ama yemene icmene dikkat etmelisin daha sulu gidalar tuketmen gerek sutun icin.

Hastane işi olunca kayinvalideme biraktim eymeni bikac kez.. Her zmn soylemek istemiyorum tuhaf bi kadin.. Biz de tek basimiza buyuttuk laflari ediyor.. Eline koz vermek istemiyorum açıkçası.. Esimde bu ara 11 12 de gelio işten.. Muhasebe departmaninda bazi degisiklikler yapiolar işleri aksiyor o yüzden gunduz yapamadigi islerini aksam hallediyo.. Gec gec gelio gec gelince en fazla 2 saat uyanik kalio sonra uyuyor.. O da yorulduğu icin cok bisey demek istemiyorum😐 3 ay oldu aslnda.. Bebekli hayata alismam lazim ama zor geldi biraz.. Birinden yardim istesem ne zmna kadar edicekki.. Cocuk benim cocugum mecburen bi sure sonra ben ilgilencem.. Sulu yemekleri oyle ozledim ki.. Annem tarhana vermişti hep onu yapmaya calisiyorum vakit buldukça.. Hep ayni seyleri yemekten gına geliyo gercekten ama yine şükür diyorum.. Dun daha bi kotuydum.. Resmen bunalmistm.. Simdi daha iyiyceyim ama tek basina kosturmak cok zor😐

Canım ben senin yazdıklarını okudukça, erken doğum yaptı ama ne güzel alıştı, herşeye yetişiyor maşallah diyordum. Demek ki insanın da bir yorulma sınırı var. Ama şükür bebeğin iyi öyle düşün, bu günler gelip geçecek hemen. Bak senin bebek 2-3 aylık oldu bile.

Yemek yapamasan da en azından çorba yap, öğlenleri haşlanmış yumurta vs yiyebilirsin en kolay protein. Ben kabız olunca 3-4 kuru kayısıyı haşlayıp püre yapıp yedim iyi geldi.

Adaptasyon hizli oldu bende surekli icimden güçlü olmam gerektgni telkin ediodum.. Bi laf varya hizli kosan atın b.ku seyrek dusermis diye.. O hesap.. Cok kostum yoruldum biraz galiba😐

Vermemeye gayret ediyorum dedim 1 ay kontrolunde doktora.Adam bana cocuklara eziyet ediyorsun, etme dedi.Onu dedikten sonra duzenli vermeye basladim ben.Eger gazi cok yoksa sen bilirsin de benim 1 numara gibiyse vermemek cocuga eziyet etmekmis cidden.Gobegi kocaman cikti yavrumun.Bir de hangi damlanin hangi bebege iyi gelecegini bilemezsin dedi.Biogia alayim ona devam edeyim deyince,sab simplrx iyi geldiyse sukret o duzeni bozma dedi cunku her gaz damlasi her bebekte ise yaramiyormus.

Colinox bize iyi geliyo.. Öyle valla hepsi biricik birinde tutan oburunde tutmuyo.. Valla simdi vicdan yaptrdi bu doktor bende😐

Colinox bize iyi geliyo.. Öyle valla hepsi biricik birinde tutan oburunde tutmuyo.. Valla simdi vicdan yaptrdi bu doktor bende😐

O zaman hic sanci cektirme derim.Vermeden once butun gun inlerdi sancidan.Su 1 haftsdir sabaha karsi sadece.Bak iyi geleni de bulmussun,bence ver rahatlasin yavrucagin.

O zaman hic sanci cektirme derim.Vermeden once butun gun inlerdi sancidan.Su 1 haftsdir sabaha karsi sadece.Bak iyi geleni de bulmussun,bence ver rahatlasin yavrucagin.
Bende biogaia kullaniyorum ama gece 12 de basliyor sancisi. Damla degistirip deneyelim olmazsa. Yazik yavrucagim mos mor oluyor ikinmaktan.

Bende biogaia kullaniyorum ama gece 12 de basliyor sancisi. Damla degistirip deneyelim olmazsa. Yazik yavrucagim mos mor oluyor ikinmaktan.

Yani bu gaz damlasi denemeyle iyi gelen bulunabiliyor dedi doktor.Belki biogaia ise yaramayacak bebeklerinde dedi.O yuzden bende kendi kullsndigimiza devam etme karari aldim.Doktoruna bir daniş istersen

Ben kusmalari ve lıkır lıkır içip içine hava çekmesini dik emzirmeyle astım hatta bazen emerken kendi bile çıkarıyo gazını. Kesinlikle sık sık emzirme yapmayın bebeğin doyma refleksi yok uyku ve emme refleksi var. Yani neye maruz kalırsa kalsın buna emme refleksiyle tepki verip orda sakinlesiyo. Videoyu açamadım bende sorun oldu .
Dün akşam 40 dk emzirdim ama bi saat sonra uyandı meme istedi normalde bu emzirme terbiyesinden sonra hiç olmamıştı ben de verdim bi yarım saat daha emdi sonra deliksiz iki saat uyudu. Yani her zaman değil ama bazen bunu yapıyorum ve tabiki eğer çocuğumu uyutmayan şey gaz değilse. Çünkü sancı ağrı varsa kesinlikle kasılıyo nefesini tutup ikiniyo.

Ebeye sürekli kendime hakim olamıyorum durduramiyorum diyodum kendini kasiyosun çünkü diyodu doguruyorum başka ne yapabilirim ki. Valla ebe bana açıklama yapmamıştı o yüzden ben bunu sadece kendim yaşadım saniyodum.
Duşta ben de aynı şeyi yaşadım ,nerdeyse kaynar kıvamda su ama ben sürekli titriyodum
Ya birsey sorcam kakasini yapamadiginda ikiniyor agliyor zor yapiyor falan bu gazdan mi oluyor yoksa bu baska bi problem mi

Ya birsey sorcam kakasini yapamadiginda ikiniyor agliyor zor yapiyor falan bu gazdan mi oluyor yoksa bu baska bi problem mi
Kanada ıkınma sebebi onu da ikinarak yapıyorlar ama neticede bilirsiniz. Benim bebeğim sabah 6 da altını açtım azıcık yapmıştı ve hafif hafif sürekli ıkınma halindeydi dedim tamamını yapmamış huzurlu ve uzun uyumaz her saat ıkınma derecesi arttı en son yarım saat önce tamamını yaptı artık çok kivranmaya başlamıştı. Emzirme düzenlemesinden sonra ilk kez ikinmasi bu kadar uzun sürdü diğerlerinde gazını da kakasını da daha rahat yaptı ama bu sefer zaten sırtından çıktı kakası 😁 yani demek istediğim kaka yapma rutini olur ordan bilirsiniz gaz sancısı mı yoksa kaka mı yapacak .

Bi suru antibiyotige maruz kaldi..en son mastit olduğum icin yine antibiyotik etkisinde kaldi.. Hep ilac hep ilac.. Üzülüyorum.. Mutlaka ilac iccek ama sen beni anlarsn.. Premature olunca daha kötü hissediyorm.. Daha karışık.. Halbuki icse rahatlicak beni de kendinu de telef etmicek ama.. Tuhaf bi durum ışte😕

Bende dikkat ettim altını açınca gazını daha rahat çıkarıyor. Bakıyorum ıkınıyor. Açıyorum altını, ondan sonra yapmaya başlıyor

Soguk alinca bnde gazimi rahat cikariorm🙈 bi de eymenin bezinu degistirirken makat deligini elimle biraz açıyorum.. Sessiz veya sesli cesitli bahar esintileri yüzüme vuruyor😄😄

Back
X